Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
kontroly THC na silnici - Klikni zde pro originální téma
g.ismylife
Jak jistě víš, policie chce do budoucna na silnicích zjišťovat i jiné návykové látky, než je alkohol.
Zajímal by mě tvuj názor, jestli hulit a nejezdit autem, nebo nehulit a jezdit ? nebo snad riskovat papíry ?
Je to dost blbý, protože dyž sem vožraley za volantem je to průser, kdežto zhuleney jezdim vopatrně a vychutnávam.
Navíc sem v životě měl snad víc než 10 bouraček, taky ňáká střecha, ale nikdy sem neboural zhuleney. Naopak, jednou sem pospíchal, řikal si, zahulim si, pojedu na pohodu, ale nevyšlo to a ze chvili PRD a mel sem malem na svědomí 4 lidi. Uffffffhh
Deda Mraz
Nějak si nedovedu představit ty testy na THC v praxi. To jako každý pozitivní nález bude přestupek? Jak jinak poznají, jaké v těle přítomné množství THC je už úměrné mému případnému tvrzení, že jsem hulil před dvěma dny (zato ale vydatně)? Nebo to znamená, že po každém špeku bych měl počkat pár týdnů, než sednu znovu za volant? Nechápu... Jinak samozřejmě z praxe vím, že jezdit zmaštěnej není žádný problém, prakticky všichni mí známí jezdí také zhulení a nedělá to nikomu problém. Včetně policejních kontrol... :afro: :angel: Prostě když je někdo trotlík na řízení, bude se mu zhulenost v případě nehody určitě náramně hodit jako omluva svých mizerných řidičských schopností, ale jinak je schopnost řídit pod vlivem konopí snížena docela málo. Nebo přinejmenším se psychoaktivní účinek konopí neprojevuje nepříznivými změnami chování, jako je nadměrná sebedůvěra nebo agresivní jednání, tak typické pro intoxikaci alkholem. Prostě Phuck da Repression tendencies!!! :flick:
_the_wolf_
2 g.ismylife: a tech deset bouracek jsi mel, kdyz jsi byl zmastenej, a vychutnaval sis to, nebo kdyz jsi byl strizlivej...? Sebral bych ti papiry, a urazil ruce, jakmile by ses jenom priblizil k autu... takovy lidi jako ty nemaj za volantem co delat :-(
blockhead
2 Deda Mraz: Vpodstate s tebou souhlasim, nevim jak chtej merit jestli ses zhulenej prave ted nebo to THC v tele je tam ze vcerejsi kalby....
Ale myslim ze ridit zhulenej neni bez rizika, sice mas pravdu ze na rozdil od alkoholu nemas agresivni jednani a nadmernou sebeduveru, ale na 100% se ti prodluzuje reakcni doba, nektery zdroje udavaj az 10x delsi nez bezne (a bezne to je prej od 0,6s-1,1s) - takze prej az 10s (tomu teda moc neverim,ale neco pravdy na tom bude)

Jezdete v miru
Deda Mraz
blockhead: odpověděl sis v podstatě sám...určitý vliv na reakční dobu je bez diskuze, ale desetinásobné prodloužení je nesmysl (to už by ses do toho auta asi ani nedovlekl ;)).

BohouR: to je samozřejmě tvůj názor, já mám vlastní zkušenost, že řídit totále našrot mi nedělá problém. Jezdím takhle velice často a dlouhé štreky (i v noci) a zatím jsem jsem nikdy nebyl účastníkem žádné nehody, ani jsem se nedostal do nebezpečnější situace (když pominu nějaký Rusáky, co stáli ve dvě v noci u silnice s žigulem a chtěli mě zastavit :) anebo hovada, který šlápnou na plyn když je předjíždím...). Prdel je, že jednou, když se mi zase stalo to, že jsem začal předjíždět a boreček ve škůdce s buchtičkama na zadních sedačkách mi to přidáním plynu znemožnil (a skoro mě tak navez do protijedoucího náklaďáku, kterej se vyhoupl nad horizontem) tak jsem se nasral a začal jsem ho honit. To bylo asi jedinkrát v životě, co jsem jel fakt nezodpovědně, ale ujížděl mi přes město kilem, takže se nedalo svítit...musel jsem to voroštovat taky. Dneska uznávám, že to byl totální nesmysl ho honit, ale tehdy jsem si to s kámošema docela užíval. Pučil jsem kámošovi vedle mě svojí pistoli a ten s ní na ně mířil z okýnka a taky bylo vidět, že mají fakt dobře nahnáno. No oni si totiž asi mysleli, že je nebudu honit dlouho (pražská SPZ 150 km od Phy), ale shodou okolností jsme měli stejnou cestu, takže jsem za nima jel asi 50 km :) Museli mít bobany, že už si to určitě napřístě rozmyslej... No když jsme dojeli do města, ještě jsem je párkrát rutinně prohnal uličkama a pak jsem jim na kruháku zmizel. Ale stálo to zato :) :) :) Abych se trochu ospravedlnil, obvykle prasárny na silnici přecházím mlčky, ale tohle mě fakt nadzvedlo, protože jsem dospěl k závěru, že ten magor mě chtěl zabít. No posuďte sami. Úsek oné silnice (mezinárodní tah) byl přehledný, škůdka předemnou jede konstantních 80, vepředu je ještě nějméně 800m volno. No začal jsem předjíždět a když jsem byl na úrovni tý škůdky, tak na to borec šlápnul. No nepodařilo se mi ho už předjet, ale za tu dobu už jsem se dostal asi 60-70m před prudké klesání, z kterého se naráz vyloupl náklaďák. Ten maník měl tamnější SPZ, takže to tam musel znát a vědět, co mi tam hrozí... No pomstil jsem se ;) a zároveň se zařekl, že už to nikdy neudělám, což dodnes dodržuju. Takže jak píše blockhead: jezd;te radeji v míru :afro:
koles
já jezdím zmaštěnej každou chvíli, ale ve většině případů jenom krátky štreky a v slabim provozu. moje zkušenost s hulenim za volantem je (relativně) bohatá a bezproblémová. nikdy jsem se při nezasek, ani se mi nestalo nic, co by nějak negativně ovlivňovalo moje schopnosti. naopak - připadám si za volantem bystřejší a do určitý míry předvídavější. to jen tak naokraj.

