Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Medicale nic ve zlem ale nemuzu.. Neber si to osobne, ale nemam potrebu neco ukazovat. Poslal jsem par fotek napadu, nebo vychytavek. Muzes se podivat ke me do galerie. Ale pestuju kytky jako kazdej jinej, jsou zeleny a nehore paldy. Radit myslim ze nepotrebuju.. Az ted doufam zdarne vyselektim, pak bych chtel treba napsat neco o nft z praxe kterou jsem nasbiral. Co delam pred rozjetim rundy, jak si zjednodusit starostlivost u nft. Jinak pestuju pod 400w v nft celkem bezne odrudy. Takze v podstate neni co ukazovat. Jel jsem i stan 3x3m, mam kamarada co si potrpi na picovinky typu CO2 a reversni osmozu. Myslim ze tu nedelam na nikoho ramena, abych musel neco dokazovat. Nebo jo?
Hmm necital som to cele, ale ak to rano napustil po presuseni a meral vytok aktualny, tak tie kvetinky ani nemohli zareagovat na novo namiesane EC, samo ze vytekalo to co tam pustal, mozno menej, nakoľko boli rohoze vycistene, resp. nasiaknute este vodou s mensim EC.
To sa prejavi az po case, ci zeru alebo nie. Ak to meral tak, ze preplachol (vycistil rohoz) nechal preschnut, spravil novu zálievku ktorou na fulku prelial rohoz tak aby vytekalo a ihneď zmeral, tak jasne ze sa hneď neukáže ci to budu žrať alebo nie. Ak polial znovu neskor už mohol zistiť, že im dal veľa, alebo má zle niečo iné.
Tažko sa mi vyjadruje k zálievke, ktorú nechá zakaždým pretiecť, lebo s tým nemám skúsenosti.
Takto to je ťažko, môže mať dojebaný prísun, skrz predošlé problémy s PH, plesňou, vidím troškú spálené končeky listov tak asi aj problém s EC a kombinácia PH.
Neviem ako robí preplach, neviem akou vodou, nevieme koncové hodnoty po preplachu, ako dlho schli. Velmi vela faktorov.
Takze tipujes ze v tech suchejch rohozich byli jeste hnojky. Ty se po prvni zaliti nemeli sanci hned rozpustit a pri druhym zaliti uz byli rozpusteny a ukazalo se to...
Tak uvidi jestli to bude stoupat nebo klesat. To rozhodne co se deje.
Ale katky jsou evidentne v dobry kondici na to co dali... az teda na ty spaleny konce.
Kazdopadne ta recirkulace by tohle podchytila z moji zkusenosti.. ted je akorad v tomhle stadiu zly ze by jsis mohl tu plisen roznest vsude...
Myslel som to prave naopak.
Ak tie rohoze boli preplachnute a zcasti vyschnute a pustil tam ec 1.6 tak sa to v rohozi nariedilo so zbytkovou bodou z preplachu a mal vytok 1.3.
To bol vytok asi po preplachnuti cerstvimi hnojkami.
Evidentne asi dostali vela, a pri dalsej zalievke sa to na vytoku uz prejavilo.
Ak to bola ro voda s hnojkami 1.5 tak to je dost pre kvietky co doteraz dostavali napicu
Ak to daval s neriedenou ro vodou tak dajme tomu ze ja by som s jeho pomerom hnojek mal ec 1.9, co davam na vrchole kvetu. A idem max na 2.2 podla strainu a phena.
Me to v hlave preskocilo a myslel jsem ze tam lil hnojku 1,3 ktera i protejkala. I jsem mu na to reagoval ze to bude EC podle tabulek. No jsem nepozornej... ted to ctu zpetne a lil tam 1,6 jestli se nepletu. I tak to skocilo na 1,8.... za dopoledne. Takze tech 1,6 je hodne. Coz i Jetix rikal ze se boji ted prehnojeni.. to je dedukce zakladni rocnik. Prehlid jsem se, mas pravdu Ajtaktak.
To tam chtel naprat a akorat to sabotuje 😁 ze mam tu drzost to takle rict...
Mne to pride tak ze si nakupil vybavu za XY penazi a cakas ze sa to naucis za behu.
Presne tak to aj je
Peoblém bol v tom, že som tam llial hnoje, ktoré sa kazili, miesto toho aby som sa venoval štelovaniu systému, tak som riešil mesiac pokazenú zálievku. Nakúpil som si veci áno, lebo som to chcel a počkaj, čo ešte všetko nakúpim
Prvé kolo v novom systéme nejde podľa predstáv, noa? Naučil som sa dosť a ešte sa popritom aj zabávam, ja nepotrebujem ťahať kilá ganji, ja s tým biznis nerobím
A systém si postavím tak, aby som sa tam len chodil pozerať, keď budem mať na to chuť a čas, lebo robím toľko, že nestíham ani spať a toto je môj jediný relax ešte okrem sexu. Ale ja viem, že to nemyslíš zle
Teraz tam 1,6 a riedil som RO na 0,3 dobre to bude. No neni to na fotku týždňa no....
Ja som nemohol vedieť vychytať nastavenie polievania, lebo na nich nebolo vidno čo im vyhovuje, kvôli tomu, že vyzerali furt napiXu kvôli tej pokazenej žbrnde. A kto mohol tušiť, že hnojivá špeciálne na hydro sa budú v hydre kaziť.
Keď nemáš čo húliť, niesi to ty.
You'll see how tough i am... after i defeat the Golden thief bug...
Na druhou stranu chce to cit a premejslet o nich jako o zive rostline, ne jet striktne podle prirucky..i kdyz tu prirucku si aspon precist😁 Tohle v sobe nekdo ma a nekdo nema a nepochopi to i kdyz si to petkrat precte. To si urcite osvojis pri dalsim kole. Ted to ty hnojky zamotali a stim asi trochu panika 😁 a mozna na tom pufrovani trochu zapracovat..resils tam i spojky kovovy no vychytaval to.. I kdyz se neco nevede hlavni je se z toho ponaucit.... Prej jasne tatko smoulo 😁
Muj nazor je, ze ten kalfas se sudem a misto presnyho davkovani hodinka (pulhodinka nevim) cirkulace by to ulehcila. Dalo by se to lip kontrolovat co je v rohozich a i pruplachy by se oddalili. Byl by to trochu hybrid no a co...ale to je moje reseni, rikam to po nekolikaty, ale nevnucuju ti to 😁 Ajtak mozna souhlasit nebude, ale to je muj pohled zvenci do Dripu
Jestli se muzu zeptat kolik mas ted na vytoku jestli nakej je.
Ten Florakleen, koupil jsem ho taky a i pouzil, ale opet vyhrala lenost a nepouzivam ho pravidelne, jako mineral magic a vlastne i peroxid 😁 Ale mel by se pouzivat tak ze to tim proplachnes a pak do toho pridas hnuj. Nepisou k tomu nic moc krom toho ze to je uplne jinej pripravek, proto nevim co to dela kdyz se to nalije primo do hnojek... Predelej si tu vanu na nft a prestanes resit florakleen 😁 stejne te do toho zlanarim 😂 Delam zrovna taky pruplach zrovna tak me ber s rezervou 🤘
V pohode nová žbrnda má ph 6,0 a ec 1,3 riedená ro na 0,25 a skúsim polievať častejšie.
Plus dostali takúto hračku, bo ten termostat v ohrievači stojí za hovno a teploty klesajú na 16 stupňov a potom to vypečie na 32 , večer to otestujem.
Edit: tú pleseň na kockách som včera postriekal peroxidom a vyzerá, že to pomohlo.
Keď nemáš čo húliť, niesi to ty.
You'll see how tough i am... after i defeat the Golden thief bug...
JetiX-
poteším Ťa, nemáš tam pleseń ale modrozelenú riasu. Rohože si nemal zakryté pred svetlom - opať Tvoja chyba, lebo si sa pustil ako začiatočník do náročného systému bez elementárnych znalostí a sorry za výraz, - ale si lenivý veci riadne študovať!
Peroxid vodíka na povrch a zatemnenie povrchu rohoží pomôže. Miešanie do hnojky doporučujem iba v prípade, že sú na to hnojky stavané. Hnijú korene? JUNGLE INB npr v návode vyslovene uvádza, že peroxid hnojku degraduje a nedoporučuje žiadne iné doplnky. Tvoje hnojky nepoznám a nemám čas to ani študovať. Doporučil by som ale dodržiavať pokyny výrobcu čo sa týka miešania, postupu a kvality vstupnej vody.
Niektoré hnoje sú citlivé dokonca aj na poradie miešania komponentov-to je taký detail. Pri biomineráloch môže npr nastať znehodnotenie ak sa nemieša v poradí - ale toto sú fakt základy - taktiež som sa stretol s úpravou pH ešte pred miešaním živného roztoku...potom po namiešaní zas úpravou smerom hore, lebo bolo pH po pridaní koncentrátov nízke. Výsledkom bolo, že mal borec vysoké Ec a kytky vykazovali deficit, čo ďalsí odborník vyhodnotil ako nedostatok Cal Mg a naprali tam doplnok. :-)
nebudem ani pokračovať...
Žasnem nad Ajtaktakom a Luisom, že to tu trpezlivo riešia. Obom dávam + Žiaľ podobných prípadov tu je stále viac a problémy sa neustále opakujú a kopírujú.
Nehádž flintu do žita! Cannabis znesie naozaj veľa! Vôbec to nevyzerá bezdnádejne. Recirkulačný systém nedoporučujem. U Teba je lepšie krmenie čerstvým roztokom. Nevieš ako majú tie rastliny vyzerať. Si neskúsený a sleduješ každú kravinu. Kukni Ajtaktakov pest,´ako rieši preplach, keď už Ti tu prispieva a si sa rozhodol pre tento systém.
Kolísanie pH a Ec na výtoku je v podstate normálne, samozrejme to nemá byť extrém. Záleží od toho kedy sa zalieva a kedy to testuješ. Doporučujem to testovať ak sa dá v rovnakom čase. Príjem živín a následné kolísanie pH sa mení aj podľa veku rastlín a vegetatívneho obdobia. Taktiež zalievanie rieš v rovnakom čase. Ja som šiel drip, ale v kokose a zalieval iba 1x a to cca v čase zapnutia svetiel. V lete, počas horúčav a v plnom raste som mal drip spustený aj 2.x a to cca hod. pred vypnutím svetiel.
Hoj ani nevim kde zacit kolik se toho reklo.. 😊
Kazdopadne spatne se radi na dalku, vse vzdy zalezi na informacich ktery prichazeji a clovek se musi nekdy zeptat i na pro nej celkem samozrejme veci.. uz jsem se tu pri takovych radach spalil kdyz jsem predpokladal ze typek jede podle tabulek zatim co on byl chytrejsi nez kluci v Plagronu a vubec nepouzival grow a dusik v nem... byla to ale hlina a biohnojky ktery jsem nikdy nejel proto jsem vsazel jen na svuj instinkt...Jetixovi radim zrovna tak, pac ja mam drip v kokose kterej jede nonstop pro matky. Ale prijde mi uz ze pestovani je vsechno podobne. Dobra hnojka, vzduch, nechat koreny at si jedou pH svym zivotem jak pises a hlidat jen mezni hodnoty a teplotu. Dobre vetrat a nepretapet a nepresvicovat vrsky a uspech musi bejt. Ganja je tak dobra kytka ze da vzdycky, jen zalezi na tech par podminka a genetice ze kolik a jak dobry to bude..
Ted treba Jetix nerekl ze tam ma takovou podivnou teplotu 😁 a me se zdalo ze se ty listky ohybaji nahoru.. zmer jeste zalivku kolik ta ma.
S tou plisni, nevim jestli me display neklame, ale ja tam vidim hnedou a ta barva tam nema co delat. A jestli v tech dirach to je zelena tak je tam i rasa. Plisen korenu byva bila ktera prechazi do hnedy az cerny houby. Takovy ty bili krystalky na rw to bejvaj srazeny hnojky.
Jinak me prave recirkulace prijde mnohem jednodusi, ale to je muj nazor zase.
Vas by kluci urcite sledovat mel a to ne jen kuli dripu, delate dost zajimavy vlakna 👍
Jinak jak rika Jetix posralo se to na zacatku a taky toho rozjizdi celkem dost, tady drip vedle bubler a matky v hline, vsechno mu ale nejak jede, tak jeste spetku tech zkusenosti. Mam za to ze vlastne riksl ze ho ty problemy bavi 😁