Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Konvenční Zahrádky » šalvěj v květu?
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3
Autor
Téma 
Kapka1
Stálý Člen

Karma uživatele Kapka1 - 92% PěstitelskáKarma uživatele Kapka1 - 92% PěstitelskáKarma uživatele Kapka1 - 92% PěstitelskáKarma uživatele Kapka1 - 92% PěstitelskáKarma uživatele Kapka1 - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 17

Skus zalejvat min, nepotrebuje moc mokro. A to otuzovani, mel bysi ho delat postupne!

Automatické zavlažování pomocí keramických kolíků Tropf Blumat BIO Tree Grow 2005 aneb BIO pěstování na stromech Jak na pěstování Šalvějě Divotvorné v našich podmínkách Pěstování Tabáku Virginského na balkoně a doma Lady SALVIAOd semínka po doutník aneb pěstování Virginského Tabáku! BIO terrace GROW 2006 aneb BIOlogické pěstování na balkoně! Psilocybe Cubensis aneb pěstujeme domácí lysohlávyKompletní stavba indoor skříne od samého začátku!
Tam, kde něco končí, začíná něco jiného, možná lepšího...

Old Post 28-02-2006 v 18:56 PM
Kapka1 je offline   Profil uživatele Kapka1   Find more posts by Kapka1   Foto galerie člena Kapka1   Click here to Send Kapka1 a Private Message   Add Kapka1 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kamil
Stálý Člen

Karma uživatele kamil - 95% PěstitelskáKarma uživatele kamil - 95% PěstitelskáKarma uživatele kamil - 95% PěstitelskáKarma uživatele kamil - 95% PěstitelskáKarma uživatele kamil - 95% PěstitelskáKarma uživatele kamil - 95% PěstitelskáKarma uživatele kamil - 95% Pěstitelská

Příspěvek č. 18

zdravim
Kytka je zhruba stará deset měsíců. Substrát odhadem objemově 40% písku betonářského typu, 10% perlitu, 25% zahradnický substrát, 25% zem typu černozemního (tmavá, rozložené org. látky, optimální poměr humusových kys. atd). Zalejvat bych mohl prakticky pořád, misku má tak na 0,5 l vody a je schopná teď přes zimu ji vypít za 20 min při plné vlhkosti substrátu. Jinak asi 1l denně a sem tam víc. Samozřejmě, že je potřeba hodně zalévat, až když má dostatečně vyvinutý kořenový systém. No a květináč je tak na 5 - 7 litrů. Hnojim tak jednou za měsíc WS, většinou když se mi zdá, že blednou listy.
Na prostředí si zvykala postupně, jako malá měla babybox, a pak postřiky, které jsem postupem času smížil na 1 a méně denně. Rosit spíš na noc.
Jo a určitě bych zmínil, že je v pokoji s poměrně urostlým banánovníkem, který si také umí slušně udělat klima. Takže spíše místnost s rostlinami. Jo a na konec nízké teploty 16 - 18 C°.

Neberte můj návod doslova, poslední várku řízků jsem sázel do půdy s trochu pozměněným poměrem substrátu a taky rostou. (viz. foto.)

Twilight
Passion
White widow x early noname
Shivas Joy
GWS + Chronic
Moje šalvěj, věčná jí sláva
Out 2006 Sh, S1, MM, HI, Bog, Nl, Cd

Old Post 01-03-2006 v 12:37 PM
kamil je offline   Profil uživatele kamil   Find more posts by kamil   Foto galerie člena kamil   Click here to Send kamil a Private Message   Add kamil to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kamil
Stálý Člen

Karma uživatele kamil - 95% PěstitelskáKarma uživatele kamil - 95% PěstitelskáKarma uživatele kamil - 95% PěstitelskáKarma uživatele kamil - 95% PěstitelskáKarma uživatele kamil - 95% PěstitelskáKarma uživatele kamil - 95% PěstitelskáKarma uživatele kamil - 95% Pěstitelská

Příspěvek č. 19

zdravim
ještě mě napadlo, že mi u šalvěje kvete pouze jedno patro. Asi v půli rostliny = dvě vetve (foto druhého květu, který je silně zastíněn).

A ohledně toho vlnění, myslím, že by to mohl být nějaká forma stárnutí... jinak mě nic nenapadá...

Twilight
Passion
Shivas Joy
GWS + Chronic

Old Post 01-03-2006 v 16:47 PM
kamil je offline   Profil uživatele kamil   Find more posts by kamil   Foto galerie člena kamil   Click here to Send kamil a Private Message   Add kamil to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Pegas
Nový Člen

Karma uživatele Pegas - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 20

kolko rocna je ta salvia?

Old Post 02-03-2006 v 09:17 AM
Pegas je offline   Profil uživatele Pegas   Find more posts by Pegas   Foto galerie člena Pegas   Click here to Send Pegas a Private Message   Add Pegas to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kamil
Stálý Člen

Příspěvek č. 21

zdravim
to Pegas: Jak již bylo uvedeno: deset měsíců zhruba.

Twilight
Passion
Shivas Joy
GWS + Chronic

Old Post 02-03-2006 v 09:36 AM
blablablabla
Nový Člen

Karma uživatele blablablabla - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 22

zdar lidi chci vas poprosit o radu , tady je moje salvejka kterou jsem ziskal a rek bych ze je ve spatnym stavu a fakt neivm jak ji pomoct , musite mi poradit!! listy se mi takhle divne kroutej smerem dolu a jeste se jakoby zaviraj a nejdivnejsi mi na tom prijde ze ty listy maj na sobe takovy maly bily chlupy jakoby vousy(jsou tvrdy) a je normalne v pokoji , zvykla na pokojovou vlhkost akorat konecky obcas cernaj , ani ji nerosim uz si zvykla ale v tomhle stavu je furt a ne a ne se to zlepsit , poradite??? střikal jsem ji biolem a nepomohlo to , ty chlupy na listech je fakt divny , myslel jsem ze je to naka plisen bo co , poradte pl diky moc!!

Old Post 03-03-2006 v 09:28 AM
blablablabla je offline   Profil uživatele blablablabla   Find more posts by blablablabla   Foto galerie člena blablablabla   Click here to Send blablablabla a Private Message   Add blablablabla to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Kapka1
Stálý Člen

Karma uživatele Kapka1 - 92% PěstitelskáKarma uživatele Kapka1 - 92% PěstitelskáKarma uživatele Kapka1 - 92% PěstitelskáKarma uživatele Kapka1 - 92% PěstitelskáKarma uživatele Kapka1 - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 23

Cau, no ja tam teda na tech fotkach nic biliho nevidim, ale muze to bejt plisen. Jinak stim kroucenim listu - to znam, kdyz jsem si ji privez a byla zvykla na sklenik a vlhke prostredi, dal jsem ji ven a hned se ty listy zacaly kroutit. Jednak to muze bejt tim, ze ji treba prelejvas, nebo ze ma velkou vlhkost, nebo naopak malou. Skus ji dat do sklenicku a rosit ji!

To Kamil: Hele a jaka je asi vlhkost vtom pokoji co ji tam mas?

Automatické zavlažování pomocí keramických kolíků Tropf Blumat BIO Tree Grow 2005 aneb BIO pěstování na stromech Jak na pěstování Šalvějě Divotvorné v našich podmínkách Pěstování Tabáku Virginského na balkoně a doma Lady SALVIAOd semínka po doutník aneb pěstování Virginského Tabáku! BIO terrace GROW 2006 aneb BIOlogické pěstování na balkoně! Psilocybe Cubensis aneb pěstujeme domácí lysohlávyKompletní stavba indoor skříne od samého začátku!
Tam, kde něco končí, začíná něco jiného, možná lepšího...

Old Post 03-03-2006 v 09:50 AM
Kapka1 je offline   Profil uživatele Kapka1   Find more posts by Kapka1   Foto galerie člena Kapka1   Click here to Send Kapka1 a Private Message   Add Kapka1 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
blablablabla
Nový Člen

Příspěvek č. 24

hale rikam uz je zvykla na normalni vlhkost , v takovymhle stavu bez pařnicku je uz asi 3 tydny , to ze nevidis nic biliho je tim ze mam blbej fotak a nemuzu udelat makro , ale popsal jsem to v minulym prispevku , proste maly bily chloupky(asi 3mm) , vypada to jako vousy ( a jsou tvrdy) a je to na kazdym listu , ale na nekterym jen malo!!nevite co to muze bejt , fakt sem nic takovyho nevidel , proste ma chlupaty listy!?!?!?poradte jak ji z toho dostat

Old Post 03-03-2006 v 10:29 AM
blablablabla je offline   Profil uživatele blablablabla   Find more posts by blablablabla   Foto galerie člena blablablabla   Click here to Send blablablabla a Private Message   Add blablablabla to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kamil
Stálý Člen

Příspěvek č. 25

zdravim
mně se to zdá nějaký světlý. Hnojíš? A možná bych zkusíl jí víc podsadit do substrátu. Má dost světla?

to Kapka1: nevim, nemam vlhkoměr. Ale určitě větší, než v pokoji bez rostlin.

Twilight
Passion
Shivas Joy
GWS + Chronic

Old Post 03-03-2006 v 14:57 PM
blablablabla
Nový Člen

Příspěvek č. 26

rikam tu salvej jsem ziskal a on rikal ze v takovymhle stavu byla furt , ja hned jak sem ji dostal tak jsem ji postrikal biolem a phytaminem(nevadi kdyz sem to smichal dohromady a dal najednou do rostrikovace?) mam ji normalne v pokoji za oknem , ty ji snad v zime nejak dosvicujes????? tak ja zasypu zbytek kvetinace substratem a jeste to pohnojim , hlavne me zajima co jsou zac ty bily vousy , protoze to vidim po prvy a fakt netusim co by to mohlo bejt! nevite negdo???? rikam asi 3mm dlouhy vousy a normalne to roste z listu!!

Old Post 04-03-2006 v 18:19 PM
kamil
Stálý Člen

Příspěvek č. 27

zdravim
tak další update po 14 dnech. Nic moc se nestalo, květ už vypadá, že asi kvést nebude.

Twilight
Passion
Shivas Joy
GWS + Chronic

Old Post 15-03-2006 v 16:49 PM
kamil
Stálý Člen

Příspěvek č. 28

zdravim
tak další update po 14 dnech. Nic moc se nestalo, květ už vypadá, že asi kvést nebude.
Jo a stále mě zajímá to "vlnění".
To červené je klasická tužka.

Twilight
Passion
Shivas Joy
GWS + Chronic

Naposledy upravil kamil 18-10-2009 v 21:02 PM

Old Post 15-03-2006 v 16:53 PM
Co?
Stálý Člen

Karma uživatele Co? - 95% Pěstitelská

Příspěvek č. 29

ja myslim, ze ty stonky se vlnej kvuli tomu: pres den se rostlina tahne za svetlem...tudis pletivo se natáhne...poté co je tma, a listy se svěsí a vlastně celá rostlina se nepne za světlem a proto se take stonek "smrskne"...no a ja to mam taky.... a mam to mám nejvíc na starsich částech stonku...starši pletivo bude asi i mene pruzne...

ps. skoda ze to nekvetlo....si myslim, ze je to rostlina jenz kvete pri dlouhych dnech ne? ...ale ta teplota by mohla byt odpovidajici (..jako doma v horach)...

!!! Čím méně hulíte - tím více Vás to zhuluje !!!

Návrat ke kořenům - nový přístup
Nurt Gang Grow - REGROWing - a taky timelapse c.1,
Co dělá hormon ethylen?...ukončení květu? ? Elektro-čerpaní živin do kytky
FAQ: Příznaky plísně nebo chyba výživy? * CO2

Old Post 15-03-2006 v 18:36 PM
Co? je offline   Profil uživatele Co?   Find more posts by Co?   Foto galerie člena Co?   Click here to Send Co? a Private Message   Add Co? to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Co?! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kamil
Stálý Člen

Příspěvek č. 30

zdravim
květ už nepokvete. Fota sestříčky, mladá krev

Twilight
Passion
Shivas Joy
GWS + Chronic

Old Post 15-04-2006 v 17:00 PM
kamil
Stálý Člen

Příspěvek č. 31

zdravim
Nějaký update. Z původní kytky je už hroznej křák, nejvyšší stonek už je tak na třech metrech. Je z toho ohromný výnos.
Mladým rostlinám se daří obstojně, akorát mě mrzí, že u jedné spadly na zem dva ze čtyř vzorstných vrcholů, asi nedostatkem světla. Je možne, že výhodou je pouze jedno zaštípnutí, vzhledem k tomu jak se to osypává listy.
Jinak vyživa a režim při starém, není co měnit. Vyjma trochy ceramzitu.

Ocenil bych fota řízků šalvěje, které jsem svěřil do opatrovnictví. popřípadě i negativní zkušenosti. díky

Twilight
Passion
Shivas Joy
GWS + Chronic

Old Post 11-06-2006 v 11:30 AM
kamil
Stálý Člen

Příspěvek č. 32

zdravim
Nějaký update. Z původní kytky je už hroznej křák, nejvyšší stonek už je tak na třech metrech. Je z toho ohromný výnos. Jeden stonek měl poškozené cévní svazky, a takhle se nádherně vybarvil.
Mladým rostlinám se daří obstojně, akorát mě mrzí, že u jedné spadly na zem dva ze čtyř vzorstných vrcholů, asi nedostatkem světla. Je možne, že výhodou je pouze jedno zaštípnutí, vzhledem k tomu jak se to osypává listy.
Jinak vyživa a režim při starém, není co měnit. Vyjma trochy ceramzitu.

Ocenil bych fota řízků šalvěje, které jsem svěřil do opatrovnictví. popřípadě i negativní zkušenosti. díky

Twilight
Passion
Shivas Joy
GWS + Chronic

Old Post 11-06-2006 v 11:32 AM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 19:54 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás