Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
Co rict kdyz me chytne policie..? - Klikni zde pro originální téma
Yarreck
Ahoj kamaradi groweri (podle ceskeho zakona zlocinci)..!

Vsichni jsme si jiz zvykli ze nase ceska policie,placena z nasich dani a vybudovana pro nasi obranu,pracuje spise na nasi sikanu.. Misto aby chytala opravdove zlocince jako jsou vrazi,nasilnici ci vyrobci pervitinu, sikanuji nas botickami,merenim rychlosti a stiha nas,slusne pestitele..! Prohledavaji policka a nedavno byla velka razie v Brne na kolejich primo vymysleny a uskutecneny zatah na mistni osobni uzivatele a pestitele marihuany.. Taktez patrim mezi ty,co se bouhuzel pohybuji na hranici zakona kvuli pestovani marihuany.. Dokonce jsem jednou byl nucen podstoupit osobni prohlidku,protoze jsem byl podezrely z drzeni huleni.. Sice se u me a mych kamaradu naslo nejake mensi mnozstvi (zabavili nam celou krasnou palici buddhy :( ) ale i tak to na nas 4 bylo malo a tak se to obeslo ''jen'' se zapsanim cisel obcanek..! Ale i to me donutilo k zamysleni,co je idealni vypoved..! Kdyz uz dojde na vec,policie nesestava pouze z pochuzkaru kteri hlidaji prechody a davaji pokuty za prechazeni mimo prechod..! Jsou mezi nimi i celkem dobre vycviceni kriminaliste kteri si radi daji praci s prohledanim dotycneho a jeho pestebnich komponentu.. A co rict v rychlosti..? Jen demence ktere nam mohou jen pritizit..! Proto bych rad kdybyste sem napsali jak by mela asi vypadat idealni vypoved..! Kde si sehnal tu lampu,od koho mas ty rizky etc.. Neni nic horsiho nez napraskat dalsi lidi..! To je hnusss...! Myslim,ze kdyby jsme kolektivne vytvorili vypoved ktera bude universalni, verohodna a nikomu nepritizi,mnohym z tech kteri snad budou v budoucnu lapeni,jiste v mnohem pomuze.. Dekuji za budouci odpovedi a drzim nam vsem palce at i nadale zusteneme v ilegalni anonymite.. :) Do legalizace :D
Yarreck
Ted me jeste napadlo ze jsem k tomu nepripojil to co u sebe mame asi nejcasteji,tedy huleni.. Odkud ho vlastne mam..? Usmolenej gramik sem nasel,tak 3 gramky koupil od cigana v hnusnym klubu,ale co kdyz budu mit treba 15 gramku neceho dost dobryho co je jasny ze sem nekoupil..? Co pak..? A co vlastne rikate cizim lidem kdyz si s nema date jen tak brcko..? Na otazku kde sem to vzal je dost tezka odpoved..! Jak to resite vy..? Dik
tahua
Nazdar Yarrecku,

nevím jestli to víš, ale ze zákona máš právo neříct u výslechu ani slovo a nikdo tě nemůže nutit. Důkazní břemeno ležína straně PČR a Ty nemusíš až do skončení vyšetřování říct ani slovo.
To je asi nejuniverzálnější rada minimálně pro první výslech, než se v klidu poradíš v soukromí se svým právníkem. Pokud totiž nejsi krutej dealer a nebudeš u sebe v době zatčení mít 1000 g tak se dá předpokládat že po první výslechu budeš pro malou společenskou nebezpečnost vyšetřován dále na svobodě.
Jinak výpovědi můžeš samozřejmě libovolně měnit dle nálady a stavu, a klidně zcela popřít svou předchozí výpověď.
Mr.Proper
Existuje navod (autor je JXD), ktery se mihl i na techto strankach. Jen bohuzel nevim kde..., ale podivam se.
Mozna zkus i www.koukat.cz
P.O.E.T.A
odkaz co jsi tu hodil ... www.koukat.cz ... je neplatný ...
Yarreck
PRAVE JSEM ZJISTIL ZE PODOBNE TEMA ZDE JIZ JE A JE VELMI KVALITNE ZPRACOVANO.. oDKAZ JE ZDE http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=1242
Mr.Proper
to Poeta: aha, tak to je pro me novinka. Jeste nedavno to fungovalo... To jsou stranky (nebo mozna byly) JXD.
sadnbow
2mr.proper::koukat.cz uz jxd zrusil....
Yarreck
Atominator: Jo,souhlasim ze gdyz jede negdo jak prase,tak je potencionalni vrah.. Ale fsiml sis negdy ze by policie cekala na neprehlednych a tezko zvladnutelnych usecich..?? Ja moc casto ne.. Spis cekaj na rovnych sirokych a prehlednych silnicich,gde ta noha na plynu ztezkne kazdymu.. A ješste celkem casto popichujou bezduvodne snizenou rychlosti.. To je podle me docela ulet,ne..?? Pak se divime jak to u nas vypada.. Jen jeste zajimavost - tak pred rokem stala asi mesic pred mojim barakem soukroma sanitka a mela boticku..!!! No gde to sme..?? :rocket:
Nikdy te nesmi chytit, jinak je vsechno spatne!!
georgeen
Re:

Mensi nez male mnozstvi? Kolik to je?

No, az do nedavna platily policejni tabulky (interni instrukce MVCR), ze mensi nez male mnozstvi je 20 g ganji, tj. asi 20 jointů. Dne 16.2.2000 byl vydán judikát Nejvyššího soudu 2 Tz 203/99 (http://www.nsoud.cz), který menší než malé množství vymezuje takto:

"Malé množství omamných a psychotropních látek ve smyslu
§ 187a tr. zák. lze vymezit tak, že se tím rozumí individuálně
určená denní dávka omamné nebo psychotropní látky v množství obvyklém pro konkrétní osobu užívající tyto látky, která odpovídá stupni její závislosti na těchto látkách, aniž je způsobilá vážně ohrozit zdraví nebo život této osoby."

Nemyslete si ale, ze ma Nejvyssi soud nejakou zakonodarnou pravomoc, ale v praxi se tim ostatni soudy ridi. Ja si myslim, že to rozhodnutí o které tady jde není spravedlivý, protoze původně Obvodní soud pro Prahu 6 zprostil obžaloby jednoho neštastníka, že měl u sebe ve dvou případech marjánu (90 g a o měsíc později asi 60 g), podle jeho tvrzení si koupil na 3 tydny dopředu, ministr spravedlnosti proti tomu podal stížnost pro porušení zákona a nejvyššák to se shora uvedeným stanoviskem vrátil zpátky.

Je to špatný rozhodnutí a správnější rozhodnutí udělal prvostupňový soud, který uzavřel, že pokud se nepodařilo prokázat, že by to někomu distribuoval a měl to pro sebe, není dán dostatečný stupeň tzv. společenské nebezpečnosti. S tím bych souhlasil a proti rozhodnutí nevyššího soudu si ten dotyčný měl podat Ústavní stížnost, možná by uspěl.
Dude
tady sou nějaký hodnoty "větší než malé" - od Policejního ředitelství a Nejvyššího státního zástupce
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=7786
Pascal
Panove jdete uz s tema kecama do haje. Jestli si jeste z vas porad nekdo mysli ze je ganja uplne v pohode droga tak je kus nesebekriticky mesliciho primitivniho blazna , kterej jeste nevi s cim ze to vlastne koketuje. Neznam cloveka a ani jeden pripad , ktery by po delsim uzivani nemel charakterove zmeny a zil spokejny a vyrovnany zivot. Ma to specifika a rozhodne neni radno si myslet , ze je policie v nepravu , kdyz se snazi zamezit urcitym zpusobem dnesni situaci. Neznate globalni stranku uzivani drog v CR , ktera neni vubec V POHODE . ALe co vam budu psat , kazdej si tu svou valku musi vybojovat ... Kazdopadne to chce nebyt lehkomyslny RUSTA , ale davat si pozor koho do ceho vlastne navadite atd. Hulit jo , ale vseho moc skodi. :]
Pascal
Jo a jeste pozn. JEstli mel u sebe nekdo 90 g , tak co to tady vubec resime. Kdo ma asi u sebe 90 g ???? Zraly dospely jedinec , ktery to ma pro vlastni uzivani ???? Ze by v praci byl schopen nejakeho vysledku , kdyz se dobre odhuli????? Nebo se mu ve skole lepe uci????HE he he to snad nemyslite vazne. JAkoby nikdo nechtel vopravdu priznat realitu !!!
Mr.Proper
to Pascal:
Vseho moc skodi...
To podepisu, zejmena skodi moc represe a diktovani JEJICH predstavy o MEM zpusobu zivota.

Svobodna vule a svobodne rozhodovani o sobe samem se tezko svazuje do zakonu. Nemoudri vladci to nikdy nepochopi. K jejich vlastni skode.

A jestli ganja je nebo neni v pohode si urcim jen a jen JA SAM. I vlastima chybama a uletama treba. A nemyslim, ze to zjistovani je tak nebezpecne...
Ja naopak znam dost lidi,kteri i po delsim uzivani ziji statsny a spokojeny zivot. A nejsou to zadni "lehkomyslni RUSTOVE" :)
Pascal
Nechval dne pred vecerem. Jednou si to vse zhodnotis sam . Ja delam u soudnich pripadu a tak vim co ty vedet nemuzes. Tohle neni svet " bohuZel" plny pohadkovych postav a v pohode to je do te doby nez to zacne vadit ostatnim Tobe mozna nejak blyzkym lidem .Jenze Ty si toho ani nevsimnes , protoze je to dle Tveho dusevniho stavu Cool . Mam svy odhuleny a vim co ceka kazdeho v tomhle stylu zivota. Hodne stesti .... A to myslim vazne
Mr.Proper
Ale ja vubec netvrdim, ze ganja je uplne bezpecna. Mam take svy odhuleny (hodne, ver mi:)) a moc dobre vim, ze tady vice nez jinde plati "dobry sluha, spatny pan". A kazdemu jsem ochoten sve pozitivni i negativni zkusenosti predat a treba ho i varovat pred necim. Ale nikdy by me nenapadlo to nekomu ZAKAZAT...

Nechte vsichni represioniste a kdu a policajti NA ME, abych si tu hranici, kdy se ganja stane zlym panem, urcil ja sam a ze sveho pocinani vyvodil dusledky. Ja nejsem male dite, aby se o me nekdo staral a placal pres rucicku "ale tohle se prece nedela, to ti neudela dobre" a jako hystericky rodic me jeste za to trestal.

Splecenska nebezpecnost uzivatele konopi je opravdu temer nulova. A jestlize si mohu legalne poridit mnohem vetsi jedy (alkohol, cigara, uzeniny, ecka v potravinach, navykove leky bez predpisu, a hoooooodne mooooc dalsich), tak trava z toho vychazi velmi dobre.

Ja opravdu nepotrebuju nekoho, kdo by mi neco, cim ostatni vubec neohrozuju, zakazoval. Informace o tom, co mi skodi a co ne, dovedu sehnat a zhodnotit sam, tak neschopnej nejsem.

A nebo mozna nekoho z "nich" prece jen ohrozuju. Svym vlastnim nazorem. Na ten jsou diktatori haklivi...
Pascal
Mam pocit ze se tady oba dva asi bavime o blbostech :] , takze sorry jestli jsem se Te nejak dotknul. Ja jen vim ze je spousta mladej lidi co vubec netusi co jest DOBRY SLUHA ALE SPATNY PAN. Ja Marusce dekuju za spoustu veci , ktere bych pravdepodobne bez ni pochopil bud az o mnoho let pozdeji a nebo vubec ne.Horsi je ze me to zastavilo v jinych pro me dulezitych vecech. Spolykalo mi to spoustu casu :[[ . aLE TOHLE JE ASI VECNY TEMA
Mr.Proper
Vubec ses me nedotknul :)!
Vidim, ze za tvym nazorem stoji zkusenosti a uprimnost.
A mas pravdu - jakmile ganja zacne vic brat nez davat, neco delam spatne a pristup k ni musim prehodnotit.
Ale tohle si asi musi uvedomit kazdy sam a svobodne.
Dude
hele pěknej proslov, ale asi na nespávnym hrobě:wink:
hele já třeba žiju spokojený a vyrovnaný život, he? a nesnaž se mi vmydlit, že to je muj fetáckej sebeklam:D
hele všechno v tvym životě tě ovlivnuje, ne jenom ganja;)
jo a pověz mi něco o tej globální stránce užívaní drog, co bych ještě nevěděl:)
Peace Dude
Krigerdorphus
Na otázku, kterou si autor klade v úvodu fóra je jediná a správná odpověď: Řekněte pravdu, řekněte všechno a přiznejte se k užívání, nebo dealování drog.
Nevěřím, že si sami sobě namlouváte, že z těch vašich polností všechno budete konzumovat sami. Mnoho z vás své drobné pěstitelské přebytky prodává, to bohužel vím. A to je zločin, stejně jako pěstování, pokud z toho plevele nechcete ovšem plést kytlice, o čemž pochybuji :)
Marjána mi příjde asi jako opium. Souhlasím s jeho využitím pro lékařské účely, ale jak jsem pochopil se zdejších fór, tak průměrný zdejší uživatel není nemocný. Tedy ne fyzicky. O kulturních a sociálních nemocech zdejších jedinců by se snad dalo polemizovat, když bez zjevných příčin potřebují "osvobozující" berličky.

THC je halucinogen, takže by bylo hezké se přihlásit hrdě k jeho užívání a nést tak plnou odpovědnost za své činy (jste-li plnoletí). Postavit se k tomu jako muž, popřípadě nezávislá mladá dívka a za své jednání nést následky, určené společností ve které žijete.
Protože jen díky té společnosti jste mohli vyrůst v takové statné kuřáky a pěstitele drog, vystudovat a oblažovat mne a mou generaci a názorovou frontu prograsivními myšlenkami na legalizaci drog.
YAHMAN
TO:Krigerdorphus and Host :)

Priznavam se ke konzumaci, ale nedealuju. Je bohuzel fakt, ze opravdu nezkonzumuju vsechno sam, ale s partou statnych kuraku a pestitelu. S tim halucinogenem to neni zas tak horky jak jiste sam vis pokud mas zkusenost i s opiem (ja ne).
A o spolecnosti ve ktere zijem mi radsi ani nemluv. Mej se
bounty_killer
Tohle by bylo téma spíš na nějakou dlouhou live diskusi protože se pořád omílají otázky typu : proč je alkohol legální a tráva ne? Kolik autonehod se stane v souvislosti s marihuanou a jinýma drogama? Mám pocit že se tato země zase blíží striktnímu a upjatému komunistickému diktátorství a půjdeme všichni doprdele kvůli několika kretnům, kteří se ožírají a pak jdou hlasovat do sněmovny. Asi se přestěhuju.
Krigerdorphus
bounty_killer: A kam budeš směřovat své kroky?

Já mám za to, že za volant nepatří ani tráva, ani alkohol, stejně tak do sněmovny :)
PiosOne
kriger: kua proč bych měl nést plnou odpovědnost (tj.jít sedět až zčernám) za to, že si něco vypěstuju a vyhulím to?! jenom proto, protože to alkoholový pokrytci ve sněmovně schválili? teprve potom bych ve vězení byl živen ze tvých daní a to ty přece nechceš.
bounty_killer
PiosOne: RESTEKP 2 U, přesný :)
Krigerdorphus
PiosOne: Sice máš dílčí pravdu, ale na resocializaci zase přispějuji s čistým srdcem a rád :))
Tady narážíme na jedno nepochopení. Asi jsem to zatím dostatečně neprezentoval.Sice možná nejsem vrcholně liberální jedinec, ale proti osobní svobodě jedince nic nenamítam. Ale marjána je fet a tím i zůstane a stejně jako destruktivně na charakter člověka působí dlouhodobá konzumace alkoholu, tak rozkladně (nebo spíš daleko víc - respektive jinak) působí i THC. Když to uznáš, tak to dělej, ale s plným vědomím toho, že konzumace má i silné negativní účinky.

BohouR: Správně, s nikým se neděl o své pocity. Zkuř se do bezvědomí a dodělej ve směsici svých zvratků a páchnoucí moči v nějakém squotu.

Tolik nikam zbytečných frází a nesmyslných výrazů v tak krátkém textu? :))
Jsi podobně agresivní, omezený a nesnášenlivý po konzumaci, za konzumace, nebo nezávisle na stavu? :)

Proti alergiím pomáhají antihistaminika a protialergenové očkování.
clothinguntero
(Zkuř se do bezvědomí a dodělej ve směsici svých zvratků a páchnoucí moči v nějakém squotu.)Krigerdorphus nechci urážet ale seš kripl
viridis
Prispevky od Krigerdorphus jsou psany jakoby slusnou a vecnou formou, jedu z nich vsak strika hodne. Autor vyuziva sve nepochybne znacne vysoke inteligence k manipulacim, prispevky viditelne nejsou psany jako polemika, ale jako provokace, misty docela sprosta.
K- , az bude kam. Prozatim volba Ignorovat tohoto uživatele.
PiosOne
kriger: marjána je fet? ok, je. ale patří do stejné kategorie "fetu" jako nikotin, tein, kofein. takže pokud chceš zavřít všechny uživatele "fetu" marjány, tak musíš chtít zavřít všechny uživatele ostatních lehkých "fetů". podívej se třeba na člověka, který pije několik káv denně. ten pokud si ráno nedá svoji "dávku", tak nemůže vůbec fungovat. já když si ráno špeka nedám (jako že nedám, protože to k rozjezdu nepotřebuju), tak normálně funguju. což se o kofeinových "feťácích" rozhodně říct nedá. stejný problém mají hošíci kouřící cigarety. pořád vybáhají mimo kancelář a dávají si nikotinový "fet".
takže podle tebe mají i tihle lidé jít do bohnic nebo se udat?
Krigerdorphus
clothinguntero: Kdepak, jsem zdravý a silný.

viridis: Kam ta ignorace povede? Uzavírání se dialogu s většinovou společností, která má výhrady k legalizaci drog, budete spět k sektářství. Ve výsledku budete atraktivní skupinou jen pro úzký okruh odbojných mláďat a svůj pěstitelsko-konzumační koníček budete pasovat do role postadolescentní zábavy. Budete si tak prodlužovat vlastní dětství :))

BohouR: Vlastně máš pravdu. Třicetiletí lidé, kteří stále konzumují drogy, žijí s rodičemi, které využívají, ničí se a jsou neschopní nést odpovědnost, to jsou děti. Vtipné je, že se svému koníčku věnují ve věku, ve kterém generace před nimi měla vlastní děti na hraně puberty.

Některé tvé příspěvky postrádají jakoukoliv jazykovou stavbu a dopátrat se v nich smyslu je oříšek tvrdosti železobetonu.

Já nemám nijak velké ambice kohokoliv řídit. Pokud bych je na krásně měl, pak není nic jednoduššího, než řídit člověka zmoženého thc. A jak vidíš, tak nejsem sympatizantem této drogy :)

"a hnedka smazaci je mimo" - Tato část textu je nad rámec mých dešifrovacích schopností.
Krigerdorphus
PiosOne: Nepatří. Samozřejmě že při vynechání pravidelného přísunu kofeinu dochází k abstinenčním příznakům, jako je změna pulzu, pokles krevního tlaku, nebo bolesti hlavy. Tyto problémy ale časem odezní a kofein se ti neukládá v pohlavních orgánech, ani ti definitivně nemění chemii mozku.
Samozřejmě že když vypiješ denně 20 turků na lačno, tak to máš za nějakou dobu spočítané, ale to víš.

Kuřáci by měli hlavně rozdupat svůj poslední balíček cigaret a přestat inhalovat ten dehet a další shit a začít místo toho sportovat. Viděl jsi už někdy krabičku cigaret? Je na ní takové drobné varování (asi přes 1/3 obalu) s poselstvím, že kouření způsobuje rakovinu a další milé věci. Možná by se to nemělo vůbec prodávat, ale to je věc národního svědomí. Takhle se s tím alespoň statečně společnost vyrovnala pojmenováním věcí pravými jmény.
A do budoucna tam možná přibudou i veselé obrázky zdevastovaných konzumentů. Kdyby se životní příběhy zhulenců daly přilepovat na rostliny, byl by to významný bonus ku prospěchu věci, ale lobby v tom asi ještě nebude silné :))

Tvé závěrečné tvrzení je nesmyslné už jen díky úvodu příspěvku ze kterého vzešlo.
Hellboy
Cus Kriegre, muzu se te zeptat..nestudujes nahodou psychologii, ci je to pouze tve hobby ? Hodne tvych argumentu o berlicce, vecnych adolescentech a vetsinove spolecnosti mi pride povedommich..neprecetl sis to nahodou nekde a ted delas chytreho ? -arogance neni dobra vlastnost :-)
Ne nechci te prudit, urcite budes inteligentni clovek, ale z tvich vet opravdu "srsi jed", vnimam u tebe urcite agrese a nenavist, kterou zamerujes pod zaminkou spravedliveho rozhorceni nad temito zfetivanyymi idioty, kteri tomu vubec nerozumi, na mensinovou skupinu...mas nejake neblahe osobni zkusenosti s hulici ci hulenim, ze se tak cilis ??? Nebo je to pouze snaha poucit mene gramotne ? Znas nem. slovo Klugscheisser, kdyz mas tak germansky znejici prezdivku ?

Rozhodne bych tve argumenty ovsem nebral na lehkou vahu....v mnoha bodech s tebou vice ci mene souhlasim....ale jak ty, tak i treba v tomto threadu bohour zajimate na muj vkus prilis extremni protipooly....
takhle nejak se hadaji nabozensti fanatikove obhajujici svoji viru....

