Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
videl bych to mozna i na 2 kyti a dal bych tam ten 2x50W komplet, kdyz ti ho nabizi, neboj se, vejde se ti tam, muzes pripadne ty vybojky dat vedle sebe (na spolecny stinitko)
Já jsem se už rozhodl že tam dám 70W komplet.Jaký je rozdíl mezi Cooltube a kompletem??já jsem slyšel že Cooltube je jenom na větší vatáž(250w,400w,600w....)
"Chval přítele veřejně a kárej ho mezi čtyřma očima"
"Jiní lidé žijí, aby jedli, já však jím, abych žil."
cooltube je vlastne trubka v ktere je vybojka a na koncich jsou ventilatory, ktere chladi *zjednoduseno*, vyhodou je, ze vybojka minimalne ohriva zbytek skrine a teplo je odvadeno primo od ni, nicmene na 70W sodik je cooltube celkem zbytecny, protoze netopi zdaleka tolik. Jinak sodikovy komplet je sestava vybojky, zapalovace, tlumivky a kondenzatoru
no.. sodikovy komplet budes potrebovat kazdopadne (bez nej si vybojkou nezasvitis), ted uz je spis na tobe, jestli si das cooltube (ale pomerne drahe reseni) nebo "pouze" zavesis vybojku se stinitkem a nekde pobliz ve stene skrinky umistis odtahovy ventilator)
Nemám síce moc skúseností,ale čo som čítal,tak by sa to mohlo vyriešiť aj obyčajným sklom,miesto cooltube,lacnejšie riešenie.Proste oddeliť výbojku od zbytku skrine sklom,z vrchnej časti odvádzať teplý vzduch a tým pádom by si mohol aj lepšie riešiť vlhkosť(ako som pochopil,nechceš moc investovať a zvlhčovač čosi stojí).Skús to nejak premyslieť,ja budem riešiť niečo podobné.Teoreticky by sa dalo,aby Ti to nebralo moc miesta,dať tam dve sklá,ako roh,do zadu a tie zlepiť nejakým tmelom na sklo a odtiaľ spraviť odťah.Tým pádom nemusíš vyháňať toľko vzduchu zo skrine a vyťahovať odtiaľ vlhkosť.Ja som teraz riešil takú malú krabicu na klony(cca 30x30x30),svietim tam 18W úsporkou a aj pri tom som mal problém s teplotou.Inak som zistil,že keď som dal ventilátor na odťah,tak mám nižšiu teplotu,ako keď mi fúkal na tú úsporku.Ale asi je to logické
4crackman:http://eshop.klecka.cz
Tady maj jak cooltube,tak klasicky stinidla ten odtah budes muset vychytat
pac ta skrinka je fakt mala,jinak tam maj spoustu jinejch vychytavek treba doporucuji ty hranaty kvetniky zaberou min mista,at ti to roste sem fakt zvedavej nevybral sis na zacatek jednoduchej vzorek.
No vzhledem k rozměrům bych viděl chlazení vyřešit jednoznačně! Cooltube je trochu draší a na 70W možná ji zbytečný, ale nemohu posoudit co to udělá s takovou mini pěstírnou! Takže možná sklo bude dobrý řešení! Nebo by jsi mohl zkusit koupit reflektor s otvorem pro odtah a vyřešit to rourou s větráním.
No u pěstírny tak malejch rozměrů to chlazení nějak vyřešit chce! Možná mají lidi pravdu, když říkají že pro 70W je cooltube zbytečný, ovšem dost těžko říct jaký bude mít účinek v takový malý skříni! Určitě optimálním řešením by bylo sklo a nebo zkus koupit reflektor (stínidlo) s dírou pro odtah a připojit rouru s větráním!