Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
petref: no já to právě do země nedávám a nikdy jsem se zvířatama problém neměl a jako že tam kde je mam teď se stane málokdy že žádný zvíře cestou nepotkám....jednou proběhla nějaká srnka pár metrů od nich
ja nerád pestujem v lese, zvyčajne pestujem na pastvinách mojho otca ale to má tiež problém- kravy potom ako sme kúpili 90 kráv, my neostalo nič iné ako presunúť pestovanie do lesa. x- krát som si lámal hlavu ako zariadiť aby to tie svine nezožrali, veľmi týmto zmyslovým vnímaniam (čuch) zvieraťa nerozumiem a na chlpy a vlasy sa nespolieham tak my napadlo prečo neviužiť stromov? vytvoril som si malú plošinku medzi troma stromami vo výške 1,5 metra (aby to nemohol podriť diviak) na okrajoch plošinky boli pribité 0,5 metrové laty (konštrukcia mala výšku dokopy 2 metre) tie laty tam sú preto aby som tam mohol dať hlinu. o zalievanie mám dokonale postarané lebo voda my steká na konopu priamo s tých troch stromov. a aby som si bol istý že mi to nič nezožere ešte som nad to pribil po jednej late s každej strany. mariska má teraz dostatok miesta pre korene, zaistený prísun vody, a prevenciu pred tímy
sviňami srnkami a diviakmi.
Čo nevyskúšaš neobjavíš ale keď to objavíš stojí to zato.
Tak toto Je čorkár na severnom slovensku, okolí martina. Kradne rastlinky ľudom ktorý to radostne pestujú pre vl. potrebu a on tie ukradnuté predáva deťom. Je nám zneho zle.
minuli letos 2007 presadil som do kukurice asi 20 cm kytky pekne sa ujali a asi o 2 tizdne som im dal mpk prisiel som tam na druhy den a kytky akokeby boli okusane od zvery a cela uroda bola v haji akurat jeneho samca sa mi podarilo zacHranit A ZO SAMCA SODA ODPORUCAM OPLOTENIE.
Presne tento problem resim na pristi rok...letos nam na pole vbehla srna a sundala 6 z deviti kytek a jedna dalsi nasledne na tezka zraneni podlehla...slysel jsem ze je dobre dat psovi zvejkat hadr a pak to hodit k poli...a nebo starej dobrej plot z neceho..srna do toho binkne cumakem..a pac to moc dobre nevidi, tak raci utece!!...a hlavne moje dve policka jsou na vyslapanych srnich stezkach...snad dycky kdyz tam jdeme tak naky potkame....proste hruza..ale jsou to nejlepsi placy z hlediska svetelnyho, pudniho a ztrategickyho (na corky)!!
Keep rolling blunts, lighting bongs, smoking water pipes, drinking beer, smoking cigarettes (but only STARTs) … Nic ti nevynahradí, ten pocit, když šlukuješ ganju, kterou si celý rok sázíš, zaléváš, hýčkáš, stříháš a nakonec sklízíš!
Growing: ►Outdoor grow o7◄ ►Outdoor grow o8◄
Others: ►Jak na Blunta◄ ►Hulení přes ovoce◄
Původní příspěvek od Claune já nevím my jsme tam dávali lidský vlasy,normálka do pytlíku a na pár místech proděravět a hodit mezi kytky....nic lepšího....
s timhle musi jen a jen souhlasit, funguje to narame.
vlasi i jine (jak tu nekdo psal,si to tam pokadit), zanechavaji lidsky pach a to zviratka odpuzuje.
__________________________________________________________________________________
- K tomu, abys žil svobodne a štastne, musiš obětovat nudu. Neni to vždy snadná obět’-
Nejlepsi zajit do holica a rict za chces trochu vlasu..... Tam vam toho nalozi tunu..... Staci nak pohazet nebo nak rozmistit kolem kytek a pohoda.... Srnky a jini zmrdi z toho citi cloveka a nejdou tam bo maj strach
Zdravím,
po prolistování stránek koukám, že se tu opakují stejné možnosti ochrany rostlin. Proč to tedy stále dokola citujete? (Nemyslím to zle)
Vyvoďme z toho, že "NEJLEVNĚJŠÍ a NEJÚČINNĚJŠÍ" a pro každého z Vás je
1)vlastní excrementy
2)vlasy ( umisťujte nejlépe na ochozy zvěře, né až na místě ,kde Vám rostliny bují !!! )
Pokusím se to tu trošku rozvést.
Chránit ohrožený objekt jde i x dalšími způsoby. Způsoby ochrany bych rozdělila na mechanickou ochranu, chemickou a biologickou. Bod jedna a dva řadíme do ochrany biologických chráničů,spadající do mech.ochrany, nejméně nákladná, pro každého z nás možná a hlavně je opravdu velice účinná. Další způsob eliminace škod před zvěří, je redukce škodlivého činitele,ovšem,jak tu někdo proklamoval, že by zastřelil jednoho z páru škůdců ?? To bychom měli nechat odborníkům, oni nejlépě vědí, který kus je či není způsobilý, dál nechci rozdmýchávat myslivost. Ale pochybuji,že by daný grower střelec volil správně a vůbec se do takových pokusů nepouštět!
Do MECHANICKÉ ochrany řadíme různé druhy oplocenek, elektrické ohradníky, zradidla - to jsou různé nastříhané folie, papírky, plechovky, jednotlivé stále se pohybující kousky něčeho) jsou dle mého ale neúčinné a mohou odrazouvat pouze zvěř pernanou, či ptactvo. Ostatní - nátěry a repelenty.
Repelentů atd se na našem trhu pohybuje nepřeberné množství. Zmínka tu už o nátěru byla,řekla bych ,že nabídka velká, cena se pohybuje stále za 1 kg plus mínus pár korun stejně a nátěry jsou vesměs na stejné bázy. další možná ochrana jsou klopýtdala,jsou to různě natažené prvazy,lana, dráty, což bych nedoporučovala kvůli zbytečným zraněním zvěře. Nezapomínejme,že lesem neprochází zvěř jen dospělá,ale také mláďata , hrozí taky udušení, zapletení parůžků atd atd..
TEď přejdeme k chemické ochraně. Zmiňuji to,protože to tu někde taktéž někdo uváděl. Repelenty a nátěry fungují na určitém principu! To znamená,že se rozdělují, zda chceme na letní okus zvěří ,zimní okus zvěří, nebo na obojí, další variantou je proti ohryzu a loupání..Z toho můžem vyvodit,že koupíme prostředek na letní období. Zkušenost na rostlinách marihuany s tím nemám. Měli byste si při pořízení také rozmyslet,zda chcete přípravek se složením syntetickým nebo biologickým. Možná by to stálo za to,otestovat, co takové přípravky s rostlinou udělají. Jsou totiž určené na dřeviny, které mají jinou strukturu stonku. Přípravek má přeci jen tužší skupenství, například si nedovedu představit,jak provádíte nátěr v podobě tuhé pasty na rostlinu??? Jsou určené především na zimní okus. Pro letní je nejlpépe zvolit postřiky.
Možná tento rok udělám pokus. Ale co mě zaráží, předloni, kdy jsem měla rostliny na místě, kde polehávalo srnčí, měli kutlochy přímo u těch kytek a žádné nikdy okousané tuším nebyly. Nikdy jsem tam ani nevylučovala exkrementy a ani vlasy neházela. tak jak je možné,že zůstali zcela bez poškození? nemluvím o poškození slimákem.
Postřiky mají také širší prevenci. Velmi oblíbený je HUKINOL, který je koncentrován příměsí lidského potu a nanášíme jej na vatičky,či hadřík atd.
Další možný prostředek Lanol N, STop Z, Sanatex VS. Chtěla bych podotknout že přípravky jsem nezkoušela aplikovat. Josu však vyhlášené v oboru lesníkctví a vybrány jsou,protože je to postřik
! * Chtěla bych ale vyzdvichnout další možnou ochranu a tu bych neřadila ani do jedné z kategorií. Stačí ji označit jako individualní ochranu, je taktéž pro každého z Vás dostupná, levná, a nachází se přímo na místě vašeho počinu. Zejména je PŘÍRODĚ BLÍZKÁ
Jedná se o rozsoh, laicky řečeno, je to zeschlá větev JEHLIČNATÉHO STROMU. Použití rozsochu pouze z jehličnatého stromu!! Jehličnany vytváří přesleny (větve rostou v patrech s pravidelným rozestupem kolem dokola kmínku i mezi sebou ) narozdíl od listnáčů tudiž vytváří takový jak to říct , ostnatý kůl. Myslím,že to je další kandidát na vhodný způsob eliminace, navíc se sám v prostředí přirozeně rozloží,rozpadne,nemusíte se o něj dál starat. ... Smrkový rozsoch je nevhodnější. SUCHÝ. Instalujte viz obrázek, přiložím pkdyžtak lépe načrtlý.
proto
3)Rozsochy.
Použijeme tak,že ho zapíchneme k rostině. Zvěř se k ní nedostane a přirozeně může růst,není nějak omezována. Dbejte ale na zapíchnutí, aby bylo stabilní ,pevné a neprotrhlo kořenový systém.
Další moudrá rada Pěstovat znamená taky myslet dopředu. Než kvítka umístíte v divoké přírodě,dobře si to rozmyslete. tam,kde bude pustý a málo diferencovaný porost a zvěř tu tudiž nebude mít široké spektrum na čem se přikrmit, je zřejmé, že půjdou po vašich kytkách. Pokud tedy dáte kvítí do zabuřenělého nezeleného prostředí, tím dáváte zelenou zvěři,aby se živila na vašich rostlinách a že se jim sliny určitě sbíhají.
Vždy však postupujme nejvíc morálním a přírodě blízkým způsobem ochrany Používejme ochranu přirozeně zapadající do rázu krajiny, ne nijak kýčovitě čnící, o to menší potom máte šanci ,že si kytek někdo všimne. Přikládám obrázek rozsochu u rostliny.
Jak na zver??? neviem ci to niekto uz videl ale pre informaciu pozrite si videoarchiv STV Farmarska revue zo dna 13.10. daju sa zohnat repelenty proti lesnej zveri ucinne zevraj celorocne neaky DUFTRAUN a KORTINOL a este cosi ....nemuselo by sa to teoreticky nanasat priamo na nase ratolesti ale trebars na porasty okolo ....mozno im to neak smrdi alebo co .. ale kde sa to da zohnat to netusim treba sa informovat v polovnickych zvazoch a tak blizsie info uvitam dik cus!!!!! pestovacke zdar
http://www.wiremetal.cz/lesni%2Dpletivo/
Krajní řešení - loni si zvěř opravdu pochutnala, navzdory všem pokusum o obranu (vlasy, chcanky, psi chlupy, fusky...tohle vsechno fungovalo fajn na starsich zabehanejsich polickach, ale v nové luxusni lokalitce jsou nejaky oprsklejsi)
Loni z 20 DutchPassion outu znicily/rozryly/sezraly VSECHNO, jeste ze zbyly nejaky oprcseminka z lonska na jinejch polich...ale ty lokality se vzdat nechci , je to opravdu dobrej flek...
Pole v takovym 20-30metrovym koprivovym placku, loni tak 2.5*4m, a kdyz uz bych tam tahal pletivo, tak bych to trosku rozsiril
Mate nekdo s prasaty/plotem zkusenosti?O sparkatou zver bych se nebal, ale ty swine jsou takovy zivy buldozery...
Snazi se pres(skrz) plot dostat? Myslim, ze po kytkach stejne nijak extra nejdou, podle me je laka ten zrytej povrch s zizalama, potencialnima bukvicema a dalsima dobrutkama
Ty kyti jsou ale bohuzel takovej zakusek
za celou dobu co pestuji se mi osvedcilo jen par dobrych prostredku proti temdlem potvoram...takze na slimaky pouzivam Vanish ..hlavne na prasata srnky a tydcty potvory je nejlepsi puzivaj ho i myslivci Hunikol stoji sice skoro 1000kc ale opravdu funguje pro nekoho kdo ma pokoumany mistecko nekde kde je to fakt zasity a nepristupny a trapjej ho tydle potvory jako me tak se to vyplati kyticky sou pak opravdu v bezpeci lepsi nez se tam tahat s pletivem atd... naky chcanky vlasy atd to sou hodne nespolehlivy prostredky ktery se mi nikdy nako neosvedcily
ja sry ja tam napsal Hunikol a von to je Hukinol....tady na ty strance sem ho objednaval ....http://eshop.cevoxhunt.cz/cs/Mysliv...epele92971BD606 funguje mel sem prusel s prasatama ne a ne se jich zbavit dokazaly znicit pole z dvaceti kytkama do tydne...pak sem zkusil tohle pac mi to poradil kamos co to uz taky pouziva nakej rucek a opravdu pomohlo po prasatech ani vidu ani slechu ... dopporucuji vyzkouset ... je to urceny hlavne prroti prasatum a cerny zveri... ale osvedcil se i proti snkam
Naposledy upravil _Dr.Skunk_ 03-02-2008 v 13:03 PM
podle me lepsi chemicka obrana neexistuje..je to sice litr ale vyplati se...me zbyla jeste ctvrtka z minulyho roku..takze tedle rok to mozna ani objednavat nebudu skusim s tim vyjit
mne loni prez vsechnu snahu s pochcavanim atd srnci ty kytky poslapali tak sem na letosek koupil umnelohmotny pletivo v obi 150cm vysoky zeleny a stoji to 35 korun za metr to bude naprosto spolehlivi
Prasečí stopy jsem kolem mýho fleku nedávno taky viděl...
Takže si dojdu během příštího tejdne k holičce a poprosim jí, jestli by mi nedala ňejaký vlasy. Ty pak rozházím kolem místa a snad bude klid.
Je sice ještě strašně brzo, ale už teď tam mám vysazených pár zkušebních naklíčených semínek a nerad bych o ně přišel, kvůli ňákým prasatům. Čágo
to mara69: jestli máš už teď venku naklíčené semínka, tak jsou prasata jednou z posledních pohrom které bych se bál, že mi ty semínka padnou...100% ti to zmrzne tak jak tak!
Jinak super věc je nosit ke kytkám psí hovna, těch je i v každým městě milion...
tjn sazet tedka je naprosta kravina!!! spatna perioda svetla spatna teplota proste vsecko...
quido : ten hukinol je skvelej staci jednou za mesic dokapat a mas pokoj od vsech hnusnejch haveti co nicej nase milacky
To Ruprecht: Jasný, ja vím, že teď sázet je docela nesmysl, ale mám to tam prostě jenom pro radost a pro dobrej pocit... nic víc! Dal sem to tam jenom z důvodu, že sem si byl pohnojit a přpravit místo, víš? Ty budeš asi zkušenější než já, tak víš 100%, že to nemá cenu.
Neboj se, až tak začátkem května tam budu sázet semínka a do tý doby tam nepojedu, takže třeba tam na mě za tu dobu bude čekat překvapení =)
loni mě zbyl na poli jen samec, ostatní muselo z jednoduchých důvodů pryč, ale i teho samce mi srnec pěkně odrbal a zlomil, chtěl sem z něj aspoň něco uvařit, ale pak sem ho tam nechal... takže letos mi zas roste háro a zůstává mi v kartáči, takže letos jedu vlasy a č...
Čussssssssssssssss ja jsem používal máslo proti srnkám a to tak že jsem kolem kyti natloukl čtyři kůly
a na ně jsem okolo kyti namotal provázek,který jsem pomazal tím máslem,které pak ze žluklo
a to jim moc nevoní jinak vlasy nebo trussssssss....................
Ale chce to chodit kontrolovat a domazávat.............................