Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Zakopání - ano-ne? - Klikni zde pro originální téma
brtinka
Mám zakopané 5 let, každý rok vykopávám a je to rok od roku lepší. Mám to metr dvacet hluboko....
Muth
Taky jsem o tom premyslel. A neni to tak spatnej napad.
Vcem to mate zakopany?
PiosOne
muth: zakopává se to obvykle do země
brtinka
Mám to v mikrotenových sáčkách a v pětilitrovce, perfektně ochráněné proti vodě a vniku vzduchu dovnitř.... Je to parádní matroš, prostě rok od roku lepší a lepší, ale taky to rok od roku strašně smrdí...
Muth
2 PiosOne:
Na to bych neprisel. A ptal jsem se v cem se to zakopava a ne do ceho. Tak si vsechno nejdriv poradne precti a pak davej rady.
SperGeor
Jo, zakopat do hlíny není špatný. Jednou mi to dokonce trochu začalo plesnivět. No a pak to byli šílené haldy. POZOR NA PLÍSEN´!!!!!!!!!!!!!!
PiosOne
muth: klídek borče :), ptal jsi se v čem to máte zakopaný, já ti odpověděl v zemi. jak jsem měl vědět, žes to myslel tak jak jsi to myslel?? spousta lidí se tady ptá na naprosto triviální věci, pokud tě moje odpověď urazila tak sorry, ale je to tvůj boj
brtinka
Co se té plísně týče, myslím, že pokud nejde o totální napadení celého materiálu, tak bych možná aj řekl, že je to spíš plus..Nějaká lehká povrchová plíseň není vůbec na škodu, časem by měla sama zmizet. Ale udělá to z toho matrošu nářez...Celé zakopávání má následek ten, že různé typy kanabinoidů se přetransformujou na delta 9 a delta 8 transTHC, takže výsledný materiál je několikrát silnější, než výchozí produkt..
Muth
2 piosone:
To je v poho, ja se tady rozhodne nechci s nikym hadat. Jen nemam rad kdyz se mnou nekdo mluvi jako s debilem. Mas pravdu, ze se tady spousta lidi pta na blbosti, ale mezi ne ja nepatrim.
SperGeor
To: Brtinka- Souhasím s tebou, s trochou plísně se mi to zdá silnější........ Vedlejší téma- tam kutí plísně a toxiny
Deda Mraz
brtinka: Hele mě se to nějak nezdá. Pokud je mi známo, psychoneaktivní konopné kyseliny se na THC mění jen působením tepla. Naopak působením vzduchu (a ten nevyloučíš, ledaže bys používal nějaké vakuové balení typu Vac-Sy) účiné látky degradují. Proto je mi divné, že by to bylo rok od roku lepší, jak říkáš. Jestli teda nemyslíš spíše to, že je to rok od roku více vytuhávací. To by naznačovalo změnu poměru CBD/THC ve prospěch CBD, ale to je pro většinu huličů spíše negativní skutečnost...
A s tím, že lehká povrchová plíseň není vůbec na škodu nemůžu souhlasit už ani náhodou. Plíseň je pro hulení smrt.
PiosOne
muth: ok, chápu a píšu si do poznámek "muth není debil" :rejp:
brtinka
Gannja: Já osobně ty plísně samozřejmě nijak nevyhledávám, ale když už se tam v malé míře vyskytnou, tak se je snažím eliminovat, o otravu nestojim, že jo, ale......
DedaMraz: Je to možná jen můj subjektivní názor, nikdo nemůže vědět, co se tam chemicky odehrává, ale pár lidí, kteří to každoročně koštujou se mnou má můj názor. Nejsu chemik, tak si to nedovedu nijak vysvětlit. Vacsy používám, snažím se co nejmíň eliminovat přístup vzduchu a vlhkosti....
brtinka
Teda...oprava: ....snažím se co NEJVÍC eliminovat přístup vzduchu a vlhkosti......chybička se vloudila
brtinka
Tady je kdyžtak fotka těch vykopaných
canman
vypada to slusne tak si to uzij dositosti
brtinka
A ještě tady
brtinka
Stářím to táhne na šestý rok... Účinky: the best
Ouki Kouki
Neplesniví ti to??
hexamin
to brtinka
verim ze to ma svoje+
napr psychilogicky efekt ze sa na to velmi tesis alebo rozklad florofilov a niektorich polysacharidov zlepsuje chut a toho vzduchu sa neboj ak sa to mas ook zatvorene vnutri je vzduchu minimum
lordWilliam
Asi před měsícem jsem kouřil matroš co byl přes zimu zakopanej a musím vám povědět že nic hnusnějšího jsem v životě nekouřil, chutnalo to jak pneumatiky (ne že bych je někdy kouřil, ale dovedu si to představit :-°) Jinak bych řekl že to zmašťovalo víc než předtím ;-°)
brtinka
Plíseň se objevila někdy po 2, 3 letech, ale jen v malém, úspěšně sem ju eliminoval, takže teď už ani náznak po plísni. Chuť je docela zajímavá a sympatická, ale co se odéru týče, naprosto shodný s vůní hnoje. To je záležitost, která se nedá asi nijak ovlivnit, je to přirozené, ale žádnou zavadu v tom neshledávám, zkrátka přirozená věc. Ale v chuti se to nějak výrazněji neprojevuje.
brtinka
Prostě zakopání můžu z vlastní skušenosti jen doporučit.
canman
jo jo taky bych zaopaval kdybych mel co he he he............................
What a fuck? Polovina prispevku smazana a jak mam vedet vo cem je rec......... Ale de mi vo tohle........Uz dost roku si urodicku na zimu uskladnuju.Dam to do zavarovacek a poradne utahnu at tam nejde vzduch,a uskladnim ve tme.Pres zimu si tak pohuluju,ale ty vzorky ktere vytahnu az nakonec (cca po roce) jsou mnohem silnejsi nez po sklizni.
je to pry spusobeno nejakou reakci..........Nevi tady nekdo vo tomhle neco vic?Moooc by me to zajimalo THX
Zato tys to tim prizpevkem cely spasil...........
citace:
Původní příspěvek od Free_tekk
Ale de mi vo tohle........Uz dost roku si urodicku na zimu uskladnuju.Dam to do zavarovacek a poradne utahnu at tam nejde vzduch,a uskladnim ve tme.Pres zimu si tak pohuluju,ale ty vzorky ktere vytahnu az nakonec (cca po roce) jsou mnohem silnejsi nez po sklizni.
je to pry spusobeno nejakou reakci..........Nevi tady nekdo vo tomhle neco vic?Moooc by me to zajimalo THX