poslední dobou mam ale docela schýzu, když řídim zkouřenej, jelikož mě napadlo, jestli cajti nedělaj testy krve při každý nehodě (asi ne?). nikdy jsem neboural, takže nevim. prostě si v pohodě jedu a třeba to do mně někdo napálí (je to jasně jehio vina). přijedou cajti a co? řek bych, že dávaj dejchnout.... a dál nic? kdo ví víc???
Maggie
Deda Mraz: no jestli te jenom napadne mirit svoji pistoli na lidi, tak ses pekne cvok a okamzite bych ti ji vzala! Ja mam zbrojak uz deset let, ale nikdy bych si nedovolila delat z nekoho z takovouhle srandu... je to pekne nezodpovedny a ubohy! Mozna te muj nazor nastve, ale se zbrani si nemuzes dovolit debilni vtipky...
Deda Mraz
Maggie: a když je ta "zbraň" v dané situaci zcela neškodná? Ale ne, samozřejmě máš pravdu, popisoval jsem prostě jeden jediný závažnější morální exces, kterého jsem se dopustil a svým způsobem toho lituji (neměl jsem to zapotřebí), i když si to ti prevíti plně zasloužili. Já prostě jenom nechápu, kde se v něm vzalo tolik zla, že by mě klidně navedl vstříc smrti, jenom proto, že jsem si ho jako pomalejšího dovolil chtít předjet... Vážně! Chápu, že asi nepocítíš ten stejný hněv jako já v oné chvíli a zřejmě jsem taky mohl vzbudit dojem, že toto je můj typický vzorec chování, ale není tomu tak. No tak doufám, že jsem si to u tebe vyžehlil :), protože skutečně nestojím o nálepku cvoka... :mutant:
To Děda Mrazivý: No ptáš se proč Ti to ten řidič udělal, ale i sis už odpovědel ... "a boreček ve škůdce s buchtičkama na zadních sedačkách" ... skrátka se určitě jenom předváděl před holkama a ty na něj s bouchačkou, hmm to si nezasloužil, ikdyž to asi neodhad a omezil tě .. Tvoje svědomí Ti to správně ohodnotilo, jako tvojí prohru .. ale dobrá zkušenost

To all: to je prostě <>vina že to svět neviděl :D, že má zhulenec 10× pomalejší reakce .. je to především individuální, ale kdo je dlouhodobě zvyklej na rozšířený vědomí pomocí ganji, toho to naopak jenom zbystří a reakce urychlí .. jezdim zhulenej 9 let a bez jedinýho problému ..
johnykrnda
S kontrolou i na ostatní drogy než alkohol souhlasím. Nemyslím, že hulení je obecně tolik nevinná věc oproti alkoholu. Jezdit by se mělo za střízliva, když ti ostatní na silnici taky nejsou vyhulení. (kdyby byly vyhrazený silnice pro huliče, to by bylo poježdění)
Když bereš zhulenej stav jako něco patologickýho, tak Tě chápu .. ale představ si jogína, kterej žije v trvalý vypálenosti .. plnějším stavu vědomí .. nehulí .. ten taky nemá jezdit?

Dobře dobře, tak ten koho to omezuje a nemůže se soustředit, ať nejezdí zhulenej to je jasný .. na druhou stranu mam zkušenost dřív sme jezdili pravidelně 2× do roka do zhulandu no a na spáteční cestě někde za kolínem jsem si dycky jako zodpovědnej řidič, vždycky stačil v pohodě sjet z dálnice a prospat se 2-3 hodiny, když už sem nebyl schopnej ty strašlivý "mordózní modely" zadaptovat .. no a pak -> a tradá dál .. rozhodně však spěchat + tráva to k sobě nepatří ..
g.ismylife
:) bavim se, jak neumis cist a trepes se, jak papirovej certik :)
robos
za volant TRAVA nepatri vobec
_the_wolf_
Dik, ze's mi svou reakci potvrdil, ze jsem se v odhadu tve inteligence moc nemylil... ;-)
fak.gesho
Ja teda jeste nemam ridicak :) a zhulenej bych nesed ani za kolo (no semtam, ale malo :)), ale rozhodne se musim zastat Dedy Mraze, jako nerikam, ze jeho cin byl projev jednani moudreho cloveka, ale rozhodne se mi vase rakce zdaji vice nez prehnane...

Tak jako zaprve, jesli je nekdo takovejhle kokot a jede vozralej (a typuju, ze ten typek byl) s nakejma kurwama ve skodarne a umyslne ohrozuje zivoty lidi tak si stojim za tim, ze neni nejracionalnejsi reseni to prejit se sklopenejma ocima. Nejlepsi by asi bylo opsat znacku a zavolat na fizly, ale ja bejt v kuzi Dedy Mr., tak se pokusim toho kokota predjet, zabrzdit a rosekam mu drzku, protoze na takovyhle typky proste nic jinyho neplati, mozna ze to jeste podpori jeho dementni chovani do budoucna, ale urcite min, nez kdyz se predvede pred tema krasavicema. A myslim si, ze prohnat ho s pistoli v ruce bylo taky dobry reseni, ikdyz trochu krajni :) rozhodne si to ten typek zaslouzil a za zadnyho frajera toho vecera urcite nebyl.

