Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

Stránky: [1] 2 
TRICHODERMA - houba pecujici o vase koreny - Klikni zde pro originální téma
delta
Takze jelikoz moje nasvsteva Growshopu probiha tak 2x tydne, navic projizdenim groweru travim kazdej den tak 2-24hod, nemoh sem si nevsimnout, ze o tomto podivuhodnem pripravku se nezminuje skoro nikdo. Jelikoz sem fanatik a cokoliv se tyka mych kyticek je pro me obchodni lakadlo(neco jako zensky a hadry, sminky(tak ja to mam krumpace, postrikovace, chemikalie(jo mit tak kila KCl(ach jo))), rozhodl sem se ji koupit. Trichoderma Harzianum je houba, po jejiz aplikaci zalivkou (1g/1m2) se vam u korenu vytvori mnozici se kolonie, obali vase koreny, chrani je pred jinymi houbami, podporuje prijem zivin, proste ma to spoustu blahodarnejch ucinku. (mluvi laik)
No a jako bych to nebyl ja, neni mozny se spokojit s cenou z Gshopu, tam maj Trichodermu od firmy Canna 5g za 390kc, no celkem palka, jeste sem slysel ze na zizkove prodavaj jinou asi za 90kc maj tabletu, coz bude asi gram. No jelikoz je google mym dlouholetym pritelem, nedalo mi to abych se nejuknul a co se na me neusmiva Trichoderma Hazarium tabletky baleni 10g za 90kc a 20g za 140 kc. Krasna cena, navic prodejna v Praze, no ja sem proste stastnej setrici hulic. Uz uz sem si koupil tu Cannackou, hehhehhehehee :girl:
Tady je vytah z odbornyho clanku o ty mily houbicce.

Přípravek navíc působí stimulačně, podporuje tvorbu kyseliny indoliloctové. To se projevuje silným a mohutným růstem kořenů a nadzemních částí. Přípravek na bázi Trichoderma harzianum, s názvem Supresivit, se aplikuje ve formě suspenze, 10g je na plochu 10 m2, rozpuštěných v 10 l vody. Nutný je i dostatečně provlhčený substrát před aplikací minimálně do hloubky 10 cm – použití před výsevem nebo výsadbou. Dochází tak k dokonalé kolonizaci půdy.“Přípravky je možné zakoupit v široké obchodní síti, specializovaná prodejna je firma Semena Vaněk, spol. s r.o., Bubenské nábř. 9, 170 00 Praha 7, tel./fax: 283 870 126, e-mail krcin@atlas.cz. Tato firma má i zásilkovou službu a dodává přípravky i pro prodejny. Polyversum se vyrábí v několika velikostních balení. Balení 5g stojí asi 90,- Kč a vystačí na 10 l suspenze. Supresivit v balení na 20 m2 stojí 140,- Kč.

FOTKY podrobne informace sem nasel na tyhle strance viz. http://images.google.com/imgres?img...DUTF-8%26sa%3DN fotky sou taky odtad.

Jo jenom doplnujici informace pokud si kupujete kokos od Bcuzz, tak tam uz ta Trichoderma je nasazena, staci zalejt a jedou hubky.

Doufam ze to nekomu pomohlo. Ja bych to uvital, je to zase reklamni akce, ale co kdyz usetrime.

Zdar Delta
Kadafi
Zajimavy clanek ... asi to vozkousim
stane se neco kdyz ta toho das vic ??

K+ kamo !!!
delta
Ne nejde to predavkovat, kdyz toho das vic nez 1g/1l/1m2 je to jenom plejtvani.
robos
je to super vec, len keby take nieco sa dalo zohnat aj na Slovensku v Presove:(samozrejme za cennu radu ti dava K+
hi-chu
BTW: ma nekdo tuseni co se stane kdyz to soupnu do bublaku?
zajima mne odpoved s vysvetlenim prosim, fundovanym odhadem
delta
A neslo by to objednat? kdyz bys byl hodnej treba bych ti jednu tabletku moh poslat, ale to az budes mit skrin. Spis si tam zavolej a zeptej se jesli to dodavaj taky na slovac, pripadne ke komu. Ale to samozrejme az po tom co se dohodnete s kamosem jak budete resit celou otazku - jaky medium jaky svetlo atd. Trichodermu doporucuju kupovat fakt az naposled..
Vsem vam moc diky za K+ i kdyz o tu tady neslo, ja jen cokoliv co vidim levnejc nez v Gshopech sem musim hned dat, aby lidi zbytecne nevyhazovali prachy. Viz ja - koupil sem pred 2 rokama vetracek 220m3 za 3000kc a ted uz vsichni vime o EURO vetraccich, pripadne SUNON.
GOD SAVE THE EURO (poland)

To Hi-chu: Odhad v bubllu, nevim jesli je fundovanej, myslim ze houba potrebuje cas aby se zparazitila, ted by bylo potreba zjistit za jak dlouho by to bylo. Mozna zavolat do toho shopiku, nebo nejakej biolog by se moh vyjadrit, takze teorticky by se tam mohla chytit, otazka je za jak dlouho vytvori kolonii a jesli ji nevadi neustaly pristup vody a jestli nepotrebuje nejakej zachytnej bod (ROCKWOOL, KOKOS, HLINA) Chce to jeste se pidit.

Zdar D
robos
na Slovensku nieje ziadny growshop, aspon ked dobre viem:(
delta
To Robos: Vzdyt vo tom mluvim, je tam kontakt na firmu (neni to growshop, tam to maj drahy od hollandskejch vyrobcu, ale v praxi je to to samy), ktera to dodava zase dal (mozna i na slovensko), maj zasilkovou sluzbu, i kdyz nevim jak je to s dobirkou k vam, ale myslim, ze kdybys poslal na tu jejich adresu 200Kc, tak ti to vyjde i na postovny zpet a kdyz si to predem domluvis, voni se tomu urcite branit nebudou. Fakt se nemusis bat to vobjednavat, to je vobchod kde prodavaj sazenice, nic non-legal.
Telefon na ne je v tom prvnim prisp. Vtom vytahu - zelene.
delta
To Robos: Tak sem ti to vyhledal, sem kurna rychlej hledac na to ze je to vsechno po slovenski a tak. U vas se tomu pripravku rika TRICHODEX na tyhle adrese si ho muzes koupit kilo, za 1260Sk, mozna kdyby se par lidi slozilo u nas to stoji 20g190kc, takze je to
cena za kilo prijatelna http://www.zenagro.sk/Cennik_Zenagro.pdf
delta
To mi povidej ja sem tomu nejdriv rikal trichlorat, trichomuf, trichlorid, za zivyho boha ne Trichoderma. No a dneska me muzes probudit uprostred noci a zeptat se me a ja jako z praku reknu Trichoderma Harzianum, Trichoderma Harzianum, Trichoderma Harzianum.
delta
To Hi-Chu: Tak sem dneska volal do Vanka s.r.o. a zjistil sem nasledovne. Houba se sice aktivuje vodou nicmene potrebuje substrat, bez nej po nekolika hodinach odumira. Takze bublisti si s tim asi moc srandy neuzijou. No jo co nadelas.
luckyBOB
asi do toho pudu...ale slysel jsem ze puda pod vetsi nez 400w lampu musi byt necim pokryta..aby se ta puda neprohrivala.je to pry nachylny na teplo..co je natom pravdy??
Dude
vypadá zajímavě, by mě zajímalo jestli když nechávam substrát hodně prosychat, jestli by to ta houba přežila???
ad název> ještě že to není TRIFID:eek: - by si otevřel skříň a Herer by ti ukous hlavu:frog:
delta
Takze jsem stastny majitel supresivitu a proto prikladam nazorny navod na pouziti.
delta
Vcera sem se odmlcel a stih sem sem dat jen cover tudiz navod.

Po otevreni baliku se Supresivitem se na vas budou usmivat 1-2 pyttliky naplneny praskem podivne barvy a vune. Jeden 10G pytlik otevreme a rozdelime na 10 stejnych casti. Jeden dilek nam rozredeny v 1l vody poslouzi k obdelani 1m2
delta
V dalsi fazi vypeme 1 g do trigramace (vetsi gramac(gramovej pytlik)), smichame s trochou vody jejiz teplota je v rozmezi 22-25C. Poradne prohneteme prsty (foto1), dokud se vsechen prasek nepromeni vodu na odpudive vypadajici zelenou tekutinu, vsude stejne sytou. Dale pak prelejeme do 1l vody s teplotou stejnou (foto2)
delta
Nyni je uz hotov koktejl pro kyticky (foto1) Tekutinu, vnasem pripade 1l rozdelime poctem kyticek na m2 me to vyslo 110ml na 1. Je nasnade aplikace nejakou obri strikackou i s jehlou, aby se spoory dostaly ke korenovy zone. Aplikaci Trichodermy musi predchazet dukladne proliti substratu vodou pred pouzitim (naprosto promocit) Jo na tom roztoku by se vam mely utvorit takovy maly bublinky (foto2) Me proste fascinovaly, jak ze shakeru.


Dale dodam seskenovanej navod, ale to az mi ho vrati kamos

WARNING - nesmi se dostat do oci a na pokozku, vdechnuti muze zpusobit vazne zdravotni komplikace. Pouzivejte rousku a rukavice. pri zasazeni cehokoliv prolit studenou vodou a ihned vyhledat lekare
luckyBOB
parada kamo...ted sem konecne pochopil ten vlastni zpusob...dik
hYp3r
diky za tenhle super tip...trosku jsem projel net a nasel jsem tyhle stranky http://www.biocont.cz/
je to firma v brne zabyvajici se biologickou ochranou rostlin
Supresivit stoji 88,- / 2x10 g :c)
PiosOne
rayman: podívej se na první příspěvek threadu a uvidíš, že kromě ochrany kořenů to ještě zlepší kořenový val a zvýší i produkci.
delta
Sakra tosem asi zkopcil necely, polyversum je podobnej fungicid, ale je ve forme emulze, neni na bazi trichodermy harzanium, kterou pouzivaj holl. vyrobci hnojek, fungovat muze ale podobne.
delta
Tady je slibeny navod k pouziti, veskere podrobnosti tykajici se TH najdete tam nebo na www na kterou sem psal odkaz v prisp.c.1.
Shadoow
Pěkná houbička snad mejm kytkám pomúže dík:D
Dude
tak jsem včera taky pořídil - sháněl jsem polyversum, to neměli, tak mi kotě v growshopu poradilo tohle - u nás 1 kapsle za 20ku - nekup to:p:
ženská mě uplně vyschízovala - při vdechnutí skoro jako anthrax:eek: - když jsem to rozdělával vypadal jsem jak amaterskej chemik Al Kajdy:frog:

ještě jednou bych zopakoval svuj dotaz, jestli mi něgdo dokáže odpovědět - když jsem zvyklej substrát nechávat proschnout - zabije to trifida nebo pomaká dál??? Co? Anybody?
G:D
Chtěl bych obnovit tenhle thread, pouziva to nekdo ? Jak jste spokojeni atd.. diky
Venerable
Ted sem narazil na tohle a stejne jako G:D mam dotaz na ty co to zkusili v praxi. Resp. mam jit schanet ???
hadice
zalil jsem tím na jaře račata a táta je z toho úplně vykulenej, co to roste za stromy+ plody obrovský. kytkám se daří taky gut, ale nemůžu porovnávat - značkový odrůdy pěstuju první rok.
jenom jsem se nikde nedočet, jestli je ta houba aktivní po celou dobu růstu kytky, nebo jak často se případně musí zálivka obnovovat.
snark
mělo by to žít na kořenech až do zimy
deno
zajímalo by mě jestli ta houba třeba nějakym způsobem odpuzuje i škůdce (jiný než houby a plísně a takový srajdy) cizopasící na kořenech... víte někdo?
snark
mmm o tom se právě v holandsku prováděj výzkumy - zatim to údajně vypadá že trichoderma má antimykotický účinky na některý druhy škodlivejch hub
Apofiss
Eh, a jak je to s přesazováním???
snark
jako jestli se při přesazení přenese s balem i trichoderma - no pochopitelně - a vždycky jí můžeš do substrátu doplnit novou zálivkou
wolverin
v SR by sa mala dat objednat tu ...+ nejaky pokec k nej.
http://www.alvexgarden.sk/article.p...ey=010205124237

2 Snark ;) diki

snark
no řek bych že jako u každý houby by spory měly přežít i totální vyschnutí avšak jasně pak nějakou dobu trvá než se zase rozrostou mají-li k tomu optimální podmínky - po totálnim vyschnutí bych asi aplikoval znova - nebo spíš nenechat úplně vysychat na troud - to koneckonců sesvačí i kytku
smooth
Co?:
pokud by si poradne hledal odpoved by si nasel...
snark
polyversum jsou oospory houby pythium oligandrum drechsler - maká spíš proti šedý plísni
wolverin: mno informoval som sa mailom a prisla mi odpoved ze 1L stoji 578,- Sk..
ak by mal niekto zo slovenskych growerou zaujem poslem mu cennik z alvexgardenu ja som sa rozhodol ze objednam praskovu formu... je lacnejsia a dlhsie vydrzi pisal mi ze im vydrzala 7 rokov a v pohode ficala a v brne ich maju uz cez 20 rokov a stale su ako cerstve ale to iba tak pre info :D

joeart
Co?
smooth: docetl jsem se, ze v hydru asi tato plisen pojde, ale jeste jsem cetl, ze se to da pestovat i umele a to ve standardnich zivnych pudach (agarech) s pridavkem NADPH+.....takze jo nebo ne? :-)
CubE ZerO
hmmm, mne sa to dosť pači - ale dost sa bojim, ze mi to nieco moze spravit - co kedy sa toho nahodou dotknem? Alebo napr. sem tam pridem do kontaktu zo zemou v kvetinaci - co mi to spravy? Viete, kedy je to praskove a vi to presipate tak to urcite tak jemne prasi - kua, co ked to nadichnem a budem mat problemy - videl som akty X (((:

Ale nie, urcite je to dobre, ale trocha sa bojim, ze by mi to nieco mohlo spravit
inf3cti
yavare, pocul si uz o takej vymozenosti, co sa vola internet, google a vyhladavanie? mne stacilo necelu pol hodinu hladat a citat a nasiel som odpoved na tvoje otazky. a ked uz teda ziadne poriadne informacie nemas, preco tvrdis, ze polyversum posobi hlavne preventivne? Opak je pravdou. Ked si nieco o pythiu oligandru precitas, dozvies sa, ze je to paraziticky hubovy organizmus, a ked nema na com parazitovat, tak odumiera. Pouziva sa dokonca na liecenie ludskej pokozky napadnutej hubami/plesnami. Ale je pravda, ze latky, ktore polyversum vylucuje na hubenie inych hub, posobia na rastliny stimulujuco a dokonca u nich zvysuju odolnost voci hubam, takze sekundarne posobi aj preventivne. v tom kokose si myslim, ze sa udrzi (kym ma co zrat), aj ked cast sa s kazdou zalievkou vyplavi - podobne ako je to s trichodermou, ale ta tiez priebezne dorasta.

hladat, hladat - nie je to tazke ;)
snark
yavar - na to ohromující zjištění že polyversum neničí rozjetou plíseň a dává se preventivně si moh přijít i přečtenim návodu :D
btw. tomu polyversu je skoro jedno co je to za substrát pač žije na kořenech
inf3cti
yavare, hladal som to pred cca 4 mesiacmi, takze si tie odkazy nepamatam, nasiel som o tom 4 kvalitne clanky v cestine a par v anglictine (polyversum je cesky 'vynalez'). a pri jednom z nich bol obrazok, ako to zije omotane okolo mikrokorienka. takze nieco sa vyplavi a nieco tam urcite ostane. ako trichoderma. ta tam prezije urcite.

polyversum nie je nieco na sposob trichodermy. polyversum je paraziticke a zabija ine huby. trichoderma ich priamo nezabija, ale natolko ich obmedzuje v raste a pristupu k zivinam, ze zahynu.

polyversum neposobi tak, ze sa napoji na korene a obstarava im viac zivin, ale tym, ze predovsetkym zabija ine huby v okoli a tym ostane viac zivin pre korene rastliny, a navyse produkuje nejaku podivnu vec (nespominam si na nazov), nejaku zluceninu, ktora na rastlinu posobi stimulacne.

jo, teraz ma napada, ked je toto thread o trichoderme - nechal som si poslat za 70KC 2x10g Supresivitu (+90KC postovne :rolleyes: ) a tym jednym 10g balickom som 'zamoril' vsetok kokos v mojej pestiarni, a vsetky kvetiny co mam po byte (asi 12 mensich crepnikov). takze nejakych 600 KC/L sa mi zda dost. a je mi divne, ze sa to predava na litre. je to naozaj roztok(teda suspenzia)? suche spory su predsa odolnejsie a trvacnejsie...
snark
yavar - funguje to bez problémů i v rockwoolu ergo v kokosu neni probléím
dzonDebil
dlouho nigdo nic a mě zajímá jestli je možno zkombinovat polyver.s trichodermou ja používam polyversum 1g do 100l mam zaplavovací stůl s rw matracema a to bych tam tu trichodermu dostal jak do zalivky asi blbost jedině stříkačkou ke každý kytí
zatim zustanu u prevence polyversem mam pod matracema 1cm keramzitu ktery zustava zaplavenej takze mam obavy z nějaky plisně
Piskot O
Zdravim ma nekdo zkusenodti s mykorhizni houbou? Kamos minuly rok vypestoval docela pekny matros s timhle u korinku...Letos to budu resit taky, nazev vyrobku je symbivit.

Ma zlepsovat vstrebavani ziovin a zajistovat lepsi prisun a bilanci s vodou, zvetsovat korenovou plochu a dodavat potrebne enzymy..

Dejte vedet
Co?
jedna z nich se treba jmenuje trichoderma hr.
Piskot O
Je to sest druhu hub rodu Glomus.
Co?
http://botanika.bf.jcu.cz/roots/AM.ppt
http://botany.upol.cz/prezentace/se...a/Mykorhiza.pdf

docela zajimavý houby....:)
Piskot O
citace:
Původní příspěvek od Co?
http://botanika.bf.jcu.cz/roots/AM.ppt
http://botany.upol.cz/prezentace/se...a/Mykorhiza.pdf

docela zajimavý houby....:)

Pekne presentace, nikdo nema zadne zkusenosti?
Co?
praxe je horsi, urcite to obsahujou nejaky kombinovany prostredky...vim treba, ze se od minuleho stoleti pouziva jakysi extrakt z kořenů bobu (polní luštěnina)....ta ma mykorizni bakterie...a tim se to zalevá (o složení vím, že tam je dostatek cytokininů + nějaký bakteriální kmeny tam budou taky)....
imho.ps.mě by to na hydru teda delalo jen bordel :D
Piskot O
citace:
Původní příspěvek od Co?
praxe je horsi, urcite to obsahujou nejaky kombinovany prostredky...vim treba, ze se od minuleho stoleti pouziva jakysi extrakt z kořenů bobu (polní luštěnina)....ta ma mykorizni bakterie...a tim se to zalevá (o složení vím, že tam je dostatek cytokininů + nějaký bakteriální kmeny tam budou taky)....
imho.ps.mě by to na hydru teda delalo jen bordel :D

Pletes si bakterie rodu azotobacter, ktere jsou na bobu a houby... Je to neco jineho. Na hydro to opravdu neni ale kamos s tim mel dobre zkusenosti a po tehle zklizni dam taky vedet....

Podle me to opravdu ovlivnuje bilanci H2O a ziviny v rostline velmi pozitivne.

Jo a adresa vyrobku http://www.symbiom.cz/cz/stories_s.htm Mji vice druhu i na dreviny a ostatni rostliny.
Co?
:D to se teda nepletu, ponevadz mykorhiza znamená symbiozu rostliny s houbou...v podstatě je jedno s jakou houbou....a to je i trichoderma i ty potvůrky z bobových kořenu...:)
ps.oprav si ten link...na konci tu tečku....:)

edit: ale rozhodně to stoji za vyzkoušení.....jdi do toho :)
Piskot O
off topic nemuzes rict mykorhizni bakterie- myko-houba rhizom-koren, bakterie nejsou houby, narazel jsme jen na toto.

Jinak uz namichano, udelal jsem substrat - perlit, dobra hlina ze skleniku(vypada jako cernozem), zasobni hnojivo s mikroprvky a ten symbivit. Priste kdyz tak postnu foto.
valdez
jj, trichoderma harzianum aka supersivit. Můžu doporučit, kytky sou po ní mohutnější, odolnější, maj zdravější barvu listů a navíc nehrozí žádný houbový napadení, protože tahle houba okamžitě zničí veškerý jinný spóry cizích hub i bakterií.
nide
to dzondebil:
Oba přípravky si vzájemně nekonkurují. Aplikace by se ale měla provádět odděleně, nikoliv v jednom roztoku.

Zdroj Semena Vanek
dzonDebil
díky nide udělal sem to tak že polyvers je v hydru a tricho je v hlíně a vše je ok
Zdárec, tahle houbička je moc užitečná, ale určitě se najdou lidi, kterým se to nechce schánět, navíc to míchat v poměrech, zalévat a podobný věci->pro takové lidi(mezi které tak trochu patřím :p: ) mám optimální řešení-houba trichoderma je mimo jiné obsažena v kokosovém substrátu od Plagronu-Cocos Substrát. Na příští sklizeň to asi pojedu a nebudu muset do substrátu loudovat všechny ty vychytávky!:bravo:


Nevím, jestli to tu již někdo zmínil, pokud ano tak se mu omlouvám ;) a taky doufám, že sem tu neudělal moc velkou reklamu :rolleyes: a že jsem taky pomohl těm línějším z nás :rolleyes: . Bobek :beer:
wad
Zdraím všechny..tak už několik dní skoumám tady ty houby či co a sem s toho uplně jelen... takže jen abych si srovnal fakta :

-Proti plísni a podobnejm bordelům je polyversum a to obsahuje tu houbu trichoderma něco něco. Polyversem se musí nejspíš zalívat v určitejch intervalech.. jelikož sem četl že je to prevence proti plísni.

-Na zlepšení kořenů (hrozný spojení) je trichoderma hazarium a obsahuje ji Supresivit. Stačí to jen koupit, namíchat a zalít a kolonie se už vytváří sama.

Chtěl bych použít obě tyhle vychytávky zároveň a dočtl sem se že by to neměl být problém, jen to nemíchat spolu při zálivce :) někde sem ale četl že polyversum obsahuje podobnou houbu jako je ta trichoderma (měla by mít podobné ůčinky) Jednoduše řečeno, chci bojovat s plísní a zároveň si nasadit nějakou tu houbu na kořínky (outdoor) a sem s toho uplně zmatenej...

Za každou radu budu rád a odměním K+ (tak se hecněte)

btw: nepište mi hledej, prohledal sem všechny fóra kde se oběvují tyhle výrazy ale s těch názorů sem si nějak neposkládal vlastně jak to je.. díky
fajčič
2wad: mrkni se na greenhome.cz. Je tam článek o tej trichoderma blabla a o podobnejch houbach. myslim že se to tam dá i koupit.
fajčič
Tady je o ní celkem dobrej článek

http://www.greenhome.cz/clanky/131/
a tady jí prodávaj 10g v prášku za 420kč
http://www.greenhome.cz/katalog/461201
inf3cti
wad:

Supresivit (trichoderma harzianum): zalivkou do pudy, prospiva zdravi korenu
Polyversum (pythium oligandrum): postrikem na listy, pozira plisne, a po nasazeni ma rostlina este po nekolik tydnu zvysenou odolnost vuci plisnim - ergo taky preventivni ucinek
wad
Takže to polyversum je postřik na listy ?? Měl bych strach že to chytne tu plíseň už jen s toho postřiku.. :( nevíte kolik týdnů má tu ochranou dobu ? a jak je to s flushingem, ejstli se to musí flushovat... (třeba 2 - 3 týdny před koncem nestříkat), nerad bych pak kouřil nějakej bordel :D Asi do tooh půjdu a skusím to ještě teď aplikovat a vzkoušet..třeba to půjde poznad.. díky všem..


:grrr:

a teď zase čtu že ta trichoderma je obsažená v polyversu.. :( http://www.greenhome.cz/katalog/461201 bože můj :(
inf3cti
wad: z postriku polyversem to plisen chytnout nemuze - protoze polyversum by ji hned sezralo. pokud polyversum nema co zrat, odumira. ochrannou dobu nevim, nejspis bude na letaku nebo ji najdes na netu, je kratka nebo zadna.

doporucuju si zjistit co to vlastne to polyversum a trichoderma je, jak to funguje a cim se to zivi, a bude ti hned jasnejsi, co je blud a co ne. ja jsem po neprilis dlouhem hledani nasel neco na netu.

z toho odkazu mi neni moc jasne, z ceho si vydedukoval, ze trichoderma je obsazena v polyversu. kdyztak nejak vypichni konkretni vetu nebo tak neco...
wad
Jmenuje se to totiž "Trichoderma - plíseň 10g v prášku pro 300 rostlin" a na obrázku je krabička polyversa... takhle sem to vydedukoval... Fakt o tom čtu hodně ale sem s toho pořád trochu zmatenej.. no prostě koupím polyversum (nejspíš u klečky) a vyskouším ho proti plísni a ten Supresivit nechám na pozdějš (možná asi i na příští rok) A tím mi vzniká nová otázka. Kdybych teď (září) aplikoval ten Supresivit, vyplatí se mi to, když už by to bylo jen květ ? (cca 2 měsíce) nebo je to blbost ? viděls sem i ty fotky a nějakej článek kde se zmiňovali, že to může zvíšit i výnosy, což by bylo v klidu :sun:

Díky za ochotu inf3cti :)

btw: u klečky mají :
Polyversum - přípravek na ochranu rostlin
Mikrobiální fungicidní přípravek.
Účinná látka: Pythium oligandrum Drechsler

tak to koupím a uvidíme... přece jen ti obchodníci na mě nevyzrají :sun:
nide
to all: oba dva pripravky maji v obchode Semena Vanek (objednavky sem: krcin@atlas.cz)

Polyversum 40 g stojí 400, -Kč, Supresivit ( Trichoderma) 20g 150,- Kč.
Jan Kopřiva,Semena Vaněk

to wad: ja bych to zkusil aplikovat i tedka, 2 mesice je dlouha doba a prevence je dobra vec.
Do prepnuti na kvet mi zbyva cca. 10 dni a po boji se smutnicema budu aplikovat Poly i Tricho.
inf3cti
a joo :) tak ten obrazek jsem si ani nevsim - beru jako normalni, ze v e-shopech v tom maji bordel. kazdopadne, trichoderma a polyversum jsou dva naprosto odlisne organismy.

jestli nemas nejak problem s penezma nebo neco podobneho, urcite nic nestratis aplikaci supresivitu. dva mesice jsou dost dlouha doba, necekal bych zazraky, ale uskodit to nemuze, jen pomoct - takze ja bych to nasadil.

jestli davat taky polyversum... no nevim. dokud na tom zadnou plisen nemas, asi bych to nechal tak, i kdyz je pravda ze v nadchazejicich tydnech se zvysena resistence vuci plisnim asi bude hodit. kdyz na policko nechodis casto, dal bych polyversum ted, dokud je hezky. Ale jestli je kontrolujes casteji, tak bych to nechal az na pozdeji.

Trochu me sere to "Pythium oligandrum Drechsler", konkretne to drechsler na konci. Polyversum je cesky 'vynalez', podle mne je to velice uzitecna vecicka - a ted mam pocit, ze licenci k vyrobe koupila nejaka nemecka firma a budou se na tom nabalovat oni. skoda..
wad
Tak sem obědnal polyversum a přemýšlím že ještě obědnám ten Supresivit.. ale o tom až pozdějc :) Máte skušenosti z dávkováním toho polyversa.. četl sme nějaký věcy ale ve skutečnosti sem se nedozvěděl kolik je doporučená koncenrace (někde sem četl že nějaká dávka je jako preventivní postřik a nějaká vyšší je když už kýtíz má plíseň) Chci použít již teď nějakou menší onceentraci aby se zvýšila odolnost na plísně, všude udávají že je to lepší na prevenci, pak už může být pozdě :)

2hodinář: asi koupím ještě kuprikol :sun:

btw: díky všem za rady :)

edit: jo a ještě sem si vspoměl, někde se tu řešilo že v b´cuzzu A+B coco je ta houba také obsažena.. nevíte co je na tom pravdy ?? (používám b´cuzz A+B ale soil-hlína)
Hodinář
To Wad: tuším že dle návodu se dávkuje 0,1g na 1L, ale dával jsem podle oka i více(více spór větší bojová síla:D ).Člen CO? tu někde fotil aplikaci polyversa na zdi napadenou plíšní(nemůžu najít).polyversum prohrálo.Polyversum jsem používal jako prevenci a rok kontunuálního pěstění, jsem na plíseň nenarazil.Až když jsem matky převážel(já vůl v těch největších vedrech, autem a v černých pytlích)a stačila jen 1,5hodiny v těhle podmínkách a průser byl na světě:)

EDIT:) :nevim jestli b'cuzzu, ale v Metropu určitě(z důvodů širšího použití v hydro systémech)
nide
aplikace polyversa na zdi napadenou plísní tady
Davkovani trichodermy: 1g na 1L vody (1L vody na 1m2) je to na zacatku tohoto threadu
inf3cti
citace:
Původní příspěvek od nide
aplikace polyversa na zdi napadenou plísní tady
Davkovani trichodermy: 1g na 1L vody (1L vody na 1m2) je to na zacatku tohoto threadu

neni to nahodou aplikace TRICHODERMY na zed?
(BTW vubec se nedivim ze to nic neudelalo :rolleyes: )
detlef
Ahoj, používáte někdo Trichodermu na hydroponii? Neucpe to trubky? Asi je to blbej nápad, co?
Janxu
e e. tak ted sem z toho fakt jelen. trichoderma v hydru prezije?? tady sem se docet ze jo, pritom tady co? pise ze v hydru brzo pojde?!
soulQuake
jestli tomu dobře rozumím, tak se to dá přeočkovávat... to by znamenalo, že to stačí koupit jednou za život (?) ... opravte mě někdo, jestli se pletu
Exceptional
přežije to teda v hydru, nebo ne?
Co?
imho. ne.... já to v hydru používám pouze k postřiku....

