Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Mam dotaz ohledne vetraku? Prohledaval sem fora i faq, ale nenasel sem informace o cenach vetraku a kde je nejlepsi je kupovat v growshopech mi pripadaj dost predrazeny, taky bych rad vedel jakou maji ventilatory spotrebu el.? Na Florenci byla takova sikovna prodejna kde meli vseliaky elektro soucastky a i spoustu pc vetraku i veci prumery nez klasika na procesor a levne ale asi to ted bude po povodnich zavreny:-((? Tak se chci zeptat jaky mate vetraky a kde a za kolik se da vetrak koupit aby nebyl drazsi nez cela pestirna?. Diky za info myslim ze takovejhle pruzkum tu este neni a bude se urcite hodit i ostatnim:-)) A jestly tu je tak mi hodte aspon link protoze sem to nenasel. Dik
zdary Gymnazium Moravska Trebova ,ani v sekci vlastni tvorba studentu jsem o vetrak nezavadil oprav kdyztak ten link , potrebuju vetrak na odtah pro 400W a kazdej link dobrej ...cuuzz
https://grower.cz/faq/index.php?question=59 tam dole je par adres, jeden odstavec primo z textu : Kde takovy vetracek koupit? Doporucuju vetraky http://www.sunon.com, http://www.sunon.cz. Maji velmi siroky vyber, navic dobre provedenou technickou dokumentaci kazdeho vetracku a taky je muzete nakoupit primo po internetu na http://www.ges.cz/index.htm (kliknete na odkaz sortiment). Je taky mozne nakupovat vetracky Titan (www.chladice.cz), ale toto jsou vetracky urcene pro chlazeni v pocitacich a prodavaji se navic s chladicem, takze jsou zbytecne drahe.
a já jen můžu potvrdit, že s firmou GESelektronic mám dobrý zkušenosti (když nepočítám neochotu odpovídat na emaily..
2králíček:
koukám, že kde můžeš, pomůžeš docela vyčerpávajícím způsobem - to se mi líbí K4Y
dalajlama in love SPEKTRUMŠTĚSTÍZAOKNOVKAGOOD-MUSICmyWEBík
------------------------------------------------------------------------------------
KDYBYCHOM VŠICHNI UMĚLI VŠECHNO, NEPOTŘEBOVALI BYCHOM SE.. jaman
to dalajlama: delam co muzu .A pridavam se ze GES ele. je spolehlivej mam stama vetrak 118m3/h SUNON na 230V,za 8 dni prisel,slape jak svycarsky hodinky
Já jsem pořídil větráky v bazaru PC kde jich byla hromada rozebranejch v krabici. Kus 40 Kč vzal jsem 3 kusy. Ke každému adaptér za 100Kč. Prolezl bych zlaté stránky a hledal bazary PC nebo repasovací firmy.
zas na jednu stranu je cena 40,- v cajku, ale když pridas tech sto korun za nejakej adapter, tak uz se mi 140 zda dost, protoze spolehlivej, neb se zarukou a novej koupis za 140 i za 120 a to dost vykonej...
PS: adapter na co? myslis, ze je to ten axialni, tak je treba k temu snura? tak tu koupis u Ges_el_ za 36,-Kč...
------------------------------------------------------------------------------------
Mimochodem pro ty kdo si nevšimli, tak GES má teď v akci větrák s průtokem 85 m3/h . Stojí 99 kaček bez DPH.
Myslím, že je to velice pěkná cena a hned si pudu koupit tři
Šetřete kde můžete ušetřit, abzste nemuseli šetřit tam,
kde by se to mohlo projevit na kytkách
s vetrakama do 160 m3/hod jsem v sunon a ges spokojenej ,ale osobne potrebuju pribl 250 m3/hod a ty uz se shanej trochu jinak.nasel jsem ale tohle http://www.elektrodesign.cz/ .custe
Maj tam dost elektrickejch potřeb potřebnejch při growingu i co se světel a větráků týče. Je to levný, ale maj celkem omezenej sklad. Adresa je "Na Louži 17". Ikdyž toto vyznívá jako reklama, tak mi věřte, že z ní nemám prospěch - je to jen vobchůdek, na kterej jsem tady na groweru narazil...
Attack government which have broken 'The basic human laws' sign! High grow, higher harvest, highest High!->
jsou různý typy větráků, některý hlasitější, jiný tišší a pokud již větrák máš a nehodláš si kvůli temu kupovat novej (nový), tak je rada pro příště: větráčky s ložiskama, nejlíp s kuličkovejma a s co nejvíce = tišší -> no a pokud i tak jsou na tebe moc hluční, naskýtá se, řekl bych, ta nejstěžejnější varianta, tedy snížit napětí, který tomu větráčku dáš; tím se sníží onen nežádoucí hluk - sice bude mít i nižší výkon, ale to můžeš nahradit použitím dalšího, adekvátně výkonnýho, větráčku, jež přidáš k tomu stávajícímu. Jde o to, promyslet, je-li pro tebe důležitější snížení hluku, nebo finance (viz nákup dalšího větráku).
PS: tak a tady vidíš, jaxe z jedný malý informace, která se dá popsat v jednej krátkej větě, dá udělat víceřádkovej . . cosi
. . . . . .
Ahoj, moc poučná diskuze, chci koupit koncový filtr v GROWSHOPU (160 m3), nevím, jestli mi jej utáhne větrák například nějakej ten SUNON, protože dávat v Growshopu za větrák s průtokem 160m3 asi 2500 KČ mi připadá nelidské, prosím zkuste mi poradit. Dík VHK
Diky za informaci na njekolika ratcih :-) .... mjel sem ve skrinji vjetraky z pc zdroju a rachotilo to jaxfinja...podlozil sem je gumou,ale nepomohlo to Vydavalo to takove drevjene zvuky.... kupim njaky sanon a uvidiiiiim ......
to: Earl Mrkef
Mam větrák od sunonu, něco kolem 150m3/hod. Strčil sem ho do bedny 20x20x45 a stěny vystlal izolací orsil. Pak sem do ní vyfiknul otvor pro hadici z odtahem a na výfuk plácnul hand made filtr z uhlí do akvárka = po smradu ani památky a počítač vedle toho řve jako stádo slonů při požáru v safari.
To je ale dřina, když chce člověk jednou něco dělat pořádně!