Mozna budte radi, ze mezi vama jsou prave takovy typci jako je tady deda mraz, protoze pacifismem se proste vdycky vysledku nedovolate...
Deda Mraz
BohouR: ne všichni jsme holt stejní a mě prostě (alespoň zatím) jezdit našrot nevadí, ale taky takové jednání snad nepropaguji, ne? Nevím, jak to teď formulovat, abych tě neurazil, ale řekl bych, že prostě někteří lidé jsou s autem více "srostlí" a řídí z velké části jakoby instinktivně. Beru prostě volant a pedály jako jakési prodloužení mých vlastních nohou a rukou a pokud jsem schopen jít po svých, budu zřejmě i schopen řídit auto. Nejsem totiž ten typ z Jahelkových spisů: "na motocyklu jsem jel, protože jsem byl příliš opilý na to, abych ho vedl" :)
No věřím, že si rozumíme a že to nebudeš brát jako ofenzívu, ale jako snahu o konstruktivní náhled na danou problematiku :afro:
A ještě k té agresivitě mezi lidmi, naprosto s tebou souhlasím! Copak je normální chtít někoho zabít jenom proto, že tě předjel (nebo chtěl předjet)?!

fak.gesho: díky za zastání! V záležitostech jako je tato, kde hrozí moje zaškatulkování mezi trotly si jej cením dvojnásob...
Jinak k podrobnostem, ožralej ten týpek asi nebyl, spíš se naprosto dementně předváděl před těmi slepicemi, co si je vezl na zadních sedačkách. Opsat si SPZ a nahlásit to jako dopravní přestupek by mi asi moc nepomohlo, počty svědků byly bohužel na obou stranách vyrovnané... Ale nakonec jsem byl rád, že jsme při té zběsilé honičce neublížili někomu dalšímu. A přestože jsem dodnes přesvědčený, že to svůj úkol splnilo (něco podobného si ten týpek jistě propříště dobře rozmyslí :)), dnes už bych stejným způsobem nejednal. To bych si jedině musel pořídit přiléhavý trikot s písmeny DM na hrudi a dělat to na plný úvazek jako superhrdina-ochránce spravedlivých :D
No ale přesně jak jsi napsal ty, ten den určitě ten kanál za žádnýho frajera nebyl a to taky zahřeje... :)
Jo a ještě taková perlička, která mě napadá v souvislosti s tvou přezdívkou...stalo se to nedaleko vesnice Holohlavy :) :)
virgill
nemam papiry a ani je nechci pac mam strach (spousta nezodpovednych ridicu + moje neschopnost se soustredit + nemam na bezpecne auto) ale i tak je mi jasne ze nekteri ridici i kdyz jsou skoureni jak spina tak sou mnohem bezecnejsi nez nekteri "cisti" ale samozrejme pokud se nekdo zpuka ze nemuze chodit tak by ridit nemel i kdyz se u toho sedi.....
PiosOne
deda mraz: ten debílek ve škodovce si tvůj trest zasloužil, jsem s tebou :). už jsem to taky zažil (předjíždím a boreček začal přidávat, naštěstí jsem měl rezervu, plyn šel až na podlahu a borečka jsem nechal za sebou). každopádně takové kretény na cestách nesnáším a ty jsi ho ztrestal pěkně
PiosOne
jasný, pokud to honění nemá cenu, tak to srát na to, ale pokud máš rezervy (jak motor, tak cesta před tebou, tak proč ne). další případ demence se mi stal, když se na mě tlačil někdo s vytuněným starým bmw, tak jsem ho pustil a on se zařadil přede mě a začal brzdit, musel jsem brzdit taky a on se pak rozjel. takovéhle lidi fakt nechápu, normálně vytáhnout z auta a nakopat prdel. nejsem žádný násilník, ale v těchdle případech jde o životy lidí, kteří se chtějí prostě přepravit z místa A do místa B.
No jezdim docela dlouho a tak bych rád přispěl trochou teorie a praxe ..
Předjíždění mi slouží k tomu, abych předjel někoho kdo brzdí, omezuje a třeba i smrdí (wartburkáři vědí :)

Jako řidič musim ale vědět jestli na to mam nebo ne, jenom tak můžu předejít té trapné situaci, kdy jsem vedle auta v protisměru, zrychlení prd prd cylilink, přičemž se otočím doprava, tam v medvědu nařvanej chlápek v kravatě se sponou s pohrdavým úsměškem přidávající plyn, aby mně před sebe nepustil .. :(

Když na to nemám tak se prostě necpu, no ale protože taky nemam silnou káru, dělam to odjakživa tak, abych měl výrazně větší rychlost (aspoň o 30-40) než to předjížděný auto, pak můžu předjíždět favoritem jakýkoliv auto, ale důležitá je znalost silnice .. někdy stačí být vzadu a mít lepší výhled a tak můžu vyjet dřív než ten přede mnou a získat tim rychlost ..

Nahlas tedy potvrzuju, že lze předejít tomu, aby se Ti někdo vysmál, ce to jen jezdit hlavou .. toť má skromná připomínka ;)
drinker hulič
pánové, choďte pěšky tak jako já! ;)

viděli jste perfektní starší spielbergův film Duel? - chlápek jeden po opuštěných amerických silnicích, když před se objeví starej úplně černej truck, o hodně silnější než auto toho chlápka, ale jede pomalu, tak on na něj mávne ať ho předjede, ale když ho začne předjíždet, zrychlí a v protisměru se objeví jiný auto a chlápek málem nepřežije. Ale to ještě netuší, že souboj začíná...
skvělej film plnej napětí, sežeňte si ho - možná i proto mám z automobilismu strach.
Deda Mraz
drinker hulič: jestli je to to, co myslím, tak jsem viděl jen posledních asi 10minut. Fakt mě to dostalo, protože jsem vůbec nechápal, o čem ten film byl, ale těch posledních deset minut tam nějakej maník trápil totálně zadřenej motor a pronásledoval ho nějakej náklaďák :) Je to ono?
PiosOne
povtrzuji, ten Duel je vážně dobrý dílko, patřící spíše do filmového klubu a taky proto stojící za shlédnutí.
ZEta
2 bohour: Mnoo, ale něgdy je to zábava. Já se přiznám, a zatraťte mne - mne to prostě baví. Ale zásadně NEZHULENÁ!
To potom pod vlivem si to řítím tak 40-60km/h a fšichni si klepou na čelo, když mne předjížděj:D
Jo radlice by se občas hodila :D
Jo tak mě se to podařilo i zhulenej zbořit!!! Bylo to loni 22. prosince - dva dni před štědrým dnem - fakt dáreček. Byl jsem pěkně zduřenej a jel sem po parkovišti u Tesca. Jelikož sem si myslel že jedu po hlavní - bylo to nalajnovaný rovně a odbočky pruhovaně, tak jsem tomu moc nevěnoval pozornost a vjel sem tam. Jenže nějakej jouda to do mě prcnul z boku. No byla tam přednost z prava jak mi cajti vysvětlili. Takže 3litry a bez debat. Dejchačka byla jen na alkáč - takže nic.
Je fakt že člověk je zabržděnej - ale to jindy taky.
MAIKI
RADA MAIKIHO:::::VŽDYCKY mějte u sebe v kapse s cigaretama,plaskočama,a jointama i kapesník ať při dotazu co mate
v kapsach můžete vytahnout ten výše zmíněný kapesník!
MAIKI
Není nic víc než prázdna nicota v pohledu mého učitele elektroniky:-)
mydena
Myslím si,že bys neměl moc hulit,pokud se chystáš za volant. Otázka ovšem spočívá kolik je v tomto případě moc .Pro někoho je moc třeba 5 prdů,pro někoho jen 2.Kdysi jsem jel s kámošem /řídil on/ z "výletu",každý v sobě asi tak 4 prdíky průměrného hulení,řídil vskutku dobře.Dodržoval silniční pravidla až do té doby,než jsme potkali světelnou křižovatku.Z dálky jsem viděl že svítí červená,kecali jsme o něčem a kamarád přejel.Já na něj: "Tys neviděl ze je červená"? On:"Ty vole, ne"! Naštěstí jsme projížděli málo frekventovanou silnicí,ale být to někde třeba v Praze,myslím,že bych už zde dnes možná nemusel tento "zážitek" psát.Naštěstí žádné,opakuji žádné dopravní vozidlo nebylo na dohled.O chodci ani nemluvě.Vzal jsem si z toho ponaučení a od té doby opravdu jen s lidmi,o kterých vím,že jsou max.zkušení řidiči, /jsou dva/ale i tak mám špatný pocit.Proto můj názor zní: THC za volant raději ne! O chlastu ani nemluvě....
virgill
2 mydena nam se stalo neco podobnyho prizdime na krizovatku kde byla cervena o necem sme se bavili a cekali na zelenou najednou tam skocila cervena a ja rikam ze uz je tam podruhe tak se kamos prestal bavit a jeli sme (na zelene) nastesti za nama nikdo nestal a snad ani okolo nikdo neprojel....doufam (-:
mydena
To Virgill:No to je to.Není to sranda.Člověk si to neuvědomuje,většinou si to uvědomí,až se něco stane-někdy bývá pozdě.Někdy si to uvědomí až tam ......na onom světě.Měl jsi stejně jako já a naši kamarádi /jak se říká/ z prdele kliku.
No, můj názor je, že tráva*řídit nee.
Minulý týden jsem jel poté, co jsme
trochu oslavovali život, bylo to už hoďku po akci, já myslel,
že už jsem v pohodě, jedu autem, už byla noc, takže prázdný silnice.
Vidím červenou, způsobně dojíždím jako první na křižovatku, zastavím
před semaforem, čekám a jak tak čekám, tak najednou koukám, že nestojím na světlech, ale asi tak 50 metrů před hranicí křižovatky.
Přede mě by se vešlo tak 8 aut ještě. A to bych byl přísahal,
že jsem dojel až pod světla. Za mnou stálo tak 5 aut, ani netroubili nebo tak něco. :) Nevadí, pak jedu dál, zase v pohodě a způsobně, všechno vnímám, dodržuji pravidla, pouštím chodce atd,
akorát jsem se jednou kouknul na rychloměr a já celou dobu jel asi tak 30. za mnou kolonka aut.... Co ti si museli myslet......
virgill
Pavlik zase lepsi nez kdybys jel opilej hnal to jak prase to by bylo nebezpecnejsi..... nemislim si ze jet z kably autem je cool ale kdyz si da nekdo jednoho prdika na cestu aby semu "lip" jelo a neni to uplnej magor tak si akorat vic dava bacha a jede pomaleji coz zase cool je ne?
No jasně, že si dává víc bacha, ale stejně má změněný vědomí
a to si přeci nenasimuluješ přesně dopředu, jak se budeš cítit, jaký budeš mít stav, jaká situace tě potká.
Podle mě, i když si dáš prda na pohodu, tak stejně zvyšuješ riziko, že tě nějaká situace překvapí, a pokud budeme upřímní, tak lehká
prostorová i časová dezorientace je po aplikaci konopí zcela běžná věc.
Včera sem slyšel že lidovci chcu odsouhlasit kontrole THC když tě na silnici zastaviju benga.A taky pry pro dýlery organizovaných skupin až doživotí. Doufejme že to neodsouhlasiju protože by to znamenalo taky kontrolu u doktora na drogy před podáním přihlášky na autoškolu.To už by bylo v pr...i
robos
no sa Vam to v Cesku nejak serie:(, som myslel, ze to tam mate lepsie, ale zecinam pochybovat, neviem ci sa tej legalizacii dostanete skor, ale mozno je to krok k tomu, nevidim do vasej politiky, tak poprosim nejakeho Cechouna:D
Deda Mraz
Hele tohle téma se už tady jednou probíralo v tématu silniční kontrola zmaštěnosti a taky tady.
attaker
no hadam to nebudu chciet urobit aj u nas...
attaker
kde sa da zohnat lakmusovy papier

lekarne drogerie a zahradkarstva som uz obehal...
Deda Mraz
attaker: a na co ho potřebuješ?
n1cer
attaker: myslim ze v lerakne ..teda tam ho mati koupila :) myslim a neprijemne me tim prekvapila :)
lakmusový papírek na zjištovaní kyselosti seženeš jenom v nakem obchodě s chemikaliemi. Ja jich mam par doma ale ty už po tolika letech co jsem je vzal ze škole asi zjistí ho**o.
Mášá
kamarada tedka chytli a kdyz jim nic nenadejchal tak ho odvezli do FNKV na drogy a zjistili ze je zhulenej. ale prej to bude jenom za pokutu 3000,-
PiosOne
tak to je hnus, člověk někam spěchá, chytne ho kontrola, má všechno v pořádku a oni ho ještě táhnou někam na další vyšetření. to snad není ani možný :(
PiosOne
to doufám, protože jinak by to byla buzerace nakvadrát. takže dokud nebudou mít ty testy s sebou, tak stačí tvářit se normálně a být v klidu :)
re:Bit
Zacina to byt pekne husty stema bengama:( fakdapolis ViVaLaAnArChIa
georgeen
Chce to prostě jezdit až tak hodinku po požití a kápnout si Visine, aby nebyly červený oči. A jak říkal BohouR, chovat se pokud možno normálně :-)
georgeen
teda sorry, jak rikal PiosOne (a vlastne i BohouR)
PiosOne
i když thc ti v těle najdou i třeba nadruhý den, takže myslím že to bude napytel (až budou mít ty thc testy s sebou). už vidím jak si přes víkend vypaluju hubu a pondělí mi ráno naměří kritické hodnoty :D
georgeen
PiosOne: tak to bych s dovolenim nesouhlasil:

Podle § 5 odst. 2 písm. b) zák. 361/2000 Sb. (pravidla sil. provozu) nesmí řidič - cit. "řídit vozidlo bezrpstředně po užití návykové látky nebo v takové době po požití návykové látky, kdy by mohl ještě být pod jejich vlivem"

Takže pokud naměří nějaký ten zbytek z včerejší kalby, tak to nemůže být porušení předpisů - doporučuju tímto argumentovat
dump
...to attaker...tak mne sa to stalo vcera v ba.....ty k...i.ma chceli zobrat v noci do nemocnice...kedze som mal krvave oci...a hovno som nafukal....stalo ma to 1000...sk...ale varovali ma ze ked pojdeme do unie...budu nosit papieriki...a sme v pi....ci
dump
to georgeen....... no asi mas pravdu...ale hadaj sa s nimi...ked mas 100 g na vajcach.....
PiosOne
georgeen: to je sice pravda (ten zákon), ale víš to určitě, že to tak bude i u konopí? mají s ním snad cajti takové zkušenosti jako z alkoholem? když se začínalo foukat, tak ti taky na zbytkový alkohol kašlali. myslím že u konopí to bude stejné. navíc jak to můžou naměřit, když zhulenost je individulální? večer si dát brčko a ráno jedu do práce. můžu mít ještě črvené oči a oni mi namšří v krvi thc. těžko budu vysvětlovat, že to bylo včera večer. to by mohl říct každej. jó, bude to boj :)
georgeen
PiosOne: Skutečnost, že THC zůstává v krvi ještě dlouho po hulení je všeobecně známá, takže by to jako argument mělo stačit. Kdyby byli natvrdlí a chtěli přesto dát pokutu, odvolal bych se a v odvolacím řízení navrhl vypracování znaleckého posudku, který by postavil na jisto, že požití THC ovlivňuje tak max 2 hod po požití, takže ráno je člověk k řízení ready.

Teoreticky přichází ještě v úvahu, kdyby to nepomohlo, navrhnout správní žalobu, když ta argumentace je správná, aspoň by v případě vítězství groweři měli v ruce důležitej precedent, protože o ohrožení provozu v tomto případě nejde.
PiosOne
no tak uvidíme, až někoho z nás chytí. jak to po pozitivním thc testu dopadne.
Kyblik LopAtka
Policajti, policajti... ale co wobyčejný doktoři??? Nestalo se wám (počítám, že mnozí z wás hulili jako já dříf než jim bylo osmnáct...) vás čapl doktor? Já du za pár měsíců k doktorovi na tu zas*ranou prewentiwní prohlídku. A tam mě asi dostanou... co f tomdle případě powědět??? No asi mi nezbude nic jinýho, než si wymyslet, že sem to zkusil poprwej w žiwotě a nigdy jindy to už neudělám :-)... fuckt mě nic jinýho nenapadá...máte s tímhle nějaký zkušenosti??? Pishte pishte... díky moc
Deda Mraz
Kyblik: nejsem zase tak starej a žádný testy na THC při preventivce na dětským za mě nebyly. Pochybuju, že je teď začli dělat... U normálního obvodního doktora jsem se s ničím takovým nesetkal, ale to je pochopitelný. Jestli myslíš normální odběr krve, tak se neboj, v žádance o rozbor, která se posílá do laborky, dokonce není ani kolonka na THC test... :) Každopádně bych v případě odhalení nepoužíval tu verzi o zkoušení ze zvědavosti, protože to je zaručenej postup jak si zadělat na další testy v budoucnu... Řekl bych, že jsem byl někde na diskotéce, "kde se to asi teda kouřilo, když jsem to v tý krvi opravdu měl..." :)
PiosOne
kyblik: přesně jak píše DM, u normálního vyšetření se krev na THC nezkoumá, nemusíš mít strach
georgeen
kybliklopatka: jasně, a já jenom doplním Dedumraze, kdyby náhotou, tak jsi prostě vyjímečně požil alkohol ve vetsi mire, a na jedne z diskotek, večírku, mejdanu, kdes asi pred 14 dny byl, se MOŽNÁ kourila trava, to si pamatujes hrozne matne, nedovedeš se vyjádřit k tomu, jaktože je to v krvi, asi sis teda s nima dal práska, ale máš "vokno" tak to nevíš jistě, drogy jinak rozhodně nebereš.

Varianta: poprosils někoho neznámého někde v hospodě o cigaretu, on ti nabídl balenou, taks to začal kouřit, a zjistils, že je to tráva. protože máš z drog strach, nevěděls, co to s tebou udělá, tak jsi to hned típnul, ale pár potahů už jsi stačil vstřebat, takže asi proto ta THC v krvi

Ještě se při diskusi s lékařem můžeš ztotožnit s politikou KDU-ČSL :-)
Kyblik LopAtka
Ó tak wám děkuji páni kolegové... potěšili a uklidnili jste moji dušičku. Díky wám si můžu v klidu pokuřovat dále :-).
kegi
Ja jsem taky řešil, jak to bude s těma papírkovýma testama, ale podle českých zákonů, se jim na nějakej papírek můžeš vybodnout, nemusis spolupracovat, a pak je jen na nich jestli to risknou a vezmou tě do nemocnice na testy a nebo ne., protože když ti pak v nemocnici nic nenajdou, tak je pak šefik pochválí, že promrhali 20000 za test..
tobex
Mne jednou chytli zhulenyho benga bylo to nekde u Melnika kdyz jsem jel na kalbu do lustenic, koukli se na mne a rikali neco o tom jestli jsem nic nepozil, ten jeden si mne detailne prohlid a pak prohlasi "nevypada ze by pil" Ten bengos vedel ze sem asi zcazenej ale nechtel to resit dal mi petikilo za to ze jsem nemel sebou ridicak, technicak a rek mi at si to auto prepisu na sebe.
A na odber vezli jenom kvuli tomu ze jsme meli u kamose za zahradou kalbu, prej byla nepovolena, na cizim pozemku atd. Alze sme vozrali tak nam ani nedali dejchnout a vzali nas do nemocnice. Prej dechova zkouska je jenom orientacni. zajimalo mne co s tou krvi delali potom zmrdi, jeste se nikdo neozval ale snad mame jit na urad na poradkovou komisi. uz se tesim jak mne budou ty gerontsky komousi co to tu vedou buzerovat ze hulim :))
Madr
Noo newim, ja mel nezhulenej dve nehody a zhulenej nula nehod :) a to jezdim castejc vyhulenej nez nezhulenej, tak newim co na tom bude...kazdopadne asi kdo huli poprvy, tak to muze bejt nebezpecny, jak s chlastem, ale dyz hulis nekolik let, tak ti to neprijde....
pitko
(zdroj:www.science.sk)

Marihuana za volantom - áno či nie?

Už jediný pohár vína znemožní vašu schopnosť viesť auto viac, než vyfajčenie cigarety marihuany (jointu). Keď má však niekto obe látky v tele súčasne, pri určitých podmienkach to môže ovplyvniť jazdu menej, než keby bola osoba len opitá. Môže za to komplexný mechanizmus, ktorým sa skombinuje účinok oboch látok. To sú výsledky štúdie britských dopravných výskumníkov. Nepublikovaný výskum, ktorý sa približne pred dvomi rokmi ocitol v New Scientistovi, je aktuálny i dnes. Množstvá užívateľov marihuany totiž bez problémov jazdia po uliciach i na Slovensku a spoliehajú sa na to, že ich dychová skúška dopravných policajtov nemôže nijako odhaliť, čo je v podstate celkom pravda.

V súčasnosti totiž neexistuje žiadny presný a rýchly test, ktorým by sa dalo prísť na to, že vodič pred jazdou použil omamnú látku inú než alkohol. Odber krvi to dokáže odhaliť, no je to časovo zdĺhavá metóda a vodič môže odber odmietnuť. Ale i keď sa podarí tento problém vyriešiť, zostáva ešte druhý: aká je vlastne bezpečná hranica THC (tetra-hydro-kanabinolu, účinná látka marihuany) v krvi vodiča?

Prívrženci nulovej tolerancie hovoria, že by mali existovať pokuty a tresty pre vodičov, ktorí boli prichytení s touto látkou v krvi. Výskum však naznačuje, že by to bolo správne iba vtedy, keby vlády prijali aj nulovú toleranciu na alkohol v krvi.

Zmienenú nepublikovanú štúdiu robilo Transport Research Laboratory v Crowthorne, Berkshire. Potvrdili sa ňou výsledky predchádzajúcej štúdie, čo bola robená viac než rok predtým. Výskumníci z TLR, ktorých viedol Barry Sexton, dali 15 dobrovoľníkom dávky marihuany alebo alkoholu alebo kombinácie oboch. Potom mali dobrovoľníci urobiť sériu psychomotorických testov a vyskúšať si aj jazdu na sofistikovanom simulátore auta.

Dávka alkoholu, ktorú dobrovoľníci dostali, zvýšila obsah alkoholu v ich krvi na 50mg/100ml -- čo je asi 60% z legálneho limitu 80mb/100ml. Dávka marihuany bola taká, aby spôsobila rovnaký stav, aký nastane po vyfajčení jointu.

Počas testov cannabis výrazne ovplyvnil jediné kritériu, známe ako schopnosť sledovať/nasledovať. Dobrovoľníci mali viac problémov udržať konštantnú rýchlosť a presne sledovať autom stred cesty, zatiaľ čo sa pohybovali autom v "osmičke". Výskumníci podotkli, že tento test vyžaduje od vodičov aby sústredili svoju pozornosť na krátky čas, čo je úloha, ktorá bola výrazne horšie ovplyvnená intoxikačným efektom marihuany.

Avšak, dobrovoľníci, čo si vypili ekvivalent jedného pohára vína dopadli oveľa horšie, než tí, čo vyfajčili cigaretu marihuany. Tí, ktorým bol podaný alkohol i marihuana dopadli ešte horšie, čo potvrdzuje myšlienku, že alkohol má kumulatívny efekt, keď sa kombinuje s inými drogami.

Štúdia však ukázala aj niečo iné. Vodiči, ktorí riadili s THC v krvi, si boli veľmi dobre vedomí svojho intoxikovaného stavu a išli oveľa opatrnejšie aby to vykompenzovali. Zároveň, sami osebe tvrdili, že sú viac "pod vplyvom", než to o nich tvrdili privolaní policajní lekári, ktorí mali hodnotiť ich stupeň intoxikácie. Čo je prekvapivé je, že alkohol nezapol toto kompenzačné správanie, čo otvára nedokázanú možnosť, že vodič, čo je mierne podnapitý, by teoreticky mohol byť na tom lepšie, keby si potiahol aj z cigarety marihuany.

Toto opatrné správanie vodičov s marihuanou sa zhoduje s výsledkami výskumu iných vedcov. "Alkohol podporuje riskantné správanie ako rýchlu jazdu a jazdu v tesnej blízkosti iných vozidiel. Cannabis podporuje konzervatívne jazdenie, no zároveň môže spôsobiť problémy s pozornosťou a mylnú predstavu o čase," hovorí Nicholas Ward, technický poradca projektu Immortal -- trojročných skúšok Európskej Únie. Tento projekt má zistiť mieru rizika, ktorému čelia vodiči potom, čo si dajú rôzne látky alebo lieky.

Na otázku "marihuana za volantom" by som však osobne napriek všetkým výskumom dal radšej "nie". Nikdy neviete, kedy by sa vám totiž pozornosť za volantom mohla zísť. Zároveň by som však kategorické "NIE!" dal alkoholu za volantom. Aj s minimálnym množstvom promile v krvi je lepšie vôbec nejazdiť.

(zdroj:NewScientist.com)
cityman
No muj nazor je, ze clovek by mel ridit idealne bez latek pozmenujicich vedomi. jednou jsem jel uplne opily a naposledy, nemel jsem z toho vubec dobry pocit, teda rano. Ale s hulenim je to dost jine. Kdo se mnou jezdi, tak vi, ze jezdim, co umim a kam vidim a jezdim hodne rychle. Kdyz si ale zahulim, porad se ridim vyse uvedenym a moje rychlost se snizi tak o 50km/hodinu. A jedu tak pianko predpisove. Co se tyce policejnich kontrol, tak s tim mam zhuleny taky dost zkusenosti. Jednu dobu jsem foukal tak 2x tydne. Legrace je, jak jsem jednou vystoupil se zarudlyma ocima a nechavali me na ten digitalni foukaci stroj nasazovat ten nahubek, ani za nic jsem ho tam nemohl napasovat :) Ale jinak na me nikdy nic nepoznali, nepojali podezreni. Dokonce mivam ubaleneho speka, kdyz jedu skrz centrum ve spicku a hulim v kolone, pohoda, pozoruju lidi v autech, posloucham hudbu. Zatim jsem (klepu na drevo) cestovani vymyslel bez jakehokoliv urazu a to jezdim tak z 70% zhuleny (hulim kazdy den, takze se spatne cestuje nezhuleny). Kazdopadne mel jsem i stav, kdy jsem si rekl, ze takhle ridit nejsem schopen, i kdyz to mozna nebyla pravda, proste jsem se necitil. U alkoholu je to jasne, vypijes = neridis. U travy to mam prehlednejsi, jedu, kdyz vim, ze to zvladnu hlavne s policii, cestovani mi problem nedela.
cannabio
2Pavlik:

To je v pohodě. Já jednou jel 20 kiláků na trojku. Samozřejmě po parádnim mrkvoznim shpequ. Jinak miluju jízdu po jointu, ale z chlupatejch mam vobčas stíhu že jako co já bych jim jako povidal dyby mě stoply. Navíc ty kun*y maj právo ti nařidit krevní zkoušku, když maj podezření že si pod vlivem, takže bez vizínu nejedu. :pimp:
Mášá
tak ten kamos co ho capli zkurenyho dostal zakaz rizeni na 10 mesicu a 9000 pokutu

...nehulte pred jizdou
Pepan
Aj jajaj Jak to tak čtu tak to do budoucna nebude žádná prdel v autě. Koupim si asi velikou zásobu Visinek. Fuck of Police. :bong:
BoB-23
To je sice pohoda, ale ja jezdim věčně zmaštěnej a nemam Visine. Tak to budu asi v prdeli, ja jenom doufám že si to ti zmrdi urovnají v hlavě...
X_eXc_X
Fuckt nemyslim, ze je dobrej napad jezdit zhulenej :(
BoB-23
No to už jsem pochopil, stalo se mi pár nehod při parkování. Jezdim hlavně po městě a vím co si můžu dovolit...
Sinuhet
citace:
Původní příspěvek od BoB-23
No to už jsem pochopil, stalo se mi pár nehod při parkování. Jezdim hlavně po městě a vím co si můžu dovolit...


Nikdo z tech, co je vystrihavali z hromady plechu si pred tim nerikal jedu vic nez zvladnu. Kazdy z nich veril, ze jede ok.
Kalvados
To ti musim oponovat, třeba já když sem se vysekal, (sice mě nevystříhávali z plechu, ale šáde na hovna. Nikomu se nic nestalo) Tak sem to věděl, že jedu jak kretén a že se prostě musim vysekat. Od tý doby jezdim v poho, nikam nechvátám.

O tý zhulenosti- někdy se zhulim a jezdit mě baví, ale jindy jsem zhulenej a nikam nejedu, protože jsem totálně zmatenej a přijde mi to úplně otravný.
BoB-23
to Sinuhet: Mysli si co chceš maš na to právo, neznáš mě, ale to je jedno. Všechno záleží hlavně na člověku.

O té zhulenosti: jak říkal Kalvados je to hlavně o tom jaký mám stav...
Někdy když jsem zhulený, musím řídit a nechce se mi tak se i docela bojim. Od jisté doby už jezdím opatrně.
Taker
posuďte sami - ze včerejších TN

http://www.nova.cz/tvarchiv/video/?video=33163

...a užívejte si poslední rok klídku ;)
tiptop
no na slovensku myslim ze pravo na krvnu skusku nie je... mozu ti dat fukat ale krvnu mozes odmietnut. to je celkom dobre... ale vraj maju nejake testeri na THC teraz. ale este skusenost s nimi nemam.
Hawke
STOP zelí za volantem??????????

