Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od Omnihash
ano takhle sem to myslel. Otázkou zůstává, jak důležitou roli, kromě místa vzruchu zastává i jeho intentzita.
no, sice o biologii vím úplný kulový, ale selským rozumem jsem došel k tomu, že asi i ta intenzita atdy bude hrát roli. V lidským životě různý pocity prožíváme různě intenzivně. takže za a) buďto je to hodně pocitvých vzruchů v jednu chvíli nebo za b) jsou to různě intenzivní jednotlivý pocitový vzruchy.
omni: ten nápad se softwarovejma drogama, to už mě taky napadlo. Byla by to celkem síla. Najel bys na netu na něco jako seedbanku, akorát by tam měli softwaredrugs, stáhnu by sis třeba bílou vodvu, nebo lsd, nahrál kabelem do lebky a bylo by to.
psycho: hm, lidskej mozek, jednoduše řečeno, je šíleně komplikovanej počítač. Jasně, nejde to převést na čistě 01011100011 kód. spíš bych aplikoval kvantový teorie, ale interakce člověk stroj na "strojový" úrovni musí bejt možná. vem si, jak rychle šel vývoj dopředu za posledních padesát let. na konci války gigantický počítače který zabíraly celej dům a teďko si tem počítač můžeš nést v kapse a má to větší výkon než ten model "dům".
btw nad niecim podobnym som uz v minulost rozmyslal ale bolo to nieco ako nahravanie zaznamu z REM faze spanku cize nahravanie snu myslim ze uz asi vedci vedia ktora cast mozgu ma na svedomi sny
Tohle zarizeni by bylo fakt skvely...jenze nikdy nebude. Mozek si pamatuje utrzky informaci a zbytek si domysli. Emoce by se promitaly do obrazu, zvuku a tim padem to rozhodne neni pouzitelny u soudu. Urcite by s tim neslo promitnou nejakej zivotni pribeh v celku, tak jak se opravdu udal. Bud by to byl samej "strih" nebo neco jako sen, kde by bylo spousta domyslenych nebo nesmyslnych veci...zalezelo by na filtru.
Myslim, ze mozek funguje binarne, ale na zakladni urovni, kterou nevnimame, podle me je celej svet binarni...synonyma-opozita, prubeh vlny,+-, logika-emoce(logika je binarni a emoce nejdou spocitat-neco jako princip neurcitosti....logika je castice, emoce vlna), akorat kdyz rozeberete danej stav, tak je slozitejsi, protoze se nerozebira z binarniho hlediska. To co vnimeme je hlavne chemie, spousty neurotransmiteru a chemikalii, ktere reguluji cinnost naseho mozku. Chemie rozhodne neni binarni, chemie ma tolik moznosti a kombinaci, ze mozek nemuze fungovat v nejaky soustave.
My uz ovlivnujeme neurony zodpovedne za emoce...drogama.
..ak nastane doba..zavadzania cipov do hlav novorodeniatok... tak sa pridam k hnutiu odporu...
....a ktomu vynalezu...moze to byt fajn..ak xes fungovat ako premietacka..ale co sa tyka vlastnych spomienok ..tak tie nepotrebujem premietat na platno..sak zavrem oci..a mam KINO...
...a za druhe...planujem sa vyvinut v telepata...takze ked budem xet..aby si niekto vedel predstavovat moje vizualizacie..tak si na to jednoducho pomyslim... d;o)
...rozhodne si nedam do hlavy..ani nikam inam montovat cipy...
..ale take zariadenie by bolo mrte zajimave...
Váž si veci, ktoré ti život ponúka, pretože nikdy nevieš kedy sa môžu pominúť! Moje male brblave
nikdy to tak nedopadne.... vedomi a dalsi podstruktury k nemu napojeny jsou tak dokonaly, ze k jejich takovymuhle vyuziti, jak chcete udelat, muzete pouzit pouze stejne dokonaly, spis dokonalejsi nastroje....ty uz jsou zde ale vsechny obsazene....lze je pouze uchopit a pouzit...je jo ale moooc slozity...a zaroven jednoduchy....ale existuje to, je to realne vyuzivana vec...jenze to uz je clovek trochu jinde, nez na serweru grower... ....
Héééyy klucííííí
no vy ste asi blázni,ne??Asi málo hulim,jak vás takovýhle řešení vůbec mohlo napadnout...???....Já sem si k tomu otevřel můj sešit ze Sdělovací techniky na stránce o barevný televize a jen tak ff jsem něco psal...Hehee....Fakt dobře vymyšlený...
Omni a Pycho....no vy dva ste úpně mimo mě...jak dlouho ste nad tim přemejšleli???
Ja jen prihodim neco k tomu pouziti u soudu. Asi pred pul rokem davali na CT2 dokument o nejakym typkovi co se prave zajimal o cinnost mozku. Slo o takovy experiment, kdy vzal zenskou a rekl ji at jde na 4 urcena mista tusim nekde v Londyne a na jednom z nich, ze ma zacit tancovat a on se pak pomoci nejaky masinky pokusi prave pomoci sledovani cinnosti mozku zjistit aniz by mu neco rekla kde to bylo. Zenska udelala co ji bylo receno, pak ji ten typek pripojil k hlave spoustu elektrod a zacal ji bez toho aniz by se na neco ptal promitat na monitor postupne fotky tech 4 mist, kde mela zatancovat. Pak sledoval cinnost v mozku, a kdyz doslo na fotku kde ta zena opravdu tancila mozek zacal sam od sebe vykazovat cinnost, kterou samozrejme pri tech ostatnich nevykazoval. Samo se trefil, a pak tam rikal, ze toto zarizeni by se dalo prave pouzit napr. u dokazovani trestnych cinu, kdy by se treba vrahovi zacaly poustet fotky ruznejch mist az by prislo na fotku, kde byla spachana ta vrazda a mozek by ho jednoduse prozradil aniz by mohl neco delat. Ten typek to tam porovnaval s detektorem lzi a rikal, ze tento pristroj pracuje naprosto presne - oproti detektoru lzi -, protoze clovek proste nedokaze mozek ochcat.
