Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Indoor Pěstování » Vhodné osvětlení ?
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2
Autor
Téma 
Joffre
Nový Člen

Karma uživatele Joffre - 0% Pěstitelská

Dotaz Příspěvek č. 1

Zdravím všechny pěstitele. Jsem čerstvě zaregistrovaný člen (i pěstitel) a tak Vás prosím o několik rad. Je mi nejasných spousta věcí, co se týče pěstování.

Chtěl bych si postavit malou skříňku na pěstování (Sanotnou konstrukci už mám 50x50x200 cm) a právě se rozhoduji o vhodném osvětlení. Názory se někdy dost podstatně liší a příliš se v nich neorientuji. Většina z Vás mi asi doporučí sodíkové výbojky. U nich si ale nejsem zcela jist jejich konstrukcí a typem (je-li více typů a druhů, zapojení, tlumivka,kondensátor a jejich nutnost)

Jiní lidé mi poradili klasické zářivky (kombinovat bílé a červené dle růstu rostliny)

Proč nepoužíváte také klasické halogenové výbojky, které mají dobrou světelnost a nízkou spotřebu ( 100 W už ve skříni musí svítit jako o život)

Moje konkrétní představe je asi následující: Skřín rozdělit na dvě části, malá (horní) klíčení semen (klonů) a uchování mateční kytky. Použil bych klasické bílé zářivky 15/20W.

Dolní část skříně bude určena růstu kytiček. Pravděpodobně sodíková výbojka 100 w (sehnal jsem prodejnu kde ji mají za 250 Kč bez DPH, snad je to ta správná, nevím). nejsem si scela jist nutností ventilace ( při zalévání se skřín otevře a vzduch vymění, navíc při ventylaci uniká teplo, které si myslím není na škodu)

To je ztím asi vše, předem děkuji za vaše rady a náměty

s pozdravem

Joffre

Joffre

Old Post 04-09-2001 v 16:21 PM
Joffre je offline   Profil uživatele Joffre   Find more posts by Joffre   Foto galerie člena Joffre   Click here to Send Joffre a Private Message   Add Joffre to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
sativa
Stálý Člen

Karma uživatele sativa - 88% PěstitelskáKarma uživatele sativa - 88% Pěstitelská

Nápad skrin Příspěvek č. 2

Podle me, kdyz uz chces si postavit skrin, nechcs si postavit skrin aspon 1x1m, nebo 0.5x1m, ale 0.5x0.5 se mi zda jako docela maly prostor, vzdyt to musi pak vypadat jako dvoumetrovy nocni stolek :-)

Holandsko - tam a zpět a levně = NÁVOD

Miniprojekt 70W

Old Post 04-09-2001 v 19:42 PM
sativa je offline   Profil uživatele sativa   Find more posts by sativa   Foto galerie člena sativa   Click here to Send sativa a Private Message   Add sativa to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Joffre
Nový Člen

Pohodička skřín Příspěvek č. 3

Ta skříň mi už stojí doma a mám v ní zatím hadry, je mi líto jí nevyužít a na devět hranatejch květináčů to snad bude stačit. Nehodlám si zařídit farmu. Navíc mám garsonku už fakt plnou různejma věcma a nikam jinam bych ji stejně dát nemohl.

Old Post 04-09-2001 v 20:03 PM
Joffre je offline   Profil uživatele Joffre   Find more posts by Joffre   Foto galerie člena Joffre   Click here to Send Joffre a Private Message   Add Joffre to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
sativa
Stálý Člen

Karma uživatele sativa - 88% PěstitelskáKarma uživatele sativa - 88% Pěstitelská

Obecné ok Příspěvek č. 4

no, 9 kvetinacu se tam treba vejde, jenze ta treba i jen jedna kytka muze hezky vyplnit prostor skrine, kytky byvaji nekdy dost kosaty

Miniprojekt 70W

Old Post 04-09-2001 v 20:41 PM
sativa je offline   Profil uživatele sativa   Find more posts by sativa   Foto galerie člena sativa   Click here to Send sativa a Private Message   Add sativa to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Joffre
Nový Člen

Palec nahoru Příspěvek č. 5

Dik moc. nějak to vymyslím. Spíš to vidim, že z toho postavim atomovej reaktor. Poradí mi někdo s těma sodíkovejma výbojkama? Proč nepoužít klasickej halogen?

