Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdrawim vsechny,
jeste sem ani nedojel svuj prvni indoor(viz podpis) a uz stavim sodikarnu, skrin je to celkem velka Š/H/V je zhruba 120/60/180.
Vyndal sem vesak, vycistil, a napojil se ctyrzasuvkou na prvni skrin.
Pak samozrejme izolace, 2cm tlusty polystyren.
Pokusny zaveseni kladky, sou to lanka a u stropu sou na prisroubovanych kladkach, fakt me nebavi u zarivek popondavat porad po kouskach na retezu, takhle si budu pekne plynule jezdit nahoru/dolu
Ted uz tam neni sklenena flaska ale plastova naplnena piskem .
Cely je to na cemvinovy(menuje se to "Cemvin") izolacni nehorlavy podlozce, vlevo klasický 250W tlumivky, univerzalni startery(70-400W) a kondiky 30uF´, je parada ze Mh vybojku muzu dat na stejnej balast jako sodiky .
Zleva doprava : 2A jistic na hodiny a civku stykace, pak 2x 6A jistic pouzivanej jako hlavni vypinac kazdyho svetla zvlast, 2 polovy stykac a posledni sou spinacky na listu.
Privod je klasika 3x1,5, propojovany dratem s prurezem 1,5, akorat od starteru vede vysokonapetovej kabel(pri startu tam je pry moooc V) koupenej v autodilech jako kabel na svicky .
Veci vlevo krome kondiku a krabice sem vysefoval za 2 flasky rumu , zbytek vysel asi na necely 3000 i s kabelazi.
EDIT : Ted uz tam sou misto 6A jisticu 10A, protoze Metal mi je porad shazoval, znamej mi rikal ze na sodiky se pocita jistic jako odber sodiku * 9, takze cca 10A.
A takhle to tam ted visi, jeste sundam ty hacky a prisroubuju to napevno. A protoze sem fakt sikovnej tak mi to jednou spadlo a 1 CT se rozsekala, takze znova objednavaka, ovsem co se nestalo,
pri prvni objednavce mi rekli ze min. pocet je 2 kusy, ze prej jinak bych musel stejne zaplatit material a ze z 1 kusu materialu sou 2-3 trubice, poprvy to bylo ok, objednam si 2, kdyz jim pak ale pisu ze bych chtel jeste 1 kus tak ze musim zase 2 a ze tu jednu co mela zbejt nemuzou najit .
Takze mam doma 1 CT navic, je to borosilikatovy sklo, tlusty 2.2 mm a dlouhy 40cm. Prodam bud na dobirku za 500 nebo bych spis radsi changenul za nejaky fesny rezy(hodne ). PM ONLY ONLY a jeste jednou radsi cesky JEN PM !!!
A tohle sou pro dnesek posledni fotky, 250W MetalHalogenid(MetalHalid) na rust a jedna CT s nandanou rourou na odtah a v pulce je alu trubka ktera je jako spojka pro druhou CT, ve finale tam bude EURO2 ktery pojede porad dokad budu svitit, jeste asi pridam nejakej casovej spinac kterej zajisti ze vetrak bude mit jeste "dobeh", aby to jeste trochu ochladilo po vypnuti.
Topit bude 250W infrazarovka s termostatem, vychazi cenove nejlip uplne ze vseho(zarovka 100kc, termostat 300kc).
Zvlhcovacku mam uz koupenou, sadit budu do hliny, na start jeste hnojivo nemam(krystalon asi vyhodim), na kvet bude Alga Blute od Plagronu + postrik Phytaminem. To jen snad abych predesel zakladnim otazkam
Pro dnesek uz snad vse, uvitam jakykoli nazory. Zatim
Zdravim
Zda se zes mohl hodne usetrit a ze si zbytecne dal za ty veci vic.
Kdys us neco kupujes tak si precti poradne Grower bazar a podiv se za jake ceny se tu daj sehnat veci viz. CT aj ty stinitka se mne zdaj nejak predrazeny
tak se zatim mnej preji hodne zdaru do budoucna
peace
SPARTAKUS> nevim proc vul????? ak mu to vyhovuje preco nie??? .. urco kvoli tomu vul nie je! .. ja mam tiez za litr dwa kusy.. ale mal som to hned a len tak s prdele ist do ciech... jo jasne! vyslo by ma to este vjac! ... cili nesud iba podla ceny, je tam este moooc vela faktorov na ktorych zalezi, ako u mna
tgm.master> jo, EURO mozes vypinat hned s lampami, ono uz teplota nestupne, bude pozvolna klesat... to je to najlepsie si myslim... pak uz len vyregulovat "topitko" aby si mal tych cca 18 (asik naj. nocna teplota<= ma byt o desat stupnov menej ako cez "den" ) ... inac ak mozem odporucit tak UFO ... s tym problemy uchladit dwe 250 nebude ... viiim co vravim maj sa
Mrhaním ducha a srdca je presviedčať odporcov, ktorí vôbec nepomýšľajú na to, aby mali svoj vlastný názor.
Hele chlape, nevim jakej mas problem, to ze dam svoje prachy radsi firme ktera mi to posle az domu na dobirku a jeste to je pojisteny proti rozbiti pri ceste je snad moje vec ne? Navic ten thread sem cetl taky ale je tam jen osobni odber nekde v brne, ja sem z jiznich cech a to by se mi prodrazilo vic. A kdyz se tam ten thread objevil tak ja uz sem to mel stejne objednany.
asi to bude sat i vzduch z pestirny, behem svetla to bude vetrat a kdyz bude noc tak proste ne, jinak ma 150m3, uvidim jeste jestli nebude treba stahnout otacky aby to nechladilo az moc, prece jenom to je na pude
Zdrawim vsechny,
tak sem si sehnal pokusnej material , souto nejaky neznamy modely z koupenyho gramu, jel sem je pod zarivkama 3*18W osram fluora(viz podpis), ale pod tihou toho co sem videl vsude okolo pod sodikama....
Periodu sem dal normalne 12/12, vlhkost nic moc, 30-40%, ale na konec kvetu to uz resit nebudu. Semena otrhavat nebudu, hodi se na jaro
Fotoz :
1,2 :
Zpetna klapka do CT, takze az prestanu vetrat tak mi tam nepude zima
3,4 : "topeni"- infrazarovka v roure s termostatem
4,5 : holky
EDIT : Nevim z jakyho duvodu se fotky uploadly v opacnym poradi
EDIT2 : Maximalni teplotu sem nameril asi 26°C, a to kousek pod CT, tak by me zajimalo jestli je nemuzu nejak "presvitit" nebo tak nejak , dal bych je klidne i hodne blizko.
Dobra volba sodik je lepsi
,mel sem pod zařivkama 1in a nic moc,jinak CT pekna sice na 250W+prostor zbytecna,ale do budoucna.....K+
Uz se tesim az to budes mít pod pletivem řadsky zaplneny
Zdrawim, dneska sem kompletne dolepil polystyren uvnitr cely skrine. Jelikoz skrin neni asi uplne presne udelana tak ma mezi dverma asi 0,5 cm mezeru , a tudy mi tam sla fakt zima, vcera sem se byl kouknout vecer kolik tam je ° a byly tam 3°C , zatimco pred chvili sem tam byl a je tam krasnejch 22°C.
Jo a pres den tam je hned u CT 29°C, u kytek pohodovejch 25°C
>> 12/12 ha!! tu vlhkost by som cel aj ja, aj seci ostatny! 30-40 na quete je uuplne ideaaaal, faktzehej ...ta zima, to je o inom.. optimum o 10 menej ako za svetla..cili cca 18 stupnov pana celzia ... drzim palec
Mrhaním ducha a srdca je presviedčať odporcov, ktorí vôbec nepomýšľajú na to, aby mali svoj vlastný názor.
Tak sem tu s poslednim updatem,
kytky asi (urcite) dostali sok ze zmeny svetla a hlavne sem dal ty lampy dost blizko, dopadlo to jak vidite, nektery palicky sou uz skoro ususeny primo na kytce , sice je to vsechno dost oprcany ale par g tam snad bude, pristi varka by uz mely bejt rezy 4x WW a 4x OB, tak snad to klapne
Zejtra zprovoznim zvlhcovadlo do ty doby budou chvili pod tou folii, ani ne po minute se okamzite zamlzily, snad se jim tam libi.
Tak sem konecne sehnal nejaky kloudny rezivo, je to 8x Love potion od Kozzyho, byli pekne zakoreneny a ja sem je akorat supl do kvetinacu 25*25*25, na dno keramzit a jinak hlina pro pokojovky.
Navlhcena dira( v hline ) a pripravenej rizek na cestu
Svetlo na rust je MH 250W Osram.
EDIT : Pokud se vam to zda nejak zprehazeny tak je to tim ze ty obrazky si delaj co chtej, tak sem radsi zprehazel texty nez ty obrazky, po 3tim pokusu me to uz nebavi
Zdravim,
kytky zatim vypadaj vpoho, nerostou ale taky nechcipaj . Postavil sem si pro ne stolek, a pod stolek dal zvlhcovacku. Zkousel se i drip ale mam moc slaby cerpadla, maj 160l/h a do 1m nevytlaci ani Ň.
Zatim zalivam cistou vodou do tech pruhlednejch podtacku a jednou sem je striknul phytaminem(1ml/1l).
Tak nejak sem si domluvil rezy na druhej den a kdyz sem snima prijel tak byla nedele a ja sem byl rad ze sem sehnal hlinu v hypernove. Ale jeste je budu dosypavat tak jim muzu nejakej perlit pridat.
Zatim se klony drzi, ikdyz se na nich objevlo par spalenejch mist(postrik phytaminem pri svetle) a taky jim kraje listku nejak zfialoveli a nektery trochu osychaj
Taky mi dneska prisel Cropmax, ze prej presne tohle maj klony radi tak sem jim hned po vypnuti nandal co se do nich veslo, v navode rikaj ze prej hojne pokropit, tak sem se toho nebal.
A podle testeru ma moje voda asi ph 7, napadlo me to az dneska, pristi zalivka uz bude upravena, aspon tak na 5,5 - 6 co? Jo a taky teplota je celkem nizka, v noci kolem 16°C a pres den ne vic nez 23°C, mozna sezenu lepsi topeni.
Asi tenhle vikend zapnu k tej MH druhou lampu, sodik, prepinat jeste zdaleka nebudu ale aby si kytky zvykly na ten prechod.
Jo a jeste jedna vec, takhle sviti ta infrazarovka, topi ikdyz je noc, je mi jasny ze se za ni asi kytky tahnout nebudou, ale spis jestli jim to nerusi spanek? Premejsĺel sem o obycejnym primotopu, uccinejsi a bez svetla(nebo jenom rozzhaveny spiraly), co myslite???
cuss - myslim ze ten napad s infrasvetlem neni nejstastnejsi - podle me to tem kytkam urcite vadi (snad by nemuselo ani tak ted pri rustu - ale pri periode 12/12 by mely mit kyti naprostou tmu). Ted presne nevim jestli kyti vubec vyuzivaj neco z infracervenyho svetla - ale jestli jo tak by to urcite meli dostavat pri svetle a ne zatmy! ...
Myslim ze vypadaj tak jak vypadaj kvuli tomu svetlu - myslim ze je to stresuje . . .
Si predstaff kdyby ti nekdo svitil infrazarovkou do xichtu kdyz spis . . . tot muj nazor ;-)
Je taky dost mozny ze kyti infra svetlo vubec nevidej a cejteji ho jenom jako teplo - to nevim presne to bychtelo se mrknout do nakejch grafu . . . .
edit: Tak sem kouknul do grafu a vypada ze jim to urcite tmu narusuje - (jde o to jakou ma vlnovou delku to tvoje infra svetlo?) - coz je spatne a urcite je to stresuje - take si tim koledujes o hermafrodity . . . i kdyz zase nevim jestli je mozne z kvalitniho klonu vyprodukovat hermafrodit ?? . . .
Já mám ve skríni taky prímotop co fičí za 150Kc a 1000W/6h ,mám ho na spínačkách a sepne když zhasne sluníčko a vypne 20 min před tim než se zase rozsvítí...Je to dobrá věc a jinak ty máš zkušennosti se spaleninami po phytaminu?Podle mě je to to světlo a něco špatně s hlínou + šok z přesazení...
To pH je celkem mazec,jelikoš na rockwolu se udržuje ještě nižsí pH než v hlíně a tys to dal ještě do kyselí hlíny,dá se předpokládat že tam vznikly nějaký svinský látky z toho co tam leješ,takže moje rada jest:Několikrát ´prolejt hlínu destilkou a tak 14 dní jim dávej jen odstátou upravenou vodu na 6,5 (kolem) se sníženiou dávkou kořenovýho stimulátoru,nestříkal chvíli ničim,nechal puštěnej ten zvlhčovač a dal jim pokoj ať je vykurýrujou:::Koukni sem :::: https://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=4
Ja mám primotop s termostatom(zabudovaným),mám nezateplenú skrinku(malú),kopa netesností a primotop zapne tak 2x za hodinu po nejakej minúte.Mať zapnutý primotop v kuse,je imho blbosť.Aktívny vetranie nemám,len venťak na ofuk,takže čerstvý vzduch sa dostane len cez netesnosti.Keď svieti sodík,samozrejme si vykúri sám.Mám to skoro 50 dní na 12/12 a v pohodke,žiadna pleseň,šišatie to
2 Fruttex : "Infrasvetlo" - tak se tomu jen rika, infra jako ze to dela teplo, je to obyc zarovka akorat ze ma reflektor kterej to teplo usmernuje dopredu, pouziva se to normalne k vyhrejvani treba k prasatum nebo pro kurata, takze jim to sviti i v noci do xichtu . Ale uz mam vyhlidly topeni od Conrada asi za 500 co svetlo nedela.
2 STG : Nejsou to spaleniny po phytaminu ale po tech kapkach od vody, prej to dela jakoby lupu, takhle sem to myslel . A korenovej stimulator a jen destilku? Na to by mel bejt snad ten Cropmax, ze prej to pomaha sokovanejm rezum aby se driv chytli, udelali koreny a celkove aby rychlejc vyrostli, podle navodu ma zvednout vynos o 10-25%, tak uvidime .
2 Expiry_date1 : Jak sem psal tak topeni uz snad brzo bude, jinak v kuse to zaply nemam, je tam prece termostat. A na vetrani zatim funguje jen to euro2 co taha vzduch ven pres CT a dovnitr pres nejaky netesnosti. A na ceste je uz taky vetrak s klipsnou aby byly silny stonky.
Ahoj, sem o5 z5,
holky trochu poporostli, nejaky novy listy a par pater, taky sem uz dve kytky zastrihl, chtel bych jet scrog tak je chci uhlidat. Odminula taky pribyl vetracek, aby tam aspon neco hejbalo stim vzduchem, poradnej klipsnovej vetrak snad pride tenhle tejden spolu s Alga grow, taky sem dal pryc nohy od stolu a stul udelal jako policku, je tam hned vic mista a lip se mi saha pro kanystry s vodou.
Jo voda, z kohoutku nam tece asi ph 7,5takze po pridani asi 25ml ph minus koupenyho ve zverimexu se to srazilo na cca 5,5-5,8 podle me optimum.
Taky sem koupil hlinu na rizkovani(s nizkym obsahem zivin), a hlavne ten pertlit, takze sem dosypal co to slo, aby ted prorostli i nahoru tak se to musi zalejvat chvili vrchem ze? Do budoucna jeste mozna budu moct prisypat.
A posledni otazka, ty listy co sou nejbliz k zemi, nejvic popaleny nebo nejvic oschly, bude kytkam vadit kdyz je smiknu pryc? Neni jich moc, vetsinou tak jeden list na kazdej kytce, nekdy 2.
