Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ahoj mam problem . Tyka se to dvou kytek z 5. Jedna ma takovy pokrouceny listy to pripisiju nizky vlhkosti, pokud se pletu opravte me prosim a druha ma nazdloutlej list (je to ta nejvic v pravo) zespoda ma tmave nafialovely fleky. nevim myslim si ze to by mohlo bejt zase teplem. mel sem je pak moc blizko lampy a meli kolem 29C.
Edit : jinak jedu hlinu a zatim nehnojim, substrat bylpredhnojenej, ph bohuzel zatim nemerim protoze sem nesehnal papirky. cekam az mi prijdou z cech. zalejvam jednou za 3 dny
jak jsem se docetl tak tihle otravove napadaji korenovy system kytky a drzi se v spodnich patrech.
Na mojich holkach sem nespozoroval zadne naznaky nejakeho stresu z parazita, smutnice mi litaji jen kolem hliny a kvetinacu[este jsem je nevidel litat pri otevreni boxu ale jen kdyz zaklepu s kvetinacema tak zacnou vylejzat a docela hafo] a proto se ptam ... uz 3 dny se mi tu vali tabakovy vyluh, bezpochyby bude silny [3/4 javansee jongens, ten zlutej klasickej] co myslite kdyz jim ty kvetniky jeden podruhem proleji, u uzivatele teamen jsem to videl [a podle jeho galerky, to kytkam nijak neva]. Ty sfine musi z domu, snazim se klonovat a tyhle otravove napadaji mlade kyticky a klony ktere jsou slabe a proti kytkam se spatne brani. Dokonce mi zacali litat aj z parenicku a to je nepripustne, vim ze toto tema je spise otazkove [odpoved jednou za deset otazek] tak snad budu ten stastny a ptam se jeste jednou.
Co je nejlepsi proti parazitovi kterej se pred sprejema schova v hline? [silny tabakovy vyluh kterym hlinu proleju?] jak jsem jiz psal jsem v pulce kvetu [tzn zadne strikani palic pesticidama a vubec nejakejma chemkama] bydlim v amstru a zahulit si chci jen prvotridni huleni a ne neco jak ty neflushnuty hnusy z coffeeshopu. Uz probehli postriky:
1. Protector[Advanced Nutries] - nepomohl, typek z gshopu mi k tomu dal jeste nejakou sracku diky ktere se po sprayovani na kytce nebudou delat kapky ale voda rovnomerne pokryje list. Pri prvnim pouziti jsem vse michal podle navodu a kytky nohorazne spalil - od te doby z neho mam respekt ale asi to bylo tou srackou co mi dal prodavac v GS. K tomu na netu se pise ze postrik je vhodny proti prevenci plisne [proste nechapu jak takoveho debila muze nekdo posadit do GShopu, jeste k tomu do jednoho nejvic provarenyho v amstru kam snad chodej vsichni achjoo]
2. SpiderMiteControl - urcite zredukoval pocet dospelich jedincu, ale ti se nadale mnozi a s vysledkem spider mite control nejsem spokojen - > nevyhubil larvy a dospele jedince jen zredukoval.
3. Plant Vitality Plus [B.A.C] - ucinek stejny jako u spidermitecontrol, jen snad dospelaku zahubil jeste vic
Neviem mozno ubijem hlupost ale nemáš tam príliš veľku vlhkosť pretože keď akákoľvek rastlina má mnoho vlhkosti listy sa jej stočia s dôvodu rýchlejšieho vyparovania vody cez listy. A aj na foto SCroG vidno kvapky na mreži no neviem ale aspoň dačo
Prosim vas muzete mi nekdo poradit co je to s myma kyti? Listy my zacinaji od kraju zoubku zloutnout a misty se objevuji i male zlutohnede flicky. Substrat je predhnojeny.vyrobce na obalu udava ph 5-7 N 150-400mg/l P 80-250mg/l a K 250-600 mg/l muze to byt tim substratem ze ma moc hnojiv? Nebo me napadlo ze by to mohlo byt spaleno svetlem, svitim 250tkou na plochu 70*50 ale to bych podle me vyloucil protoze zloutnou od spod.
Tedka mam taky ten samy problem se zloutnutim novych listu. Zacal ale az kdyz jsem nasadil ze 4kilaMH 6kiloHPS. pHckem nebo nedostatkem prvku to asi nebude, dyt ve hnojivech je vsech prvku dost. Zvedl jsem lampu o 10cm. Uvidim za par dni co se bude dit.
Problém z příspěvku 135 vyřešen ale jen z části. Začíná se to zhoršovat. Oranžové tečky se začínají rozšiřovat a začínají žloutnout listy. Nevím si rady.
Jedná se o přebytek vápnáku. Laboratorní rozbor ukázal nadmíru vápnáku v odpadní vodě. Zajímalo by mě, jak lze toto redukovat. DOufám že nějaký způsob existuje. Zkuste prosím napsat své nápady. Díky
Taky bych souhlasil stím že jim chybí voda. Toto se mi stalo taky, když jsem zasadil nedostatečně prokořeněný řízek a začal na něj svítit hned plnou palbu. Možná to chce zvednout lampu co nejvýš, nebo nějak jinak snížit teplotu a zvýšit vlhkost
vcera jsem to prolil s hnojkama tak uvidime jak se jim bude darit ted jeste zajdu koupit nejaky vitaminy tak se uvidi snad se mi z toho chudery vzpamatujou