Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tak a nakonec obe ziskane masti slijeme dohromady. Kdo chce, at si oddeli po vzorcich z masti konopne i bylinne a pak slit, rozdelit do sklenic a nechat ztuhnout.
Konecne zhodnoceni co do mnozstvi masti na kazdou z jednotlivych slozek:
Konopi - cca. 60% Trezalka - cca. 8% Salvej - cca. 8% Materidouska - cca. 8% Levandule - cca. 8% Rebricek - cca. 4% Kopriva - cca. 4%
Ucinky vypsane vyse + jsem nezahrnul ucinky samostane konopne masti, ktere jsou v tomto threadu pospany dostatecne.
Fota jsou jiz ztuhly finalni vyrobek
Preju hodne stesti a uspechu s touto masti - sam z vlastnich zkusenosti i zkusenosti okoli vim, ze je ucinejsi nez mast vyrobena ciste z konopi...ale to je stejne na posouzeni kazdeho z vas.
Oh Danny Boy the pipes, the pipes are calling, from glen to glen and down the mountain side
The summer's gone and all the roses dying, 'tis you 'tis you must go and I must bide
But come ye back when summer's in the meadow or when the valley's hushed and white with snow
'Tis I'll be there in sunshine or in shadow Oh Danny Boy, Oh Danny Boy I love you so
Jeste bych rad doplnil seznam o dalsi pouzitelne bylinky, takze
Mesicek lekarsky(Calendula officinalis) Na spatne se hojici rany, popaleniny, liseje, akne, ma mirne protikrecovy ucinek
Preslicka rolni(Equisetum arvense) Na spatne se hojici rany
Medunka lekarska(Melissa officinalis) Desinfekcni a uklidnujici ucinky
Kostival lekarsky(Symphytum officinale) Pohmozdeniny, narazeniny, natrzeni, vymknuti, na zanety slach a svalu, svalova unava, krevni podlitiny a podpora hojeni
Samozrejme existuje spousta bylin, ktere by bylo mozne do masti pouzit. Tady jsem vypsal jen ty znamejsi a pomerne lehce obstaratelne. Pokud se bude nekdo chtit podelit jeste od dalsi bylinky, tak je to jedine dobre..
Oh Danny Boy the pipes, the pipes are calling, from glen to glen and down the mountain side
The summer's gone and all the roses dying, 'tis you 'tis you must go and I must bide
But come ye back when summer's in the meadow or when the valley's hushed and white with snow
'Tis I'll be there in sunshine or in shadow Oh Danny Boy, Oh Danny Boy I love you so
Ja by som lem chcel podotknuť k tej VODNEJ LAZNI, že to je presne tak ako pisal včelár t.j.malý hrniec s masťou vo veľkom hrnci s vodou(nič iné sa vodnou lázňou nedá nazvať) tak dúfam, že sme vás vyviedly z omylu.Ja momentalne si tak isto robím mastičku, ale ešte mi treba tie tri týždne to prevárať, takže potom uvidím čo z toho bude, zatiaľ to vyzerá celkom fajn(až na tie straty).
Původní příspěvek od bubik zdravím kolegy mastičkáře, letos budu opět vyrábět mastičku, tentokrát zkusím to sádlo + včelí vosk... minule sem dělal celkem z 1 kila vazelíny, ale nacpal sem tam 500 g listí a 500 g palic, takže to nejen skvěle léčilo, ale i docela hustě dávalo...(namazali sme 4 měsíčnímu psisku bříško, abychom mu pomohli od vyrážky - spalo 20 hodin v kuse a pak sežralo 3 mísy granulí a šest jablek...), takže asi míň... jinak kdo by měl zájem o vzoreček, tak ještě něco zbylo...
B.
Nemáš tam tak náhodou chybu??? Místo 500g bych řekl spíš 500ml obsahu , tedy půl litru! 500gr nemůžeš v 1l vazeliny vůbec rozpustit ,ikdyž tam přijde ještě voda a navíc ješte 500gr palic , vždyť to musí být skoro pytel trávy , jinak já ji dělám taky , proto mě to zarazilo!!!!!!!!!!!!