Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Receptář » Home-made hašiš za 1 hodinu. - butanová metoda
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 10 11 12 13 14 »
Autor
Téma 
Victronix
Nový Člen

Karma uživatele Victronix - 28% Pěstitelská

Příspěvek č. 111

Dlouho si někdo láme hlavu nad tím jak vyrobit extraktor.
Snad někomu přijde vhod můj nápad.
Plyn pro rozpouštění - RONSON - velká lahev.
Jako nádobu extraktoru jsem použil 0,3l PET lahev.
Pro lepší rozpuštění pryskyřice je potřeba nechat plyn trošku déle působit. Opatřil jsem tedy uzávěr láhve malým kohoutkem. Použitý kohoutek(ventilek) se dá koupit nejlépe v instalatérském obchodě. Rovnou si k němu kupte protikus - matku, kterou z druhé strany uzávěru kohoutek přitáhnete. Kohoutek je však potřeba upravit kvůli netěsnosti mezi otočnou hřídelkou kohoutku a vlastním tělem kohoutku(odlitku). Pro rozebrání kohoutku je třeba vysunout osičku a vyšroubovat vnitřní závit z odlitku. Místo původního koženého O-kroužku jsem na hřídelku (ve které byla nasunutá osička) navlékl silikonovou bužírku (viz.obrázek - D=8mm, d=5mm, l=cca 10mm).Bužírka dokonale těsní.
Dovnitř kohoutku ze strany závitu ještě natlačte sítko z vodovodní baterie aby se z láhve dostávala jen tekutina.
Do dna láhve jsem vyvrtal otvor cca d=1,5 mm a na těsno do něj našrouboval malý šroubek.
Fungovat by to mělo asi takto. Otevřete lahev, nasypete do ní vysušený a na jemno nadrcený materiál a zašroubujete.
Připravíte si plyn na který nasadíte větší nástavec, na nástavec navlečete bužírku (nejlépe teplem smrštitelnou) aby dobře těsnila.
Plyn nasadíte na kohoutek, obrátíte dnem vzhůru a přitlačíte. Otevřete kohoutek a vidíte jak plyn teče do lahve. Na poprvé je třeba si vyzkoušet jak pořádně si lahev a plyn chytnout. Chce to trochu zručnosti. Až se tlaky vyrovnají, uzavřete kohoutek a plyn odděláte. Pokud vše dobře těsní máte malé ztráty plynu. Lahev necháte vychladit a plyn naopak ohřejete. POZOR na MAX 50°C!!!
Plnění opakujete až se hladina plynu dostane nad úroveň materiálu. Necháte nějakou dobu rozpouštět a rozpouštět.
Připravíte si misku, obrátíte lahev dnem vzhůru a otevřete kohoutek. Až v lahvi klesne tlak, odšroubujete ze dna šroubek. Na otvor po šroubku nasadíte plyn a "propláchnete".
Celý proces vůli bodu varu plynu je nejlépe dělat v chladnu.
Pamatujte! Plyn do zapalovačů je velice výbušný a proto vše dělejte na otevřeném prostranství.
Good Luck & SmileVictronix

Old Post 23-03-2006 v 07:26 AM
Victronix je offline   Profil uživatele Victronix   Find more posts by Victronix   Foto galerie člena Victronix   Click here to Send Victronix a Private Message   Add Victronix to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Victronix
Nový Člen

Karma uživatele Victronix - 28% Pěstitelská

Příspěvek č. 112

Tak a tady ještě ty nástavce a výsledek práce. :-)

Old Post 23-03-2006 v 07:46 AM
Victronix je offline   Profil uživatele Victronix   Find more posts by Victronix   Foto galerie člena Victronix   Click here to Send Victronix a Private Message   Add Victronix to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Dj.Luke
Nový Člen

Karma uživatele Dj.Luke - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 113

Zdravím všechny.... Kamarádi moji, tak jsem to taky zkusil a řeknu vám,že to je v pohode :-) Akorád jsem to tak trochu zadupal,protoze jsem měl jen 2x75ml plynu a další jsem si omylem zapomnel doma :-( ale sel jsem do toho...a ono s toho doopravdy neco bylo...Musel jsem přidat akorad trochu tabáku aby se mi to na nej nachytalo..No jo málo plynu holt malá úroda,ale Chutnalo to superně. Jsem začátečník tak to na mě asi více působí.. asi.
Tak se mějte všichni super a už se těším,až si vyzkouším něco jiného..
Čao

Old Post 14-04-2006 v 20:43 PM
Dj.Luke je offline   Profil uživatele Dj.Luke   Find more posts by Dj.Luke   Foto galerie člena Dj.Luke   Click here to Send Dj.Luke a Private Message   Add Dj.Luke to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
DIRIGO
Nový Člen

Karma uživatele DIRIGO - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 114

Zdarecek....
Též už nejakey ten týden delame hasis...Více méně používáme metodu jako Storm...ale rozhodne bych to nevytlacel do tak maly nadobky..mY pouzivame starý talíř....Ani bych nejak neurychlowal to odparování toho plynu může dojit k vetsi koncetraci wody...hasis z plynu je vzdy takovy karamelový na zahustení je nejlepsí výtřep....doufam ze vsichni ví wo co de....

Old Post 21-04-2006 v 06:23 AM
DIRIGO je offline   Profil uživatele DIRIGO   Find more posts by DIRIGO   Foto galerie člena DIRIGO   Click here to Send DIRIGO a Private Message   Add DIRIGO to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 115

Tak jsem se taky odhodlal to votestovat a tady je :

Old Post 09-06-2006 v 15:46 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 116

A potom je potřeba to pořádně seškrábnout (já to škrábu žiletkou)a nechat tak cca 2 dny vodležet .
Na zahustění je nejlepší pyl myslím teda výtřep co doporučoval DIRIGO

Old Post 09-06-2006 v 16:24 PM
Host
Host

Příspěvek č. 117

Ten poslední obrázek je po zahuštění :-)
Chuť je celkem dobrá zato ucinek je šlupka do palice :-))))) jsem vypálenej jak ... :-() díky za návod.

Naposledy upravil 05-07-2006 v 10:50 AM

Old Post 09-06-2006 v 16:46 PM
WhiTe
Stálý Člen

Karma uživatele WhiTe - 92% PěstitelskáKarma uživatele WhiTe - 92% PěstitelskáKarma uživatele WhiTe - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 118

skouseli ste nekdo zvazit vysledek?? toho snad neni ani g..

Marilize Legajuana
GROW iT! - ROLL iT - SMOKE iT & Be H!GH WhiTe LED grow BOX, Skrytý microLEDbox - secret power inside *** Klasická studie na trenažérech z roku 1991 prokázala zhoršenou schopnost pilotovat letadlo 24 hodin po jedné marihuanové cigaretě.

Old Post 21-06-2006 v 09:41 AM
WhiTe je offline   Profil uživatele WhiTe   Find more posts by WhiTe   Foto galerie člena WhiTe   Click here to Send WhiTe a Private Message   Add WhiTe to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
xtraa
Stálý Člen

Karma uživatele xtraa - 38% PěstitelskáKarma uživatele xtraa - 38% Pěstitelská

Příspěvek č. 119

Přihodim sem něco co tenhle postup ,,trošku" vylepší, tj. na způsob kterej má cenu používat:

Každá kapalina potřebuje k tomu, aby se přeměnila na plyn nejaký to teplo,
propanbutan se rychle odpařuje, protože bere teplo ze svýho okolí a odpaří se rychleji než se pryskyřice stačí kompletně rozpustit - proto je výrazně lepší postup toto:

Surovinu rozdrtíme na malé kousky a nasypeme do TERMOSKY, ideální je malá nerozbitná nerezová, po stěně tam nastříkáme plyn dokud ho tam nebude více než materiálu, pouze zaklopíme víčkem a nezašroubováváme, necháme dejme tomu 3-4 hodiny louhovat a zbylou směs přecedíme a na misce s rovným dnem necháme vyschnout, ideální sou pekáče z varného skla, aby se to dalo dobře vyškrábat.

Dělejte to prosím pouze venku nebo na balkoně, propanbutan se vzduchem umí fakt hóóódně dobře vybouchnout

Old Post 14-01-2007 v 19:29 PM
xtraa je offline   Profil uživatele xtraa   Find more posts by xtraa   Foto galerie člena xtraa   Click here to Send xtraa a Private Message   Add xtraa to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
xtraa
Stálý Člen

Karma uživatele xtraa - 38% PěstitelskáKarma uživatele xtraa - 38% Pěstitelská

Příspěvek č. 120

jj, už na to koukám sorry, asi bych se stejně bál to nechat zavřený v petce i když ňákej ten tlak asi vyrží...

Old Post 15-01-2007 v 12:52 PM
xtraa je offline   Profil uživatele xtraa   Find more posts by xtraa   Foto galerie člena xtraa   Click here to Send xtraa a Private Message   Add xtraa to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 13:27 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 10 11 12 13 14 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás