Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Jo přišel jsem na to že stromy vyřeší mou situaci ohledně krádeží mých miláčků.Dnes jsem se procházel po lese a hledal vhodného adepta našel jsem hned 4 vysoké smrky vedle sebe jsou asi 25m vysocí,a na jednom z nich jsem nainstaloval kýbl.Já se rozhodl,že ty 4 stromy propojím jakousi lávkou,a budu pěstovati na všech.Bude to taková malá stromová zahrádka.Slunce mi na kytičky bude svítit skoro celý den,a ze spodu si toho nikdo nevšimne,jelikož ony smrky jsou pěkně hustě zarostlé.Vychytal jsem v korunách těchto stromů 6 míst kde se dají přidělati kýble.Udělal jsem to tak,že asi 10cm ode dna vyvrtal do kýble malé otvůrky,aby se při velkých deštích kytičky neutopily.Dovnitř kýble jsem umístil misku dnem vzhůru,a udělal do ní hooooodně děr,aby mohly dobře prorůstat kořínky.Ta miska je tam pro udržení vody na dně kýble.Teď už jen namíchat hlínu s perlitem,a hurá na stromový hulo
Dobré je najít si strom který je někde dálev lese,a má spodní větve tak 2m nad zemí.Potom stačí najít nějaký uschlý stromek co má hodně větviček,ten pilou opracovati¨,aby vzniklo cosi jako žebřík.A když slezete ze stromu dolů vemte onen žebřík a odneste jej tak 5m od Místa činu.stačí jen nějak pohodit,stejně nikoho nenapadne,že po tom lozíte na záhonek.Co jsem sadil na strom tak nej kytička měla něco kolem 2 metrů a bylo z ní 300g suchýho.Ono to potom i chutná příjemně po jehličí
A pozor strom by měl být pořádný macek,aby s ním nemával vítr.Minule jsem to měl na smrcích a na dubu.Smrk je dobrý tím že se na něj poměrně snadno leze,ale dub je zase pevnější,takže s ním vítr skoro nehýbe.Nevím je to jedno ale prostě pořádnej kousek to být musí,aby vám kytičky nespadly.
Ja asi corny nejakej zebrik myslivcum jak maj ty pozorovatelny, schovam ho nekam pod listi a budu ho pouzivat na vysoky stromy. Tys ty kytky daval az na vrcholek? Jak je to se svetlem? Mozna bybylo dobry vosekat par vetvi na strome nahore aby bylo slunicko.
Vykradli vam nekomu kytku ze stromu? Jak vysoko jsou schopny ty kytky vyrust? Asi jsem dost blbej furt se jenom ptam:-)
Kytičky dát pokud možno tak 2m od vrcholku.Samozřejmě že strom nahoře je dobré prořezat aby se ti na kytičky pěkně usmívalo sluníčko.2M od vrcholku proto že ůplně nahoře by se ti kytička asi špatně přivazovala,a když by zafoukalo zlomila by se.Tak jí přivážeš ke kmeni a je to.jo a ten žebřík bych myslivcům nebral,mohli by ti ho najít,a kdo ví jak by to dopadlo.A pořád po odchodu žebřík zahrabávat,no myslím že i tak je to nahoře dost fuška,a dole by se mi už asi srát se s žebříkem nechtělo.jo mimochodem já si dnes na stomě zahulil je to paráda takhle civět do dálky akorát jsem potom nevěděl jak jsem vylezl nahoru,tak mi trvalo pěkně dlouho než jsem slez.Kytky měly tak od 150cm,do 2m některé i přes 2m a toho hulení co bylo,nikdo neukrad.....vždyť koho by to napadlo.Jen je ještě třeba kýble obmaskovat jehličím a když ti to ze spod půjde vidět,vypadá to spíše jako nějaké hnízdo
[Edited by Koblihostrom on 01-04-2001 at 10:46 PM]
Takze jeste bych je mel privazovat, aby je nezlomil vitr?
Jak vysoko si je davas? Dnes jsem byl v lese, vykouk asi tri stromy, ale tam je to dost na nic. 7m nad kbelikem jestevetve ze kterych koukaj pupeny. Smrcky jsou teda nejlepsi? Neni to trochu nebezpecny? Dneska jsem lez jak drak a az se mi urvala asi ve 20m naschla vetev v ruce docela mazec. Co ty na to? Mas s tim neustalym lezenim dobrou zkusenost? Jak je to s hnojenim?
No já mám kytičky tak 20-22 m nad zemí a zchovaný jsou fakt dobře.včera jsem lezl abych přidělal druhý kýbl,a málem jsem spad.Ono než si to na onom stromečku trochu prolozíš,tak se raději dobře držet.Já používám ke hnojení kristalon start,pro růst,a kr.plod a květ pro kvetení.Jo a na ptáky bacha jsou to potvory,semínka je proto dobré doma předpěstovati,a poté vysadit malé rostlinky.S veverkama problémy byly taky jen když sadím ze semen.Jo na veverky stačí tak jako dole na zemi pořádně pochcat políčko.No prostě zavesíš kýble,dáš do nich hlínu zamaskuješ aby to nešlo ani náhodou vidět jak z boku,tak ze spod,pochčíš a je to.A kytičky je nahoře třeba přivazovati jelikož ono ve větvích někdy šíleně fouká
A nestacilo by zasadit seminko a prikrejt to treba flaskou? Nebo celejkbelik nejakym igelitem a ten izolepou? To by snad ty mrchy neprolezly. Zkusim najit nejaky smrky, listnaty totiz dost stinej. Smrky to jsou takovy ty megavanocni stromky, ze jo?
A jakym zpusobem pridelavas ty kyble? Ja to udelam bez ty misky, tu tamstejnak asi nepotrebuju, ne?
Jo pokusím se sem dostati nějaké foto ale asi až po sklizni.Nejlepší je když ten kýbl ke kmeni přišroubuješ pořádnými šrouby,tak alespoň 2 šrouby a ještě to pořádně stáhnouti drátem.já to takhle přidělal,a oskoušel jsem to tak,že jsem se na kýbl pověsil.Drží to pořádně,vítr by to shodit neměl
Čuz! Ale nevím, myslivci jsou mrchy, uviděj na stromě něco podezřelýho a pudou po tom celý divý:-)
Jak velký tam dáváte ty kýble? Joo, a taky bude určitě problém s ptákama, třeba se jim to bude zamlouvat jako dobrý místo na hnízdění, nanosej tam harampádí, založej rodinku a budou vyhulovat:-(
No, taky jsem se ještě chtěla zeptat: "Smrky (myslím ty pichlavý smrady) maj přece dole holej kmen a až po několika metrech začínaj větve, ne? To fakt, jedině s tím žebříkem? Jiný řešení není? Jé, už to vidím, jak se potáhnu do lesa se žebříkem. Really nenápadný:-)
Ale je to dobrej nápad. Už nic pěstovat na zemi (leda mít skvělý místo, kam nepáchne ani hlemejžď:-)
Mějte se a pište. Ahoj
Jo fakt mě těší že se vám pěstování na sromech tak zamlouvá,jo TIME myslím že se známe Muflon-z-hor.Já přemýšlel taky sadit řízky,abych potom polovinu nemusel vytrhat,kvůli samcům.Jo u mě na stromech to vypadá nějak takhle.Propojil jsem lanovou lávkou zatím tři smrky,a umístil jsem 3 kýble.Na stromovou zahrádku se dá vylést jen po jednom,ty další oblízám z hora po laně,bylo to ale o hubu lízt na druhý strom abych mohl ukotviti lano musel jsem skočit asi 2 metry,fakt psycho ve 20 metrech,ale myslím že to bude stát za to,jo TIME šrouby jsou fuckt lepší než dráty,já použil oboje,a na kýblech se můžeš v pohodě pohoupat.Jo je to sice divný občas si připadám jako opice,ale najít takový stromový ráj je skoro nemožný
[Edited by Koblihostrom on 22-04-2001 at 09:15 PM]
Akorát zalívání...lezt obden na stromy. Co tam dát samozalívací systém (je tu někde popsaný). Obrácená láhev s hadičkou,která je v misce a drží se tam hladina, kterou si nastavíš. Dát tam 2 5litráky, tak bychom to mohli kontrolovat 1x za týden. To by mi stálo za úvahu.
Na to aby lano nešlo vidět jsem si dal pořádně bacha,jo ten samozavlažovací systém už jsem o tom přemýšlel a asi to zkusím.Dřív jsem to řešil tak,že když měli kytičky tak 30 cm dosypal jsem písek až po okraj kýble,shora písek vyschne,ale dole je pořád vlhko,teď to dělám stejně,akorát že jsem namíchal ještě perlit
indoor- zavlažovací systém.
S tímhle můžeš zalívat po 14dnech (tak dlouho to stejně nevydržim, ale když fakt nejsi doma, je to super)
Budem tam mít kýbl(pro změnu, 20Kč), z něho hadička 3cm pod zem (je to tam napsaný). Teď kámoš testuje 3/4l deně. V léte to bude chtít přidat......nad kýbl dáš kýbl (propojíš to).pohodááááá
Ještě bych chtěl probrat, jakou dáte na strom půdu.
Já substrát pro pelargonie a balkonové rostliny + perlit (dle voka).
Dolu možná perlit, nebo písek?
Hnojit budu Kristalonem za správný čas 1x za 14dní.
Mam předpěstovaný kytky (šlahouny). Na strom přijdou asi v úterý.
Zdravím.mdi měl jsi doma předpěstovat,veverky ti po tom nepůjdou,ale ptáci jo,leda že bys ten kýbl pochcal,to by je mělo odradit,já už mám v kýblích,tři kytičky,a další řízky přidám,jen co zakoření,já udělal zavlažování tak,že jsem na spod kýblů,dal obráceně misky z plastu,do kterých jsem udělal hoooodně dírek,a dovnitř dal písek,vše zasypal substrátem pro pěstování kaktusů,s trochou perlitu
S tim pestovanim na stromech to je genialni napad. Urcite to skusim.
Takhle nejak vyresim zavlazovani. Myslim, ze to tu jiz bylo zminene.
BTW Jak je to s tim osekavanim vetvi u vrcholu. Je to zrejme nutne, ale ja bych si dal pozor abych neuseknul samotni vrcholek. Nekde jsem slysel, ze useknuti vrcholku (u jehlicnanu) muze zabit strom, ale nejsem si jist, protoze jsem taky videl zive stromy i s useknutym vrcholkem.
Já byl dneska skoro nahoře. Bylo to nad normálníma stromama a byl jsem posranej.
Koblihostrom: Popiš mi to, prosim. Ta miska je uvnitř kýblu? K čemu to pomůže? Proč zrovna na kaktusy?
Nazdar kobliháči, no už nic nenadělám, já sem na to hodil igelit a přidělal sem to izolepou, stejně to ke klíčení světlo nepotřebuje, zejtra tam du a poďvám se, a jestli to už vyklíčilo tak ten igelit sundám. Řek bych že sem to docela vychytal. A nemyslíš , že ten perlit, a ty díry v tom kbelíku, aby se tam nedrželo moc vody a mohlo to odtíct budou stačit, já nevim, ještě to furt vychytávám. Udělal sem to tak a zdá se mi to celkem dobrý.
Tak si řikam, že sme parta bláznů, co pro kytky udělaj všechno. Třeba se zabít a nezahulit si už vůbec
No já dneska konečně našel dokonalý adepty, vylez
sem na jeden, a řikam žádná prdel, protože sem to musel celou cestu prořezávat. Vylez sem asi do dvaceti merů a zjistil, že dál nemůžu - prostě posranej až za ušima. Ale já to nevzdam!
No chci se zeptat, jestli ta kytka má fakt větší výnos
než na zemi, a taky mě napadlo, že by mohla zůstat o dost déle venku - protože zem je studenější. Takže sklízet pozdějc než ty na zemi...
Hoši když vám hulení pořád kradou tak je to asi poslední záchrana,sadit na stromech.Já vrcholek neuříz,jen jsem ořezal větvičky,jo zavlažovaní to je v pohodě,ozkouším
Ja to zamaskoval tim, ze jsem kyble nabarvil matnou tmave zelenou barvou a trochu okraslil malyma vetvema. Je to ted supr. Neni to temer videt. Ze zeme pod stromem vubec. Je sice misto, kde je trochu videt jakousi "anomalii" (pro toho, kdo nevi co to je), ale treba se divat presne na to misto. Tedy je miziva pravdepodobnost, ze si toho nekdo vsimne.
