Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ahoj všem! Ani to netrvalo moc dlouho a od včera už běží další kolo. Měl jsem možnost kvalitních řezů, takže jsem neodolal. Tentokrát to bude můj první pokus o scrog. Scrog je údajně nejvýnosnější metoda, je ale potřeba ho provést správně, že Takže na pm mám "tajného" guru průvodce, který to bude tak trochu šéfovat na dálku. Řezy jsou také od něho, má daleko víc zkušeností a já se snad zase někam posunu. Samozřejmě budu rád za vaše připomínky, dotazy, komenty, vůbec se toho nebojte, proto to sem dávám.
Jak to vypadá:
Řezy jsou od včera pod 105w úsporkou.
Dal jsem je do malinkej květníčků s light substrátem.
Dnes jsem objednal 250w mh růstovou lampu, tak doufám, že dorazí co nejdříve.
Setup:
Dark Street 60x60x160
Zakořenění 105w úsporka
Růst 250w mh
Květ 250w hps
Stínítko Adjust Wings small
Květníky 3,5l
Aktiv přítah 180m3
Odtah 280m3
2x cirkulační 15cm
PH metr
Síť s oky 5x5cm
Vyzkoušel jsem taky vzorek a musím říct je to opravdu pecka! Takovou vůni a chuť jsem ještě opravdu nikdy nezažil. Mohl bych k tomu čichat furt, je to zkrátka čistý mango a žádný citrus, jako spousta jinýho kouření. Opravdu jsem nikdy nic podobnýho nekouřil.
Prý máš pravdu, mi píše můj průvodce Není problém použít 5,7l. A jelikož dám na vaše rady, tak je teda použiju. Jen jsem si myslel, že při 5ks by to bylo dostačující a líp by to prosichalo.
Zdarec! Dnes dopoledne konečně přišla MH lampa+hlína která chyběla, takže přesazeno do finálních květníků 5,7l. Doteď byly holky jen pod úsporkou, ale už jsem je mezitím znovu přesadil (na guru pokyn ) do zhruba 2x větších nádob. Taky jsem tam měl zvlhčovačku, která se tam už teď bohužel nevejde. Teď je tam ubohá vlhkost 30% při svícení. Dnes zalito při přesazení cca 100ml každá kytka+Alga Grow, PH 6,5. Tak snad už se to rozjede.
Tak po instalaci MH lampy 250W jsem začal bojovat s vysokou teplotou a nízkou vlhkostí. Ta vlhkost mě až tolik netrápí, ale teploty ano. Lampa je teď 80cm vysoko a teploty jsou stále kolem 29-32C. Jsem teda netušil, že to bude až takto topit. Minulý rok jsem jel taky přes zimu 250W HPS a takový problém jsem neměl a to byla lampa 30cm vysoko. Jinak vlhkost s touhle "děckou" zvlhčovačkou v belíku je z 20 na cca 30% Toho hadru si nevšímejte, stašně to cáká a pak je mokrý celý dno.
Včera jsem provedl záštip posledního patra a dnes ráno holky ohnul. Mají asi 7 pater, tak snad bude větví dost. Zálivka 2x denně cca 100ml každá kytka s PH 6,5. Ještě pár dnů a nahodím síť, uvídím, jak to půjde rychle. Ale mají se už k světu a rostou před očima, tak to snad pojede. Teplota den 27-29C, noc 20-22C, vlhkost 30-50%.
Jedou Včera jsem trochu roztahal a srovnal větve, takže nebudu muset žádnou odstranit, všechny budou využité Teploty v normě 19-21 a 26-28C, vlhkost 45-60%. Jo a ty bílý flíčky na listech jsou od zvlhčovačky, mám tu hodně tvrdou vodu.
Další dva dny jsou pryč. Rostou pěkně, o víkendu vyrobím síť a budu se pomalu chystat ALE, docela se mi to zatím daří držet těma drátama a je k tomu (díky tomu) i normální přístup. Takže jak nejdýl to půjde budu používat dráty, ale to je zatím jen teorie, uvidíme jak praxe. A zvlhočovačka půjde brzy pryč, už to cáká na kytky a nebude na ni ani místo.
Zdarec! Základní zabezpečení tu zase funguje a já jsem si přidal do prohlížeče VPN a tak nějak jsem trochu klidnější Na mě by si stejně nikdo nic nevzal
31 den 18/6
Tak uběhl asi týden, holky se mají k světu, síť už je asi 4 den nainstalovaná a vše jde prostě dobře. Každopádně chci zítra přepnout, myslím, že je nejvyšší čas, mohl jsem už i dnes. Jelikož to budu prvních 15 dnů květu tahat pod sítí, tak věřím, že se vše dozaplní a možná budu muset i něco odstraňovat pro přebytek.