btw. ano tehdy jsem použil trichodermu na zeď, ujala se, ale boj s tou černou plísní prohrála...nicméně na zeď by se dalo spíš použít to polyversum ( www.biorepel.cz - což je taky plíseň rodu phytium)

soulquake: jasně máš recht...pěstování: velmi snadné...stačí namočit zrní, nechat okapat kontaminovat třeba půl lžičkou :D a uzavřít..hádám stačí tak 2 dny...pak vezmeš třeba sušičku na ovoce s hepa-filtrem a usušiš to...pak to vezmeš přes sítko a ten vybledle-zelenej prášek je tvůj cíl :D (zjednodušeně...ne že by to nebylo docela nebezpečný...ale...JE...páč kdekterý kmen trichodermy je toxinogenní, navíc by se třeba při tom prosívání docela prášilo :satan: )
cix
:starwars:
Cerda
cau, kdyz sem sel do growshpou kupovat trichodermu bylo mi typkem co tam prodava doporucenej misto trich. pripravek "biomagix"- je to neco jak trichoderma, ale jeji vyhoda je hlavne v tom, ze neroste jen na vnejsku korenu, ale nejakym zpusobem se dostava i dovnitr korenu tudiz je biomagix mozno pouzit i na hydro...cena je samozrejme vetsi jak u klasicky trichodermy

prikladam fotky obalu a malyho infa o produktu
SmallDudeZombie
Zdarec je jedno kdy trichodermu aplikuji (květ nebo růst) .. ? Když to jebnu kvítku co už kvete tak by to nemělo mít žádný negativní účinek ne ? Dík
inf3cti
Nezalezi na tom ve ktere fazi zivota rostliny to aplikujes.

Trichoderma zlepsuje zivotni prostredi korenu, brani patogenum v niceni korenu nevim o tom ze by zasahovala do rostliny samotne, takze ji muzes nasadit kdykoliv. Akorat bych jiz neaplikoval treba 2-3 tydny pred skosenim, to si myslim ze je zbytecne plytvani a ucinky budou nepozorovatelne.
Cerda
nejidealnejsi je trichodermu aplikovat hned po presazeni rizku,semen
SmallDudeZombie
Aha tak to nic to mrd*m :flick: , jsem uz nak ve 3 tydnu kvetu a indoor(clkm dobré podmínky) takze to nema cenu . Ale urcite to jebnu kytkam venek tem by to mohlo hodne pomoct prezit tak posrane leto jake je doted. diky chlapi cus :beer:
Jak to je s tim Hydrem ? Myslíte že se to zachytí v rockwůlu?
Na tom Bio Magix píšou hydro = biofiltre ...
Asi toho zkusim trochu nalejt na rockwůl :) a uwidíme ...
Tak sem to aplikoval na rockwůl a mužu potvrdit že se to v tom chytne .
normalně sem to smíchal s vodou a stříkačkou napustil kostky .
Výsledkem byl lepší růst a kořeny jako by potáhlí tou houbou .
Takže v RW to funguje :sun:
Expiry
Jak poznam,ze se trichoderma opravdu ujala??Dneska jsem aplikoval cca 80ml/asi 1l Plagron RoyalityMixu a nejaky kvetinace o objemu asi 0,7l s agroperlitem a rockwoolovou drti.roztok jsem strikackou s napojenou hadickou zavadel do hliny kolem RW kostky s rizkama a neco jsme nastrikal i na kostku.Samozrejme vsechno bylo predtim poradne prolito vodou s upravenym pH a hnojkou..Koupil jsem ji dneska v Hydroponikovi za 80kc 10g,ale po rozmichani neco malo prez 1/10 sacku sem ziskal pouze bilo-sedy roztok a ani bublinky se nekonali,tak by me zajimalo,jestli je to pouze nejaky jiny pripravek,nebo jsem dal 80kc za trochu mouky :D(takovy zmetci to nejsou,ja jim klukum usatejm verim :D,ale radsi se ujistuju..).Proto by me zajimalo,zda jsme koupil dobre a take jakym zpusobem budu moct zkontrolovat,zda se houba ujala a zda ji neni nutne jeste trochu "rozsirit" dalsi varkou..??
orthdok
mate niekto skusenosti s tymto?
http://www.growshops.host.sk/index_soubory/Page2975.htm
soulQuake
e kterej z tý stovky?
SATISFACTION
komu sa nechce hladat tu je tiez nieco z netu o trichoderme je to zo stranky alvex garden.sk

Trichoderma spp.

Pôdne mikromycéty z rodu Trichoderma sú prirodzenou súčasťou ekosystémov. V pôdnom prostredí sú ako saprofyty viazané na organickú hmotu v pôde, kde predstavujú prevládajúci podiel vláknitých plesní. Z rôznych lokalít Slovenska bolo vyselektovaných niekoľko desiatok kmeňov Trichoderma spp. a mnohé sa v minulosti podrobili laboratórnym skúškam.

Táto huba parazituje na fytopatogénnych hubách a produkuje látky zo skupiny antibiotík, antifungálneho a antibakteriálneho charakteru, ktoré pôsobia supresívne na rozvoj ich vegetatívneho mycélia a taktiež proti mnohým baktériám.

Izolovaný kmeň Trichoderma harzianum Rifai. (označenie RK1), ktorého mycélium sa vyznačuje vysokou intenzitou rastu, v zmiešaných kultúrach v krátkom čase prerastá kolónie nebezpečného pôvodcu ochorení rastlín Fusarium spp., a to aj pri nízkych teplotách kultivácie.

Zástupcovia rodu Trichoderma majú vynikajúci antagonistický potenciál okrem Fusarium aj voči ďalším fytopatogénnym hubám, a to najmä Rhizoctonia solani, Phytophtora infestans, Sclerotium rolfsii, Sclerotinia sclerotiorum, Botritis cinerea, Aspergilus sp., Phoma sp., Peronospora sp., Penicillium sp. a ďalšie. Tieto antagonistické vlastnosti mikromycét Trichoderma spp. voči fytopatogénnym mikroorganizmom ich predurčujú najmä pre použitie v ochrane kultúrnych plodín.

Trichoderma harzianum stimuluje rast rastlín indukciou zvýšenej produkcie fytohormónu kyseliny indolyloctovej a zvyšovaním obsahu fosforu a cukrov. Je spúšťačom indukovanej rezistencie voči chorobám. Supernatanty huby Trichoderma obsahujú elicitory vyvolávajúce indukovanú, systémovú rezidenciu rastlín voči mikrobialnym ochoreniam a huba je schopná rozkladať a konzumovať rezíduá väčšiny používaných pesticídov v pôde.
SATISFACTION
tu zas nieco v skratke o pyhtium oli, clanok z tej istej stranky

Pythium oligandrum


Druhy rodu Pythium sú známymi agresívnymi fytopatogénnymi hubami. Tento rod má však štyri mykoparazity: Pythium acanthicum, P. oligandrum, P. periplocum, a druh ktorý nebol v danej dobe pomenovaný - Pythium SWO.
Práve u P. oligandrum je využívaná jeho vlastnosť parazitácie na fytopatogénnych druhoch rodu Pythium a mnohých ďalších. Táto huba bola pôvodne považovaná za druhotne patogénnu až patogénnu voči rôznym kultúrnym rastlinám, pretože aj spomenuté mykoparazitické druhy bývajú často izolované z asociácií s agresívnymi patogénmi tohto rodu z napadnutých rastlín. To zvádza k domnienke, že úhyn rastlín spôsobil posledne menovaný druh. Ide však o ekologický omyl. P. oligandrum totiž osídľuje pletivá rastlín spoločne so svojimi hostiteľmi, a tým čiastočne reguluje rozsah napadnutia. P. oligandrum je však agresívnym parazitom viacerých fytopatogénnych húb.

Vysoko citlivá k P. oligandrum je huba Phialophora sp.; Phoma betae, Fusarium culmorum a F. ultimum sú mierne rezistentné a Rhizoctonia solani je vysoko rezistentná voči parazitácii. Posledne menovaná huba je však silne potláčaná, pretože bolo zistené, že P. oligandrum pri kontakte s inými hubami môže na ne pôsobiť antagonisticky bez toho, aby bolo potrebné penetrovať do hýf hostiteľa. Bez zjavnej parazitácie P. oligandrum potláča aj hubu Phoma exigua var. foveata a po prechodnú dobu inhibuje aj druhy rodu Trichoderma.
cix
Tehle přehled se mi líbí. Původně jsem myslel, že by se to dalo doma vypěstovat, což by šlo snadno, avšak je třeba sehnat správný kmen - resp. až tři různé kmeny, které se prý vzájemně doplňují.
Máte-li to už někdo doma, tak bych si od vás vzal - stačí i prázdný obal, prostě něco, kde jsou spóry! :einstein:

obrázek je wocaŤ
SATISFACTION
TRICHOMIL®
Biologický fungicíd

Mikrobiálny prípravok v kvapalnej, alebo práškovej forme, určený na ochranu semien a semenáčikov hospodárskych plodín, ihličnatých drevín, okrasných rastlín, ... proti hubovým chorobám. V poľnohospodárstve je určený predovšetkým pre ochranu viniča, zemiakov, obilnín, rajčín, uhoriek a tekvíc, kde stimuluje úrodu a indukuje rezistenciu voči chorobám. Vynikajúce výsledky boli dosiahnuté v boji proti snetiam a plesniam na trávnikoch, hlavne golfových a futbalových ihrísk. Ekologicky je nezávadný a je možné ho použiť aj v oblastiach, v ktorých je používanie chemických prostriedkov ochrany (pesticídov, herbicídov, fungicídov, ..) zakázané. Prípravok Trichomil nezanecháva škodlivé reziduá v pôde, v rastlinách a ich plodoch.
Trichomil sa vyrába v tekutej, alebo práškovej forme. Základ oboch tvorí rovnaká účinná látka.
Výrobca zvolil pre užívateľov veľmi vhodne tieto dve formy. Tekutá je určená pre aplikácie na postrek a zálievku a prášková pre morenie semien suchou cestou a ako prímes do substrátov.

ÚČINNÁ LÁTKA a SPÔSOB ÚČINKU:
Natívny kmeň mikromycéty (mykoparazitickej huby) Trichoderma harzianum Rifai v koncentrácii 1010 spór, g –1 finálneho produktu.
Tento bio preparát pôsobí supresívne na rozvoj vegetatívneho mycélia fytopatogénnych húb.

PÔSOBENIE PRÍPRAVKU:
Účinná látka prípravku huba Trichoderma harzianum stimuluje rast rastlín indukciou zvýšenej produkcie fytohormónu kyseliny indolyloctovej a zvyšovaním obsahu fosforu a cukrov. Je spúšťačom indukovanej rezistencie voči chorobám. Supernatanty huby Trichoderma obsahujú elicitory vyvolávajúce indukovanú, systémovú rezidenciu rastlín voči mikrobialnym ochoreniam a huba je schopná rozkladať a konzumovať rezíduá väčšiny používaných pesticídov v pôde. Huba Trichoderma harzianum konkuruje a parazituje na fytopatogénnych hubách predovšetkým z rodov: Aspergillus, Altermaria, Botrytis, Fusarium, Peronospora, Plasmopara, Phoma, Penicillium, Pythium, Phytophthora, Rhizoctonia, Verticillium a ďalších.
Trichomil nie je klasický fungicíd, ale biologický a preto nie je možné ho aplikovať, ako bežný fungicíd, t.j. až po zistení príznakov choroby. Jeho účinnosť je závislá od správnosti aplikácie. Po aplikácii prípravku spóry musia na živých pletivách najskôr vyklíčiť a až po rozrastení huby je táto schopná konkurovať, alebo parazitovať na fytopatogénnych hubách. Prípravok je preto nutné aplikovať preventívne, t.j. pred výskytom choroby. Pri správnej aplikácii je možné udržať rastliny v dobrom zdravotnom stave.

PRÍPRAVA PREPARÁTU NA ZÁLIEVKU A POSTREK:
Na prípravu roztoku použite čistú nádobu, aby prípadné zvyšky pesticídu, alebo hnojiva po predchádzajúcom použití negatívne neovplyvňovali účinnosť biopreparátu. Na vyčistenie nádoby použite opakovane teplú, alebo studenú vodu. Nesmie byť pridávaný saponát. Pri zarábaní roztoku z tekutého Trichomilu postupujte tak, že potrebné množstvo Trichomilu vlejte do pripraveného množstva vody, dobre rozmiešajte a môžete aplikovať buď ako zálievku, alebo ako postrek. Ak nemáte k dispozícií tekutý Trichomil, ale iba práškový a chcete ho použiť na zálievku, alebo postrek, postupujte tak, že Trichomil zmiešajte v nádobe s malým množstvom vody. Po rozriedení vzniknutú homogénnu suspenziu vlejte za stáleho miešania do pripravenej nádoby s vodou a použite tiež ako zálievku, alebo ako postrek. Ak budete práškový Trichomil používať na postrek je dobré ho pred vliatím do postrekovača precediť cez husté sitko, alebo tkaninu. Inak hrozí upchatie trysiek postrekovača. Doplňte vodou do požadovaného množstva a aplikujte. Uvedené koncentráty, alebo dávkovacie množstvá berte, ako doporučené minimum. Predávkovanie Trichomilom totiž nehrozí. Hrozí len, že si rýchlejšie miniete tento biopreparát.

BEZPEČNOSTNÉ OPATRENIA:
Trichomil je biologický prípravok mikrobiálneho pôvodu, ktorý nie je pre človeka, zvieratá a rastliny patogénny. Ekologicky je nezávadný. Pri práci s týmto prípravkom dodržujte však rovnaké ochranné opatrenia, ako pri aplikácii s chemickými látkami. Vdýchnutie prípravku, veľmi jemného prášku, by mohlo spôsobiť zdravotné problémy. Preto používajte pracovný odev s protiprašnou vložkou, gumové rukavice, gumovú obuv a dýchací respirátor. Pri práci až do odloženia pracovného odevu a umytia vodou a mydlom, nefajčite a nepite! Po práci si umyte ruky a tvár teplou vodou a mydlom!

SKLADOVANIE a ZÁRUČNÁ DOBA:
Prípravok skladujte v pôvodných a uzavretých obaloch mimo dosahu detí, v uzamknutých, suchých, hygienicky nezávadných a dobre vetrateľných priestoroch pri teplotách cca. +5 až +15 ºC. Pri správnom skladovaní v pôvodných neporušených obaloch je doba použiteľnosti prípravku u tekutej formy 12 mesiacov a u práškovej formy až 10 rokov od dátumu výroby.

NÁVOD NA POUŽITIE, DÁVKOVANIE: (vybrané druhy agrokultúr)
Príklad : z 1L prípravku pripravíme až 200 L roztoku-postreku resp. zo 100 ml pripravíme 20 L postreku.

Obilniny
Doporučené, ako ochrana pred sneťami a fuzarózami klasov obilnín. Použiť 0,5%-ný roztok s vodou pri klasení – do klasov a tesne pred kvitnutím.

Zemiaky
1. ošetrenie vykonajte tesne pred výsadbou formou suchého morenia sadby v dávke 1 kg na 1 t sadby, alebo postrekom priamo na sadbové zemiaky.
2. ošetrenie: aplikujte pri výške rastlín 5 –7 cm formou 0,5 % postreku 3. ošetrenie: výška rastlín 15 – 20 cm, opäť formou 0,5 % postreku.

Uhorky, tekvice
1. ošetrenie: suché morenie osiva v dávke cca. 5 g prípravku na 1 kg osiva, alebo postrekom – zálievkou priamo na čerstvo zasiate osivo.
2. ošetrenie: v rastovej fáze 2 páry pravých listov formou 0,5 % zálievky. 3.-5. ošetrenie: 2 týždne po predchádzajúcom ošetrení formou 0,5 % zálievky.

Vinič
Prípravok aplikovať pred uzavretím strapcov viniča-v čase keď bobule dosahujú veľkosť hrachu. Postrek aplikovať priamo do strapcov v prípade prevencie botrytídy, alebo ako kompletné ošetrenie viniča. Použiť 0,5%-ný roztok s vodou. (cca. 2L na hektár)

Jahody
Doporučujeme ošetriť sadenice jahôd pred výsadbou a plody ešte pred dozretím. Použiť 0,5%-ný roztok s vodou.

Semená a semenáčiky ihličnanov
Prípravok používajte na morenie semien suchou cestou v dávke cca. 5 g na 1 kg semena. Na semenáčiky môžete použiť 0,5%-ný roztok s vodou ako zálievku.

POZNÁMKA:
Na morenie semien doporučujeme ešte pred použitím prípravku Trichomil použiť niektorí z prípravkou EKOVERT, čím sa zníži pôsobenie fytopatogénnych húb na semenách a semenáčoch na minimum !ZDROJ CLANKU
cix
Pravda, není to o trichodermě, ale může to rozšířit náš přehled :)
PéDéeFko

unt néchste zache
Pepiik
mám dotaz jestli se to vyroná třeba hnojivu Root
http://www.growmania.cz/root-complex-o5-l-p-146.html
dík za odpověď
cix
citace:
Původní příspěvek od Pepiik
mám dotaz jestli se to vyroná třeba hnojivu Root
http://www.growmania.cz/root-complex-o5-l-p-146.html
dík za odpověď

Zkombinoval bych to.. Jelikož trichoderma potlačuje některé ost. mikroorganizmy a tohle je jen jídlo pro ně a pro kytiz - asi :p:
takže 1 + 1 = 3 né? :)
delta
Ty jo nakej patek sem tu nebyl a koukam ze diskuze jede jako namydlena. Vsem dekuju z akarmu.
Jen par doplnujicich informaci v bublaku nefacha nema se na cem uchytit, potrebuje pevnej zaklad tedy hydro by ji nemelo delat problemy alespon podle meho soudu, ja ji cpu do rohozi a myslim ze to fachci.
lysina
Jestli to nekde sezenu tak to urcite vyzkousim..jinak K+
cix
Tak jsem se jen tak na zkoušku zeptal v jednom malinkým kytkařství:"Dobrý den, máte plíseň? Trichodermu?" :D Mimochodem hezká slečna na mě chvíli koukala jak postřelená vrána a pak dodala:"Na plísně tu nic nemáme :(" Vysvětlil jsem jí to a poradila mi obine bob a umax.... HEH no tam asi těžko Anežko :baseball: Nebo jo? Náhodou neviděl jste to tam někdo? Ještě testnu gshop :rocket:
Expiry
Trichodermu ma uz "temer kazdej" g.shop->Hydroponic,Jahoda....
cix
Ok, vyzkouším třetí :) Taky záleží estli bude na skladě :)

Btw: napadlo mě: houby vylučují CO2 a prý rostliny ho umí vstřebat víc kořeny než listy (asi protože je dobře rozpustný ve vodě) .... co když... :)
tooth
Zdravím,
zajímalo by mě jestli je třeba trichodermu aplikovat opakovaně.

omluvám se, odpověď tu už je :

měla by na kořenech vydržet až do zimy
KdykolíKdekolík
Takže jen malé info o tom že mykorhiza jde použít i hydru.

Viz obrázek


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma