Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Jako již tradičně i letos jsem zasadil klasiku Sweet Purple. Sice se jí původně moc nechtělo (semínka pořád ne a ne naklíčit). Nakonec se to ale povedlo a tak, byť s mírným spožděním, jsem na konci června zasadil klíčky na zahrádku.
Hnojím Kristalon Start a předevčírem jsem nasadil Kristalon Plod. Mám jenom menší dilema a to to, že si nejsem jist co je samec a co samice. Proto vás kolegové prosím o radu.
Díky
Ještě jedna věc. Jelikož přesně nevím jestli je kytí samec nebo samice a zároveň jsem to ještě nedělal, tak bych potřeboval ještě radu odledně FIM metody. Na obrázku je u kytí označeno místo o kterém se domnívám, že se metoda FIM používá. Domnívám se správně nebo ne?
Ještě jednou kolegové díky za rady.
Nerob to! FIMom zastipujes vrchol rastlinky-tam kde vyrastaju nove listky.Mas to vo FAQu aj s obrazkom.
Tie 3 spodne su samicky.Na tie prve 3 si netrufam.
pakor: s tím FIMem už mi poradil Realist, ale i tak díky. já právě myslel, že ty spodní jsou samci . ještě chvíli počkám co z nich vyleze. vypadá to ale spíše na hermouše, protože jakoby se jim dělaly koule.
3 a 4 photka od zhora sou samci, ty další sou samice. Těm co se tvářej jako hermoši nemusej lízt koule - to se eště vyvine ve spodní květenství - mrkni estli z toho lezou fousky.. pak je to jasná samice... Estli chceš zaručenej stav vědět, tak ty vrcholky vyfoť zboku...
deno: díky. moc mě to nepotěšilo. pokud je to tak jak říkáš, tak mám více samců než samic . co se dá dělat, mohlo to být ještě mnohem horší. teď musím ještě vychytat čas, na sklizení samců na mlíko, než mi opylují samičky.
hruucoon: s těmi kluky už jsem se holt smířil . s tím vykulením na noviny máš pravdu, alespoň budu mít v seed bance nejen semínka, ale i pyl. už loni jsem to prováděl, ale vítr v chatce mi to z těch novin rozfoukal. letos to zavřu doma do zatím nepoužívané pěstírny.
hmmm 3,4 si taky myslim že sou to určitě samci a ten zbytek vypadá dobře ale člověk neví jestli se z toho neviklubou hermouši ........ jinak moc pěkný Foto
Tak včera jsem se byl na kytí zase podívat a Kristalon plod jim pěkně prospívá . Podle toho, jak se to vyvíjí, tak první dvě kytí zleva jsou určitě samice (sice se jim dělají jakoby koule, ale jenom na několika částech kytky) a zbytek jsou samci . Pod těmi samci jsou ještě dvě malé zastíněné kytky a z nich jedna vypadá na samičku.
Jinak jsem bohužel zjistil, že ty první dvě kytí (samice) nejsou Sweet Purple, ale jeden z noname outdoor modelů, který jsem na Groweru vyměnil. Ale třeba to bude ještě lepsí než Sweet.
Takže zbytek Sweetu (až na tu jednu malou kytku u které ještě nevím jestli je samec nebo samice) jsou samci. No nic, alespoň budu mít značkový pyl ze Sweetu .
PiosOne: nechapu co resis, kdyz nejses tzv. prvnicka, tak bys snad mel poznat pohlavi... ja to mel zmaknuty po prvni sklizni... ale to je jedno - podivej se na http://www.volny.cz/ceel1/_tmp/WhatSex.gif
uzij si urodu :-)
pooh: jenomže to vypadá zespodu na hermouše. a to mě docela zmátlo. každopádně máš pravdu v tom, že bych to už poznat měl, ale znáš to, raději se přeptám.
HM,JENŽE LETOS MÁM NA NONAME POLI HERMOUŠŮ VEĹA.
A Z MODELEK TAKY PÁR.TEPLO ZIMA TEPLO ZIMA.
TO NECH BEJT NA TO SE NEUMÍRÁ.
ONO PRÁVĚ Z TĚCH KOULÍ ROSTOU BUĎ VOUSY NEBO PADÁ PYL.
JÁ SE NABÍDNU ŽE TO VYFOTÍM A POŠLU TO SEM.
TAKŽE TA HORNÍ JSOU KOULE ZE KTERÝCH POSLÉZE VYRŮSTAJÍ BLIZNY,SNAD JE TO VIDĚT TROCHU.
A DOLE JE PĚKNĚ PROSÍM NÁHLED, JAKŽE TO DOPADNE, PAKLIŽE SE STANE, A ŽE SE TO STANE, TO SI PIŠ I PIŠTE, KDYŽ SE ZRODÍ HERMAN EKV. OBOJETNÍK.Z KOULÍ,KTERÉ VYRŮSTAJÍ HNEDLE NAD MIMINKY NEBO VE VĚTVENÍ TO PRÁŠÍ VELMI PŘESNĚ.VÝHODA JE,ŽE KDYŽ TO MAMINKA UDĚLÁ MAMINCE S KOULEMA,BUDE Z TOHO NAZÍTŘÍ TÉŽ MAMINKA.A JEDNA MALINKÁ Z TĚCH MNOHA MAMINEK BUDE MÍT ZASE VARLÁTKA,NO.ALE JE ZADĚLÁNO NA DALŠÍ POKOLENÍ.AHOJ.NAZDAR.PŘESNĚ JAKO V LADÍ,NELADÍ.
co se sluší,abys o svém životě prozradila
/MmARIJUANA
Že jo kluci