Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Čus radew,taky mě fuc..ovali s mým příspěvkem a dotazem a taky jsem chvíli řikal o čem to tu vlastně teda je , ale pak jsem přeci zjistil co jsem potřeboval. K tvému problému: teď už bych to nejspíš nechal růst bez zaštipování, aby jsi nahnal výšku. Nezaštipujou se listy, ale stonek a neni to kvuli spodním větvím, které rostou sami od sebe (viz ty výhonky u listů), ale kvůly tomu, aby se ti kytka rozdvojila - u techniky FIM dokonce prý zvícenásobila (nemám vyskoušeno). Nad třetím patrem proto, aby kytka byla dost silná. Zaštipuje se tak, že třeba nůžkami nebo nehty atd. ucvakneš vršek kytky - uštípneš to ve stonku ne v listí. Uštípneš to těsně nad horním párem listů a nesmíš při tom poškodit ty výhonky, z těch se totiž utvoří nové dvě silné centrální větve, ty pak můžeš opět zaštípnout až budou mít tři patra a kytku tak násobit aby jsi neměl jeden vysokej bič. Na fotce je hezky vidět jak to funguje. PS: počítej s tím, že růst se hodně zpomalí tak na jeden týden, než vyrašej větvičky. Hodně zdaru, kdyby jsi stále nechápal, tak napiš a nakreslím to nějak. Zdar
2 Radew:Kamo stipej,stipej stipej,dokud to ma jeste co nejvic casu rust!
Pak bude pozde,jestli se ti povede fim,jedine dobre,kdyz ne,tak budes mit min vetvi,ale kytka zesily a z ostatnich nizsich pater vyrostou sekundarni vetve!VEtsi vynos - kosatejsi kyticka!
At rostou.
2 Radoslav:Jak pises o tom zpomalenim rustu,ja si myslel taky,ze se to dost zpomali,ale tet mam kyticky,ktere jsem fimknul stejne vysoke,jako ty,ktere jsem nechal volne rust!Tady muzes kouknout,mam tam zastipovani PAPAYI,ale jeste k fimu:Z jednoho stipnuti mi vylezlo pet vetvi,ale pak 4 zesilili a ta pata v prostredku uplne zaostala a tet ma 15cm a ty ostatni uz 70cm!
To je jasný, jak se vyvinou větvičky tak to valí jak blázen. Ptal jsem se kdy to sázel právě proto, abych mu mohl přesně říct, jestli ještě štípat nebo ne. Já osobně teď už nezaštipuju, jak ty? Ten FIM, prosím tě ,jestli to dobře chápu, tak to nezaštipnu pod vrškem, ale jakoby seštipnu ten vršek v půlce?
2 Kolom&n: Tak jsem na to koukal, nemáš tam nějakou fotku s detajlem větvení. Zdá se mi, že se ti to větví na dvě větvičky a když je jich tam víc, tak se mi zdaj poněkud slabší a chaoticky rostoucí. Možná se pletu.
Přes PM to nebude ,ale ještě jedno vysvětlení. Na tvé fotce číslo 2 tu kytku nad těmi listy (klidně tak centimetr nad nima) ustřihni a z těch dvou výhonků mezi listy ti vyrostou dvě identický větve. Takže zaštipnout znamená snížit kytku o poslední patro. Rozumíš?
Neboj se toho!
Normalne vem neco ostreho,skalpel,odlamovaci nozik,nuz nebo cokoli ostreho a udelej rez tak ve 3/5.Spis pod pulkou te ruzicky,ze ktere rostou nove listky,kdyz to udelas vys,nemusi se nic stat,vyrostou necele listy a tim nic vic!Kdyz to stipnes vic,bud se ti povede fim nebo ti vyrostou 2 vetve,me se to povedlo na poprve,neboj se toho,ja se taky bal a pohoda,v mem growu se muzes kouknout na ty keriky!