Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Koupil sem si spinaci hodiny ale nejak mi nefungujou jak by meli
vsechno sepnou a vypnou ale 70wsodikovku nevypnou nevite lidi cim by to mohlo bejt???????
kdyby ktomu aspon nejakej navod byl , ´pucil sem je kamosovi ten je vzal na praxi(je budouci elektikar) a mistr mu rek ze to nejsou hodiny na spinani sodikovek , jinak mam ty samy co kralicek v tom jeho newboxu , jak tam pise ze jich tam ma 5
a mistr mu rek ze to nejsou hodiny na spinani sodikovek
Tak to je hustý, neříkej, že mu hned vyvalil na co ty hodiny jsou... Jinak opravdu to nejsou Hodiny na spínání sodíkovek, protože to jsou prostě hodiny na spínání jakéhokoli síťového spotřebiče, všechno co jde strčit do zásuvky se dá těmito hodinami spínat...i sodíková lampa. Mám ty samé jako ty a no problemo a ten přepínač tam na boku je! Tak na to mrkni.
hjok: no psal jsi, že máš ty samé jako Kralicek v jeho new growboxu. Mám ty stejné a i na fotkách v Králíčkově galerii je vidět, že tam ten přepínač je. Jestli tam u tebe neni, tak je to hodně divné, kde jsi je sehnal - ty hodiny? A aby to spínalo všechno kromě sodíku je ještě prapodivnější, vždyť je tam vlastně vevnitř jenom relátko. Jinak co asi tak mohl mlít ten mistr o jalových proudech opravdu nevím. Jalová složka se objevuje výhradně u spotřebičů indukčního charakteru (to jsou náhodou i tlumivky u sodíku) a v žádném případě nemá co do činění se spínacími hodinami. Jiná věc je, že na tyto spínací hodiny lze napojit indukční zátěž mnohem menší než pro běžné spotřebiče (v návodu uvádějí asi 2A oproti 16A). 70W sodík by musel být naprosto v pohodě, jedině že by ty hodiny byly vadné... Jo a já mám sice ty samé hodiny jako Králíček, ale jen na zářivky a odtah, na sodík používám ty digitální a Kadafi má pravdu v tom, že je dneska seženeš za 250,- což je fakt málo. Sodík (150W) jsem do těch mechanických zkoušel zapojit také a v pohodě. Čím víc o tom přemýšlím, tím víc si myslím, že ty tvoje hodiny budou pokažené. Třeba je tam nějaké vadné relátko, které po připojení indukční zátěže nedokáže po vypnutí napájení cívky samo odpadnout. Nepomůže třeba když do těch hodin trochu klepneš? Mělo by se to vypnout (samozřejmě pokud je tak nastaveno na hodinách). Máš v sodíku zapojený kondenzátor?
Bambulion: Nechápu, proč jsi je nešel reklamovat. Jsou přeci bezpochyby vadné! Tohle opravdu není důvod, proč by si kterýkoli čtenář tohoto threadu měl myslet, že se tak chovají všechny digitální hodiny.
A ještě malá poznámka na závěr, podívej se na zadní stranu těch spínacích hodin, je tam na štítku napsáno něco jako zátěž 16(2) A. To znamená, že je tam omezení pro indukční zátěž na 2A, t.j. 480W. Našel jsem to jenom u těch analogových spínaček, ty digitální nic podobného neuvádějí.