Ale byla to tedy poradna fuska. Musel jsem tam lezt asi 10x, nez bylo vsechno dle mych predstav. Zitra tam pudu presadit rostlinky co mi jiz 2 tydny rostou. Mam na tym smrku misto jenom pro dve. Vedle mam vyhlidnuty jeste jeden peknej, kde planuju pripevnit dalsi dva kyble.
Zbytek rostlinek zrejme presadim na nejake vhodne misto na zemi. Snad mi je nikdo neukradne nebo neznici. A i kdyz jo, alespon mi zustanou ty na stromech.
Zdravím.INFEKCION jo na tom bláznovství něco bude,já skáču ze stromu na strom jako opice.Muf hlína pro kaktusy je asi nej protože má ph kolem 7,a protože v ní jsou samý dobrůtky,a ta miska je tam proto,aby udržela vodu,skvěle to funguje.Já mám zasadíno.Zatím boduje Shaman,jedna kytička doma pod sodíkem předpěstovaná,už má skoro 40 cm,to bude pěkný macek,až doroste,zbylé kytičky mají kolem 15 cm
[Edited by Koblihostrom on 07-05-2001 at 09:29 PM]
Myslím, že pěstování na stromech je naprosto dokonalá věc, když to pěkně vychytáš, tak se potom můžeš skoro uhulit k smrti. Já už tak pěstuju druhým rokem, pěstuju na smrcích asi 15-20m vysokých a mám je nahoře taky propojený, stejně jako vy. Loni jsem takhle vypěstoval 7kytek......... Dnes jsem si tak šel po sídlišti a jak jsem se tak díval na střechy paneláků, napadlo mě, že bych to mohl zkusit kopnout i na střechu..... Mějte se lidičky
Zdravím.Nějaký to foto se chystám udělat,až budou větší.Ale nevím jak to sem dostanu,Jeden strom jsem bohužel musel opustit,jelikož se na něj špatně lezlo,a bylo to o hubu.Tak mám dva stromy,na nich 3 kýble,v jednom 10l,5 kytiček,ve druhém 2 kytičky,a ve třetím taky dvě.Řízkům se na stromech asi nějak nelíbí začaly vadnout,asi je třeba je nechat lépe zakořenit.no tak přece jen budou samci,proto jsem dal kytiček více.Jo lidi nezapomeňte si udělat do kýblů tak 10 cm ode dna dírky,když pořádně leje,kytičky by se vám utopily.Já udělal dírek pět na každém kýblu,asi 1 mm velkých,později jsem přišel na to,že se ucpávaj,tak jsem je zvětšil až na 0,5 mm,a je to v pohodě.Hlavně pozor,dírky né do dna,to by potom všechna voda vytekla,a kytičkám by se vedlo zle.Jo a s tou střechou bych si dal bacha,na paneláku se totiž pořád něco opravuje,kámoše takhle málem chytli policajti,musíš si být jistý,že tam fakt nikdo nechodí.
[Edited by Koblihostrom on 10-05-2001 at 08:37 PM]
Tak jsem se po týdnu zašel podívat jak to roste,a je to parádička.Kytky porostly za 8 dní skoro o 15 cm,asi se zbláznily.Taky jsem pohnojil,kristalonem start,a trochou substralu.Jak to tak vidím,letos bude moooooc pěkná úrodička,hlavně ať není hodně samců.Nejlépe se na stromech daří jak jsem se přesvědčil,asi durbanu,škoda shamana,kterého mi nějaké nehodné zviřátko uzmulo.Jo příštím rokem se chystám na strom připevnit malou dětskou vaničku,cca 200l.To bude něco,už pro ní mám vychytaný strom.
Tak jak jsem říkal,nejlepšího upevnění dosáhneš pořádným přišroubováním ke kmeni,a ještě trochu drátu,ale to už by tady mělo někde bejt napsaný,podívej se na předchozí příspěvky,kytičko
neni uz neskoro na sazeni? oplati se mi jeste ted sadit?
teda 9. 6. 2001 - je to pozde nebo ne? a kdyz ne, tak do jake vysky mi to vyrostne? prosim odpovedzte? diki vsem. a chtel bych to hodit na stromy. nemaji tam malo svetla?
No kytky takhle pozdě vysazený,tak z toho moc hulení nebude.Ale na stromě když korunu pěkně prořízneš,ti na to bude sluníčko svítit celý den.Kytky by nějaký ty paličky dát měly,podle toho co sadíš za odrudu počítám že by mohly být tak max do metru
Taky mi to perfektne roste. Dnes jsem se tam byl kouknut.(asi po 10 dnech) Mimochodem, zavlazovani mam vyresene tak primitivne, az se mi zdalo ze to nemuze fungovat. Zapichl jsem 1l PET lahve dnem vzhuru do hliny. Funguje to dokonale. Kytky seberou jen tolik vody, kolik potrebuji. V kyblech, s vice kytkami bylo v lahvich mene vody.
Muf: Kdys jsem slysel ten napad s tema lahvema taky jsem si myslel, ze sa hladina doplni az po uzaver, ale neni to tak(taky ze by mi potom vytekla vsechna voda, protoze jsem nadelal do kyblu hodne der). Uplne nasakne jen hlina v blizkem okoli uzaveru. Tim, ze je hlina mokra zabranuje uniku nadbytecne vody z lahve. Kdyz okolita hlina schne, nasakuje vlhkost od hliny v blizkem okoli uzaveru. Tim se tato hlina stane trochu pruvzdusna a umozni znovu natect nove vode do hliny v okoli uzaveru a znovu ji znepruchodnit.
zdarek hulici,
ohledne pestovani na stromech. Ja teda na stromech nepestuju, ale znam lidi co si na strom pridelaj kladky a pestujou v korunach stromu v textil. pytlech( lip drzi vlhkost). A kdyz se jdou na svoje holky podivat, tak nemusej lezt na stromy a jednoduse si je spusti dolu, ale zase na to najit ty spravny stromy je umeni.
Ja pestuju v kukurici, ale letos mi zemedelec ty moje zlaticka prejel traktorem (i kdyz byly v radku kukurice) a navic je pohnojil nejakym sajrajrem, ze to vetsina z nich nerozdejchala. Tak musim zasadit znovu az ted. Uz mam nakliceno,ale je moc pozde na zasazeni do prirody a tak s kamosema stavime sklenik teda foliak. Doufam ze v tom foliaku to holky dozenou.
Tady u nas bezi takova teorie, ze kdyz se kytkam ublizuje napr. zapichanim rezavych hrebiku do stonku tak ta kytka se jakoby brani vetsi tvorbou pryskyrice. Nevite o tom nekdo neco vic konkretniho???
hulení u nás nemá vybudovanou tradici, ale už se na tom pracuje
Letos sem poprve zkusil zasadit na strom a je to husty jako prase.
Pred mesicem sem nainstaloval nakupni tasku , a dal do ni asi 4patrovy zastipnuty sazenice. Ted kdyz sem tam prisel tak sem dostal sok. Ty kytky se tam totiz hrozne brutalne rozjeli asi jak tam je hroyne svetla a silnej vitr - jedna ma ted asi 1.5m je krasne rozvetvena a ma hrozne silnej kmen a trci z toho stromu jako naka antena tak sem ji pritah k jedny vetvi aby neprovokovala.
Hned sem taky nasel dalsi strom a pracuju na dalsim pytli , ted lodnim o objemu 100l.
Zdravím.Tak se stalo to co jsem očekával.všechna pozemní políčka jsou v prdeli,největší sev 150 kytkama mi bohužel rozjel buldozer,takže už jedu jen stromy.Přidělal jsem další dva kýble,takže celkem pět kousků.Největší kytka má kolem 45 cm,nějak se jí moc nechce do výšky,ale za to pořád sílí,a mohutní.Začaly se na ní ukazovat sem,tam blizny,což je dobrý znamení,že se jedná o samici.na to že je tak malá,má už devět pater.Další kytky jsou na tom podobně,a k tomu zavlažování,fuckt zkuste tu misku na dně, já to mám ozkoušený,ckvěle to funguje,Zalít je chodím když je hooodně sucho, jednou za dva týdny.No akorát mě sere,že asi deset metrů ode mne,mají hnízdo káňata,a pořád mi krouží tak 3 metry nad hlavou,a strašně řvou.No snad se nenaserou,a nezaůtočí,to bych asi nedal,jsou to dost velký hovada,ale nadruhou stranu alespoň mám společnost
Zapomeň na nějaký díry ve víčkách!Vem si PET láhev,ODŠROUBUJ UZÁVĚR,uřízni dno.Otoč ji tím uřezaným dnem nahoru a v této poloze zamáčkni do země asi 5 cm(doporučuju si vzít šupleru,jestli to bude 4,5 nebo 5,5cm,okamžitě to přestane fungovat )
Zavlažovanie-čo tak do toho kýbla spolu so zemou zasadiť flašku. Z nej vyviezť knot do zeme a raz za čas do flašku doliať? Neskúšal som to, ale teoreticky by to malo fungovať...
1)Tenhle rok už těžko budu sázet na stromech, ale mám kytky v květináčích na cizím pozemku. Možná je to blbost, ale hodlám ty kytky koncem léta vytáhnout na stromy, nebo někam přenést abych zmátl zloděje, kteří je mají vyčíhnutý a čekaj do září na moje palice. Potom co si najdu strom, udělám v jeho koruně nebo rozsoše větví něco na způsob hnízda z prken a kytky do něj posadím. Obávam se ale poškození kytek, navíc v místě kde kytky mám široko daleko vhodný strom není. Navíc tý dřiny... Spíš je přenesu někam jinam, ale to je loterie, protože na novym místě mi je možná ukradnou, zatímco na původním by si jich zloději nikdy nevšimli.
2) Je bezpodmínečně nutné přesně dodržovat dávkování Kristalonu tak, jak je popsané na obalu ( tj. jedna odměrka na 10 l) nebo ganje prospěje i trochu víc?
S tim uzaverem jsem se asi blbe vyjadril. Myslel jsem tim hrdlo lahve s odsroubovanym uzaverem.
Ja bych dno lahve neurizoval. Sice by to mozna fungovalo, ale voda by se tam asi udrzala hodne kratsi dobu, protoze by nebyl podtlak, ktery by ji drzel v lahvi.
O zavlazovani s knotem jsem slysel(neskousel), ze to funguje, ale musi to byt poradne tlusty knot (to jako 2cm a tlustsi, podle objemu "kvetinace" a poctu kytek), nejlepsi je zrejme svinout bavlneny hadr.
Zdravím,tak hlásím na stromech mám ze 13 rostlin,asi jen dva samce,a ta nejhezčí má 70cm 13 pater,a právě začala kvést.Další kytky mají okolo 1 m,některý jsem zastřih,aby nerostly tak vysoko,a nelámaly se.Jo letos to vypadá na pěknou sklizeň,doufám že nepřijde nějaká pořádná vichřice,a neshodí to.Kámoš by mi měl naskenovat nějaký foto,tak to sem konečně v brzké době hodím.
Jo, na stromy jsem sazel uz pred par lety. A to primo v centru Prahy. :-) Jenze problem byl v tom, ze kdyz trochu vyrostly, tak ze je nicil vitr. Ze ctyr kytek mi vzdy dve zhebly. Proste se zlomily a pak musela jit na kremaci predcasne...
U nas moc vichrice nebyla, ale rek bych, ze kdyz kytky vhodne upevnim, nemaji se proc lamat.
Zitra se tam pudu podivat. Uz je treba davat pozor i na houbare. Nemyslim, ze se normalne divaji po stromech, ale kdyz uvidi lezt na strom podezreleho typka, urcite se zacnou.
Dnes jsem se tam byl podivat. Jedna kytka mi uplne uvadla, takze ted jich na stromech uz mam jenom sedm. Zrejme se nakonec prece jenom ulomila. Jinak si to neumim vysvetlit, protoze jsem v kyblu mel jeste jednu, ktera je v naprostem poradku. Priste to tam budu muset nejak uvazat.
Jinak, kytkam se dari perfektne, maji uz pres pul metru a taky rostou hodne do sirky. Se sedmi kytek to zatim vypada jenom na dva samce, ale jeste se to neda s jistotou poznat, jenom jsou mene huste. Rek bych, ze samcu bude vic, protoze statisticky by to melo byt priblizne 1:1.
Vysvetlete mi prosim nekdo jak na ty stromy vlastne lezete. Ja to nejsem schopen pochopit. Rekneme ze pestujete cca v 15-20 metrech. Takovy strom ma vetsinou spoustu suchych malych vetvi dole a po tech bych teda do takovy vysky nelez. To na to mate nejaky horolezecky vybaveni nebo tak? :-))