Proto si myslim, ze sestaveni takovyhle masinky (tu o ktery jde v tomhle threadu "prehravac vzpominek") bude hodne zalezet na tom, kdy se nam podari pochopit co se odehrava v mozku. Proc si treba ja pamatuju nektery okamziky z detstvi a pritom mi neprijdou zas az tak zvlastni a treba z prvniho dne ve skole si nepamatuju nic, a pritom to musel bejt pro me v ty dobe zazitek jaxvine. A co kdyz si i ten prvni den ve skole pamatuju, jen si ho nejakym zpusobem proste nedokazu vybavit, ale nekde v mozku to je??? Myslim, ze mozek je porad jeste jedno velky tajemstvi a az se nam ho podari pochopit mozna prijdou na radu i takovy vecicky, ktery tu zminujete.
Doufam, ze to neni uplnej blabol, nebot jsem pod vlivem.........
23
vymyslet a sestavit porschakovo zarizeni by podle me stavelo lidi mimo realitu,cast sveta by jen sedela v obyvaku a tlemila se na vzpominky(USA style), a v 50ti letech byt ve stavu kdy mas zazitky jen do xx let sveho zivota(let kdy jsi si poridil prvni promitacku) a pak uz nic?
Heh..teď mě tak napadlo,že kdyby si někdo psal deníček nebo tak něco...tak si to může kdykoliv přečíst a podle mě by se mu to automaticky vyobrazilo v jeho mysli...nebo ee??
To by šlo, chvílema trochu ztrácím přehled, zvlášť Omnihash s Psycho84 se do toho obuli solidně
Zajímavý jak na to jde každej z jiný strany, přesto já bych preferoval něco jednoduchýho, zase se budu opakovat, ale bohatě stačí snímat co vidí oči a slyší uši.
Když to přeženu do extrému, kterej by nebyl zas tak od věci (technologie kráčí vpřed mílovými kroky), tak by stačilo i nosit kameru upevněnou na těle, která by snímala stejný rozsah pohledu a zaostřovala centrální body stejně jako oči, k tomu mikrofon a je taky hotovo.
Pokud bych se vydal tou složitější cestou, tak bych napíchnul nějaký místo kde se přenáší pohled očí do mozku(a uší), jestli se to vůbec dá, vždyt někde tam jsou přece neuropřenašeče a zkopírovaný ukládal na nějaký médium.
No a už jsem u toho jak to zálohovat, ale to už je proti tomu předtim banalita.
myslim ze mu ani neslo o navratenie a premietnutie toho co sa stalo(myslim tie napady s nahravacimy cipmi alebo pripevnenou kamerou)ale o to dostat sa do SPOMIENOK cize do niecoho co je ulozene v mozgu a nie na nejakom cipe
No protože pišu v časovem shonu a nemam moc casu si pročitat všechny DLOUHÉ příspevky tak napišu jen trochu ...
Tento přístroj by se dal - mozna - zkonstruovat na podobnem principu jako vedci (myslim USA) ovladali mys, krysu či co to bylo - pomoci elektrod na mozku.
Tento přístroj bude mozne sestrojit -
1. protože jsem optimista
2. fandim technologiím
3. protože jde vývoj takovou rychlostí že to pude!
no a ted + a -
+rozhodne oživení zážitků a vzpomínek - i když určite ne v takové kvalite protože i když si pamatujete neco tak si to nevzpomenete se všemi detaily - mozek totiž dokaže ,,zapomínat´´
+jak už bylo popsano - naprosto regulérní důkazy při soudním řízení
-možnost oživení vzpomínek - nechtených kupříkladu - a jejich opetovné prožití
-jak už bylo popsano možná zneužitelnost a možné použití proti dotyčné osobě
A jeste by se dalo napsat více .
ale jeste na skok k mozku
°jak víme tak je tvořen neutrony a probíhají v nem určité elektrické (lepší slovo me nenapadlo) pochody - člověk má v celém těle malý proud - tudíž by se to teoreticky dalo monitorovat (řekneme ze srandy třeba multimetr ) bud temi elektrodami nebo magnetickým polem - dnes už celkem objasnené - jmenuje se to tuším CT - nebo tak nejak.
No nic kdyby me neco napadlo tak jeste napíšu ale to je tak všechno.
Doufam v semínka
Nebo aspon neco
ne sranda
Jo, musí to být uzaviratelny, protoze jinak se to smícha a to je pak v píči.
No tak moj napad je taky Vymontujete cocku z kamery narazite si ju do oka (namiesto oka) a stiahnete znej kabliky dole ku dakemu Vysoko kapacitnemu zariadeniu a potom vzdy vecer si to nakopirujete do PC a mate vystarane Tot moj napad a sry ak to uz niekto napisal ale mierne som necital cely thread
ale to by ti implantovaly este keby si bol mini skvrna takze hned po porode namiesto placnutia po chrbte zarazia objektiv do oka :P a prisrobuju USB disk na panvovu kost takze tie vspomienky nebudu az tak zle aj ked sa na svet budes pozerat iba jednym okom ale kedy kolvek si mozes pozret zaznam z druheho oka