P.S. Muzes mi blize vysvetlit pojem -definitivne meni chemii mozku-...to je nejakej novej pojem z neurologie nebo mlzeni ? :-)

S tema cigama naprosto souhlasim, ale bohuzel nesmis zapomenout, ze svoboda znamena i pravo cloveka na sebedestrukci....

a pro zbytek groweru...vim, ze je to pro hulice tezke(vim to sam), ale clovek si musi priznat, ze huleni se casem muze stat berlickou...a mozek muze prilis zezelenat :-) Je neprijemne to slyset od nekoho, kdo to takhle odsuzuje...

Peace a klidek panove....necilte se tolik :-)
Krigerdorphus
Hellboy:
Moje přezdívka zde není podstatná. Význam toho slova znám a podobné hodnocení mě nechává vcelku chladným od člověka, jehož všeobjímající a ohromnou inteligenci jsem neměl možnost zatím hodnotit z více, jak jednoho příspěvku a z toho to nedopadá moc dobře. Kdybych si tě vážil, třeba by se mě to i dotklo :)
Za současných podmínek a po přečtení tvého head shotu, mi příjde, že to slovo možná už v minulosti použili někde na tebe :)
Pokud ale toužíš se něčemu přiučit, tak ti mohu obohatit slovník o takové perly germánské gramatiky, jako Schwanzlutscher (to sem tak hezky zapadá), Leck' mich, Dummschwallen, nebo Dumpfbacke.

Ne, psychologii v mém pokročilém věku nestuduji. Nemám tak hodné příbuzné, kteří by mne a mou rodinu byli schopni na studiích živit a k mladistvé agilitě, která by mi dovolovala na plno studovat co chci, pracovat a udržovat teplo rodinného krbu, mám bohužel daleko.

Váš problém je, že nejste schopni chápat drobnou příchuť sarkasmu, kterým z nějakého vrozeného zlozvyku už mnoho let obohacuji i vážně myšlené příspěvky a považujete je ze nějaký jed, či co :))

Mám mnoho neblahých zkušeností, které jsem tu už líčil. Týká se to mých přátel, bývalých přátel, jejich pohledů do dálky, dotýká se to i mé rodiny a lidí mi blízkých. A vlastně i každý člověk je tomu druhému bratrem :)
bounty_killer
Hrmmmm.... tady to někdo nechápe... ale naprosto nechápe... Krigerdorphe, NO restekp 2 U :(
PiosOne
kriger: já jenom pořád nechápu proč se nás snažíš poučit o tom že drogy jsou špatné, áno. většina lidí tady si je toho vědoma a je ochotna podstoupit rizika z konzumace plynoucí. nikdo přece nechce skončit jako macháček v samotářích. pro lidi, jako je ten hulič v samotářích, jsou tvé argumenty zcela pochopitelné. ale ty si musíš uvědomit, že konopí není jenom droga dělající automaticky z lidí vyhulence. jde predevším o relaxační drogu, jejíž konzumací si člověk navozuje určitý příjemný stav, kterého mu tato droga (stejně tak třeba alkohol) může pomoci dosáhnout rychleji.
stejně tak má někdo návyk na čokoládu, rychlou jízdu autem (ta je na našich silnicích často k vidění a je rozhodně pro společnost více nebezpečná, než mů páteční večerní joint), skleničku whisky u krbu, nebo vážnou hudbu.
je spousta lidí kteří konopí berou třeba jako tu skleničku whisky a je to jenom jejich věc jestli si ji dají nebo ne, nebo jestli to budou skleničky dvě nebo tři. nikomu tím neškodí (maximálně sobě a to ještě minimálně). třeba já nekouřím, alkohol mi nechutná, vykonávám vysoce odbornou a zodpovědnou práci, aktivně sportuji, studuji vš a při tom všem konzumuji občas konopí.
a teď mi řekni, za co bych měl být potrestán a persekuován? že si chci dát svůj ekvivalent panáka nebo kousku čokolády? za to že dokážu po celodenním výkonu pro společnost vypnout a bavit se v kruhu rodiny a přátel? za to, že nepříspívám do státní kasy, protože si nekupuju cigarety a alkohol? za to, že jsem šlušný spořádáný občan, který si ve svém soukromí dá špeka? tak mi to sakra vysvětli, protože zatím jsi to neudělal.
PiosOne: Já mám za to, že 90% lidí tady si toho vědomo vůbec není.
Relaxační droga - už ten samotný název zní velmi děsivě.
Tvá společenská nebezpečnost jako huliče je prostě vyšší, než je tomu u čuněte přežírajícího se čokolády. To se nedá porovnávat, jde o základní princip. Droga je obezlička, berle pomáhající útěku z reality, která ale realitu ve výsledku pro konzumenta deformuje. Já nevím, třeba je někdo také senzitivní po čokoládě a upřímně takového člověka lituji, neb díky nadměrné spotřebě sacharidů v čokoládě bude brzy tlustý jako prase. Po trávě ale máte vlastně také hlad, tak se to třeba dožene :)
Přesto bych mohl argumentovat (pokládám srovnávání pěstění a konzumace drog vs dopravní přestupky za nemožné srovnání), za rychlou jízdu ti hrozí pokuta, odebrání řidičáku a popřípadě i žaloba za veřejné ohrožení, čili sankce a vy chcete pěstovat bez sankcí (když už využíváš tohoto kostrbatého příkladu)?
Srovnávat poslech vážné hudby s konzumací drog, to už je výsměch :)
Dát si "špeka" a být slušný a spořádaný občan se vzájemně vylučuje.

Nechce se mi to přepisovat, pomohu si citací: [i]U chronických kuřáků konopí se zjistil vyšší výskyt schizofrenie, řada pramenů popisuje těžší průběh této nemoci, jestliže postižený zneužívá marihuanu. Poměrně běžné jsou úzkostné stavy, panické ataky, poruchy nálady a pocity pronásledování po konzumaci drogy.

Závislost na marihuaně se vytváří pomaleji než na pervitinu. Závislostí jsou více ohroženi dospívající v obtížné životní situaci nebo s duševními problémy. Zde je třeba připomenout, že mezinárodně přijatá kritéria závislosti nevyžadují přítomnost odvykacího stavu, ale přítomnost nejméně tří ze šesti znaků závislosti. Kuřák konopí je tedy na droze závislý, jestliže např. pociťuje ve vztahu k marihuaně craving (bažení), špatně se ve vztahu k ní ovládá a pokračuje v jejím užívání navzdory škodlivým následkům, které jsou mu známy, i když nemá po vysazení drogy odvykací obtíže.

Důvod, proč se po vysazení marihuany neobjevují odvykací obtíže nebo proč bývají relativně slabé, je dosti specifický. THC (účinná látka v konopí) se při chronickém užívání hromadí v tukové tkáni a odtud se při abstinenci jen zvolna vyplavuje. Když se aplikoval antagonista THC (tedy látka, která blokuje účinek THC) pokusným zvířatům, kterým byl před tím podáván THC, akutní odvykací stav se objevil ...
... THC oslabuje v koncentracích, jichž se při kouření marihuany běžně dosahuje, protinádorovou imunitu. Rakovinotvorně působí ne pouze THC, ale také další látky obsažené v marihuanovém kouři. Podle jedné studie lze účinek dvou marihuanových cigaret na dýchací systém srovnat s dávkou 28 tabákových cigaret. Oslabení imunity u chronických kuřáků marihuany se projevuje také častějším výskytem i těžším průběhem infekčních onemocnění včetně zánětů průdušek a tuberkulózy. Marihuana zrychluje tepovou frekvenci a může představovat určité riziko pro osoby s nemocným srdcem. Byl popsán i případ dvou mladých mužů, kteří utrpěli v souvislosti se silným kouřením marihuany cévní mozkovou příhodu.

Řada studií popisuje nález THC v tělech osob zemřelých při dopravní nehodě ... atd.
[i]

Nevím co studuješ na školu, ale jistě se tam nevyučuje logika.
Srovnání čokolády, klasické hudby a THC mě dostalo do kolen :)
Co ode mě očekáváš? Mám začít prudce vertikálně kývat hlavou a schvalovat ti tvůj fet po práci?
Krigerdorphus
BohouR: Já ti nic nenakazuji. Pokud se chceš dobrovolně zničit, je to tvá věc. Spíš se tu přu o základní deklaraci pojmů na úrovni -> konzument tvrdí že tráva je jako čokoláda, já tvrdím že je to droga. Konzument tvrdí že se mu vůbec nic nestane, já tvrdím že se mýlí. Konzument mi tvrdí desítky dalších polopravd, já se snažím vysvětlit skutečnost dle práva.

Říkat mi to můžeš, ale po překonání tropické choroby napadající játra, kterou jsem dostal před mnoha a mnoha lety v asii, nekonzumuji alkohol, ani to víno :)

Jinak k tomu předcházejícímu Hostovi se přihlašuji opět já.
PiosOne
kriger: a včem konkrétně je moje společenská nebezpečnost vyšší?
za jízdu hrozí pokuta, ale ta konzumaci trávy přece taky (kdyby jenom pokuta). pokud budu jezdit na svém uzavřeném pozemku 200km/h, tak je po tom každému hovno, protože ohrožuju maximálně sám sebe a svůj majetek, stejně tak když kouřím na svém pozemku, tak ohrožuji jen sám sebe a svůj majetek. takže po tom může být taky každému hovno.
proč by to srovnání měl být výsměch? proč lidi hudbu poslouchají? protože se chtějí uvonit, relaxovat a já při konzumaci chci to stejné. dosahuji toho jenom jinou cestou.
tvá citace se týká chronických kuřáků, máš představu co ten pojem znamená? dělá to několik jointů denně, což rozhodně nejsou mé 2-3 skla týdně.
ano, thc se usazuje v tucích, dokonce i v nehtech a vlasech. ale v žádném případě se při uvolňování nestane to, že se cítíš jako po konzumaci. to je známý mýtus (a dnes již dávno vyvrácený, což bys jako znalý věci měl vědět).
ty znáš nějakou školu kde se vuyčuje předmět logika? já sice ne, ale mám předměty jako statistika, matematika, programovací tehniky, databáze... myslím že logicky mi to myslí.
jak už jsem psal to srovnání bylo dáno proto, protože člověk potřebuje relaxovat a každý to dělá jiným způsobem.
drogy ke společnosti prostě patří, stejně tak třeba prostituce. pokud se ti to nelíbí, tak se odstěhuj někam do pralesa. jenomže tam narazíš na domordce a ti si taky dávají pěkný věci (kaktusy, houby).
jestli ti vadí, že si ničíme zdraví, tak si uvědom znečištěné prostředí, stres, geneticky upravované potraviny, podívej se pořádně na složení potravin.
prostě hulím a hulit budu i když riskuji pokutu nebo kriminál. je to totiž moje věc a můj život. svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého. já tohle respektuju a očekávám že budou i ostatní, pokud ne a chtějí mi moji svobodu omezovat a něco kázat o morálce. tak je to jejich boj.
schválně zkus přijít někam do hospody a prudit chlapy, že alkohol je svinstvo atd. jsem zvědavý jak bys dopadl.
pořád mi neni jasný proč tady s námi feťáky vůbec jsi, tohle ke server o pěstování a konzumaci konopí. když se ti to nelíbí, tak si jdi na nějaký protidrogvý nebo křesťanský server, tam si budeš s lidma rozumět a budete se moci poplácávat po ramenou a diskutovat o feťácích.
delph
To Krigerdorphus:
Ano marihuana je spatna, budu po ni schizofrenni budu mit úzkostné stavy, panické ataky, poruchy nálady atd(nic z toho sem nikdy nemel,ale budiz)Sem si techto rizik vedom. Nechapu proc ti vadi moje 2kytky za barakem nebo Piosonuv vecerni joint. Nenabizim to Tvym detem(rodine),nervu Ti naplech(intoxikovan)v noci pod oknem, nefoukam Ti ten hnusnej kour pod nos(narozdil od tech mothafucka nikotinJunkies). Tak by me zajimalo cim Te omezuju. Me taky nevadi kdyz si vlezes na panelak a hopnes dolu nebo si pistoli ustrelis bednu(a je to nebezpecnejsi nez marijana),ale kdyz pojedes jako krava, hmm dostanes pokutu super nebo nekoho zabijes a to nejenom sebe=uz podelavas nekoho druhyho(viz muj podpis).Ja vim ze M je nebezpecna ale i kdyz tady davate Samotre-Jakuba jako odstrasujici priklad tak:nezabijel lidi,nedyloval,makal proste nebyl asocialni zivel a pritez pro spolecnost, i kdyz to byl magor.
Delph
PS: pripadne na me nechod s kecama ze m je prestupni droga je to blbost
PPS: off topic nesnasim cigara a kuraky uz aby krabka stala aspon 200,-uz kvuli tomu pomalu nechodim ani do Pubu pac my vzdycky tak hnusne smrdi hadry od zku... cigar
jirkaf
YARRECKu-nezbyva, nez respektovat zakony. jednou je pestovani a drzeni drog nezakonne, cili se neda nic delat a nadavat na to, je jako nadavat, proc nemuzes pres vesnici jezdit 100km/h. proste to nejde.
a to, ze ti zabavili fet, policistum nevycitej, delali jen svou praci.
jirkaf
bungle-cokolada poskozuje pamet v mozku? cokolada je drogou levicove komunity?

a vazna hudba? poslouchaji snad squatteri vaznou hudbu?
delph
Bungle: Dik moc za osvetleni problemu, to sem netusil.Stejne jsem spise regoval na prispevek Krigerdorphuse. Myslel jsem jako ano marihuana ma jakasi zavazna(nebo mene)rizika o kterych vim(e) a akceptujeme je. A jsem ochoten nest nasledky sveho jednani.
PiosOne
jirkaf: k té rychlosti -> omezení je správné, proože rychlou jízdou ohrožuješ nejenom sebe, ale i ostatní. ale to že si dám večer jointa nikoho neohrožuje. ty to pořád nechápeš?!
respektovat zákony -> ano většinu jich respektuji, ale když si nemůžu dát drogu kterou jsem si vybral já a né za mě někdo jiný (jako je to v případě alkoholu), tak na zákon kašlu, protože kromě normálních zákonů existují ještě zákony jiné (morální). a ty by měl mít každý člověk, mám je i já a podle nich nedělám nic špatného, když si dám špeka.
marihuana poškozuje krátkodobou paměť, stejně tak kognitivní funkce, ale po vysazení se tyto vrací do normálu, stejně tak pohyblivost spermií. jinak to poškozování je dle některých studií potvrzeno a dle jiných vyvráceno, takže to zase tak jisté není.
co sem pleteš levicovou komunitu? co to má jako být? že trávu hulí jenom komanči?
vážnou hudbu přece může poslouchat každý, i ten squatter (pokud má na čem). vážná hudba oslovuje spoustu lidí, ne jenom nějakou elitu.
Hellboy
Kriegerdorphusi.....promiň, ze jsem tě urazil mojím „rádoby inteligentním příspěvkem“ ..chápu. že tě jako zkušeného kmeta musela urazit kritika pro změnu tvé ohromné a všeobjímající inteligence od mladého zhuleného hlupce :-)…. Tomuhle se říká sarkasmus, kamaráde…je tam i přídech sebeironie, z tvého příspěvku chápu, že význam tohoto slova ti asi není moc blízký… ale teď už bez dalšího hloupého osočování …je mi opravdu trochu líto, že jsem tě až tak urazil…doufal sem, že se alespoň pokusíš rozumně odpovědět na mé otázky a přiblížit mi svůj názor a důvody, které tě k tvému stanovisku dovedli. Jenže ty jsi se o to ani nepokusil. Jestli sis vůbec celí můj příspěvek přečetl, tak pochybuji, že ses nad ním vůbec pokoušel zamyslet … akorát jsi se zase snažil urážet a poučovat a promiň mi, že jsem zase tak nehezky upřímný - napařovat se. Německé nadávky ti jdou hezky, to je pravda ale na mě předvádění tvích znalostí bohužel zapůsobit nemůže, jestliže nejseš Muttersprachler nebo profesor germanistiky či translatologie…nemáš na mě co se NJ týče žádnou šanci :-) - i my mladší máme právo na trochu arogance :-)
Ale tu zlobu z tebe opravdu vnímám moc silnou a zahořklost a nespokojenost….chápu, že ve svém věku a se všemi zkušenostmi (ač je stejně jako ty mou inteligenci nemůžu objektivně hodnotit) nám chceš a určitě máš i hodně co říci. Ale když k této komunitě budeš přistupovat s despektem a arogancí….nikdo tě nebude brát vážně, ani kdyby si měl pravdu stokrát….zloba plodí zase jen zlobu a to je škoda ( to je k tomu studiu a mladistvé agilitě…nezávidět a pomáhat, to radím já)

Přiznám se, že jsem tě chtěl slovem Klugscheisser cíleně vyprovokovat, abych o tvém charakteru něco více zjistil a něco si ověřil, ale takovou vehemenci sem opravdu nečekal…..připomínáš mi trochu profesora Machače v pokročilém věku, kterého jsem měl na filozofii na ffuk….Studna znalostí, na jeho věk bystrá mysl a i sem tam ostřejší jazyk :-) a i z tvé poslední věty jde vidět, že přes všechno co jsem ti teď vytýkal můžeš bejt pohodovej a příjemném človíček s kterým se dá výborně pokecat..když ovšem chceš ….stejně jako pan profesor

Jinak přeju hezký den a přiznám se, že mě ta tvoje odpověď v první chvíli také celkem vytočila :-)

P.S. tvuj příspěvek pod nickem host není hoden tvé inteligence, sorry …. Neber všechno co čteš tak vážně a jako stopro pravdu a zkus sám přemýšlet…..když mluvíme o logice…co slovní spojení objektivita sdělovacích prostředků a výzkumu financovaného různými zájmovými skupinami? :-(

Peace
Kriegerdorphusi.....jses fakt srandovni :) Musim se Ti fakt smat...
Uplne te vidim, jak u tech svejch prispevku onanujes... A kazda zminka o tve "inteligenci" znamena novej orgasmus :)

Lidi, ktery maji potrebu bejt "inteligentni" znam nekolik, sam k tomu mam bohuzel taky jeste nekdy sklony :) Ve skutecnosti jsi se ve svym vyvoji ale moc daleko nedostal.. Tyhle fasisticky svaty pravdy proste odporujou nejzakladnejsim svobodam jednotlivce a clovek, kterej alespon trochu premysli (skutecne premysli, nepapouskuje cizi argumenty), davno vi, ze tenhle pristup je scestnej... A bohuzel k lasce k bliznimu mas hooodne daleko, soude podle tvych povysenych az nenavistnych prizpevku... Typoval bych te na nejakyho vsevedouciho krestana, coz je velmi nebezpecna odruda :) Pisu to proto, ze z krestanske nauky jsem si vzal docela dost veci, aniz bych se nechal zmanipulovat celou tou cirkevni strukturou a komunitou... A pokud je moje domnenka spravna, tak delas krestansky nauce (tem dodnes platnejm aspektum, jako je jiz zminovana laska k bliznimu atd...) hodne spatnou sluzbu...

Zkusim ti na zaver dat par veticek, nad kterejma bys mohl vecer meditovat, treba ti v ty racionalni zatuhlosti pomuzou :)

Takze:

#1 Slusny a sporadany obcan nehuli :)

#2 Nechame zavrit vsechny hulice, protoze huleni u nich podporuje rakovinu, schizofrenii atd..

#3 Kdo huli, je nesvepravnej, nesamostatnej ubozak bez soudnosti; troska, kterou musime prevychovat..

#4 Ja, Kriegerdorphus, jsem vysoce inteligentni bytost s poslanim ocistit tento svet od fetacke spiny a zavest konecne svaty rad :)

preju Ti hodne stesti.... david
Krigerdorphus
Je to tu sam freak a loser. Vyjadřujete se dětinsky, argumentace ani nejste schopni :) ... bez ohledu na věk, tak co s vámi?
Přeji vám, ať vám ten váš plevel v záhoncích zajde, pokud nějaký přece jen vzdejde, či ho jinak vyzískáte, tak ať se kouřem zakuckáte a po plevelových koláčcích ať vám je blivno jak psům. Mějste se tu hezky, neustávejte v intenzivním poplácávání po vašich rachitických ramenech. Mějte se.
Taker
Hele Krýgu jediný co mě na tvým příspjefku fakt jako překvapilo je, jaxi sakra dokázal takle fcelku udělat toho smajlíka??? :confused:

To mi teď bude wrtat hlavou celou noc :eek:


: ) :) :-) fakt nechápu - to přece nejde :confused:
Dude
hele krígl - já se s tebou snažil argumentovat ve dvou threadech - spíš mi přišlo, že rozumný argumentce nejsi schopen ty:p:, tvuj poslední příspěvek to pouze dokládá:rolleyes:
BRAINDEAD
Tleskam ti Hellboyi:) ses jeden z mala kterej je s timhle negativistou K..........,schopnej vest nejakou rozumnou diskusi.
chapu ze tomuhle chytrolinovi se argumentuje tezko(me osobne je dost volnej-mam svou hlavu-kazdy sveho stesti strujcem-ze?)
akorat me trochu zarazila ta snuska nadavek a pod. myslim
ze takovy lidi se daj do patricnych mezi odkazat i slusne-coz
by se k nam uzivatelum mekkych substanci hodilo podle me vic-ale co
jen muj nazor:)
Aryan
Taker: kdyz davas odpovedet tak v options je "Disable Smilies in This Post" .......
Ale to si jen myslim tak schvalne ...
:) :( :o ;) :D
Taker
4 Aryan
Jo díkes, teď už budu vědět :----)



No vlastně mi ani tak o toho smajlíka nešlo (ikdyž proč by si ho vypínal...)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma