Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od HurricaneGeorge Snad jsi pochopil jak vypočítat EC výsledného roztoku hnojiv které si budeš připravovat...
Obecně má plagron dobře nastavenou doporučenou koncentraci přidávaných hnojiv... i s GreenSensation to dobře sedí, ale prostě nemají moc vyvážený poměr NPK na květ (teda aspoň na období po přepnutí).
Dále budu používat data z mé databáze kterou jsem ti doporučil, v následných výpočtech není brán ohled na EC samotné vody, řeším pouze změnu EC po přídavku hnojiv na danou koncentraci. Reálná hodnota tedy bude vyšší o EC vody.
Až doteď jsi dával bloom 4ml/l - výsledné EC roztoku 4*0,286 = 1,14
Když by jsi k tomu bloom 4ml/l přidal ještě GreenSensation 1ml/l tak výsledné EC bude (4*0,286)+0,381 = 1,53
U těchto biominerálních nedoporučuji přesahovat doporučenou koncentraci - důvod je napsán v té databázi.
Pokud chceš řešit problém s dusíkem tak si můžeš zvolit různé dávkování.
bloom 3ml/l + grow 1ml/l EC bude (3*0,286)+0,215 = 1,07
bloom 2ml/l + grow 2,5ml/l EC bude (2*0,286)+(2,5*0,215) = 1,11
Pro rychlé doplnění dusíku bych použil tu druhou variantu. EC zůstane na tvé původní hodnotě (4ml/l bloom) akorád upravíš poměr prvků v tvůj prospěch.
Ahoj,
díky moc za naprosto vyčerpávající příspěvky,ty máš snad vystudovanou chemii, botaniku a zemědělku z harvardu mixlou s oxfordem jestli tam něco takovýho je . Hnojím přesně jak jsi napsal, 4ml/l a pouze alga bloom. EC neměřím a upřímně po shlédnutí toho tvýho výpočtu mě přešla chuť, nacházím se teď uprostřed zkouškového a zrovna mám týden statistiky, takže hlava mě bolí dost už takhle . Dnes budu zalívat, takže použiju tebou navrhovanou druhou variantu, jen tam ten dusík pěkně natankuju!
Jinak zasloužené K+ i kdyby ty kytky chcípli, ale ještě tě budu chvíli napínat .
Ještě jsem si vzpomněl na jednu věc která by mohla pomoct při řešení problému:
V 3týdnu růstu mi přesně ty dvě kytky, který jsou teď v největším crashu(od nich jsou ty fotky) začly předčasně kvést. Do té doby byly nejkrásnější ale od té chvíle co přešly do květu jim všechny listy hodně zesvětlaly. Přečetl jsem na growu rady a dál hnojil alga grow, světo 18/6 a holkám jsem to zarazil. Zbytek kytek byl nádhernejch. Po přepnutí 12/12, kdy jsem si myslel že tyhle dvě holky konečně dostanou to co chcou a začnou krásně kvést se však dostaly do toho stavu kde jsou teď, čili listy jim začly uplně žloutnout a odpadávat, u ostatních kytek byl pouze stav svěšených listů (jako při přelití) a občas nějaký upadl nebo zežloutl.
zdar. tak se to objevuje malinko i na ostatnich modelech. Vypada to proad stejne, proste random fleky na spis novyvh listech.... https://grower.cz/home/potw.php?a...&photoid=408560
Vodou jsem prolil a ted nehnojim pro jistotu, nez se to srovna....
Myslite tedy PH, No pokud to neni nic horsiho tak snad ok...
Tak můj problém s listy pořád přetrvává.Dneska jsem změřil PH svojí vody(7,8) , zálivky (6,3) a zálivky po prolití hlíny(7). Kolik by mělo být ideální PH teda? Omlouvám se, jestli to tu někde je, jsem teď hodně zaneprázdněný .. pls poraďte
يولد جميع الناس أحرارًا متساوين في الكرامة والحقوق. وقد وهبوا عقلاً وضميرًا وعليهم أن يعامل بعضهم بعضًا بروح الإخاء.
