Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ty diry jsou vyrezane nozem na koberce, je to jebacka, ale jsou presne. Prumer nevim, delal sem to podle kvetinacku. Normalne veznes supleru (aneb posuvne meridlo) a zmeris si nejaky vyhovujici prumer kvetinace. Pak pridelas fixu na kruzitko a diry vesele vykrouzis. To neni keramzit, ale hydroton, je to skoro to same, ani nevim jaky je mezi tim poradne rozdil, teda az na tvar, to by me taky zajimalo , je to proste substrat na hydro. Proc tam je? protoze nevim co jineho by tam mohlo misto neho byt . Na to neco misto hydrotonu co by tam mohlo byt jsou kladeny tyto pozadavky :
- Korenum nesmi vadit styk s timto,
- Toto nesmi byt vyluhovatelne a uz vubec se z tohoto nesmi luhovat nejake latky,
- Toto musi zabranovat svetelnym paprskum dostat se do strojovny aera, cili toto musi byt netransparentni
- Toto musi byt odolne proti fotodegradaci
- Toto musi byt z vetsi casti odolne proti oxidaci a erozi
čus, máš to pěkný, mám pár otázek:
myslíš že nevadí že si svítíš přímo do roztoku? skrz řasy, a celkově si myslim že ti tam bude padat bordel..
dále, budeš štelovat vejšku trysek? koukám že takhle daný zvrcha budou asi praktičtější jak kdyby byly zespod, ale to už je detail...
pokud bys chtěl trochu ztišit ty svoje bedýnky, tak doporučuju zevnitř na stěny nalepit pásy netkaný textilie, je to pak mnohem menší rachot..
a naposled, jak dlouho to vidíš na růst?
měj se, ať to roste jako z vody
zdar. dik za rady, bedynky ztisit nepotrebuju, ale z tou netkanou textilii je to dobry napad. Trysky mi nedelaji zadny rachot. Spis jak odtyka odpad z tech bedynek tak to zblunka, ale tak jsem to chtel, aspon se provzdusnuje roztok. Rachot mi proste u toho growu nevadi. Spis regulator otacek mi vrni trochu, nevite nekdo jak by to slo poresit???.
Vysku trysek steluju jenom jednou na zacatku aby byly tak akorat cca 1cm pod dnem kvetinace.
Nemyslim ale vim .Rasy se zadne nebudou delat, pac tam furt cirkuluje voda, bordel tam bude padat v takovem mnozstvi ktere nebude mit vliv na chemii vody. V cerpadle je filtr takze trysky se neucpou a kdyz jo tak to profouknu a je... nejvetsi problem vidim, ze se na zacatku odparuje z roztoku trochu vic vody nez kdybych do neho nesvitil, nicmene pro to mam taky vymluvu, pac nemam zvlcovacku, tak se alepson o par procent zvysi vlhkost. Az bude kad ve stinu tak se nebude odparovat.
Prinasim dalsi cerstve fotecky z 5 dnu rustu. Je tu par detailu a celkovy pohled. Asi kazdy tyden v patek pridam nove photos, at je z toho pekny serialek...
Ahoj tak jsem dneska dělal díry na košíčky a málem jsem u toho vykvet :-) Mám ten samej plast, ale jen 6 děr, takže mi je jasný, jaký si s tim musel mít sraní. Píšeš, že dáváš trysky 1 cm pod dno květináče, jenže já mám trysky od spoda, tak nějak nevím jak to nastavit. Až to budu mít koncem týdne postavené, tak asi taky rozjedu thread, aby jste mi s tím trochu poradili :-) Tak ať ti to pěkně valí !
Prehazel jsem nejmensi kytky do prostredka, aby se ty vetsi pekne prosvitily. Ty prostredni budou asi Apolla ty vetsi AKcka. Ty apolla hur snaseji kolisani Ph jak muzete videt, pac dolivam do maltovniku vodu primo z kohoutku, ale polepsil jsem se a koupil jsem krasny 10litrovy kybl a tedka necham vodu pekne odstat nez ji pouziju. Aktualni hodnoty Ph a Ec na monitoru.
Tady jsou problemky s asi Apollem, neni to spatna genetika, ale trosku vic nachylna k deficitum zivin. Prolezl jsem forum a dospel jsem k nazoru, ze zkratka jim chybely nejake prvky v dusledku znacneho kolisani Ph. Rikam nechal jsem odstat jenom vodu, hnojky a kyselinu namichal hned v kyblu a dalsi patro uz jede bez problemu...
Tak pokracuju v mojem serialu. Kytis hned po prepnuti zacali zrat hnojivo jak dive, furt mi klesa ECcko. Drzim ho asi na 0,8. Ph taky zacalo letet poradne dolu, takze kyselinu ani nepouzivam zatim. No jinak vypada to ze kytickam nic nechybi, delaji mi radost a ja jim taky