4 Expiry: Ten horkovzdušnej ventilátor má pochopitelně termostat,na spínačkách je aby se mi nepřetížilo vedení při startu lampy,už jednou jsem vyhořel,ale tady nebudeme rozebírat mojí skříň anébrž tady pana mastera
4 Master:hele čéče,věř mi že to neni z postřiku na světle,sice ty kapky jsou jako čočka,ale ohnisko je až za listem,může se to stát,ale to neni tvůj případ,věř mi,nelej jim žádný svinstvo i když o něm píšou že je to třeba hopsinková šťáva,všechno co výrobce napíše o svym produktu musíš brát s rezervou.Máš spálený kořeny pHčkem a přehnojením,všechno co ty kytky teď potřebujou je klid,vlhkej vzduch,dobrý pH správná teplota a čas,nezapomeň že živiny jsou i v hlíně a často víc,než by sis myslel,navíc kupovaný substráty jsou většinou předhnojený.Jedu teďka kytky který už byli na smrtelný posteli a vspamatovaly se přímo epochálně,sice jim to trvalo ale to už tak bejvá že se zpomalí růst při stresu a ten je pak poznat ve výsledku.Jinak ten perlit je celkem potřeba,ale na tom dosypání poněkud ztrácí význam,tam ti moc kořenů netoste.Taky je dobrý mezi jednotlivejma zálivkama nechat hlínu uplně proschnout,sucho v rozumnejch dávkách je dobrej doktor
zdravim, musim rict ze box je velmi detailne precizni, libi se mi ty vodice dratu od CT
A s tema hnojkama fakt pozor vlastni zkusenost , maj pak vetsi nachylnost k nemocem ,mene nekdy znamena vice
jo a ty listky,.... ja bych je ustip, stejne potom odpadnou samy, ale kdyz je tam nechas tak si myslim ze se taky nic nestan......to je rada
STG,jasné chápem.Len to tak vyzeralo,že sa zapne po zhasnutí a vypne pred zapnutím lampy.Ale s termostatom vlastne nejde v kuse.Ja som ho nechával zapnutý stále,keď svietila výbojka,aj tak nefúkal ,ale ja som ho mal v skrini celý(lebo termostat je zabudovaný v ňom .Budúcu zimu to ale vychytám lepšie,zaberal moc miesta.
Master,fakt opatrne.Niekedy je prehnaná starostlivosť na škodu .Kytky potrebujú aj chvíľu pokoj,nech sa spamätajú.
Zdrawim,
diky za k-cka, jinak hnojit teda nebudu tolik, budu si to psat a pak podle toho, zatim jen rychla fotka, o vikendu nafotim poradne. A taky je hotova mrizka na ScrOG, z list na kabely
Zdravim, tak sem chtel postnout fotky uz v sobotu ale nejak se na to nedostalo, tak ted posilam cerstvy obrazky. Zatim to vypada vsechno v poradku, rozjizdej se docela rychle, o vikendu asi nandam mrizku.
A taky jedna vec, kdyz sem cistil skrin tak odnekud na ve vylitly dve musky, nevim co to je zac, koukal sem na par skudcu a nevim co by to mohlo bejt.
EDIT : Fotky dou za sebou, ale opacne, prvni je 8-cka a posledni 1
Zdrawim,
tak se mi neco objevilo ve skrini, minule to tam jeste nebylo, ty fleky jakoby od hliny/prachu. Tipuju to na slabej odtah ze skrine a mizernou cirkulaci vzduchu, o tom vim a resim to, ale nevim co je to za chorobu, v zahradnictvi sem videl Kuprikol nebo tak nejak, postrik proti plisnim, tak hned zejtra dostanou.
vyzera to dost ako plsesn, pravdepodobne zo zlej cirkulacie vzduchu...tie vrchnejsie su zdravsie? a co ten keramzit na vrchu? mas tam take teplo, ze ho treba? lebo mne sa to napr. neosvedcilo, a uz tu bola velka debata o tom, ze co je lepsie....no kazdopadne zalezi ako rychlo ten substrat presycha...aby sa tam nedrzala zbytocna vlaha, ze sa korene dusia...skus ceknut-)
inak to vyzeras slubne ked to vychytas..taxe Good Luck!
hlinu bych jeste pridal, spodni listky odrbal a zasypal ..
kytky bych nechal v klidu .. bez zbytecnyho hnojeni, kazdopadne vitalizer spis nez nejaky boostery .. spaleny to od zadnych kapicek neni to je totalni blbost, urcite ne z pod 250w sodiku .. jaks na to prisel haha .. bude se to nejakou chvili vzpamatovavat .. takze ted potrebujou jenom cas. vlhcis v kuse? porad, nebo to zapinas jen na kusy? to neni dobry. trpelivost
2 Rixo : cirkulace se uz resi, bude TD-350 na odtah od CT a ze skrine, EURO2 co je tam ted bude jako pritah.
Plus otocnej vetrak na cirkulaci uvnitr, taky bych pri tyhle prilezitosti chtel upozornit na firmu www.electro.cz, sice maj v nabidce vetrak za libovy 400 ale uz je to pres mesic a vetrak nikde .
A keramzit je tam spis kvuli prevlazovani , mam tam dost vlhko a povrch kvetinace je fakt mokrej, tak spis jako ochrana proti vlhku .
2 Mettatron : hnojky muzu vysadit, vitalizerem myslis co? Cropmax? Zvlhcuju v kuse, kdyz pridu za tmy tak je tam fakt mokro, takze zvlhcovadlo na spinacky jo? neni problem...
A taky sem je dneska pekne zacakal Kuprikolem, vypadaj jak postrikany mr**ou
Takze upgrade ventilace, asi tak o 1000 %
Je to TD 350/125, ma 2 stupne rychlosti takze zatim jedu na pomalu a vpohode staci, a dovnitr sem taky zavesil nejakej noname vetrak, ten ma 4 stupne a taky staci aby bezel pomalu.
Zvlhcovacku sem uz asi 5 dni nepustil a dneska potreti postrikal kuprikolem, moc novych listu to uz nenapada, tak at uz je to pryc .
Jinak dostali taky davku phytaminu a cropmaxu aby taky meli co jist behem ty kury, ikdyz od alga wuchstu maj zatim porad pokoj.
2 Papaja : seminka uz jeodu pekne vsechny, zejtra dou do kelimku
Kyti zatim rostou, plisen(??asi??) se trochu zbrzdila, nevim jestli je to tim kuprikolem, vsechny nakazeny listy okamzite trham a to tak ze se bojim aby jim jeste nejaky zbyly .
Zvlhcovacku sem uz uplne odpojil, pres den tam je cca 40-50% vlhka a pres noc ikdyz bezi odtah na plno(350m3),pritah(euro2) a vetrak na ofuk tak porad neni problem aby tam byla vlhkost az 70% .
No, odvlhcovac se mi kupovat nechce takze uz fakt nevim. Navic se na listku objevila ta pos*ana plisen znova, nechapu z ceho to muze bejt.
Byl bych taky moc rad kdyby mi nekdo poradil nejakej fakt zaucenej pripravek proti plisnim, ten kuprikol mi nepride jako moc efektivni. Videl sem u nas Previcur, ale docela drahej, tak nevim...
Jo a taky sem dneska pridal 1 hodinu tmy, na 12/12 bych se chtel dostat tak behem tydne, mozna 10-ti dni.
Pokud mi nekdo dobre poradi co s tou plisni tak K+ ho zarucene nemine
EDIT : Plus makro ty plisne, radsi bych makroval uplne neco jinyho, ale aspon je to lip videt
Jo a to bily/sedivy na listech neni plisen ale ten kuprikol
Dneska asi pul hodky po zhasnuti sem vsechny(a vsechno ) kytky postrikal Previcurem, cca 1ml na 1l postriku, a mezi 8 kytek sem rozdelil zalivku s 5ml na 1l vody. Snad pomuze
Zdravim,
uz je prepnuto na 12/12 a to asi 3 dny, taky je jak vidite nandana mrizka a zkousim zapletat.
Cerny tecky trochu ustoupili(uplne ale nezmizely) a objevily se vetsi hnedy fleky.
Taky mi cca pred tydnem dosel PH- a tak zalivam pouze odstatou vodou, kdyz sem dneska meril PH tak to bylo dost tmave zeleny, teda PH 7 - 7.5, mozna vic .
Na ceste je uz kyselina(ph-) a taky enzymy. Az to pride tak poradne proplachnu kytky vodou s normalnim PH(6-6,5) a vycistim tema enzymama, pak uz s kvetinacema hejbat nebudu finalne zapletu a budu doufat v peknou sklizen
Zdarec,
tak sem uz 11 dni v kvetu a konecne se zacinaj objevovat chloupky .
Vodu uz upravuju kyselinou fosforecnou a vcera dostaly holky enzymy, zatim neni videt zlepseni ale ty cerny tecky sem uz nikde nevidel, coz ale nemuzu rict o tech hnedych flekach .
Tak si uzijte fotky a neco pisnete, si pripadam jak kdyz si na groweru pisu denicek