tak to bude.Nahodou se mi pripletla jedna sklenka materialu(z lonskeho indooru) mezi sklenky z listim.Obevil jsem ji az ted a je to nejsilnejsi hulo,co jsem zatim kouril.
Jiny material jsem zase susil na zahrade pod pristreskem(od sklizne az do ledna)pri te vlhkosti se to susilo extreme pomalu,proslo to par mrazikama a bouralo to lidi :-)
To xerthon: Tak tak.neco sem nasel.Takze to prihazuju.

V čerstvě sklizené úrodě je většina THC, někdy i všechen, ve formě kyseliny tetrahydrocannabinolové. Procentuální vyjádření záleží na době sklizně a podnebí, v němž bylo konopí pěstováno. Nezralá tráva ebo tráva pěstovaná v severnějších zeměpisných šířkách bude pravděpodobně obsahovat více kyseliny THC než samotného THC. Kyselina samotná není psychoaktivní, postupným sušením rostliny se jí však většina přeměňuje na aktivní složku THC, a to přírodním procesem známým jako dekarboxylace. Většina zbylé kysleiny se na THC přemění během dvou let. Bohužel, během tak dlouhé doby většina THC zoxiduje. Nicméně kdyby mohla dekarboxylace probíhat ve vzduchoprázdnu, k souběžné oxidaci by nedocházelo. Ve vysušeném produktu může další dekarboxylace ještě nepřeměněné kyseliny THC podpořit zvýšená teplota. Během kouření, ačkoli většina THC a THC kyseliny je zničena vysokým žárem, je to, co dorazí kdo kuřákových plic, již přeměněno na aktivní složku THC. Jestliže je látka obsahující kyselinu THC zahřáta na teplotu kolem 100°C (bodu varu vody) a po dobu 75 minut udržována při této teplotě v prostředí dusíku nebo kysličníku uhličitého (tedy v prostředí neobsahující kyslík), veškerá kyselina se promění v THC. Tradiční konopné recepty vyžadují před dalším použitím marihuany její pražení v oleji či másle. Olej chrání produkt před oxidací, zatímco horko aktivuje THC. K této aktivaci dochází rovněž při extrakci haš oleje z konopí a při kterékoli proceduře, kdy dochází k zahřívání či vaření rostliny.
Pokusme se nyní shrnou vše, co víme o účincích konopí. Jestliže vysoké teploty nebo přílišné vaření mohou účinnost THC zničit, běžné teploty pro normální dobu vaření mohou aktivací THC sílu drogy zvýšit.

Zdroj: Vaříme s konopím-Adam Gottlieb
Freeloader
sakra chlape tohle je informace k nezaplaceni,jestli to dobre chapu tak dyz teor. dam huleni do nadoby a vodsaju z ni vzduch ta,zahreju na 100°C po dobu 75min tak potom sty sklenicky vytahnu extra model??
jinak K+ si urcite zaslouzis
citace:
Původní příspěvek od Freeloader
sakra chlape tohle je informace k nezaplaceni,jestli to dobre chapu tak dyz teor. dam huleni do nadoby a vodsaju z ni vzduch ta,zahreju na 100°C po dobu 75min tak potom sty sklenicky vytahnu extra model??
jinak K+ si urcite zaslouzis

proste z ganji co mash vytahnes max - proto se ve vetsine navodu doporucuje "susit" aspon po dobu 2 mesicu..ale ruku na srdce ja to nikdy nevydrzel :D
Pan Krbec
neco na tom asi je, pred nedavnem me nekdo radil po sklizni kytku polit varici vodou,..me se do toho moc nechce, vyzkousim to raci s tou nadobou..thx
HighToDeath
A o jakem zakopani byl tento thread puvodne? :)
Magor
citace:
Původní příspěvek od Freeloader
sakra chlape tohle je informace k nezaplaceni,jestli to dobre chapu tak dyz teor. dam huleni do nadoby a vodsaju z ni vzduch ta,zahreju na 100°C po dobu 75min tak potom sty sklenicky vytahnu extra model??
jinak K+ si urcite zaslouzis


Zdar, lidi já nějak nechápu co máte všichni s tím odsáváním vzduchu. V litru vzduchu je tak 0.2 gramu kyslíku. Takže když do nádoby pořádně napěchujete a zavřete, máte tam pár miligramů O2 a zoxiduje úplné minimum.
BTW, proto je zakopávání lepší než vakuování - do pytlíku ten kyslík dřív nebo pozdějc prodifunfuje (nebo to prostě přestane těsnit), zatímco pod zemí a přes sklo nemá moc šanci.
wasco123
NE, nezakopavat, hrozi plesen. Staci jedna kvapka a cele sklo je v prdeli.
Celller
Pinus: tak to zalep silikonem, nebo tavnou pistoly:)

Jinak lidi, nektery z vas tu pisou pekny srance, meli by ste si to promazat! Meli by se sem psat pouze poznatky lidi, co uz zakopano meli, aby podali dostatek informaci pro telata, ktery sou tak nesikovny, ze neumi utesnit sklenici a porad se na neco ptaji, pritom je to primitivni! ten thread pak straci na smyslu, kdyz se tu porad dohadujete jestli tohle, nebo tohle, je to jedno, jde o uskladneni


Takove male shrnuti, pro mene chapave-

Suche palice vlozime do sklenice, aby nebyla uplne narvana, na vicko sklenice muzeme polozit slaby igelit a prez nej zavreme na pevno, potom muzeme kolem zavreneho vicka zamazat silikonem, nebo zalepit tavnou pistoly, pro vetsi klid sklenici jeste dame treba do igelitove tasky a zakopeme hluboko jak je libo, k rychlemu najiti poslouzi klacik nebo dratek uvazany za hrdlo sklenice, a je hotovo, preji vam dobrou chut! :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma