Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravim ,dlouho jsem se tady neukazal!Po dlouhe dobe,jsem se rozhodl ,prijit snecim novym!Uz jednou jsem tu stavel pachovi filtrr a ted poskladame cooltube!
Takze co budem potrebovat.....1)Borosilikatovou trubici
-nejlepsi reseni je si ji obednat na dobyrku cena:370kc ....
-zde je emailova adresa,kde si zazadate rozmer,prumer a tlousku steny..
-idealni rozmer je 125*500*3mm
-tady je i webova stranka
2)stinidlo
-growshop BORIVOJKA
3)redukce ze 100 na 125(plastova na odpadni potrubi)
-hornabach cena :73kc
5)kus plechu+izolepa(to sezene snat kazdej zadara)
6)matky a sroubky
celkova cena:900
Postup stavby:
1)-zacnem s redukci..Odriznem konce ,ktery maji prumer 125mm..
Zbydou nam prumery 100mm,ktrey se krasne vejdou do B.trubice..
Konce obalime kolem dokola lepici paskou,aby jsme zvetsili prumer o 1-2mm kvuli tesnosti..
2)Pak z plechu vystrihame(nuzkama na plech)drzadla na stinidlo a trubici..Udelal jsem takovi nacrtek v malovani(je to narychlo,ale stacit vam to musi)
3)vystrihle kusy primontujem vetsi stranou ke stinidlu z kazdy strany 2srouby s matici..
4)Az budem mit na trubici plastove redukce a na stinidle drzaky ,tak stinidlo prilozime k trubici a provrtame diry do plastove trubky,tak aby jsme mohli spojit stinidlo s drzakem k plastove trubce!
5)Pak uz jenom pospojujem sroby a maticemi... A vse je hotove!:-)
FOTKY
fotky k materialu
1)pomucky
fotky k postupu stavby
1)redukce(cervene je naznaceno,to co mate odriznout)
prijde asi do dvou dnu,ale spis je horsi ta odezva na email!nez mi odepsali,tak jsem cekal 5dni,ale kdyz je vse dohodli,tak ji mas za dva dny doma..:-)
Diky za karmu!Jsem rad,ze se prace libi...tahle varianta je draha pro nektere(reknete si proc si to stavet,kdyz stoji nova jen 1200),ale ja platil jen tu trubici a objimku ...Tak ze cena me vysla na 500kc..
vampu
Hezký,,, to se musí nechat, pěkně si si to vykutil.... Jenom trochu nechápu smysl pointy, dyť nová cooltuba stojí 1000Kč ...
Tvoje je za 850Kč + takový 2 hoďky práce nějakýho brigádníka a sme na stejno .... nebo se pletu?
EDIT : no dala by se zbastlit i za 600, ale stejně to zas tak neni takovej markatní rozdíl ... ta cena v Gshopech - 1000Kč je oprávněné, páč čas jsou peníze
„Kdo se zeptá, vypadá jako hlupák pět minut. Kdo se nezeptá, bude hloupý celý život.“
„Je s podivem, že většina lidí na světě nechápe náš peněžní a bankovní systém, protože kdyby ho chápali, věřim, že by byla revoluce ještě dřív, než by ráno vyšlo slunce." Henry Ford , 1922
"Kdyby volby mohly něco změnit, už dávno by je zakázali."
No ona hlavně tento typ cooltuby je IMHO docela nanic oproti tomu novějšímu typu co se prodává teďka v growshopech. Psal jsem to jinde. V tomto typu musí světlo proniknout sklem, pak se odrazit, potom dalším sklem a pak ještě dalším. Umíte si představit když jsou ty skla trošku zaprášená, jak moc velké ztráty to způsobí.
U nového typu se světlo odratí ihned od stínítka a pak už jenom jedním sklem ven. Pokud by se ti podařilo to stínítko vsunout také dovnitř, byla by to pohoda, ale talhle je asi lepší si připlatit ty tři stovky.
kladivkovi plech?no to je plech,ze kteryho se delaji stinidla(a nemusi to byt jen stinidla na pestovani)!Ma na sobe takovi mali diry po celi plose a tim pak lip odrazi svet..neodraziho do jednoho mista ,ale rosptyluje svetlo do vsech stran!Proto se treba folie z g .shopu zmackaji ,nez je vylepis na steny!