Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Klonování v bubbleru - nový způsob ?? - Klikni zde pro originální téma
Mystical
Zdravim GrowerZzzzz

Dneska sem tak listoval na overgrow a narazil jsem na zajmavy zpusob klonovani v nasledujicich radcich vam to zkusim popsat.

Klony jsou v mini bubleru , ale do vyka neni vlozen hydro kvetinacek , ale asi 3 - 4 cm dlouhe brcko. Do brcka je zandany klon. Klon se nedotyka vody v bubleru.Na spodni cast klonu lehce strika voda kterou rozprasuji bublinky.V bublacku se nehnoji pouze se drzi Ph 5 - 6 .. myslim , ze se dokonce ani nesviti !!
A bubla se 30 min. , pote je vzduchovani 60 min. vypnuto a tak porad dokola.

Mno zkuste se k tomu vyjadrit popripade doplnit. :jumper:
Mystical
Jeste obrazek
Mystical
obrazek
robos
no zaujimave, ma to niekto vyskusane? myslim tu na G.
Mystical
to Realist

No jasny maloval jsem to sam ... :o)
mydena
No jo,ale co pak s tím brčkem až klon vyroste?Neoslabí se v daném místě stonek?Nebo brčko poté odstraníme?Moc to nechápu.Pište,pište,pište...
Mystical
to mydena:

Klon v tomto bubleru neroste je tam pouze aby pustil korinky .... po 4 az 14 dnech by mely byt korikny dostatecne velke na presazeni do pudy, nebo do klasickeho bubleru ( na pestovani )
Mystical
Nemusi to byt brcko ... ale proste ti to tek klon musi udrzet ve vyku. Lepsi bude asi neco v vetsim prumerem , aby se pri vyhahovani klonu neporusily korinky ....
viridis
Lepsi je udelat do deklu diry cca 10mm a rizky do ni upevnovat 'spuntem' z polystyrenu, ktery ma z boku nozem proriznutou drazku, do niz klon vlozime; pri zasunovani do otvoru v deklu polystyren lehce namackneme, takze se spunt i z boku uzavre a klon je jakoby v polystyrenove trubce. Po zakoreneni vytahneme spunt i s klonem a vyjmeme jej opatrne bokem spuntu. Vyhoda: naprosta cistota, snadna udrzba rizkovny, neni treba shanet zadny substrat (a platit jej). Svitit se musi, 18/6. Bublat doporucuji furt.
S tema slamkama je to fajn, ale musi se pak prostrihnout, coz se dela blbe (nevidim na to). Brcka jsou vyborne na znaceni.
P.S. mimochodem, velikost brcek uvadis 3-4 cm, tzn, rizky maji podle toho pres 7 cm ! to jsou obrovske obludy .... staci velikost 2.5, maximalne 4 cm - a to uz se mi zdaji zbytecne veliky....
Mystical
to Virdis :

Chlape diky za obohaceni diskuze .. je videt ze mas prakticke zkunesti. Mno ta delka brcka je asi mensi jak uvadis ty ( ja to pouze odhadoval z obrazku ).

Hlavni vec je aby klony nepropadly to vody ... a dulezita je bezproblemova manipulace s jiz zakorenenymy klony .. Jen by me zajimalo jak se ten rizek pak vklada do RW kostky ... ta se asi musi nariznou ze strany . ..... co ??
Mystical
to BohouR:

Ja myslel ze tohle je zpusob jak rizky nechat zakorenit a pak je prendat do bublaku ... kde uz budou cele koreny ve vode ...
Deda Mraz
Mystical: vždyť jo, ale proč se zakořeněnej řízek snažit rvát do rw kostky, když to můžeš dát takhle "nahatý" přímo do keramzitu a začít bublat? Asi tenhle způsob taky vyzkouším.
Mystical
to Deda Mraz:

Mno aby to udrzelo vahu kytky ...
Deda Mraz
Mystical: nevím přesně jak to myslíš, protože váhu kytky nese keramzit a malá rw kostička by jí stejně nijak nepomohla... Pokud myslíš velký rw kostky, tak ty jsem ještě nikoho v bubláku používat neviděl.
mydena
citace:
Původní příspěvek od Mystical
Nemusi to byt brcko ... ale proste ti to tek klon musi udrzet ve vyku. Lepsi bude asi neco v vetsim prumerem , aby se pri vyha
hovani klonu neporusily korinky ....
....No,právě-moc jsem to nechápal právě i kvůli tomu vytahování- kořínky by se zaručeně mohly poškodit a to není náším cílem.Nevím,ale nezdá se mi to příliš praktické...tedy to s tím brčkem..
Mystical
jasny ... uz sme tady psaly , ze to muze bejt podelne rozriznuty polystyrenovy spunt .. a rizek pak vyndas bez problemu ..
mydena
To Mystical:Jo,v poho,možná by ten polyester byl lepší,ale i tak si myslím,že to chce pořádně vychytat.Např.místo polystyrénu použít pěněný polyamid /japonský polystyrén/nenasakuje tolik vodu jako klasický,tím pádem menší riziko uhnití stonku.Můj názor ;)
Deda Mraz
mydena: nechci se hádat, ale řekl bych, že pěnový polystyren vodu zrovna moc nesaje. Zkus z něj někdy nějakou vodu vymačkat :D
Jinak samozřejmě BohouRův polystyrenový špunt je asi to nejlepší, ale na druhou stranu si myslím, že ani naříznout z protilehlých stran a roztrhnout to brčko by nebyl zas až takový problém...
Deda Mraz
Tož tedy viridisův polystyrenovej špunt je to tedy...ta paměť :rolleyes:
A vodu to podle mě sát ani nemůže, vždyť to není porézní materiál...
mydena
To Deda Mraz:Máš na mysli ten klasický bílý polystyrén složený s takových nepravidelných kuliček?Stejně jako Bohour tak i já,jako malý kluk jsem jezdil po řece na voru vyrobeném z tohoto polystyrénu a časem nasával vodu a potápěl se,proto jsme scháněli tehdy drahý a málo dostupný pěněný polyetylen,který vodu nesál témě vůbec.Možná byl ten klasický trochu stěřelý,proto sál vodu,nevím.Zkus jej nechat 14-dní pod vodou,nebo ve vlhkém prostředí jako je hydráček a uvidíš,že nějakou vodu potom vymačkáš. :)
blek
Takto zakořeněný řízek se nedá vrazit do hlíny ? Že se tady bavíte jen o hydru tak nevím jestli to hlíny nemusí bejt zakořeněný už v něčem jako rockw.. Protože jestli to problém není tak mi tenhle způsob cloningu připadá docela fajn. Jo a tak y, větvičky se přece namáčej nejdřív v nějákym tom stimulantu růstovým kořenovým či co aby pustily ty kořínky líp. To se v tomle bublu nedělá. Díkes za případné objasnění
mydena
Jasně,že se dá vrazit i do země,ale bubler máš čistou metodu pěstění,navíc to roste jak z vody.No,však to taky ve vodě roste.Je to mnohem rychlejší.Víc Ti snad napíšou zkušení Growers.
Mystical
to Blek:

Nejsem zrovna zkuseny grower , ale chilku to tady uz procitam .... mno nejaky ten stymulator tam muzes napatlat klukum se tady osvedcil Stymulax I,II,III ... tyhlety stymulatory ti pomahaji urychlit proces vyraseni korinku , takze by to mohlo nejaky ucinek mit. Tedy kdyz se to nesmyje vodou ....
Deda Mraz
mydena: dobrá, vyzkouším a pak poreferuji.

ostatní: co se stimulantu týče, může být přeci rozpuštěný ve vodě... A nebo použijte na řízek gelový Stimulax III, ten by snad mohl nějaký čas odolávat oprskávání vodou.
lSlUlPl
Polistyren bych doporucil ten co je z nej na nekterech druhah hajzlu plovak je na to dokonalej ale musis se stim dost rezat ale kdyz jses opatrnej tak ti to vydrzi na dlouho
blek
Diky díky, no. Já vidim jak tady hydro všichni vychvalujou a výsledky maj supa, ale já sem zatim spokojenej s kvalitní hlínou. O rychlost mi zas tak nejde a na kvalitu si nestěžuju. Mě šlo jen o to jestli se ty holý kořeny nezničej když je píchnu jen tak do hlíny)(jemě samo). Sem myslel že je ta rw kostka je i tak trochu chrání.
Pflusik
Vytáhnu tohle téma, protože bych si rád něco ujasnil, ve faq se píše ponořit konce stonků pod hladinu. To, co je popisované tady mi připadá jako variace na aeroponní klonování, což je zajímavý, ale pro někoho jako já zbytečný. Takže kdyby to někdo četl, normálně ponořit?
carlos
Je to jako aero clonner... Mas vetsi sanci ze to neshnije kdyz to nechas v kombinaci vzduchu a vody (mlze) nez jen ve vode... Viz 3. obrazek.
Carllito
Mám dotaz
Je tu někdo kdo tohle nafotil jak to jakoze vypadá ...

Rozumím tomu co je psáno ale rad bych to viděl a zkusím
Mr.MEN
https://youtu.be/8YYY6mqbIn4
Carllito
Díky díky

Mezi tím jsem to našel a udělal

Ale cením

Díky


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma