Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
zdarec hnojaři :-) , mám doma z loňska hnojivo OMB a jelikož jeho spotřební lhůta neni moc dlouhá narozdíl u kristalonu, zajímalo by mě jestli s tim můžu hnojit i letos, nebo se mam na to vysrat a koupit radši nový OBM??? mám ho totiž skoro celý a je mi líto ho vyhazovat
ta lhůta je prošlá asi 6měsíců, předem dík za rady
PS: do tý jihočeský university snad zajdu zejtra nebo začátkem příštího tejdne...
Já sem hnojil vloni krystalonem a můžu říct, že fak dává. zalil sem s tim asi třiceticentymetrový kyti a už po několika dnech byl vidět značnej rozdíl. Jinak tam píšou, že jedna vodměrka je na deset litů vody a zhruba tak na pět metrů2. A eště, používej "krystalon start", na květ je potom "krystalon plod a květ", ale s tim nemam žádný zkušenosti, na květ používam "Algo - květ"(hnojivo speciálně na ganju, k dostání v growshopu v plzni) :-)
mrkni se sem https://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=8, tady se kristalon a hnojení probírá ze všech možných i nemožných stran a víc hledej než se budeš ptát, jinak dostaneš od ostatních slušný jebání za zakládání zbytečnejch témat :-)
jeden growshopík by měl bejt na Masarykáči (náměstí), každopádně je to asi dva bloky od Práce (Americká) po klatovskej směrem k jižáku a pak zahnout jakoby k Panterovi (výbornej klubík) a ta ulice by měla bejt Purkyňova...
Sem nema cenu nic psat
Jednak je uz toho bylo spousty napsano a druhak to mas napsano na krabicce. Kdyz se to jmenuje Kristalon START tak s tim muzes hnojit od 4 tydnu veget. faze...Kristalon PLOD A KVET bude asi na cast KVETENI.
Pěstovat budu v hlíně.
popř. mohl bych při dodávání prvků (tenso coctail) pěstovat bez hlíny?
třeba tak:
40% žížalího substrátu ("vermikompost" nemůžu vůbec nikde sehnat! Byl jsem v Obi, Baumax, Zahradní centrum, v obyč. zakradnictví --nic)
30% perlitu
30% drceného keramzitu
nebo až takhle?
50% perlitu
50% drceného keramzitu
1/Grow komplet advanced
2/BcuzZ booster ; je to na kytkách znát? Je vhodné ho používat spolu s AH hnojivem, nebo je lepší koupit i hnojivo Bcuzz?
Něco podobného jako "Bcuzz booster" je i "Canna ZYM. Co je lepší?
3/ Tenso coctail (mikro), je to k něčemu?
hele mufe, buď používej krystalon + obm, jako já a nebo jestli u tebe prachy nehrajou roli tak bych nakoupil něco v growshopu přímo určený pro kytky! toť moje rada :-)
Hele chlape co se týče toho boostru tak si ho určitě pořiď ale newim estli wod ty hydroponie.cz protože tam maj w nabýdce booster vod B cuzzu jenom do roztoku pro hydrošku Existují totiž i jiný typy boostrů například pro SKUNK(nejpoužíwanější) Pro indicu a pro T44 což newim co má za wíznam asi rychlejší a lepčí dozráwání? Hele a když už si budeš kupowat ten booster tak si kup k tomu už rownou i kwětowej stimulátor taktéž wod B Cuzzu dá se ho sehnat w GrowShopu i jenom 250ml. Na požádání ti ho wodleje Já sám zkušenosti s Kombinací Boostru a Advancehydroponicu nemám takže ti nechci motat hlawu to je čistě na tobje jak se rozhodneš ale já osobně bych si koupil Komplet wod B Cuzzu což je ROOT-na kořeny
2-složkowí hnojiwo A a B-na vitalitu zdrawí a bujní růst
Booster- nafukuje kwěty a podporuje víměnu cukrů výrazně zlepšuje chuť,výnos a kwalitu
Kwěťák-Logicky na Kwět
No a toď fše estli sem na něco zapoměl tak mě doplňte.nebo woprawte
Jo a tenhle comlet vod B Cuzzu se dá sehnat za 2300,- a wYdRží a WyDržÍ a wydržžží hodně hodně dlouho
Má tady z GROWERu někdo zzkušennosti z hnojiwama od firmy BIO NOVA? dnes jsem si je totiž koupil v Budějowickym GrowShopu a tam mi říkaly že je to fpoho na hnojení něco jako B Cuzz nebo CannaCOCO eště mi od toho dal nějakey překlad náwodu na ty hnojíwka od tý BIO NOVI a koupikl jsem si NutriNova "a" & NutriNova "b" je to pro růst Klasický Áčko a Béčko skoro prej to samý co wod B Cuzzu.
Akorát by mně zzajímalo estli s těmahle hnojiwama mají tady Groweři nějaký zkušennosti. Tak by se ktomu mohly vyjádřit swím osobním názzorem na tohle téma Hnojiw.Protože mně zaráží že tu v ČR máme už pár Grow Shopu který tadyty hnojiwa prodáwají a to i za přijatelné ceny.Někdo si na ně stěžuje (aniž by je někdy použil) že sou příliš drahé a ne-dobré(fuj chemka atp.)ale když wezmete w ůwahu na jak dlouho wám wydrží když se to ředí na ml. do L tak wám to wyjde oprawdu na dost dlouhou dobu pokud tedy nemáte pjestírnu jaXwině což já nemám
Tuto znacku sem taky zjusil ale ne N UTRI NOVU, podle me toto neni to co bych ja chtel je tam napsano (v tom navodu ze davas poradf stejne mnozstvi slozky A i B a to bo celou dobu rustu i kvetu ?? nebo ne? takze kytkam mesic pred sklizni davas vlastne to same hnojeni jako tri tydny strarym kytkam.
Ja sem zvolil druhou variantui koupil sem si BN Hydro super mix (to je jako zaklad) k tomu BN-xcel (korenovy a rustovy stimulator, obsauje nejake a stopove prvky + podporuje koreny) a v dobe kvetu pridavam jeste BN P-K 13+14 nebo nejak tak se to jmenuje (to je draslo a fosfor pro lessi kvet)
Z too vyplyva ze ja mohuu experimentovat a michat jim pomer podle chuti kdezto ty musi davat b+a (a to podle toho navodu stejne mnozstvi A i B) coz mi pripadne nelogicke davat hnojeni male kycte stejné jako kytce která de do finishe.....
Zalezi na tom na co mas cut je sem si chtel zaexperimentovat.
A co se ceny tyce tak ta je podle me umerna ostatnim hnojivum(myslim tem kvaaliltnejsim) jenze jak us psal zakladatel tohoto threadu se to davkuje po ML a sem ted v polovine kvetu a z HYDRO SUPERMIXU mi ubyla tak 1/4 a z tech dvou ostatnich pomalu ani nejde poznat ze se z nich us ubiralo
CO se tyyce kvality tak nemohu posoudit protoze s ostatnima znackama nema zkusenost ale podle mych dojmu z kytek se nedube jednat o zadnej smejd (hlavne ty krystaly pryskyrice ty sou brutalni mam tam BB)
tak se mej
a preju dobrou sklizen s tou NUTRI-NOVOU.