semena moci
Nový Člen

|
Pěstuju konopí. |
Příspěvek č. 1 |
Ahoj všichni, jsem pěstitel konopí. Poprvé jsem ho pěstoval v polovině devadesátých let. Na chvíli jsem přestal, ale teď se k tomu vracím, hlavně proto, abych zajistil lék pro někoho blízkého, ale občas si to užiju i sám. Mám několik čistých stabilních odrůd a původní landrace. Vyrábím si vlastní semena, protože nechci být závislý na dodavatelích, kteří mi pořád jen vytahují peníze z kapsy. Nepěstuju slabé feminizované semena, protože mají v sobě vyšlechtěnou hermafroditní vlastnost, která může snadno zničit úrodu. Navíc nejsou vhodné pro další šlechtění a jsou v podstatě slepou uličkou. Taky nepěstuju samonakvétací odrůdy, protože jsou křížené s jedlým konopím, takže jejich účinky rychle vyprchají, třeba po třiceti nebo čtyřiceti pěti minutách. Pěstuju jen klasické konopí, ze kterého vzniká sinsemilla. Jedna rada: pořiďte si teď co nejkvalitnější genetiku, abyste si mohli vyrábět vlastní semena a šlechtit sami. Právě tohle některé zájmové skupiny nechtějí, abyste dělali. Chtějí, abyste byli závislí jako otroci, s neustálým přístupem k vašim penězům. Oni bohatnou, zatímco vy chudnete, a dávají vám nejnižší kvalitu, kterou jste ochotní tolerovat, za co nejvyšší cenu. Některé odrůdy, co pěstuju a šlechtím, pocházejí z genetiky před rokem 1970, než hybridizace navždy změnila konopné geny. Třeba odrůdy jako Mazar-i-Šaríf, Durban Poison, Kerala Gold, Kona Gold, Acapulco Gold, Black Columbian, Nigerian, Sotho, Afghan a další. Mám taky pravé F1 hybridy, což je kříženec dvou stabilních linií, díky čemuž první generace získává heterózu, tedy hybridní vitalitu. Kromě toho mám i moderní polyhybridy, které jsou opravdu silné. Jeden dokonce voní jako čerstvě upečené sušenky a je to nejsilnější konopí, co jsem kdy zkoušel. Stačí jeden nebo dva šluky a byl jsem zhulený asi osm hodin. Budu sem přidávat další věci, ale teď jsem se chtěl jen představit. Těším se, až si popovídáme o různých typech konopí, o tom, jak pěstovat ekologicky a šetřit peníze, jak si vyrábět semena a o všem, co souvisí s domácím pěstováním. Díky, že tu jste a jste součástí konopné kultury.
|