Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Máš to v pohodě, přesně toto teď potřebuju. Jestli někdo potřebujete, tak jsem našel v pohodě obchod s příslušenstvím - aspoň teda zapalovače a kondiky:
URL: http://www.dakof.cz,
expresion:takovej dotazz prosimtě, odkud si bral informace k porovnávání,třeba na stránkách filipsu nemůžu nic najít,nemoh bys sem hodit nějaký linky třeba osram a filips?
jo a koukal sem na tu janču a nějak se nevyznam v těch tipech a kódech, moch bys mi poradit co mam koupit za startér, tlumivku kondenzátor (z janči) k SON-T 250W E40 sodíková
Ke 250W sodíku potřebuješ tlumivku na 250W(+/- 500 Kč), startér, který umožňuje připojení 250W (kolem 250Kč) a kondenzátor 30 mF (do 100 Kč).
Tlumivka - Layrton SAPI 250W
Startér - TRZ 11
Kondenzátor - 30mF
to expresion: z ostravy nejsem, ale našel sem docela levnej shop na netu (Emas) ale tam maj jenom takovyhle startery a mam pocit že sou na hovno na tu 250tku ne?
STARTER FS 80 4-80W EXCELLENT
STARTER Philips ES-08 18-125W
STARTER Philips S 2 4-22W
STARTER Philips S10 4-80W
STARTER Philips S10-E elektronický
STARTER Philips S12 115-140W
STARTER RVI 2000W
STARTER RVI 400-1000W
to rodeo: Dohromady s dani to je 1200!?
Nepodarilo se mi tam najit, jeslti ti to poslou na dobirku, nebo privezou a za kolik. Muzes mi to dyztak napsat? Dik.
Anebo, jestli chceš něco kolem 250w a chceš to za poměrně levno, tak se podívej na bezstartérové výbojky. Používají se jako náhrada za rtuťovky, takže na ně potřebuješ tlumivku na rtuťovou výbojku.
SAPI - pro sodíkové výbojky
HIA - pro rtuťové výbojky
HSI - pro halogenidové výbojky
-vim, ze zapojeni sodiku do tlumivky pro rtutovku a naopak nefunguje, a ze pro sodik je potreba starter, zatimco bezstarterovej sodik funguje jenom v tlumivce pro rtutovku, ale proc a jakej je v nich rozdil, to netusim
Bezstartérový sodík se odlišuje jenom ve vnitřním elektrickém zapojení, jinak funguje(svítí) jako obyčejný sodík. Jinak zapojený je proto, že se používá jako méně nabezpečná náhrada za rtuťové výbojky.
[QUOTE]Původní příspěvek od Expresion
[B]Jak se to ma s vybojkami Philips.
Vysokotlake sodikove vybojky (H.I.D.) se vyrabeji dvema technologiemi
Ahoj frajere. to co pises ja skvela informace pro lidi co do osvetlovani nedelaj. nase firma do svetel dela a ja o nich neco vim.( jen neco a o osvetlovani rostlin nic ). mam k dispozici podrobny katalog philips a tam je grafu a zapalovacu a tlumivek a kondu na kazdou vybojku nekolik. kdyby byl zajem tak oskenuju nebo prefotim a poskytnu sirsi verejnosti. mne ted zajima co tam neni a jestli to vis tak mi pomoz, moc prosim. bodl by graf tepelne- prostorove-vyzerovaci.(jak to okolo telesa vypada s teplotou a tim i s vetranim a topenim) bud tak laskav a odpovez mi i negativne.papanek i od sata S+
můžete mi někdo poradit dobrej 70 nebo 150 watovej komplet, potřebuju to jen na kvetení, pěstuju pod zářivkama a celkem to jde, ale prej jsou špatný na květ, proto to shánim, dík za jakoukoliv pomoc
Původní příspěvek od Deda Mraz Teslamp má letní slevy až 80%, týká se to veškerého sortimentu, tedy i výbojek, viz. následující odkaz: http://www.teslamp.cz/cenik7.htm
Enjoy.
doplněk: pro zajímavost ještě parametry několika vybraných typů
uv zareni rozhodne nepodporuje tvorbu thc, ale pryskyrice, kterou kytka vyprodukuje na ochranu... to neznamena vetsi potenci, obsah thc se ridi hlavne dedicnosti, a pak podminkami rustu (UV -ale nema vliv na thc potenci..)he?
spaceman_86: Myslím, že máš pravdu jenom na půl. Primárním účinkem přisvicování UV zdrojem je sice zvýšená tvorba pryskyřice, ale zároveň kytka s kvalitním genetickým základem nebude produkovat pryskyřici prostou THC. A ta pryskyřice je pak ten THC navíc...zvlášť když právě pryskyřice má ze všech částí konopí nejvyšší koncentraci THC.
Expresion: nemyslím si, že THC chrání rostlinu před UV zářením. Tuhle úlohu má spíš sama pryskyřice jako taková. Technické konopí taky bude vylučovat pryskyřici, ale moc THC v ní nebude... Jinak s tou vyvážeností spektra to taky nebude asi tak jednoduchý. Na různé vlnové délky dopadajícího světla reagují totiž v rostlinných tkáních různé pigmenty (chlorofyl a, chlorofyl b, karotenoidy aj.) a ty zas iniciují v rostlině různé reakce (růst, květ). Proto se podle mě obecně dá držet známého pravidla - na květ ať převládá červená složka a na růst zase modré vln. délky.
Expresion: dobrá, nebudu se hádat, o botanice mám jenom povrchní znalosti... Myslel jsem si, že pryskyřici produkuje i nízkopotenční (technické) konopí a tudíž že pryskyřice sama o sobě je právě jen médium obsahující THC (vím, že THC je hodně zobecnělý název pro různé kanabinoidy). Domníval jsem se, že právě onu filtraci UV záření zprostředkovává samotná pryskyřice - pro její přirozené refrakční vlastnosti... A popravdě se mi to zdá stále docela rozumným vysvětlením, to by jinak musela pryskyřice=100% THC a tak to přeci není, nebo jo?
K tomu barevnému složení, nepsal jsem pěstovat výhradně pod zdrojem červeného světla nebo výhradně pod modrým, ale pod zdroji s převahou takových vln. délek... Zjednodušeně - na vegetační fázi MH a na květ HPS. Chtěl jsem tím prostě říct, že nemusíš mít nutně po celou dobu vegetačního období zdroj s vyváženým spektrem, naopak dvěma cpecializovanými (modrá+ a červená+) zdroji o stejném výkonu dosáhneš při správném použití asi lepšího výsledku...
Ale ještě jednou zdůrazňuji, že jsem úplný indoorgrowing-panic takže bych v tobě nerad v tobě zbudil dojem, že se chci přít s někým, komu se u pasu houpe už několik konopných skalpů...
Na závěr bych ještě chtěl říct, že určitá svéráz takovýchto polemik má jistě nemalou oporu ve faktu, že jsme oba při jejich vedení totálně mimo... ... i když já nonamem
Velký objímky na zářivky? Většina zářivkových trubic má osazení na patici G13 (viz příloha). Dají se koupit vprodejně s elektro materiálem (mívají to i ve větších elektrách a nebo v Baumaxu v elektro oddělení). Přívodní vodiče jednoduše zasuneš do otvorů vespod.
popis obrázku: nahoře jsou dva různé typy patic G13 (podle způsobu montáže, ta menší se zacvakne do montážního otvoru a ta druhá se po zasunutí do obdélníkového otvoru připevní šroubem), ve spodní části obrázku je patice na zapalovač a jeden zapalovač pro ilustraci. Cena patic G13 se pohybuje od 20 Kč za tu menší do 50 Kč za ty velké. Samozřejmě jsou i jiná provedení, například kombinace s paticí pro zapalovač.
patici na výbojky (nejčastěji E40, pouze v případě 70W sodíku patici E27 seženeš v každé elektře - je to stejná jako na žárovku) seženeš spíš ve specializovanějších elektro obchodech (hledej ve Zlatých stránkách elektroinstalační materiál). Kup samozřejmě keramickou s bezpečnostním (perkovým) středním kontaktem, abys předešel požáru...
co na to odpovědět, když už jsi si prakticky odpověděl sám...jsou starý. To znamená hlavně technologicky, mají nižší měrný světelný výkon i životnost v porovnání s moderními výbojkami s technologiemi jako NAV-T nebo Philips integrated antenna (PIA)...
Myslím, že cena výbojky nehraje v nákladech na pořízení growroomu nijak velkou roli, a o to víc se vyplatí koupit to nejlepší.
Myslím, že to poběží. Výbojka sice bude trochu trpět, ale pár měsíců by to mohla vydržet... Jestli spíš nebude škoda elektřiny, ta je totiž na celém pěstování asi nejdražší...proto si myslím, že se vyplatí investovat do toho nejlepšího co je k mání.
littles: Tak se přiznám, že mi jaksi uniká smysl tvé otázky. Máš tedy 210W výbojku a jednu nebo více 2100W tlumivek? Pro jistotu zopakuji, že výbojka je ten skleněný válec se závitem dole a tlumivka je těžká kovová kostka... Pokud máš stejné informace, tak nechápu, kolik těch 210W výbojek máš, že mluvíš o o jeden řád naddimenzovaných tlumivkách v plurálu?! No to je jedno, pokud bys chtěl skombinovat 210W výbojky a 2100W tlumivku, musel bys na jeden ultrasilný zapalovač zapojit paralelně deset oněch 210W výbojek. Nedovedu si představit, co by to bylo za šílenou instalaci, ale jestli do toho z jakéhokoliv důvodu chceš jít, tak chutě do toho, určitě to bude dobrodružství...