Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Indoor Pěstování » Teplota ve stanu vs. v šatní skříni
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
Autor
Téma 
Euro-tele
Stálý Člen

Karma uživatele Euro-tele - 9% Pěstitelská

Teplota ve stanu vs. v šatní skříni Příspěvek č. 1

Zdravím,

koupil jsem si box 60x60x140cm a k tomu:

- Výbojku Sodík HPS 250W
- Větrák Vents 100, 105 m3 / h

A celkem se trápím s teplem. Dělal jsem několik měření:

- Jen otevřené průduchy ve stanu, bez větráku: 35 C
- Větrák v horním průduchu na plný výkon: 28.5 C

Pak jsem zkusil šatní skříň z ikea 50x70x175cm, říkal jsem si, že se to líp schová v obýváku před návštěvou, ale asi jsem narazil na problém. Ta skříň je zjevně výborný izolant a vypadá to, že stan díky svým tenkým stěnám vyzařuje část tepla do místnosti, což mu pomáhá chladit, narozdíl od skříně.

Takhle jsem změřil teplotu ve skříni z ikea:

- Větrák na plný výkon fouká přímo ven ze skříně: 33.6 C
- Vyvrtání dalších otvorů: 33.3 C (Přidání otvorů už nemělo větší efekt)

Takže teď babo raď. Ten sodík 250W se v podstatě nedá bez hluku uchladit, ani ve skříni, ani v growboxu. Zkoušel jsem i Sono potrubí, ano, pomůže to s hlukem, ale o něco to zhorší proudění vzduchu.

Zároveň musím poznamenat, že TO TAM NEMÁM pořád napojen Prima Klima pachový filtr 400 m3/h. Ten když tam napojím, tak teplota vystřeli 3.5 C nahorů, protože klade odpor.

PS: Na Facebookových skupinách se nedá řádně psát anonymně, divím se, že kvůli Facebooku umřel Grower.cz, a lidi pod svými jmény posílají veřejně na Facebook fotky z indooru.

PS 2: Přečetl jsem toho o pěstování hodně, a nenašel jsem zmínku o tom, že pěstování ve skříni takhle zvedne teplotu. To je opravdu ostuda.

(Tento účet jsem zakládal ještě na základce)

Naposledy upravil Euro-tele 20-04-2025 v 09:53 AM

Old Post 20-04-2025 v 09:15 AM
Euro-tele is online now   Profil uživatele Euro-tele   Find more posts by Euro-tele   Foto galerie člena Euro-tele   Click here to Send Euro-tele a Private Message   Add Euro-tele to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Euro-tele
Stálý Člen

Příspěvek č. 2

Hele prostě, ta pointa je, že se Sodíkem se musím rozloučit mít stan v obýváku nebo kdekoliv, kde přebývám, protože Sodík = Hluk.

Naštěstí mám ještě takovou komoru, kde zavřu dveře a je to v pohodě. No ale kdyby přišla návštěva, tak bohužel musím stan složit, květiny dát do igelitových pytlů atp. To kybych měl právě tu šatní skříň, tak by to bylo v pohodě - ta je incognito. Ale bohužel v šatní skříni se nedá sodík uchladit bez velkého hluku.

Ještě snad zbývá Cooltube, ale to si ještě musím rozmyslet. Nevím, jakou to bude mít účinnost. Někde psali že Cooltube stáhne dolů 5˚ C v growboxu. To by i na tu šatní skříň bylo pořád málo.

Old Post 21-04-2025 v 19:11 PM
Euro-tele is online now   Profil uživatele Euro-tele   Find more posts by Euro-tele   Foto galerie člena Euro-tele   Click here to Send Euro-tele a Private Message   Add Euro-tele to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Euro-tele
Stálý Člen

Příspěvek č. 3

No takže dal jsem tam 200W CFL a je to znat, teplota klesla o 6˚C, ale samozřejmě to míň svítí.

Naposledy upravil Euro-tele 25-04-2025 v 23:37 PM

Old Post Dnes v 21:54 PM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 23:39 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu

Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás