Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
loeX: Stavim a buduju... tohle stínítko je jen imrovizace.. aby tam něco bylo... To stínítko co stavim je úplně o něčem jinym
PC větráky na to kašlu časem tam přidělám takovej ten kancelářsek FUKAR... maj ho v qantu za 360... takže proti PC větrákům nebe a dudy...
To Ghettochild1:
Newim sice jaky sou tvoje skusenosti ale tehle skrinka vypada celkem ok. newim co se ti nezda na vybave..vis ty kytky sou vice mene takovej plevel, zas tak extra moc toho nepotrebujou aby rostly-svetlo, trochu vzduchu ( ) dobrou teplotu a to určitě paryba zvládne
newim no...moc dlouho na groweru nejsi a uz rypes. cos vypestoval ty? jestlis ses nakej. supergrower tak se predem omlouvam ale musim se v tomhle pripade paryby zastat
Proyx: kytce bi se měl správně vyměnit vzduch 30X za hodinu... je to někde ve FAQ. Jak máš daleko kytky od sodíku? 250W už dpcela topí... 1 PC větrák je docela zoufalí... kytka potřebu je vítr třeba i proto aby měla silnej stonek a neulomila se když na ní vyrostou pálky...
a navíc
W = WAT značí výkon...
V = VOLT jednotka napětí...
to Proyx: to ten větráček máš v cooltubě? nevěřím že ve skříni která je velikostně dělaná na 250W vyřeší celou ventilaci jeden PC větráček..no možná je to nějakej ultra výkonej...kytky rostou..to je hezký ale oni můžou růst dobře a blbě kterej je tvůj případ? btw máš fota?
Já bych ventilaci rozhodně nepodcenoval.
to Kapr: a na co ti bude "kancelářskej fukar" když potřebuješ pořádnej koloběh vzduchu? Použil bych to na ofukování kytek, i když moje první skřín byla vyřešená tak, že měla jeden velkej kancelářskej větrák kterej foukal tak, že ofukoval kytky a pak proud vzduchu šel pryč ze skříně, ale musel sem ji mít furt otevřenou. V tvým případě by to bylo asi docela dost na hovno vlastně v mým to bylo taky
nicmene ohledne vetrani, nevim jestli je moje skrin necim zazracna, coz spis ne ale mam v ni na 400w vybojku, jeden jediny vetracek umisteny na odtahu- pc prumer 6cm - teplota je odvysla od teploty v mistnosti ale ta je v podstate pokojova - kolem 20c - a nemam s teplotou absolutne problem. od cooltube neni zadny odtah. proste jenom jeden vetracek ktery se tam hybe. takze v cem je problem tady??
a jeste, to puvodni stinitko podle myho melo lepsi rozptyl nez to soucasny (i kdyz lip chlazeny)...nebo se mi to jenom zda???
Paryba: hluk z větráčků sem vyřešil tak, že sem snížil napětí na 9V a přidělal sem ho pružně (vlastně sem ho pověsil do vzduchu) a vůbec žádný vibrace, rezonance a hluk (když sem ho přidělal napevno, tak to dost rezonovalo)...
To prožný přidělání sem udělal tak, že sem těma dírama na šroubky protáhnul drát, udělal z něj malý vočko, tim vočkem sem protáhnul oboustranou pěnovou izolepu (lepí jako prase) a tou sem to přilípnul ke stropu, takže ten větráček je vlastně volně na to vočku a nepřenáší žádný vibrace, což u mě byl největší zdroj hluku.
to mettatron: svítí to v pohodě... ty noví fotky sou dělaný foťákem co si na foťák jen hraje.... tohle stínítko chci ještě ze vnitř vyleštit nebo na stříkat nějakou stříbrnou barvou.... a nejspíš ho poptočim o 90° pak bi to mělo bejt mnohem lepší... ale to starý stínítko bylo jen tak na oko... taky bych rád aby se tam zelenalo něco pořádnýho... v blízký době asi pojedu pro řezy G13/Buddha's Sister sou pro mě připravený 4 kousky
to hogi: ten digestořák na odtak od sodíku mam přišroubonaj přez gumovou podložku pod myš ( byla na ní nahá paní na motorce ) ... hluk se zmenšil ale stejně to hučí.... na ty 12V větráky sem si udělal regulaci od 2,5V do 15V naladim si rychlost jak chci... ty sou přidělaný přez duši od traktoru... ale stejně sou slyšet... a dávat přítahy na dráty? to nevim jak ale na ofuk stonků je to bezhlučné řešení....
Stavim tady belíček na hydro ale nejsou peníze na EC metr. Hodně lidí tady pěstilo bez EC a PH meru a to úspěšně... Ale ne asi každá voda je OK... Já tady mam docela tvrdou vodu co myslíte pude to v tvrdý vodě??? nebo ji mam převářet????
Původní příspěvek od Paryba Stavim tady belíček na hydro ale nejsou peníze na EC metr. Hodně lidí tady pěstilo bez EC a PH meru a to úspěšně... Ale ne asi každá voda je OK... Já tady mam docela tvrdou vodu co myslíte pude to v tvrdý vodě??? nebo ji mam převářet????
no neviem, ak to spravne chapem chces pestovat v bubleri bez ph a ec metra ??? ...sam som sice bubler zatial neskusal, a mal som ph a ec meter. na prvy raz som siel hlinu.
som naozaj zvedavy ako chces na prvy raz pestovat v bubleri bez ph a ec metra... VELA stastia, a citaj tready
citace:
Původní příspěvek od Proyx Paryba:
promin ze ti to zasiram, ale nemuzu souhlasit s loeXem..
loeX:
ja mam 250W, chladim to 1x12w větráčkem z PC..bez jakyhokoliv přívodu čerstvího vzduchu..a kytky rostou)
Tak zase ja SUHLASIM s loexom pretoze ja si myslim ze vie
o com hovori
zapni si 250w v skrini a uvidis co to bude bez CT za teplota
pc vetracky su shit, ci ich mas 12 alebo 20 su stale na ... nic .
teraz v zime mozno ako tak, s nejakym uspechom daco vypestujes, ale pride leto a ty kruto zaplaces
ver nam INAC PRAJEM VELA STASTIA
mno musim řict že já sem pěestoval bez měření ec v bublleru (a to i ted stále dělám) ph teda měřím jen kapkama a fpohode. celeou dobu kytky krasne rostly a palky nadherny tvrdy a tak - takze jde to i bez ec!!!!!!!!