Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
dfvcvv Nazdar.Zdravim vas.Ste super ale tentokrat potrebujem vasu pomoc.Mam asi nieco co sa vola plesnive korene.Ako tomu zabranit a preco sa to tvori.Pestujem indoors.Tie kyte vyzeraju welmi zle a zltnu im listy.Tie korene vyzeraju ako take male chlpate,vlhke,plesnive snurky (newiwm ako to lepsie opysat)Moze to byt ta plesen ?Co robit ?Nepreliewam ich,nehnojim.DIKI
No se savem zkušenosti nemam,ale jelikož je to sračka největší tak bych to nepoužil.
Jelikož píšeš že je nepřelejváš,tak asi pěstíš v substrátu,s tim moc zkušeností nemám,ale když jsem měl něco podobnýho v bubláku,pomohlo osprchování vodou,probrání nezdravejch listů,případně bych použil peroxid vodíku.
Jestli pěstuješ v hlíně,možná maj málo kyslíku a hnijou?
Mam to v:40 % raselina
20% tunajsia cernozem
30% perlit
10 piesok.
Diki za odp.Skusim tie korene osprchowat a presadit.Co sa tyka zlozenia tej zeminy,eobim nieco zle?Lebo to som dal len tak
ako sa mi pacilo.THANKS
Diki moc.Co sa tyka tych substratov,este jedna wec-W akom pomere zriedit napr.zahrad. substrat s pieskom alebo perlitom.Tak aby to akurat dychalo,prepustalo aj drzalowodu,a malo optimalne Ph.Mam kupit aj Keramzit,Kokos ?
THANKS
diki.Este jedna wec.Co sa tyka tej zeme.W akom pomere by som mal tu zem,raselinu,perlit,piesok miesat tak aby to malo dobru priepusnost,savost wody a optimalne Ph.mam si dokupit aj ten keramzit alebo kokos ?
THANKS
osvědčenej substrát z dob, kdy jsem jel hlínu:
Zahradnickej substrát B 3 díly
Biohumus (Vermikompost...) 3 díly
Písek 1 díl
Vermikulit nebo Perlit 1 díl
Vápenec(mletej dolomit) - 1 polívkovou lžíci
Kostní moučka (nejlépe s BSE krávy)- 1 polívkovou lžíci
1díl= zahradnická malá lopatka, taková ta rycí.
Já to míchal postupně po malým množství právě pro důkladný promíchání všech složek. Nevím, jestli je možný ještě po aférách s BSE sehnat kostní moučku, ale dělá divy, má v sobě dostatek dusíku pro start rostliny, uvolňuje se postupně a je to příroda.
"Čím víc jsem blbější, tím míň mi to vadí"
psilos
.....dneska mi už nevadí skoro nic, protože jsem blbej, jak daleko vidim...
a zrak mám výtečný....
- Zahradnickej substrat A 20 l
- Lisovanej kokos v kostce znacky Lignocel(vyhni se ve vlastnim zajmu znacce Cocopress) 1 kostka naboptnana podle navodu
- Perlit 5 litru(a trocha vic taky nevadi)
- dolomit 5 max. navrsenejch polivkovejch lzic
vse dobre promichej a pouzij. Driv jsem jeste na uvedeny mnozstvi pridaval pullitrovku tekutyho "zizaliho trusu", ale neni to nutny, ani to nijak nemenilo rust...tak jsem to casem vypustil.