Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Dneska sem tak listoval na overgrow a narazil jsem na zajmavy zpusob klonovani v nasledujicich radcich vam to zkusim popsat.
Klony jsou v mini bubleru , ale do vyka neni vlozen hydro kvetinacek , ale asi 3 - 4 cm dlouhe brcko. Do brcka je zandany klon. Klon se nedotyka vody v bubleru.Na spodni cast klonu lehce strika voda kterou rozprasuji bublinky.V bublacku se nehnoji pouze se drzi Ph 5 - 6 .. myslim , ze se dokonce ani nesviti !!
A bubla se 30 min. , pote je vzduchovani 60 min. vypnuto a tak porad dokola.
Klon v tomto bubleru neroste je tam pouze aby pustil korinky .... po 4 az 14 dnech by mely byt korikny dostatecne velke na presazeni do pudy, nebo do klasickeho bubleru ( na pestovani )
Nemusi to byt brcko ... ale proste ti to tek klon musi udrzet ve vyku. Lepsi bude asi neco v vetsim prumerem , aby se pri vyhahovani klonu neporusily korinky ....
Lepsi je udelat do deklu diry cca 10mm a rizky do ni upevnovat 'spuntem' z polystyrenu, ktery ma z boku nozem proriznutou drazku, do niz klon vlozime; pri zasunovani do otvoru v deklu polystyren lehce namackneme, takze se spunt i z boku uzavre a klon je jakoby v polystyrenove trubce. Po zakoreneni vytahneme spunt i s klonem a vyjmeme jej opatrne bokem spuntu. Vyhoda: naprosta cistota, snadna udrzba rizkovny, neni treba shanet zadny substrat (a platit jej). Svitit se musi, 18/6. Bublat doporucuji furt.
S tema slamkama je to fajn, ale musi se pak prostrihnout, coz se dela blbe (nevidim na to). Brcka jsou vyborne na znaceni.
P.S. mimochodem, velikost brcek uvadis 3-4 cm, tzn, rizky maji podle toho pres 7 cm ! to jsou obrovske obludy .... staci velikost 2.5, maximalne 4 cm - a to uz se mi zdaji zbytecne veliky....
Chlape diky za obohaceni diskuze .. je videt ze mas prakticke zkunesti. Mno ta delka brcka je asi mensi jak uvadis ty ( ja to pouze odhadoval z obrazku ).
Hlavni vec je aby klony nepropadly to vody ... a dulezita je bezproblemova manipulace s jiz zakorenenymy klony .. Jen by me zajimalo jak se ten rizek pak vklada do RW kostky ... ta se asi musi nariznou ze strany . ..... co ??
Mystical: vždyť jo, ale proč se zakořeněnej řízek snažit rvát do rw kostky, když to můžeš dát takhle "nahatý" přímo do keramzitu a začít bublat? Asi tenhle způsob taky vyzkouším.
Mystical: nevím přesně jak to myslíš, protože váhu kytky nese keramzit a malá rw kostička by jí stejně nijak nepomohla... Pokud myslíš velký rw kostky, tak ty jsem ještě nikoho v bubláku používat neviděl.
Původní příspěvek od Mystical Nemusi to byt brcko ... ale proste ti to tek klon musi udrzet ve vyku. Lepsi bude asi neco v vetsim prumerem , aby se pri vyha
hovani klonu neporusily korinky ....
....No,právě-moc jsem to nechápal právě i kvůli tomu vytahování- kořínky by se zaručeně mohly poškodit a to není náším cílem.Nevím,ale nezdá se mi to příliš praktické...tedy to s tím brčkem..