Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ahojte,jsem novacek, jak v tomto forum, tak v pestovani v homeboxu a hned do zacatku mam problem se zloutnutim listu,PH se snazim drzet 5,6-6,5,teplota 31stupnu,600watovka.Zacalo to asi tak 4-5 dni pred prepnutim na kvet na dolnich velkych listech u jedne az dvou rostlin,ted jsou desaty den v kvetu a je toho cim dal tim vic. Dale se udelaly jako kdyby takove umirajici konecky listu na vrchnim patre u jedne rostliny a mam pocit, ze to zacina uz i u druhe. Posilam fotky pro lepsi predstavu(to listi je zleva do prava takove stadium prubehu zloutnuti). Moc dekuji za radu nebo pomoc.
Muskar
Zdar hele mam stejnej problem jako gremlin101 PŘÍSPĚVEK Č.189 piďalka to není ta dělá sice taky díry ale ne takoví jako mám já a tady gremlins101 prosím všechny growers men o rady tahle svině co mam na listech je nenažraná jak somálskej zájezd za chvilku budu bez kytky prosím všechny o pomoc a radu mam nasazenou chemii proti svilušce a třasněnce už druhy postřik v rozmezí tydne a čekám na vysledky pak se podělím jesi to pomohlo ALE ZATÍM TÁPU V NEJISTOŤE
Určitě napiš, jak to dopadlo, mě se taky zdá že to nejsou klasický díry po pídalce a pod..Místo nejdřív zesvětlá,střed pak zhnědne a objeví se dirka.. navíc ne taková ta klasická kulatá.. nevím jak jinak to popsat, ale na parazita to nevypadá.
Původní příspěvek od gremlin101 Určitě napiš, jak to dopadlo, mě se taky zdá že to nejsou klasický díry po pídalce a pod..Místo nejdřív zesvětlá,střed pak zhnědne a objeví se dirka.. navíc ne taková ta klasická kulatá.. nevím jak jinak to popsat, ale na parazita to nevypadá.
Přikládám ještě nějaká fota..
pokud to neni pidalka, tak to muze byt hniloba, co ti dela ty diry do listu. A nebo kombinace obou ... zajdi se kouknout na kytky vecer a budes chytrejsi ...
EDIT: na 99 % to jsou ty pidalky - bez se vecer kouknout na kytky ...
Mysak: Moc děkuji za odpověď. Co se týká hnojení, dával jsem vždy 2,5ml na litr, i když na obalu psali, že se má dávat 1-5ml na litr. Čili něco mezi. Dnes jsem pořádně prohlížel kytky a našel jsem zase na horním patře toto viz.foto v příloze. Myslíte, že to je tedy tím hořčíkem?
Takle to fakt vypadá že to dělá ona...Večer to omrknu s baterkou a snad je najdu..
Tak jsem zpět, žádný píďalky jsem nenašel, ale našel jsem několik opravdu micro zelených brouků, myslím že to bude od nich, prohledal jsem grower a jejich fota jsem nenašel, tak nevím co to je.. vidím to na nějaký postřik.
Zdar hele podívej se jak vypadá třásněnka našel sem tam taky malí zeleny broučky micro taky si myslím že sou to ony co dělaj tu paseku ale nezavrhl sem aji píďalky byl sem večer čumět hodinu a pul u kytek a nenašel sem ani jednupíďalku ale už po použití postřiku proti třásněnkám rostou noví listy bez dírek a řekl bych že se to zlepšilo já osobně myslím že sou to třásněnky ony taky vysávají z buňěk listu obsah to by vysvětlovalo proč se oběví prvně skvrnka a až to místo udumře poté dírka myslím že třeba u jinych rostlin ktery mají tlustší listy se uvádí že se po napadení třásnilkou udělají malí flíčky a ne dírky ale konopí má tenky lístky tak si myslím že se tam udělá posléze ďoura jo skuz vzít postiženej lístek a ustřihni větvičku která není napadená a dej je k sobě třeba do vázi domu pokud se postižení projeví i na zdraví větvičce aneuvidíš ty píďalky ktery sou okem zřejmí tak je jasno skus identifikovat ty micro zmetky cos našel na kyti a de viďet skusim to taky prohlidnout ale myslím že mi postřik zabral použil sem talstar 10ec klasika chemia každa drogerka zhradkářství to maj kytkam to pomohlo skus to každopadně lepší než si nechat sežrat kvítí nic tím nezkazíš jo odpověď pro GREMLIN101 PODÍVEJ SE TADY JESTLI JE TO ONO COS NAŠEL ZA TY MALÍ HMYZÁKY
[url]http://www.google.cz/search?hl=cs&rlz=1T4ACAW_cs___CZ441&q=t%C5%99%C3%A1sn%C4%9Bnka&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1366&bih=612[/url
Původní příspěvek od sadař22 Zdar hele podívej se jak vypadá třásněnka našel sem tam taky malí zeleny broučky micro taky si myslím že sou to ony co dělaj tu paseku ale nezavrhl sem aji píďalky byl sem večer čumět hodinu a pul u kytek a nenašel sem ani jednupíďalku ale už po použití postřiku proti třásněnkám rostou noví listy bez dírek a řekl bych že se to zlepšilo já osobně myslím že sou to třásněnky ony taky vysávají z buňěk listu obsah to by vysvětlovalo proč se oběví prvně skvrnka a až to místo udumře poté dírka myslím že třeba u jinych rostlin ktery mají tlustší listy se uvádí že se po napadení třásnilkou udělají malí flíčky a ne dírky ale konopí má tenky lístky tak si myslím že se tam udělá posléze ďoura jo skuz vzít postiženej lístek a ustřihni větvičku která není napadená a dej je k sobě třeba do vázi domu pokud se postižení projeví i na zdraví větvičce aneuvidíš ty píďalky ktery sou okem zřejmí tak je jasno skus identifikovat ty micro zmetky cos našel na kyti a de viďet skusim to taky prohlidnout ale myslím že mi postřik zabral použil sem talstar 10ec klasika chemia každa drogerka zhradkářství to maj kytkam to pomohlo skus to každopadně lepší než si nechat sežrat kvítí nic tím nezkazíš jo odpověď pro GREMLIN101 PODÍVEJ SE TADY JESTLI JE TO ONO COS NAŠEL ZA TY BROUČKY Ohttp://www.google.cz/search?hl=cs&rlz=1T4ACAW_cs___CZ441&q=t%C5%99%C3%A1sn%C4%9Bnka&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1366&bih=612DKAZ NA FOTA TADY
trasnenky ti diry do listu neudelaji ....
no a ti zeleni brouci budou msice.
Sadar22 : nechci ti do toho moc mluvit, ale pokud si nejsi jisty, tak tu prosim te neprispivej, at zbytecne nemates lidi co potrebuji poradit. Diky
Jen se to snažím identifikovat nafotim ty malí potvory a mužeš mi říct sám co je to zač budu jen rád teď sem zas byl koukat jesi tam není ta píďalka a nic navíc mám vodrostlí dvě patra novejch lístku a bez dírek určo zabral ten postřik nikoho nematu jen se dělím o pozorování je možny že ten postřik zlikvidovali ty píďalky? poraď j blooybeer kdyš tomu tak kapíruješ já se toho chcu jen zbavit semena mě stáli majlant to snad chápeš
Tak jsem schválně mrknul na fota jak vypadá mšice a je to ono (viz. link -> http://www.akademon.cz/default.asp?source=0809 , přesně tak vypadaj... Teď jde o to, jestli tohle mšice můžou na listech udělat? Píďalky to opravdu nebudou, takovejch housenek bych si všimnul, když jsem našel i mšice který jsou o hodně menší .
Původní příspěvek od gremlin101 Tak jsem schválně mrknul na fota jak vypadá mšice a je to ono (viz. link -> http://www.akademon.cz/default.asp?source=0809 , přesně tak vypadaj... Teď jde o to, jestli tohle mšice můžou na listech udělat? Píďalky to opravdu nebudou, takovejch housenek bych si všimnul, když jsem našel i mšice který jsou o hodně menší .