Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Takze vcera som na tienidlo primontoval sodik a davam sem nejake foto skrine.Vcera som dal naklicat semiacka tak cakam kedy vyjdu nech ich šupnem do hliny
foto1:pohlad do skrine po zapnuti lampy
foto2:pohlad do skrine po zhasnuti lampy
musim este nejako poriesit to vetranie lebo jeden vetrak na pritah mi zhorel a vcera som testoval teplotu tak po 1hod tam bolo 35stupnov!!este to musim nejako vychtat
Takze po dlhsom case a po mnohych problemoch som tu zase...bounce:
Zacnem asi tým ze semiacka ktoré som si objednal od clena menom BBVlada bol ojeb z 10semiacok nevilkicalo ani jedno...Takze neze sa nim date ojebat ako ja
potom som mal problemy s vetranim 2vetraky mi zhoreli takze som musel zhanat dalsie...dufajme ze to bude pokracovat uz bez vacsich problemov...
Ked je lampa zapnuta v skrini je 25-27 stupov v "noci" 13-14
Osadenstvo 4xNo Name zo semiacka od growera menom kel touto cestousa mu chcem podakovat.
Takze vsetky rady pripomienky kritiku piste sem
pripajam fota...
Rastliny maju 3týzdne +- 3 dni(nie vsetky vysli z hliny naraz)
1:Najstarsia rastlyna a je aj v najvacsom kvetinaci(3l)
2:toto sa mi objavilo na 2rastlynach neviemco to je je to taky zlty a povlak a su tým postihnute najme spodne listocky neviem co to je prosim poradte
3:rastlinka
4:raslinka
5:pohlad do skrine
tie rastlynky na poslednej fotky tie dve v predu su zastrihnute FIM technikou
keramzit mam na spodku kvetinaca. a ako to myslis ze keramzit udela hodne?rozmyslal som tie skvrny na listoch mozu byt aj zlým ph??este ani raz som ho nemeral
Ahoj, mam podobnej problem na listech jako ty. Pouzivam mix Substrat na kaktusy a sukulenty X Substrat pro pokojove rostliny X Perlit (priblizne 30%+60%+10% - neni to presne. Michal jsem podle oka. Na spodu kvetinace je asi 2cm vrstva Keramzit pro bezproblemovy odtok vody). Vzhledem k tomu, ze jsem jeste nehnojil to tipuju na spatne pH. Jsem ale pracovne dost vytizenej a nemam moc sanci se dostat pred 17:00 z prace, tak uz se tyden snazim sehnat aspon pH papirky.
K fotkam: Rostlinky jedu ze seminka - snazim se o matky ;-)
1) Ta je na tom nejhur - Northern Light + Big Bud #1
2) NL+BB #2
3) Earl Misty (ehm, nevim jak se to pise, ale asi vite) - ta je na tom nejlip, ale stejne je to znat.
No kamos rikal, ze NL+BB jsou citlivky.
Krouti se to jak prehnojeny, ale jak rikam, hnojky se to jeste nedotklo. Cetl jsem tu (nekde na groweru), ze pri spatnym pH kytky nemuzou poradne (nebo vubec) prijimat ziviny.
Kdyz mi nekdo potvrdi moje podezreni na pH, hodim se snad marod, abych nakoupil indikator a nejake reseni. Cetl jsem, ze se pouzivaji nejake soli (kdyz je puda kysela) a kyselina (kdyz je to zasadity). Nemate nekdo s aplikaci techto pripravku zkusenost? Taky asi po nich zbyde nejaka hnojka. Neni to moc brzo na takovyhle zaprdky?
Diky za radu, mohla by pomoct i Zeleninarovi.
Edit: spletl jsem Keramzit s Perlitem. Ted je to OK.
Ja si tiez myslim ze to budde tým ph.musim skocit do shopu a kupit nejake indikatory.a co mam testovat vodu alebo podu??a ako sa testuje ph pody??bol by som rad keby niekto dalsi napisal co si mysli o tom "hinuti" listkov cim skor nechcem aby moje rastlinky trpeli.Vopred dakujem za vase postrehy
PHčkem to nebude, mas přeci novej substrat? a za tu chvilku se to nemohlo zmenit na tolik, aby to poškodilo kyti...kazdopadne se ti vytahujou za světlem, takže je přesad a dej niž světlo..tohle je zas na toho: DEJAVUCJV*-sorry, ale mas debilni nick, nevim jaxi ho muže při přihlašovani zapamatovat Jinak zalejvejte vzdycky, az ta hlina vyschne, tráva snaší radsi sucho než prelivani...to už byste mohli vědět, ale tím neřikam, že sou přelity a ty zažloutly konečky listu pěkně zastrihněte...
Nos super som rad ze ste mi poradili ja som zalieval asi kazdy druhy den dakedy aj kazdy den lebo sa mi ta hlina zdala byt nejaka sucha hej substrat je novy
no dikes za rady
2indicky-konopi: s tim nickem mas recht, jeste, ze jsou cookies . S tim zalejvanim mas asi pravdu. zkusim min vody. Substrat je novej, ale jak zminil Puac, ten keramzit to mozna hazi do zasadityho. Popravde jsem ho neproplachl.
Uz jsem pestoval predtim pod zarivkama, hlinu jsem nabral v parku a s pH jsem nemel problem, takze tohle jsem nikdy neresil. Ted je asi uz zapotrebi. Diky vsem zucastnenym za rady.
FAQ...už jedu...áááá už to mám...tákžé...Keramzit - Porézní médium. Ph neutrální a použitelné opakovaně. Výhodou je rychlejší vysychání než u hlíny...tot vše...NO A CO??? Nic novyho sem se nedočet...asi tam toho je víc...už jedu...áááá...Ideální pH půdy je v rozmezí 6.5 až 6.0, hmm ja myslel, 6,8...(vyšší dělá problémy kořenům při adsorbci živin, nižší způsobuje výkyt samčích rostlin a vymývání živin).....NO A CO? opět nevidim duvod, proc si dale procitat FAQ...drtikole vysvetli mi prosim proc na me utočíš vlaječkou FAQ?!
ještě máš čas, ale nechapu proč si to nedal rovnou do větších, pak bys je u stonku jen dosypal...a taky nechapu proč máš jednu v kbeliku a další v "pixle vod jogurtu"... každa v jinym čoveče...ja seminka či řizky dávám zezačátku do ufiklejch PET lahvi, krásně vidiš jak ti to prorůstá kořenama a tak aspoň přesně víš kdy je potřeba přesadit...jen se ptej