Svět se řítí do prdele!!!
:grrr: :grrr: :grrr:
Distillers
Já jezdim taky po brčkách.Někdy nechápu jak můžu řídit.Po každym brčku sem vždycky uplně zamotam pač si dost nakládam.I tak hodinu eště pociťuju motání při chůzi.Ale jak sednu do auta je všecho jinak.Jezdim fakt hodně opatrně a na vše se maximálně soustředim.Ale už sem párkrát jel fakt moc.Ani sem nák neměl přehled o rychlosti.Vim že sem jel dle tachometru 50 KM/H ale mě to připadalo stejně jiný.Došlo mi proč ve fyzikálních vzorcích je spojenej vždycky čas a rychlost.Po hulení je taky zkreslenej čas takže musí bejt i rychlost pač je to na sobě závislý a po špeku je to krásně vidět.Jezdim ale nerad pač vždycky myslim na to nejhorší co se může stát.Jednou sem byl i dost vyjevenej.Když sem jel a přes zaparkovaný auto sem u cesty viděl náký dítě a když sem přijel blíž nikde nikdo.A nebo sem v zrcátku najednou viděl autobus a člověka kterej se procházel v uličce.A jednou sme byli na vyhlídce a když sme se vraceli do města měl sem hrozně zvláštní pocit.Viděl sem město jako panoráma a viděl sem ho z pohledu cizince kterej v tom městě nikdy nebyl a právě do něj přijížděl to bylo fakt hezký.Nikdy bych ale do auta nesed nachcanej člověk si v obouch situacích myslí že to má pod kontrolou ale zkalenej to pod kontrolou fakt nemá.Asi bych taky neřídil nák hodně extra zhulenej.
coprus
citace:
Původní příspěvek od Taker
posuďte sami - ze včerejších TN

http://www.nova.cz/tvarchiv/video/?video=33163

...a užívejte si poslední rok klídku ;)


Mno,tak to jsi mi vyrazil dech Takere,fakt jsem to vubec nezaznamenal.
:rocket:
Tak to uz zacinam mit stazenou p..el...........
el_castillo
Jezdit zhulenej autem je v poho, akorat fakt nekombinovat s chlastem, to je pak mazec.:death:
Jinak s tema kontrolama to zas tak zhavy nebude:sun:
Nebo snad znate nekoho, komu by policajti delali test na THC pri bezny silnicni kontrole? Pri bouracce to je asi neco jinyho. Jinak ty papirky stojej tolik, ze to bude par let trvat nez si je budou moct benga poridit.:bravo:
Taker
coprus - jojo vypadá to, že to bude fakt přísný....:(

Docela by mě zajímalo, jestli tenhleten test zjistí jenom momentální zhulenost nebo si před každou jízdou budu muset dát tak ty tři měsíce pauzu, aby to ze mě vyprchalo :)
odoctor
citace:
Původní příspěvek od Deda Mraz
blockhead: odpověděl sis v podstatě sám...určitý vliv na reakční dobu je bez diskuze, ale desetinásobné prodloužení je nesmysl (to už by ses do toho auta asi ani nedovlekl ;)).

BohouR: to je samozřejmě tvůj názor, já mám vlastní zkušenost, že řídit totále našrot mi nedělá problém. Jezdím takhle velice často a dlouhé štreky (i v noci) a zatím jsem jsem nikdy nebyl účastníkem žádné nehody, ani jsem se nedostal do nebezpečnější situace (když pominu nějaký Rusáky, co stáli ve dvě v noci u silnice s žigulem a chtěli mě zastavit :) anebo hovada, který šlápnou na plyn když je předjíždím...). Prdel je, že jednou, když se mi zase stalo to, že jsem začal předjíždět a boreček ve škůdce s buchtičkama na zadních sedačkách mi to přidáním plynu znemožnil (a skoro mě tak navez do protijedoucího náklaďáku, kterej se vyhoupl nad horizontem) tak jsem se nasral a začal jsem ho honit. To bylo asi jedinkrát v životě, co jsem jel fakt nezodpovědně, ale ujížděl mi přes město kilem, takže se nedalo svítit...musel jsem to voroštovat taky. Dneska uznávám, že to byl totální nesmysl ho honit, ale tehdy jsem si to s kámošema docela užíval. Pučil jsem kámošovi vedle mě svojí pistoli a ten s ní na ně mířil z okýnka a taky bylo vidět, že mají fakt dobře nahnáno. No oni si totiž asi mysleli, že je nebudu honit dlouho (pražská SPZ 150 km od Phy), ale shodou okolností jsme měli stejnou cestu, takže jsem za nima jel asi 50 km :) Museli mít bobany, že už si to určitě napřístě rozmyslej... No když jsme dojeli do města, ještě jsem je párkrát rutinně prohnal uličkama a pak jsem jim na kruháku zmizel. Ale stálo to zato :) :) :) Abych se trochu ospravedlnil, obvykle prasárny na silnici přecházím mlčky, ale tohle mě fakt nadzvedlo, protože jsem dospěl k závěru, že ten magor mě chtěl zabít. No posuďte sami. Úsek oné silnice (mezinárodní tah) byl přehledný, škůdka předemnou jede konstantních 80, vepředu je ještě nějméně 800m volno. No začal jsem předjíždět a když jsem byl na úrovni tý škůdky, tak na to borec šlápnul. No nepodařilo se mi ho už předjet, ale za tu dobu už jsem se dostal asi 60-70m před prudké klesání, z kterého se naráz vyloupl náklaďák. Ten maník měl tamnější SPZ, takže to tam musel znát a vědět, co mi tam hrozí... No pomstil jsem se ;) a zároveň se zařekl, že už to nikdy neudělám, což dodnes dodržuju. Takže jak píše blockhead: jezd;te radeji v míru :afro:




2 deda mrassszzZ:

Nemyslim že bys nějak porušil etiku, protožže jsem na silnici každej den, a vidim pořád vic a vic řidiču co jezdej ale fakt jak howada, tuto situaci jsem zažil hodnekrat, a musim tě pochvalit!!!

Sice sam se řidim heslem smoke and drive(takže ode me moc nesedi nejaka kritika), ale to nemeni nic na situaci, proste jsi potkal namachrowanyho blbečka kterejch je dnes na silnici mraky.

howg
hele me uz tolikrat chytli zhulenyho v aute a nikdy ani naznak pruseru....ale neziju uz v cr 2 roky takze doufam ze to furt zustane u visinek a normalniho chovani :-)
kafevar
Ve zhulenym stavu se oko pomalejš adaptuje na změny světla, takže vás snáz oslněj protijedoucí auta a déle po tom nevidíte. A hlavní problém po zhulenost není v tom, že by měl člově pomalejší reakce, ale občas prostě přehlídne nějakou tu značku nebo semafor. Ale přiznávám, že už sem taky párkrát jel trochu přihulenej ale vždycky ve dne a s respektem ke svýmu stavu. I tak na to nejsem hrdej.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma