Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Taky mam v planu udelat si takovej systemek.. V praci mam kulatej maltak i s ryskama, nejvysi hodtu ukazuje 90l.. udelam viko s otvorama na kvetinacek, v pulce roztok se vzduchovacim kamenem, zbytek na rozprasovani tryskou.. vzal bych 180° a dal je nahoru ke korenum, voda by stekala po korenech a kdyz by koeny proprostly do vody byl by to asi pseudoaerobublak system.. Jestli se k tomu dopracuji pridam odkaz.. jinak smaznu.. cusss
TZasadil jsem nedavno v novy skrini do hliny,ale nestoji to za moc->na hlinu jsou to pekny kytky,ale roste to pomalu a porad mam nejaky problemy s muskama,spatne vyvazenou vyzivou(pH i davkovani hnojeni je v cajku),tak jsem se tak nejak rozhod,ze postavim aero a z techhlech kytek do nej narezu rezivo...
Skrin:180*38 dylka*hloubka...Skrin ma uprostred rozrezanou pricku,takze tam budou dve nadoby propojeny hadici(abych nemusel mit dve cerpadla).Asi koupim podle neci rady(je to tady nekde nademnou )hranaty nadoby v Hornbachu a dam dve dosebe.Spodni nadoby propojim hadici(nejaky sroubeni,tesneni atd.).Do zivnyho roztoku bude bubblat Atman HP-4000(nejspis,podle penez ),4vzduchovy vyvody=2kameny na jednu vanu.Vodu bude cerpat asi Maxi-Jet 1000,kdyby to nestacilo,tak koupim neco silnejsiho v OBI(mohli by mit treba o tridu lepsi Maxi-Jet).Z toho bude prez T-kus 16mm hadice rozpojena na dve vetve(dve nadoby).Kazda vetev bude mit na zacatku ventil,abych mohl vyrovnat tlak v triskach(rozdilne delky hadic).Z hadice to bude prez Gardena rozpojky rozvedeny do kapilar.Na jedo aero prijdou 4kytky,takze bych to videl aspon na 6trisek.Trisky pripojim prez tohle: http://www.growworld.cz/index.php?m...b87b7b707996e30
Trisky dam budto mlhovaci a nebo rotacni Gardeny.Pred cerpadlo dam nejakej filt,aby se to neucpavalo->pak by meli jit pouzit i ty mlhovaci.
no řek byh asi takto :
1.
Jestli dobře chápu, tak budeš tahat maxijetkem ovzdušněnou vodu Atmanem. Není to píčovina? Proč chceš vodu okysličovat? Podle mě zbytečnost, zvlášť když to budeš hnát do trysek. Jedinej důvod mě napadá aerobní rozklad organických látek při nevyměňování roztoku.....
2.
Tryska = tvrdý "Y" furt tady čtu nějaký třísky :-)
Drobna uprava->Kazda nadoba bude mit vlastni cerpadlo...Na to vzduchovani se asi vyseru,podle penez .Je tam kvuli tomu,aby byla voda lip okyslicena a michala se....i/y->zeli jako zeli ,ted kdyz nad tim premejslim,tak netusim,jak me to mohlo napadnout
Zkusil bych pred cerpadlo placnout nejakej filtr...
Doporučuju rotační trysky Gardena a maxijet 1000. Pracuje mi bez problémů s 12 tryskama!!! No a místo kupování filtru stačí proti ucpání trysek navlíknout na čerpadýlko dámské punčocháče.
vzduchování neuškodí ale stačí fakt slaboučký, protože kořeny si berou kyslík ze vzduchu kolem nich.. ale klidně ho tam frcni, aspoň budou mít pořád čerstvej vzdoušek
trysky - určitě rotační, mlhovací se ucpávaj jak prase (s fontán. čerpadlama) neni co řešit - jestli budeš mít 4 kytky v jedný bedně tak stačí prdnout jednu trysku doprostřed mezi ně a efekt je víceméně stejnej jak s víc tryskama.. btw. maxijetko v OBI neseženeš, alespoň jsem je tam nikde neviděl, jediný co vim, tak www.allpet.cz
joa před čerpadlo filtr stopro
Pěstuji, tedy jsem குவியெடோன BUDOUCNOST PATŘÍ AEROPONII !!!! ...jeden kubík stačí, když tě můra tlačí...
I do my thing and you do your thing. I am not in this world to live up to your expectations and you are not in this world to live up to mine. You are you and I am I.
And if by chance we find each other, it is beautiful...
.:::::BONSAI BROTHERS:::::.
Uz jsem konecne zbastlil aero a dokonce v nem ted i rostou kytky ....
Cerpadlo Hailea se da koupit uz asi od 300Kc,vyrabi se nekolik druhu.Ja jsem koupil cerpadlo s vytlakem 1,6m a vykonem 1000l/h.Cerpadlo stoji pouhych 480Kc,lze ho koupit v Hydroponikovi.Utahne bez problemu 4 rotacni trysky a urcite by jich to zvladlo jeste vic...
Cerpadlo ma "specialni" kryt s antivibracnima nozickama a podlozkou,takze cerpalo je opravdu tiche,neni slyset prez splouchani vody z trysek .Dalsi obrovskou vyhodou je,ze tohle cerpadlo muze byt ponorne,ale zaroven se da na privod prisroubovat sroubeni(v baleni),ktere umuznuje umistit cerpadlo mimo roztok(nebo kamkoliv jinam )....Spotrebu si nepamatuju,je to do 10w,zitra i s fotkou doplnim.
Původní příspěvek od Carpy no řek byh asi takto :
1.
Jestli dobře chápu, tak budeš tahat maxijetkem ovzdušněnou vodu Atmanem. Není to píčovina? Proč chceš vodu okysličovat? Podle mě zbytečnost, zvlášť když to budeš hnát do trysek. Jedinej důvod mě napadá aerobní rozklad organických látek při nevyměňování roztoku.....
2.
Tryska = tvrdý "Y" furt tady čtu nějaký třísky :-)
PS - Lepší jsou ty trysky rotační, neucpeš to...
chci se zeptat, kdyz budu vodu okyslicovat tak staci len doplnovat cerstvu vodu + doliat tolik hnojky aby bylo EC stejne. (treba raz do tydne) - doplnit co kytky spapali.