Jestli tvoje zálivka má pH 6,3 - tedy mírně kyselé a na výtoku z květináčů má pH neutrální 7,0 tak je tvoje půda lehce zásaditější aby neutralizovala kyselou zálivku. Zásaditější znamená vyšší jak 7.
Jak jsem ti psal že je lepší předcházet problémům, tak nyní ty problémy budeš řešit. Nejspíš to pH sleduješ pár posledních dní, předtim jsi zaléval vodou bez úpravy pH. Vodovodní voda je zásaditější, tudíž ti zneutralizovala kyselou půdu a dokonce ti i mírně zvedla pH nad 7.
pH půdy pro kytky 6,0-6,5. Je mnoho způsobů jak snížit pH půdy. Stačí jenom hledat a trochu číst, jinak se to nenaučíš.
Kytky oplácejí to jak ty se o ně staráš.
Mimochodem změnil jsi tedy poměr v přidávaných hnojivech? tedy jestli jsi přidal bio-grow do zálivky a zároveň snížil bio-bloom?!
dávám ted 2 ml bio-grow/2 ml bio-bloom místo 1/3 .. zatím ani náznak lepšení.Zatím jsem takhle zalíval třikrát.Tak jdu teda zjistit jak snížit ph půdy a doufám, že tím bude problém vyřešen.Dík
يولد جميع الناس أحرارًا متساوين في الكرامة والحقوق. وقد وهبوا عقلاً وضميرًا وعليهم أن يعامل بعضهم بعضًا بروح الإخاء.
Zdravím,
prosím o radu.
Již při klíčení se objevil problém s rezavěním listů. Rostlinky jsem přesadil v naději, že to přestane, ale problém se objevil i u druhé rostliny.
Vlhkost: 40%
Teplota 22
Zemina: Plagron Bat-Mix (zatím jsem nehnojil – dle výrobce už je hnojena)
Světlo: 18 hodin
Může to být PH? Nebo přelitá zemina?
FOTO 1 týden po zasazení.
Jedu teď bat mix a přijde mi, že má pH vyšší než by se slušelo (nebo aspoň ten můj). Zkus to prolejt vodou se srovnaným pH a změřit pH na výtoku. Orientačně ti to něco ukáže. Nicméně u mě se projevily problémy s pH až později, asi od druhého třetího týdne růstu klonů..
je to generační válka, ale my ji vyhrajem... | hands can destroy - the same can help! | every single piece of stuff is good, unless you can't utilize it | ukbassradio.co.uk
Původní příspěvek od kosur Zdravím,
prosím o radu.
Již při klíčení se objevil problém s rezavěním listů. Rostlinky jsem přesadil v naději, že to přestane, ale problém se objevil i u druhé rostliny.
Vlhkost: 40%
Teplota 22
Zemina: Plagron Bat-Mix (zatím jsem nehnojil – dle výrobce už je hnojena)
Světlo: 18 hodin
Může to být PH? Nebo přelitá zemina?
FOTO 1 týden po zasazení.
Díky.
Ahoj,
Substrát na výsev by neměl být předhnojen nebo obsahovat přídavky typu žížalí humus, guano apod.
viz citace z FAQ... pravděpodobně jsou spáleny hnojivy a zdá se mi že jsou dost utopené ve vodě
Zdravím, chcel by som sa spýtať, či by ste mi niekto nevedel poradiť, v čom je problém. Pestujem pod 400w hlina.
Bližšie info: 1.indoor 200usporka/400 sodík
Zalievané pred 3 dňami, Bio-grow, Bio-bloom a top max, všetko polovičné dávky, asi 1 l na 11 litrový kvetináč, ale hnojivá to asi nebudú. Pred tou poslednou zálievkou som to nezalieval 2 týždne a rastliny sú aj tak vytiahnuté, vtedy tam ešte bola úsporka. Je možné, že to je preliate, pod úsporkou som zalieval každé 4 dni a hlina bola stále mokrá, ale chcem si byť istý, že v čom je chyba.
Zdravím, chcel by som sa spýtať, či by ste mi niekto nevedel poradiť, v čom je problém. Pestujem pod 400w hlina.
Zalievané pred 3 dňami, Bio-grow, Bio-bloom a top max, všetko polovičné dávky, asi 1 l na 11 litrový kvetináč, ale hnojivá to asi nebudú. Pred tou poslednou zálievkou som to nezalieval 2 týždne a rastliny sú aj tak vytiahnuté, vtedy tam ešte bola úsporka. Je možné, že to je preliate, pod úsporkou som zalieval každé 4 dni a hlina bola stále mokrá, ale chcem si byť istý, že v čom je chyba.
Ahoj, vyskytl se mensi problem,
na rustu jsem to trosku prehnojil korenakem tak sem ho vysadil a zalival cistou vodou(odstatou den i vice ve tme), pak jsem do konce rustu pridaval do zalivky jen FishMix.....
tim se problem vyresil avsak nastal druhy viz foto: http://nemocflory.rajce.idnes.cz/Snimek/
myslim si ze se mi do toho chytla plisen a pomalu se rozrusta, je to tak?? a Cim ji muzu zlikvidovat??
Mam substrat LightMix a hnojky BioBizz hnojim podle tabulky co druhou zalivku, Ph nevim ani nemerim, teplota 20(v noci) az 25 pres den,...
dik za rady a postrehy
Původní příspěvek od Oyasin Ahoj, vyskytl se mensi problem,
na rustu jsem to trosku prehnojil korenakem tak sem ho vysadil a zalival cistou vodou(odstatou den i vice ve tme), pak jsem do konce rustu pridaval do zalivky jen FishMix.....
tim se problem vyresil avsak nastal druhy viz foto: http://nemocflory.rajce.idnes.cz/Snimek/
myslim si ze se mi do toho chytla plisen a pomalu se rozrusta, je to tak?? a Cim ji muzu zlikvidovat??
Mam substrat LightMix a hnojky BioBizz hnojim podle tabulky co druhou zalivku, Ph nevim ani nemerim, teplota 20(v noci) az 25 pres den,...
dik za rady a postrehy
Ahoj,
klasický případ špatného pH! https://grower.cz/forum/showthread.p...2724#post372724
Kup si pH akvarijní kapky (odkaz výše v tomto tématu), kyselinu fosforečnou (lze koupit pouze osobně v Gshopu) na úpravu pH a budeš rád jestli se ti kytky vzpamatují... jo a pokud jsi už přepnul tak očekávej nižší výnos.
Ze začátku se ti to nemuselo projevit protože tvůj použitý substát má upravené pH, ale jak tam pořád přiléváš další a další zásaditou vodu tak to pH zvedáš, až nakonec tu půdu zneutralizuješ a dále zalkalizuješ.
Pokud máš k dispozici trochu rašeliny tak bych zatím dal na vrch květináčů malou vrstvu a při zalévání se snažil jí celou navhčit aby protékající voda měla snížený pH.
Jak říkám kup kyselinu a pH kapky - upravuj pH vody na 5,4-5,7 dokud voda na výtoku nebude mít 6,0-6,2, poté dále zalévat vodou s pH 6,0 a nebudeš mít žádný další problém.
EDIT: Kořenový stimulátorem se nedá přehnojit! Je to nepřímé hnojivo a neobsahuje žádné živiny, rozhodně se ale držet doporučené koncentrace. Obsahují regulátory růstu - většinou auxiny, které v malých dávkách podporují růst, ve velký zastavují!!! (dokonce se používají jako herbicidy)
Ahoj lidi mám malej problém :-)listy na našich holčičkách začínají žloutnout :-(jsou to řízky, dva dny po přesazení (do rohoží) začaly žloutnout odspodu rostlinky a od kraje listů. Nevím jestli dělá problém skok Ph při odtoku nebo nedostatek dusíku? nebo něco jiného????
INFO: hydro-drip systém
vstupní Ph: 5,2 výstupní Ph: 6,4 EC: 1
pěstební medium: Grodan rockwool( napuštěná na Ph 5,2)
teplota: den-27-28, noc-21-23
vlhkost: 40%
hnojky:-Metrop MR1 (3ml na 10l jsem dával)
- Metrop Calgreen (2ml na 10l jsem dával)
světlo: 18/6 ,400w
foto1: Orange bud
2: Euphoria
3:Buddha
4ouble dutch
Ahoj lidi mám malej problém :-)listy na našich holčičkách začínají žloutnout :-(jsou to řízky, dva dny po přesazení (do rohoží) začaly žloutnout odspodu rostlinky a od kraje listů. Nevím jestli dělá problém skok Ph při odtoku nebo nedostatek dusíku? nebo něco jiného????
INFO: hydro-drip systém
vstupní Ph: 5,2 výstupní Ph: 6,4 EC: 1
pěstební medium: Grodan rockwool( napuštěná na Ph 5,2)
teplota: den-27-28, noc-21-23
vlhkost: 40%
hnojky:-Metrop MR1 (3ml na 10l jsem dával)
- Metrop Calgreen (2ml na 10l jsem dával)
světlo: 18/6 ,400w
foto1: Orange bud
2: Euphoria
3:Buddha
4ouble dutch
Ahoj tak se hlásim znova po 10 dnech. Pozitivní zpráva je, že kytky se výrazně zlepšily co se týče "přidušenosti" -> listy se znovu narovnaly, opravdu to bylo menším množstvím dusíku v počáteční fázi květu. Vlastně ihned dle tvé rady, HurricaneGeorge, se brutálně nastartoval růst pestíků a paličky bují radostí. Čili problém s hnojením alga bloom, které má dusíku vskutku nedostatek a pravděpodobně si toto hnojení již nekoupím (je použitelné pokud jsem dobře pochopil možná na poslední měsíc květu). Takže bych se chtěl rovnou zeptat na nějaké doporučení ohledně hnojiv na květ abych se tomuhle příště vyvaroval.
Špatná zpráva ovšem je, že stále nějaké problémy přetrvávají, ačkoliv kytky již vypadají poměrně dobře a paličky rostou.
Na fotce č.1 bych chtěl prodiskutovat stále žluté listy, dusík to poměrně zlepšil, ale stále u nějakých listů je to dost výrazné.
Na fotce č.2 je jiný problém, opět spálené konce listů, přehnojení bych spíše vyloučil, na to už si dávám pozor. Původně navrhovaný nedostatek manganu se mi zdá pravděpodobný.
Na fotce č.3 to vypadá na stejný problém co kytka č.2
A konečně kytka č.4 kde je pravděpodobně stále malý obsah dusíku v hlíně, je to poslední kytka ze všech 10ti co mám ve skříni co jí listy zůstaly takhle svěšené - už dostala větší dávku dusíku. Nicméně mě taky znepokojuje její světlounká barva.
Hnojil jsem 3x 2ml alga bloom + 2ml alga grow na 1l odstáté vody 24h s ph 6,5 (možná trochu méně) upravená kyselinou fosforečnou.
Nyní jsem přešel na 3ml alga bloom + 1ml alga grow na 1litr.
Teplotu hlídám razantně, zjistil jsem že když nesvítim tak bylo v místnosti 15°, proto nyní hlídám a zavírám do místnosti dveře když lampa nesvítí, pokud svítí tak dveře do místnosti samozřejmě otevírám. Pod dveřma je poměrně slušný prostor na průtok vzduchu i tak, ale možná by se mi problém se vzduchem mohl projevit. Nevím ale jak to poznám.
Na závěr mě znepokojuje vlhkost ve skříni, drží se nad 70% neustále, jelikož jsou kytky v nějakém 5týdnu květu tak bych to měl asi začít řešit?
Původní příspěvek od executor Na fotce č.3 to vypadá na stejný problém co kytka č.2
A konečně kytka č.4 kde je pravděpodobně stále malý obsah dusíku v hlíně, je to poslední kytka ze všech 10ti co mám ve skříni co jí listy zůstaly takhle svěšené - už dostala větší dávku dusíku. Nicméně mě taky znepokojuje její světlounká barva.
Hnojil jsem 3x 2ml alga bloom + 2ml alga grow na 1l odstáté vody 24h s ph 6,5 (možná trochu méně) upravená kyselinou fosforečnou.
Nyní jsem přešel na 3ml alga bloom + 1ml alga grow na 1litr.
Teplotu hlídám razantně, zjistil jsem že když nesvítim tak bylo v místnosti 15°, proto nyní hlídám a zavírám do místnosti dveře když lampa nesvítí, pokud svítí tak dveře do místnosti samozřejmě otevírám. Pod dveřma je poměrně slušný prostor na průtok vzduchu i tak, ale možná by se mi problém se vzduchem mohl projevit. Nevím ale jak to poznám.
Na závěr mě znepokojuje vlhkost ve skříni, drží se nad 70% neustále, jelikož jsou kytky v nějakém 5týdnu květu tak bych to měl asi začít řešit?
executor: hele jak větráš? Větráš v noci? při vysoké vlhkosti, se snižuje odpar z listů, tím logicky kytky ani tolik neberou vodu ze zálivky. Tak že můžeš řešit hnojení PH, a kde co, a pořád žádnej výsledek.
Né všem genetikám vadí tato vysoká vlhkost, to pro ty co by mi začli tvrdit, že to nevadí.
Původní příspěvek od tomas2pet executor: hele jak větráš? Větráš v noci? při vysoké vlhkosti, se snižuje odpar z listů, tím logicky kytky ani tolik neberou vodu ze zálivky. Tak že můžeš řešit hnojení PH, a kde co, a pořád žádnej výsledek.
Né všem genetikám vadí tato vysoká vlhkost, to pro ty co by mi začli tvrdit, že to nevadí.
Ahoj .. mám problém s listy jako všichni ostatní tady .. začíná to tečkama po listech a žloutnutí po okrajích.. potom k následujícímu seschnutí celého listu .. snažil jsem se to dát dohromady pomoci FAQ (měl jsem podezření na dusík nebo fosfor) a pomocí něj jsem postupoval a však marně .. jestli se zde najde nějaká hodná duše co mi pomůže budu jenom rád ..
Původní příspěvek od Eliq Ahoj .. mám problém s listy jako všichni ostatní tady .. začíná to tečkama po listech a žloutnutí po okrajích.. potom k následujícímu seschnutí celého listu .. snažil jsem se to dát dohromady pomoci FAQ (měl jsem podezření na dusík nebo fosfor) a pomocí něj jsem postupoval a však marně .. jestli se zde najde nějaká hodná duše co mi pomůže budu jenom rád ..
Omrkni si základ, ph/ec média a zálivky. Jestli ti nějak nehaprujou hodnoty. Co to je za substrát, rosteš bo kveteš? Čím a jak moc (ne)hnojíš?
Omrkni si základ, ph/ec média a zálivky. Jestli ti nějak nehaprujou hodnoty. Co to je za substrát, rosteš bo kveteš? Čím a jak moc (ne)hnojíš?
Pěstuju v hlíně, ale co je to za typ netuším .. donesl mi ji kamarád (měla by být "značková" ) .. kytky jsou v růstové fázy mezi 2-3 týdnem a hnojím hesi na růst (každé pondělí). A ohledně ph/ec nemám ani tušení (zatím nemám měřiče) je to hnus já vím a asi jsem ti moc nepomohl :/ Píšu sem protože už mě nic nenapadá a každý kloudný názor za něco stojí .. takže přeměřím a když tak napíšu znovu diky