Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím groweři, letos jsem se poprvé odhodlal něco napěstovat venku. Jsou to 2x Blackberry gum a 1x BCN powerplant od seedstockers. Letos je to takové zkušební, mohla to být osvědčenější seedbanka ale aspoň bude zkušenost. Semínka mi přišla ke kalendáři Cannapedia. Kytky jsem kvůli matuře předpěstoval celkem pozdě za oknem a pořád jsem řešil kam je šoupnu. Nakonec vyhrála vzdušná kupa asi rok starého koňského hnoje a slepičáků. Našel jsem si ještě flek u lesa u potoka ve velkém porostu křídlatky a kopřiv, dokonce jsem vysekal políčko a připravil jámy, ale ještě nemám na takovýhle riskování koule takže sem dám bokem jen do 5 kusů Autojack a Syrup ze semen od známého. Je to daleko, takže tam ještě musím nanosit zeminu a pak dám semena klíčit.
Omlouvám se za chybějící fotky, nevšim jsem si.. Foto 1,2) Na větší rostlině Blackberry jsem zkusil fim zaštípnutí. Pinzetou jsem vyštípl polovinu hlavního pupenu zkusil jsem se vyhnout listům abych si je nepoškodil a teď to vypadá takhle. Rostlina se tak na týden "zastavila v růstu" ale jen do výšky. Postranní spodní výhony se zdvojnásobily, takže hmota přibívala řekl bych stále stejně. Myslím že to bylo úspěšné, tři hlavní výhony tam budou.. Foto 3) Druhou meší rostlinu nebudu trápit abych měl porovnání. Foto 4) BCN powerplant je ještě drobná, ale vytahuje se rychle. Bohužel schytala nějakého toho slimáka.
Takže po celém měsíci up. Nenašel jsem si moc čas ale teď už budu fotit po týdnu. Rostlina Blackberry Gum na které jsem zkoušel fim po pár dnech po nafocení na začátku července uvadla. Snažil jsem se ji asi týden zalívat a držet při životě, ale stále se to zhoršovalo. Takže jsem jí otrhal všechny velké listy a povadlé vrcholky. Od té doby je stále stejně zaseklá. Je to škoda, protože byla ze všech nejsilnější a tvořila pěkné 4 hlavní vrcholy. Chyba byla že jsem ji zamulčoval v jednom místě příliš silnou vrstvou čerstvého hnoje a tak se spálila. (foto 1) EDIT: foto 3
Druhá zezačátku slabší Blackberry Gum se zatím lapla a pěkně vyjela. Teď má necelých 180 cm (foto 2,3)EDIT: foto1,2
BCN Powerplant je dost schovaná mezi rajčaty, ale docela pěkně se větví. Je na ní vidět že byla zasazena příliš pozdě. foto 4,5
Mezitím jsem do křídlatky na zkoušku zasadil Syrup (ta větší rostlinka) a autojack, z pěti semen mi vyklíčili právě tyto dvě. Nejsou fem, takže už vidím že to budou oba samci
Už teď se převážně z Blackberry Gum táhne silný zápach (vůně) a to v určitých částech dne přes kus zahrady až k cestě. Teď už jen čekám kdy na mě na nějaké udání příjdou
Automatky vz křídlatky byly pryč, nezůstal tam ani stonek, jenom zbytky kořenů jsem vyhrabal. Asi to srnky vyrvaly i skořeny. Lezly tam i přesto že jsem k tomu pověsil pytlík vlasy. Dám tam tedy za plůtek květník se třema noname samonakvétačkama (myslím že kořeny prorostou) Koupil jsem na bazaru red dwarf a automazara ale přišly jen neoznačená semínka. tak jsem na otestování dal do květníku pět semen, ze dvou byli samci.
Tak, zas to povyrostlo. Je to letos jedno překvapení za druhým. Neopatrností jsem před týdnem zlomil uvazovanou-zatěžovanou větev. Hned jsem ji zavázal hadrou co byla po ruce a zakryl netkanou textílií. Za chvíli byla celá zvadlá, ale postupně se zlepšovala, včera už se začly konečky zvedat vzhůru. Nemusel jsem ani trhat listy. Během toho ale bouřka vyvrátila druhou těžkou spodní větev a ta ještě pořád bojuje o život. Zakrývám ji také a místo vylomení jsem zamazal štěpkařským voskem..