Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
I pro tohle je občas dobrý sem něco připsat, aspoň vidim, že dělám něco blbě. Ale jak řikám, někde sem to tady našel. Tak jak se to má teda dělat správně? Zalít před rozsvícením, zalejvat v průběhu dne, jednou, dvakrát?? poraďte...
Mam existenční dotaz a potřeboval bych objektivní řešení nebo radu někoho kdo měl podobný nebo stejný problém.
Až do teď jsem pěstoval pod poměrně slabou zářivkou (nejsem si jistej watáží), kytičky mají po 3 týdnech venku asi 15 cm a nasazují na 4 patro. Dneska ráno mi přišlo nové světýlko a to Lucalox 400W SON T. Problém je ovšem v tom, že místo kde pěstuju je v podstatě výklenek, který má ze 3 stran zdi a zavírám ho bílou dřevotřískovou deskou. To znamená, že není vlastně způsob jak zajistit větrání. A teď ten dotaz: je možný pěstovat pod takovým světlem a nevětrat, popřípadě jenom zajistit dostatek vzduchu tím že nechám pěstírnu otevřenou? Nebyl by problém pověsit světlo tak vysoko aby na kytky nepálilo, ale pořád mi vrtá hlavou ta cirkulace vzduchu... Tak co groweři, jak to vidíte?
Tak jestli můžeš tak dolů vyvrtej dvě díry a nahoru na protější stranu taky dvě,a když to nebude stačit tak tam dej dva větráčky z pc a to už bude stačit.
Výklenek v rohu šatníku asi 70x70 cm, ze 3 stran zeď (takže tam se vrtat nedá) a od toho šatníku je to oddělený právě tou deskou. Ta je o něco užší než těch 70cm takže po obou stránách může do prostoru proudit vzduch.
Tak to by mělo bejt v pohodě hlídej teplotu a když stoupne tak pusť ventylátor.Musíš si to vychytat jakou tam chceš mít teplotu a podle toho nech puštěnej ventylátor.
Tak musim říct, před chvílí jsem poprvé rozsvítil to světlo a jelikož je to poprvé co vidim v životě svítit 400W dělo tak mě to fakt dostalo, napoprvé sem málem voslepnul... Už se to pořádně rozjelo a prozatim vypadá teplota v cajku. Až budou vidět nějaký slušný výsledky tak hodim fotečky. Prozatim dík za všechny rady.
Během svícení by se nemělo rosit, jelikož kapičky vytváří takovou jakoby lupu a na listech pak vznikají spalené tečky, takže bych se přiklonil k rosení za tmy, nebo před koncem svícení. Zdárek
No a už sem tady a zase s nějakým problémem to je hrozný co dá to pěstování starostí, ale sou to příjemný starosti co?
Nějak mi začly žloutnout listy, nebo ani ne tak úplně žloutnout jako maj spíš takovou jinou nezdravou barvu. Doufám, že se mi podaří vložit fotky. Poraďte mi prosim, čim by to mohlo být. Teda pár tipů bych měl, tak spíš vyloučit čim to neni: nedostatečná cirkulace vzduchu (teda spíš žádná), nedostatek živin (hnojit jsem začal včera), spálený od světla, nedostatek CO2, málo vody (nepravděpodobný, zalejvám 2x denně). Jo jinak je to pod 400W sodíkem. Pokud mužu tak to mam otevřený aby to mohlo ventilovat.
2 misty: chtelo by to fotky na norm swetle ne pod sodikem ale co se me zda ze by to mohlo byt je plisen mozna nebostatek zn ci p nejsu si jistej a pak mozna to spaleni wod lampy ty ostatni moznosti co pises to na 90% nesjou az na to ze newim jak wypada nedostatek co2
No napadla mě během dneška ještě jedna věc a to dost zásadní... Zapoměl jsem totiž úplně na jedno a to je vlhkost v pěstírně. Prostě jsem začátečník
Něco jsem si tady o tom přečet a hned jsem pověsil do skříně dva ručníky, který jsou vždycky po hodině úplně suchý. Takže pokud můžu tak je často vlhčim a krom toho jsem začal pořádně s postřikem odstátou vodou. Uvidíme, snad to taky pomůže.