Mandril
Stálý Člen

|
Zvuky okolí
Záseky na hudbě a zvucích sou strašně zajímavý. Vzpomínám si na jeden zážitek po užití fénixových slz. Dal sem si doma kapičku a šel se projít ven – do polí a luk za městem. Jak tak jdu, tak mi to dost slušně najelo a já začal vnímat všechny zvuky. Vítr byl úžasnej, míhal se prostorem, česal trávu a stromy, zesiloval a zeslaboval a já měl pocit, že ke mně promlouvá. Mohl sem se soustředit jen na něj a poslouchat ho jako prostorovej orchestr.
A pak jsem najednou navnímal svůj dech. Vítr naprosto ustoupil do pozadí a já slyšel plíce, jak se nadechují skrze průdušky a vše jede automaticky a plynule. Zvuk mýho dechu bylo v tom okamžiku to jediný, co jsem vnímal. Z toho jsem pochopitelně dostal menší stíhu. Ale i tak to bylo fascinující. Ta dokonalost těla. Snažil jsem se od vnímání dechu odpoutat, a tak přišlo na řadu srdce. Rytmus srdečního svalu se při užvání konopí o něco zrychluje, to je známej fakt. A tenhle známej fakt mi fakt nedělá dobře )))
´
Nemám rád soustředění se na srdce, když sem zmaštěnej. Proto se urychleně snažím obrátit pozornost na něco vnějšího. Můj sluch se zaměřil na zvuk sekačky odněkud ze vzdálených zahrad. A já to najednou uslyšel. Všude kolem mě byly zvuky nějakých lidských činností. I když sem byl daleko za městem. Doprava, stroje a další píčoviny. Naprosto mě to znechutilo. Jakobych nemohl poslouchat jen přírodu, protože všude se mi do toho sralo něco industriálního a umělýho. Zamířil jsem dál do lesa a snažil se najít místo klidu. Bohužel to nešlo. I do hlubokého lesa doléhají zvuky kolikrát nesmyslných lidských aktivit.
Konopí je prostě skvělej zvukovej moderátor a myslím, že nás o zvucích může tahle bylina hodně učit.
čau M.
|