Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Lidi, používejte trochu hlavu. Když chcete poradit, tak je třeba napsat trochu víc informací, substrát, hnojení a podobně.
To je asi jako kdybych napsal, nejede mi auto, můžete mi poradit čím to je.
A hlavně hledejte a studujte, je tady všechno.
Komu se nelení tomu se zelení
vyzera to, ako keby listy plesniveli nasledkom oslabenia imunity rastliny nespravnou vyzivou ... ake je ph toho, co do toho lejes ? a cim to vlastne hnojis ? vlhkost ? teplota ? ake medium ? mas dobru ventilaciu ? ako to rastlo doteraz (kym sa prejavik tento problem) ?
edit > pozeram, 16.12 ... tak to uz mas asi vyriesene tak alebo tak .. zelam, nech hlavne pre ne dobre
Čao..ph jsem prasil kapkama a bylo všelijaké..Koupil jsem digitální měřák a snad to rostlinky ještě rozdýchají:-(Hnojím AH bloom,micro,PK13-14,enzymy,postřik phytamin už nedělám.Vlhkost je ve dne kolem 40,v noci 50-55 a je to koks,teplota 15-28.Odtah 380m3/h,dva ofuky a jeden přítah.Na růstu super,ale po přepnutí na květ začaly tyhle problémy.Tři kytky už jsou v hajzlu..
zdravim komunitu... neviete co moze byt mojej rastlinke? nedostatok? (coho) dusik? alebo neviem skuste posudit... vo pred diky moc
EDIT: zalievam ju tak akurat ked kus preschne zalejem...je to asi 3 krat tyzdene... a hnojky dostava biobizz bloom 1 x tyzdene v pomere 3ml/l tak dako sa mi zda
neslo by urobit foto bez hps ? ked to mas v kokose, tam sa problemy prejavia velmi rychlo, ako to zacalo ? prve zmeny na listoch ...
aj tak si myslim, ze to bude ph lockout ... v kokose by som sa na kvapky nespoliehal, v zemi by to slo ... aj ph rozdiel 0.5 je schopny narobit riadnu sarapatu
Grow jsem vysadil hned po přepnutí..Myslím že problém bylo to PH,když jsem měřil digitálním měřákem to co jsem namíchal kapkama a dával kytkám..mělo to ph 4,4..:-(Kytky se vzpamatovávají pomalu a bude to znát na výnosu..Díky za tvůj zájem..
2 scott: mel sem podobny problem...zesvetlani novych mladych listku zposobuji na 90% velke vykyvy teplot...ja zvedl lampu a poladil vetrak tak aby chladil vzduch nad vrcholky....a dvakrat jsem aplikoval lehouckou koncentraci Phytaminu a kyti jsou jako novy....zkus si pohrat s tou teplotou,sazim na to boty
Vykvy teplot nebyli nijak velke přes den kolem 25-27 a v noci kolem 18-19 °C takže tak . Ono mlade rostlinky jsou nachylnejši na veci než jak jsou už vetši a silnejši Mej te se a diky přátelé ..
Zdravim všechny.
Na listech matky se mi objevily malé oranžové tečky. Nejsou na všech. Jenom na pár středně velkých listech. Vypadá to jako malé vajíčka mandelinky, ale na 100% to není živočich. Ta oranžová tečka prochází celým listem, takže je vidět se zhora i ze spodu. A vetšinou se tvoří u těch jednotlivých výživových kanálků. Zatím to není nic co by ji zabíjelo, ale trápí mě to.
Jinak podmínky má dobré.: Je stará půl roku, svítím 250metalhalogen, teplota kolísá mezi 21(noc) - 26(den), vlhkost kolísá 50 - 70%, PH je 6,5 +/- desetina. Hnojení je 1x týdně klasika Plagron Alga Grow + trocha bioalgeen(kořenový stimulátor). Jinak stříkám bio-protect a cropmax (1x za 2 týdny). Substrát je (zahradnický+kokos+písek+perlit+biohumus+dolomitický vápenec). V substrátu je také supresivit(biofungicid)
Ještě takový detail - semtam se objeví miniaturní muška. Ta co žije v hlině a žere odumřelé kořínky ale, nevěřím že je to ona. Má otázka se spíš bude týkat toho, co jí chybí. Pravděpodobně nějaký prvek(Mangan,Zinek, atd..). Nenašel sem nikde zdokumentovaný případ s fotografiemi,tak abych mohl porovnat. Prosím pomozte.
Nazdar,rekl bych nízke PH,ale píses,ze mas Ph 6,5(nemuze byt pokazeny ph metr?).Nedostatek prvku to nebude,spis prebytek.Ja mel neco podobneho tohle kolo,kdyz jsem pouzil vodu ze studny a posleze zjistil,ze obsahuje velke mnozstvi vapniku.S tim by mohl souviset ten dolomiticky vapenec(zkus zmerit EC odpadu) a poradne bych to proplachl.Pak se uvidi.
Zdravice Oliwere , dle fota to vypadá jako spálené. Dát výše racka . NJu ale jistě máš už dávno skolizeno koukám na datum a co to by lo ? Měj se Zdravice
TO benji chaouat:
Ahoj, nemyslím si že bych měl chybu v PH, používám lakmusové papírky i tu vodičku a vychází to stejně u obou měřidel. Dolomit jsem přidal docela nedávno a jenom jsem tím posypal substrát. Každopádně přestanu chvilku hnojit, budu prolévat vodou a budu měřit PH. Zkusim změři i EC,ale nevim nevim. Vždy když sem to zkoušel měřit, tak se mi objevovali divné hodnoty(musím to pořádně nakalibrovat). Zatim dík za radu.
Čao Jizvo..ještě to zraje a situace se zlepšila.Koupil jsem digitální měřáky PH a EC..a když jsem změřil to čím jsem kytky do té doby živil...NASRAT.PH 4,4...EC 4,5..se divím že to vůbec přežily.Měj se.