Joffre

Old Post 04-09-2001 v 21:13 PM
sativa
Stálý Člen

Nápad halogenky vs. sodik Příspěvek č. 6

proste vsichni pouzivaji sodik, protoze ma nejlepsi slozeni svetla, halogen sice ma hodne jasny svetlo, ale ma podle me maly dosah, se sodikem ti kytky uz ve skrini nikdy nezmrznou - musis si poridit vetrak jinak by se mohli i spalit, kdyby byly lepsi halogenky, pouzivali by je asi tady vsichni

Miniprojekt 70W

Old Post 04-09-2001 v 21:27 PM
Joffre
Nový Člen

Dotaz Příspěvek č. 7

OK. diky moc. Hodim tam teda sodík a nějak vymyslim tu ventilaci, ale mam pocit, že na tu malou skřín bude 100 W stačit.

Ještě k té ventilaci, mám udělat cirkulaci vzduch v boxu, nebo vyvéz vývod vzduchu ven a čerstvej vzduch dovnitř?

PS.: Dík za ten odkaz

Zdravim SETIVU a BRELA

[Edited by Joffre on 04-09-2001 at 10:52 PM]

Joffre

Old Post 04-09-2001 v 21:42 PM
sunset
Stálý Člen

Karma uživatele sunset - 34% PěstitelskáKarma uživatele sunset - 34% PěstitelskáKarma uživatele sunset - 34% Pěstitelská

Příspěvek č. 8

Halogen predevsim zpusobuje vytahnuti kytek do vysky, jsou pak ridke a nic moc vzhledove. To je predevsim tim, ze ma prevahu svetla v modre casti spektra...

sunset

usmivejte se, bude vam lip

Old Post 04-09-2001 v 22:49 PM
sunset je offline   Profil uživatele sunset   Find more posts by sunset   Foto galerie člena sunset   Click here to Send sunset a Private Message   Add sunset to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
livo
Stálý Člen

Karma uživatele livo - 69% PěstitelskáKarma uživatele livo - 69% PěstitelskáKarma uživatele livo - 69% PěstitelskáKarma uživatele livo - 69% PěstitelskáKarma uživatele livo - 69% Pěstitelská

Nápad Tip... Příspěvek č. 9

...pro bydlící v Chomutově a okolí: doporučuju velkosklad Elektro Janoušek (napravo před bránou do Sandviku), má dost věcí (lampy, tlumivky, zapalovače, časovače...) a solidní ceny. http://mujweb.cz/www/janousek-elektro/

LIV
Poslouchejte prosím. Je to jednoduché, a tak je možné, že vám chytrým to docela unikne...

Old Post 05-09-2001 v 06:45 AM
livo je offline   Profil uživatele livo   Find more posts by livo   Foto galerie člena livo   Click here to Send livo a Private Message   Add livo to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Walhalla2000
Grower Team

Karma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% PěstitelskáKarma uživatele Walhalla2000 - 28% Pěstitelská

Příspěvek č. 10

2 joffre

no, teoreticky se ti do te skrine vejde opravdu devet hranatejch kvetinacu. Ale prakticky se ti do ty skrine nemuze vejit devet kytek. Mozna tri. Ale jen MOZNA. Zalezi hodne na modelu, ktery budes pestovat. A to nemluvim o tom, ze 100w ti 9 kytek urcite "nevykrmi". A uz vubec nemluvim o tom, ze 100w sodik se jaksi nevyrabi. :-)
co ja vim, tak jsou 70,110,150 atd...

Old Post 05-09-2001 v 06:58 AM
Walhalla2000 je offline   Profil uživatele Walhalla2000   Find more posts by Walhalla2000   Foto galerie člena Walhalla2000   Click here to Send Walhalla2000 a Private Message   Add Walhalla2000 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Deu
Grower Team

Karma uživatele Deu - 49% PěstitelskáKarma uživatele Deu - 49% PěstitelskáKarma uživatele Deu - 49% PěstitelskáKarma uživatele Deu - 49% PěstitelskáKarma uživatele Deu - 49% PěstitelskáKarma uživatele Deu - 49% Pěstitelská

100W sodík Příspěvek č. 11

2Walhalla2k > Ale vyrábí, jen je to málo běžné .

Deu

Old Post 05-09-2001 v 12:12 PM
Deu je offline   Profil uživatele Deu   Find more posts by Deu   Foto galerie člena Deu   Click here to Send Deu a Private Message   Add Deu to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Deu! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kudri
Nový Člen

Karma uživatele kudri - 16% Pěstitelská

Příspěvek č. 12

Ta skříň co si psal bude určitě dost malá nejenom kvuli tomu, že se tam kytky nevejdou, ale taky proto, že sodíková výbojka např. 250 W už docela pěkně topí a takovou malou skříň bys mohl vytopit taky třeba na 50
°C a navíc si psal že nahoru dáš něco jinýho.V tom případě uvaž že teplo vstoupá vzhůru.Měl jsem stejnej problém, musel jsem nechávat otevřenou skříň aby teplo unikalo jenže taková sodíkovka v kombinaci s UV výbojkou mi jaksi večer nedala spát.
Jinak k větrání větráček má být natočen tak aby ze skříně vytahoval teplej vzduch a foukal ho ven.A na takovou malou skříň by asi větráček z PC nestačil.To bys musel dát na 240 V a to by byl asi slušnej rachot.No každopádně větší skříň nebo samostatná místnost to jistí.Hodně úspěchů.

Kudri

Old Post 05-09-2001 v 22:25 PM
kudri je offline   Profil uživatele kudri   Find more posts by kudri   Foto galerie člena kudri   Click here to Send kudri a Private Message   Add kudri to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Joffre
Nový Člen

Poděkování Příspěvek č. 13

Díky moc všem co mi poradily. Už pracuju na skříni a až budu mít první úrodu tak určitě zase napíšu a udělám několik foteček.

Zatim se všichni mějte fajn PA PA
J O F F R E

Joffre

Old Post 19-09-2001 v 21:24 PM
T.H.C.
Stálý Člen

Karma uživatele T.H.C. - 18% Pěstitelská

modré světlo Příspěvek č. 14

Zdar groweři.Chtěl sem se zeptat jestli je dobrý to modrý světlo co prodávaj v Hornbachu na růst.Ptám se protože si ho chci koupit ale nemám s tím zkušenosti.
Jestli s tím máte nějaké zkušenosti nebo názory na to tak se prosím podělte.

Keep Smoking!!!

Old Post 25-09-2001 v 21:05 PM
T.H.C. je offline   Profil uživatele T.H.C.   Find more posts by T.H.C.   Foto galerie člena T.H.C.   Click here to Send T.H.C. a Private Message   Add T.H.C. to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
viridis
virtuální člen

Karma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% PěstitelskáKarma uživatele viridis - 92% Pěstitelská

Palec nahoru Příspěvek č. 15

Nevim, myslis-li zarivku, ale cca pred mesicem jsem ji poridil misto jedne ze dvou COOL WHITE (WARM RED je mytus - neexistuje) do rizkovny a ejhle - rizecky viditelne ozily. Nevim, zda vysledek vyvazi [ku.evsky] premrstenou cenu, opticky je vsak vysledek vynikajici!

elektrika čerpadélko z filmovky vysokotlake cerpadlo hydromat pojezd
modif. bubbler
(S)měj se dobře !

Old Post 26-09-2001 v 07:28 AM
viridis je offline   Profil uživatele viridis   Find more posts by viridis   Foto galerie člena viridis   Click here to Send viridis a Private Message   Add viridis to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
T.H.C.
Stálý Člen

Karma uživatele T.H.C. - 18% Pěstitelská

Re:modré světlo Příspěvek č. 16

Já myslím modrou žárovku.Má takový zplacatělý vrěek,asi tak 2x větší než normální žárovka(díky tomu zplacatělému vršku) mám ji na 75W a v hornbachu stojí asi 180 Kč.Prý by měla být na růst.

Keep Smoking!!!

Old Post 26-09-2001 v 20:30 PM
T.H.C. je offline   Profil uživatele T.H.C.   Find more posts by T.H.C.   Foto galerie člena T.H.C.   Click here to Send T.H.C. a Private Message   Add T.H.C. to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 01:23 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás