Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Spinaci hodiny - Klikni zde pro originální téma
hjok
Koupil sem si spinaci hodiny ale nejak mi nefungujou jak by meli
vsechno sepnou a vypnou ale 70wsodikovku nevypnou nevite lidi cim by to mohlo bejt???????
duplo
možná máš prepnuto na "nevypinani"...bejva to tlacitko na strane tech hodin...je tam I/O ...tak se podivej.
hjok
Takovy tlacitko tam ani nemam
robos
2 hjok:

precitaj si navod:), mozno ti pomoze
duplo
2hjok : navod je to posledni co ma clovek pouzit...ale urcite ,v tvem pripade, pomuze :)
hjok
kdyby ktomu aspon nejakej navod byl , ´pucil sem je kamosovi ten je vzal na praxi(je budouci elektikar) a mistr mu rek ze to nejsou hodiny na spinani sodikovek , jinak mam ty samy co kralicek v tom jeho newboxu , jak tam pise ze jich tam ma 5
Deda Mraz
hjok:
citace:
a mistr mu rek ze to nejsou hodiny na spinani sodikovek
:D Tak to je hustý, neříkej, že mu hned vyvalil na co ty hodiny jsou... :) Jinak opravdu to nejsou Hodiny na spínání sodíkovek, protože to jsou prostě hodiny na spínání jakéhokoli síťového spotřebiče, všechno co jde strčit do zásuvky se dá těmito hodinami spínat...i sodíková lampa. Mám ty samé jako ty a no problemo a ten přepínač tam na boku je! Tak na to mrkni.
hjok
ja ho tam nemam a vsechno spinaj ale sodikovku ne , to vubec nechapu
hjok
a jeste jim snad rikal neco vo jalovejch proudech, nevim co to
sOs
hjok: urcite mas spinacie hodiny ?:)
hjok
na 100% jo , nejsem snad debil né
Kadafi
tak si kup digi.spinaci hodiny v hornbachu za 200 nebo snad 250,-???
Deda Mraz
hjok: no psal jsi, že máš ty samé jako Kralicek v jeho new growboxu. Mám ty stejné a i na fotkách v Králíčkově galerii je vidět, že tam ten přepínač je. Jestli tam u tebe neni, tak je to hodně divné, kde jsi je sehnal - ty hodiny? A aby to spínalo všechno kromě sodíku je ještě prapodivnější, vždyť je tam vlastně vevnitř jenom relátko. Jinak co asi tak mohl mlít ten mistr o jalových proudech opravdu nevím. Jalová složka se objevuje výhradně u spotřebičů indukčního charakteru (to jsou náhodou i tlumivky u sodíku) a v žádném případě nemá co do činění se spínacími hodinami. Jiná věc je, že na tyto spínací hodiny lze napojit indukční zátěž mnohem menší než pro běžné spotřebiče (v návodu uvádějí asi 2A oproti 16A). 70W sodík by musel být naprosto v pohodě, jedině že by ty hodiny byly vadné... Jo a já mám sice ty samé hodiny jako Králíček, ale jen na zářivky a odtah, na sodík používám ty digitální a Kadafi má pravdu v tom, že je dneska seženeš za 250,- což je fakt málo. Sodík (150W) jsem do těch mechanických zkoušel zapojit také a v pohodě. Čím víc o tom přemýšlím, tím víc si myslím, že ty tvoje hodiny budou pokažené. Třeba je tam nějaké vadné relátko, které po připojení indukční zátěže nedokáže po vypnutí napájení cívky samo odpadnout. Nepomůže třeba když do těch hodin trochu klepneš? Mělo by se to vypnout (samozřejmě pokud je tak nastaveno na hodinách). Máš v sodíku zapojený kondenzátor?
Kryspeen
Digitální sou fakt lepší. Mě taky analogový nefungovaly.
Deda Mraz
Bambulion: Nechápu, proč jsi je nešel reklamovat. Jsou přeci bezpochyby vadné! Tohle opravdu není důvod, proč by si kterýkoli čtenář tohoto threadu měl myslet, že se tak chovají všechny digitální hodiny.
A ještě malá poznámka na závěr, podívej se na zadní stranu těch spínacích hodin, je tam na štítku napsáno něco jako zátěž 16(2) A. To znamená, že je tam omezení pro indukční zátěž na 2A, t.j. 480W. Našel jsem to jenom u těch analogových spínaček, ty digitální nic podobného neuvádějí.
hjok
Diky panove za rady , ale byl sem je vratit(ne zrovna milym zpusobem)
a dali mi misto nich digi.... sice obycejny ale funkcni
Dude
hele mě zase vodešli analogy - se točí, ale nesecvaknou:confused: - nevíte jestli sou upně v p... nebo se tam dá udělat nějakej poštelung??? se mi ta elektrika uplně sere - napřed lampa, teďka todle:rolleyes:
Deda Mraz
Bambulion: škoda, že jsi ztatil tu účtenku... Já na tvém místě bych požadoval okamžitou výměnu za nový kus. Pokud by v tom obchodě měli jenom špetku smyslu pro podnikání, jistě by ti vyhověli... No ale zbytečně Bycha honit ;)

BohouR: nechci prudit, ale to jsi s tím ventilátorem za celou dobu montáže ani jednou neotočil?

Dude: no oprava je možná téměř vždy, otázka ale je, jestli se to vyplatí...může to být jen zlomený drátek (oprava poměrně snadná, při pečlivém provedení bych se je ani nebál dále používat), ale taky to může být spálená cívka relé a do takové opravy už bych se vzhledem k ceně nových spínaček (nejlevněji jsem je koupil za 119,- Kč) a ceně potřebného relé (samozřejmě bys musel sehnat přesně tentýž model) nepouštěl. Navíc, pokud nemáš skutečně elektrotechnické vzdělání, bych už k takovému opravenému kusu neměl asi dostatečnou důvěru.
blek
DUDE - poštelung spočívá v tom že uděláš něco s tím zobáčkem a prožinkou vevnitř, aby se vždy když maj vypnout nebo zapnout dostaly až do tý " akční " polohy. Se to časem nějak vychodí.Ale pozor já to nezvlád a po zásahu sem spínací hodiny moh vyhodit. Navíc se mi analogy různě zpožďovaly nebo zrychlovali na digitál se můžu spolehnout.
BAMBULION - no tak z toh co se stává tobě sem měl taky strach páč kamarádovi de stávalo to samý , a prej to bylo tím jak se přepíná noční a denní proud, ta změna , nebonějákej impuls co při tom projede sítí to prej může vyresetovat. Už sem to tady někde rozebíral a bylo mi sděleno že je to kravina ,tak si věř čemu chceš.
Dude
jo to asi zkusim - problém je, že sem elektrikář asi jako Severa motač špeků:mutant:...

postedit> wow, než sem odezval na Bambulu, tak další 2 příspěvky, díky chlapi za zájem:) - tak do toho asi kouknu a pokud porucha bude komplikovanější než omalovánky, tak je asi vyhodim... prowar je, že sem těsně před vejplatou...nemůžu si teď dovolit žádny expenses - takže to budu asi dál dávat ručně:rolleyes:
hugozlesa
blek: to kravina je, HDO (tak se to rizeni jmenuje) se neprenasi dovnitrnich rozvodu...
hjok
Zkus se podivat kolik amperu ma lampa a kolik spinaci hodiny . Moje lampa ma 1A a vetsina spinacek se dela od 2A , ale sehnal sem je
Deda Mraz
hjok: jak to jako myslíš s těmi ampéry? Že spínací hodiny, jak ty říkáš "od 2A", nestačí na slabší lampy? To by byl nesmysl. Jestli jsem to špatně pochopil, tak se předem omlouvám.
hjok
Nevim nejsem elektrikar ale asi nepudou na slabsi lampy no
Deda Mraz
hjok: dobře, v tom případě - je to nesmysl. Dolní mez připojené zátěže u těchto spínacích hodin jednoduše neexistuje. Připoj do ní třeba vzduchovací motorek, který má velice nízký příkon (od nějakých 3W, t.j. něco kolem 15mA=0,015 A) a taky ho to sepne, stejně tak jako například nabíječku na telefon, která má rovněž zanedbatelnou spotřebu proudu. Prostě už z principu těch spínaček (je tam relé) neexistuje žádná dolní hranice, pod kterou by nešlo jít.
hjok
Nevim fakt ne , ale takhle sem si to vysvetlil ja . Na lampe mam 1A a na spinackach bylo 16(2)A , nevim jestli to ma nakou mez nebo ne
Deda Mraz
Jasně, no to už jsem tu taky někde jednou psal, ale ty 2A v závorce jsou maximální zatížení indukční zátěží.
cityman
deda mraz: ja nasel vsude uz napsany vsechny udaje. pohybuje se to 0-3600W a indukcni zatez 2A a jedny 3A. Kazdopadne ja mam taky trable s hodinami, uz mam treti viz http://grower.cz/forum/showthre...&threadid=14005

Kazdopadne dle rad by snad pomohlo rele, pokud je to tou indukcni zatezi...
psilos
mám obyč mechanický za kilo na 600W, opravovaný-jde jen o zobáček vevnitř, kterej se sekne. od opravy jedou 3 roky.Digitální používám jen na čerpadlo, protože jsem už dvoje odpálil... takže mechanica rules!!!
majakovskij
Ahoj,
mate nekdo zkusenosti s dig.hodinami znacky Noell?.
Ted jsem se na ne dival v Carefuru.Maj u nich napsano ze az
do zateze 3600W a 16A.
Mohu ne ne zavesit alespon jednu lampu 600W.
Mate s nima zkusenosti nejake jestli jsou spolehlive a vubec vhodne pro tu lampu?.Nechci vyhoret.
Dik
Majakovskij
charly
mne dneska poprve nevyply mechanicky spinaci hodiny a ze sem hodne brblal, kdyz jsem to zjistil. Asi skusim digi
To:"hjok" Mas tu 70w sodikovku nejako uzemnenu?Ak hej viem asi v com by mohol byt problem.Ono totiz niektore hodiny spinaju "nie" fazovy vodic ale pracovny{nulak}.To dalej znamena ze ak mas na dome stary el. rozvod mas v zastrcke len dva kable fazu a ten nulak,ktory je pripojeny na zemniaci kolik.To znamena ze kolik a tym aj zemniaci vodic sa spravaju aj ako pracovny vodic{nulak}.Potom uz len staci aby sa nejako dostal nulak{za spinacimi hodinami} k zemneniu a aj ked ti hodiny vypnu sodik svieti dalej.Mne sa to stalo tak ze som mal na nulaku kovovu tepelnu poistku pripevnenu na tlmivke.Tlmivka bola samozrejme uzemnena a tak sa pekne uzavrel obvod:z nulaku do tepelnej poistky,z nej na tlmivku a stade na zemniaci vodic{v podstate nulak pred spin. hodinami}
Death-Claw
jo jalový proudy to je svinárna newim co to je ale náš bejvalej učitel o tom pořád mluvil jak o zemětřesení :ú
Timon
cus nevim jestli sem jestete nekdo koukne ale je tema zrovna pro muj problem... koupil ssem semiconduktorovy zapinac(super vec co nastartuje vybojku uplne okamzite a jeste muze byt az 20m daleko) 600W sodikovky ale kdykoliv se cely el okruh snazim spinat el. mech spinacem, tak ho to odpali...(staci jedno dve sepnuti...) nevite nahodou cim to je ..
a hlavne bych potreboval poradit nejaky aternativni reseni abych to nemusel zapinat rucne
indicky-konopi
Je to divny, sice tomu vubec nerozumim, ale ja kdyz jsem spinal 400w+ odtah zapojenej na jedny spinačky (z baumaxu za 89,-), tak mi to taky parkrat vyhodilo jistic...ikdyz maj spinat zatez na 3500w....ted mam sesti kilo, dalsi spinacky za 89,- a pohoda...nechapu to..., ale uz nigdy nebudu zapojovat svetlo+ neco pres jednu vec...urcite si misto sesti kila zkousel sepnout treba jen vetrak, a to dela to samy?? jestli jo tak to taky nechapu...ikdyz sem ti vubec neporadil, tak by me to zajimalo taky...!
PEACEy
hele to je naky divny???? kdyz ti to vypne vostatni veci tak to musi prece vypnout i sodik to je snad dany ...nestrcil si ten sodik do jiny zasuvky??:D:D:D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma