Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od yavar no tak co potom ... ... ten scog i kdyz neni optimum, furt je asi drzi nejbliz .. ale ohledne toho podel paldy sem myslel, nechce se mit nejak krestlit ale na og mel manik celkem tlustou palici sikmo podel sikmo polozene zarivky, tak ze ta zarivky bylo podelne podel cely palice a svitila na ni ze vzdalenosti 2-3cm,nevim presne no nejaky to zohybal ale jak rikam to je uz akrobacie - vubec by se mi to nechtelo vyrabet - navic efektivita se pak asi taky meri trochu jinak
Můžeš udělat jednu řadu kytek, asi metr a nahoru dát 1 zářivku a z každé strany dát z boku po zářivce. Když budeš mít kytky 20 cm vysoké tak budou max osvětlené , problém je v tom, že za něco stojí jen ta vrcholová palice , ty ostatní i když jsou taky nasvětlené tak za moc nestojí , je lepší se soustředit je na tu vrcholovou, tak na 10cm paldu a tu 3 zářivkama osvětlit.
Jsou u vrcholu ve třech řadách a dvě řady jsou udělány tak že palice jsou nad trubicema 2 cm a trubice jsou z každé strany,takže se to už nedá více nasvětlit. Když tak dám foto.
Naposledy upravil metalsodik 18-12-2005 v 16:17 PM
Pajusa : tady do dávám aktuální fotky z dneška , sice už tu jsou podobné ale ty jsou dnes dělané a je na nich vidět jak jsou umístěné.
Foto 1- Samostatná palice je mezi dvěma zářivkama ,takže už nemůže u vrcholu dostat více světla,vzdálenost 0,5-1 cm od trubic.
Foto2- pohled na skupinu kytek , při zavření skříně jsou přisvětlené 2*18 watt.
Foto 3- zářivky z boku , při zavření jsou blízko kytek.
Dnes jsem se díval na zralost kytek a musím říct , že odrůda PPP je už zralá na podáni FS a závěrečný průplach , akorát spodní palice ješte nejsou , ale vzhledem k velikosti o ně nejde . Rostliny vypadájí strašně čerstvě ,pod sodíkem v tom to stádiu jsou už žluté až fialová listy ,pravda taky o hodně větší palice . kytky jsou dnes na květu 59 dnů.
1-foto celé rostliny
2-foto malého květu
3-foto pryskyřice ,která nestacila ůplně dozrát.
Pokusy jsou pěčlivě zdokumentovány a až se vše usuší tak to zveřejním. Dnes jsou v květu 78 dní a proběhl Final solution a teď dělám týden průplachy. Několik fotek celého houfu ze skříně , některá se povedly a některé kytky jsou jak palmy. Nechce to ale pořád stoprocentně dozrát,police se už nezvětšují a růst i květu je zastaven tak sem pokus ukončil v tom to stavu.
1-2 foto všechny kytky až na dvě které jsou už suché.
3- foto nejlepší kytka Cal. Or. Bud.
Massa, fakt supr pokus. Jak to tak vidim tak zářivky vypadaji jako vynikající řesení na dosvecováni k sodiku. moc zajimave jak pises o vitalite kyticek zpod zarivek, k+ ejchuchu
Původní příspěvek od yurash Massa, fakt supr pokus. Jak to tak vidim tak zářivky vypadaji jako vynikající řesení na dosvecováni k sodiku. moc zajimave jak pises o vitalite kyticek zpod zarivek, k+ ejchuchu
Já nevím jakým způsobem bys ale chtěl dosvěcovat sodík třeba ve skříni 60*60 . jednak vzdálenost zářivek musí být malá od rostlin a to bys zase stínil sodíku. Já bych ty watty ze zářivek raději využil na přisvětlení skříně třeba 70watt metalhalidem.
na těch fotkách ty kytky jsou lepší než ve skutečnosti,ale dá se po zkušenostech určitě něco vypěstovat ,efektivita je ale slabá.
Díky za K+
Ahoj, jak podle tebe dopadl pokus s listama? Maji kytky ostrihany podle me vyrazne vic listu v palicich, nez ostatni? Maji vetsi vynos ( i kdyz to asi poznat nebude, jsou malinkaty vsechny...).
servus,
k tomu osvetleni. svetlo ve skrini by se melo slozit z nekolika zdroju, teprve potom to bude profi. nejjednodussi "idelani" kombinace je podle me plantastar/agro+reptilight
Drtikol - já myslím že to právě ještě není vše prověřeno pokusy a sotva to kdy bude , je tak strašně mnoho nových světelných zdrojů. Včera jsem tu četl nějaký starý článek z roku 2001+2004 o spektru vhodném pro rostliny , a závěr nějaké studie byl , že se to nedá vztahova na všechny tostliny stejně, myslím spektrum. Proto asi pod Oceanikama to zeusovi rostlo a nám taky , ale květ stojí za prd.
Zeus ale tvrdíl že spektrum u zářivky Oceanik colour využitelné pro rostliny je několikrát větší při stejné wattáži než u sodíku , nevím jestli jsi nečetl jeho 2 pojednání v Zářivkách verzus sodík a osvětlení , přesto ta teorie zaostává v praxi.
Jestli se dobře pamatuji tak podle něho 3 zářivky jsou jak 400-600w sodík ,ale už se mi to nechce přesně hledat. Mne teď spíš zajímá jak , čím , kolik a kdy svítit na jaku plochu optimálně v kombinaci a samostatně MH A Sodíkem. Napsal jsem to krkolomně ,co?
Navíc tady by to mnělo být o zářivkách a né o osvětlení všeobecně , MESIÁŠ MÁ PRAVDU zas to tu utíká jinam od tématu.
Mi jde o tohle- plocha jedné skříně kde to chci zkusit je 60*60 a domontuju tam druhou lampu. Mám 250 sod. a 250 metal. kdy svítit spolu v jakém stádiu a kdy lampou zvlᚍ. Růst je více méně jasný,ale co přepnutí na květ a první týdny květu a konec květu. ptal jsem se strejdase tady- https://grower.cz/forum/showthread.p...6119#post336119