Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Indoor Pěstování » Měřáky....................pH, EC
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
Autor
Téma 
Skunk.....
Stálý Člen

Karma uživatele Skunk..... - 65% PěstitelskáKarma uživatele Skunk..... - 65% PěstitelskáKarma uživatele Skunk..... - 65% PěstitelskáKarma uživatele Skunk..... - 65% PěstitelskáKarma uživatele Skunk..... - 65% PěstitelskáKarma uživatele Skunk..... - 65% Pěstitelská

Chemie Příspěvek č. 1

Zdravim

Mužete mi někdo přiblížit, jak je to s měřákama.?
Představoval bych si nějakej kvalitnější co někdo používá nebo má odskoušenej. Asi digitál nejlepší pH a EC v jednom.

- funguje ten meřák na hlínu? ... no a když jsme u toho tak by mě zajímalo kolik mám udržovat ph půdy. EC se vpůdě měří také? ..a ještě jeden problém co s vodou co zalívám. Mám měřit a vyrovnávat pH(zaléží tež na teplotě zálivky.

-když budu ředit hnojivo s vodou měřim potom EC a pH?..nebo se řídím dávkováním na obalu výrobku....???

...Tak Sorry že furt otravuju , ale chci to opravdu vychytat co nejvíc)). já si spíš připlatim než abych koupil nepřesnej "krám"

Thank...))))))))))))))))))))))))))))

[Edited by Skunk..... on 11-02-2001 at 10:11 PM]

Old Post 11-02-2001 v 21:09 PM
Skunk..... je offline   Profil uživatele Skunk.....   Find more posts by Skunk.....   Foto galerie člena Skunk.....   Click here to Send Skunk..... a Private Message   Add Skunk..... to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
vldhdc
Nový Člen

Karma uživatele vldhdc - 10% Pěstitelská

Chemie Příspěvek č. 2

Ty nemáš žiadny pH merač? Ako to vlastne pestuješ?Je Ti jedno, či budeš mať samcov? Mohol by som Ti odporučiť digitálny pH merač HENNA PH-EP. Mám s ním dobré skúsenosti.V pohode potom udržíš neutrálne pH.
Stojí okolo 1500 Sk, ale zoženieš aj lacnejšie.

Old Post 22-02-2001 v 20:40 PM
vldhdc je offline   Profil uživatele vldhdc   Find more posts by vldhdc   Foto galerie člena vldhdc   Click here to Send vldhdc a Private Message   Add vldhdc to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Aaron Lightner
Stálý Člen

Karma uživatele Aaron Lightner - 7% PěstitelskáKarma uživatele Aaron Lightner - 7% PěstitelskáKarma uživatele Aaron Lightner - 7% Pěstitelská

Příspěvek č. 3

Já bych to v hlíně tak tragicky neviděl. Pokud si člověk koupí slušnou zeminu v zahradnictví, má sama o sobě pH v pořádku a pokud to nehnojíte nějak výjimečně brutálně, ze těch pár měsíců se to podle mě tak hrozně nezmění. Já jsem to na podzim jako idiot měřil několikrát týdně, ale za celou dobu to neopustilo interval 6-7.

Old Post 22-02-2001 v 22:00 PM
Aaron Lightner je offline   Profil uživatele Aaron Lightner   Find more posts by Aaron Lightner   Foto galerie člena Aaron Lightner   Click here to Send Aaron Lightner a Private Message   Add Aaron Lightner to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
carlos
at the edge of the future

Team Member: ADMIN

Hlína vs Hydro Příspěvek č. 4

No jasně, v hlíně není moc velký prostor pro chybu. Proto radím každému, aby nejdřív začal s hlínou.

Zato hydro musí být naprosto přesné a vyvážené. Na druhou stranu se chyby poměrně jednodušše odstraňují. Stačí vypustit starý roztok, flushnout a namíchat nový s přesným pH a EC.

"Nechci radit, nechci kázat, chci jen apelovat, že život je jak joint, kterej se musíme naučit pokuřovat." - Dědek, 6 Polnic
Oficiální Suvenýry Grower pouze pro členy

Old Post 23-02-2001 v 10:45 AM
carlos je offline   Profil uživatele carlos   Find more posts by carlos   Foto galerie člena carlos   Click here to Send carlos a Private Message   Add carlos to your buddy list     Navštiv homepage uživatele carlos! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Skunk.....
Stálý Člen

Karma uživatele Skunk..... - 65% PěstitelskáKarma uživatele Skunk..... - 65% PěstitelskáKarma uživatele Skunk..... - 65% PěstitelskáKarma uživatele Skunk..... - 65% PěstitelskáKarma uživatele Skunk..... - 65% PěstitelskáKarma uživatele Skunk..... - 65% Pěstitelská

Příspěvek č. 5

Jo )), díky za rady
pH si myslim že je v pohodě. Mám hlínu(sub. B, Agroperlit, Biohumus......Zalívám 1 denně a to večer, tak 1 Litrem roztoku?

Hnojim asi tak 6dní, B`Cuzz A+B (na 1L rotoku - 1mlA+1mlB)- změřil jsem roztok co tam leju a je mez 6-7 ...........

Tak co myslíte???

Zdar.

P.S. : Kytky mám velký 28cm , neni to málo po 1měs.?.

[Edited by Skunk..... on 24-02-2001 at 09:18 PM]

Old Post 24-02-2001 v 20:15 PM
Skunk..... je offline   Profil uživatele Skunk.....   Find more posts by Skunk.....   Foto galerie člena Skunk.....   Click here to Send Skunk..... a Private Message   Add Skunk..... to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
teabooster
Grower Team

Karma uživatele teabooster - 57% PěstitelskáKarma uživatele teabooster - 57% PěstitelskáKarma uživatele teabooster - 57% PěstitelskáKarma uživatele teabooster - 57% PěstitelskáKarma uživatele teabooster - 57% PěstitelskáKarma uživatele teabooster - 57% PěstitelskáKarma uživatele teabooster - 57% PěstitelskáKarma uživatele teabooster - 57% Pěstitelská

Příspěvek č. 6

Skunk:
substrát máš v pohodě,takže bych se s PH taky moc netrápil.Kytky po jednom měsíci růstu ve hlíně taky nemusí být zrovna nejmenší,záleží na druhu.Akorát mě trochu zaráží to tvoje noční zalejvání a ještě jeden litr na takový drobečky denně?Nebo to máš v nějakejch větších kyblích?
A k tomu roztoku co tam leješ,když už si ho měříš,tak si to třeba i trochu sniž.Když už chceš mít takovou kontrolu nad PH,bylo by dobrý to trochu prolejt čistou vodou,aby to proteklo a ztoho vzít vzorek a přeměřit.Pak budeš mít představu jakkto vůbec je.
Kolik tam máš kusů pod lampou?Možná je už čas přepnout na květ?

Old Post 10-03-2001 v 18:23 PM
teabooster je offline   Profil uživatele teabooster   Find more posts by teabooster   Foto galerie člena teabooster   Click here to Send teabooster a Private Message   Add teabooster to your buddy list     Navštiv homepage uživatele teabooster! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Skunk.....
Stálý Člen

Palec nahoru :) teabooster Příspěvek č. 7

Pohoda, dobrej nápad stim prolejt to vodou a to co proteče změřit))

Kytek mám 5ks a jsou v květináčích cca 5l hlíny.(Skunk Passion od DutchPassion).1 světlo - 400W.Philips

Po přepnutí jsou už 14dní přesně dnes. výška 45cm. přepnul jsem ve výšce 30cm.
Květy zatim nic ale kytky vypadaj OK..tak uvidim .zdar

Old Post 10-03-2001 v 18:42 PM
teabooster
Grower Team

Karma uživatele teabooster - 57% PěstitelskáKarma uživatele teabooster - 57% PěstitelskáKarma uživatele teabooster - 57% PěstitelskáKarma uživatele teabooster - 57% PěstitelskáKarma uživatele teabooster - 57% PěstitelskáKarma uživatele teabooster - 57% PěstitelskáKarma uživatele teabooster - 57% PěstitelskáKarma uživatele teabooster - 57% Pěstitelská

Příspěvek č. 8

Skunk-
světlo máš v pohodě,květníky taky,možná zbytečně málo kytiček co?
Nemáš tam dost místa?Ted počítam,jestli máš 14 dní zkráceno,takže se Ti tak do tří dnů začnou oběvovat kvítky.To ,že se ještě za 14dní neobjevili žádný samci,je dobrá zpráva,vidim to na samý maminy.Takže příště akorát víc rostlinek polískat a bude to super!a příště třeba vyměnit hlínu za hydro,stejně si už došel tak daleko,že si měříš hodnoty......to je signál se přeorientovat na kvantitativní a rychlý HYDRO
HLÍNA má však svoje kouzlo,stejně se kní zase za čas všichni asi vrátíme.
Tak at Ti to pěkně dokvete!

Old Post 11-03-2001 v 08:12 AM
teabooster je offline   Profil uživatele teabooster   Find more posts by teabooster   Foto galerie člena teabooster   Click here to Send teabooster a Private Message   Add teabooster to your buddy list     Navštiv homepage uživatele teabooster! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Skunk.....
Stálý Člen

:) teabooster Příspěvek č. 9

Pohoda 5ks na poprvé - uvidim. Nechtěl jsem tam šlehnout všech 10semen kdybych něco podělal bylo by to v prdeli... Místa mám dosti...

Hydro - kamaráde tomu věř že do toho jdu na 100%...

už jsem hodil dotázek na to co pro mě bude NEJ myslim co za hydrosystémek ...

P.S: jak jedeš ty, hlína-hydro? Co máš teď rozjeté ?

Old Post 11-03-2001 v 11:05 AM
teabooster
Grower Team

Příspěvek č. 10

Skunk:
tak doma mam ted pět TEKU truhliků v každym šest květníků.Drip system s občasnou kontrolou průtoku.
Lampa 600 w Planta.Pod ní ze 32 semínek Mazara mam ted 30 maminek,který se zrovna chystaj do květu(dvě nevyklíčily).
Substrát-Cana-coco namíchanej s keramzitem 4-8mm.
Hnojivo-advanced hydroponic,ale mam ted malou krátkou zkušenost přímo z hnojivem Canna coco a zdá se že to pod nim jede ještě líp.

Old Post 18-03-2001 v 18:30 PM
Skunk.....
Stálý Člen

Palec nahoru :) Příspěvek č. 11

hmm.... tak to máš dost vpoho dávej vědět jak se to bude vyvýjet)) ... pošli nějaké foto.

Zdar.

Old Post 18-03-2001 v 20:20 PM
Pier
Nový Člen

Karma uživatele Pier - 28% Pěstitelská

Dotaz EC Příspěvek č. 12

Zdravim ve spolek,
dotaz:jak mam udržovat stale EC hydro. rostoku
thanx

Apsordishi Loposaka

Old Post 18-03-2001 v 20:47 PM
Pier je offline   Profil uživatele Pier   Find more posts by Pier   Foto galerie člena Pier   Click here to Send Pier a Private Message   Add Pier to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
teabooster
Grower Team

Příspěvek č. 13

přece hnojivama nebo vodou

Old Post 19-03-2001 v 05:57 AM
carlos
at the edge of the future

Team Member: ADMIN

Příspěvek č. 14

Piere, prohledej fórum a když nenajdeš, cos hledal, začni nový téma. OK?

"Nechci radit, nechci kázat, chci jen apelovat, že život je jak joint, kterej se musíme naučit pokuřovat." - Dědek, 6 Polnic
Oficiální Suvenýry Grower pouze pro členy

Old Post 19-03-2001 v 15:22 PM
carlos je offline   Profil uživatele carlos   Find more posts by carlos   Foto galerie člena carlos   Click here to Send carlos a Private Message   Add carlos to your buddy list     Navštiv homepage uživatele carlos! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 15:30 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu

Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás