Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Problém... Pomozte, jestli víte co to je? - Klikni zde pro originální téma
TomW
Na listech mám nějaký problém...
Na kytku jsem svítil nějakou dobu zářivkama. Před pár dny jsem sehnal Hetalhalidovou výbojku a na dvou listech to udělalo takový mapy. Může to být nějaká reakce na silnější světlo třeba v místech, kde zůstal zbytek postřiku kterým se mi podařilo zničit třásněnky. Nic se tam nehýbe, na škůdce to moc nevypadá. Nebo kytce něco chybí? Poraďte..
dr. sklenenka
vice svetla urcite ne, tim nic nezkazis, jen kdyby si mel vrcholky moc nizko. a jakou tam mas na teplotu?
TomW
Teplota je myslím v pořádku. Lampa je dost vysoko. Fouká na to ventilátor. Změřím to a napíšu ale odhad je tak 25 stupňů. Pochopitelně je tam víc teplo než pod zářivkama? Nemá se to rosit?
TomW
Jdu to najít... Rozhodně to není od kropení, protože jsem nerosil pěkně dlouho. Zajímavá je souvislost s tou novou lampou. Navíc je mi divný, že mám dojem, že ta lampa vyzařuje i UV, protože z toho v místnosti pěkně bolí oči. Je to možný?
TomW
No ten člověk, co mi to prodával, tvrdil že jo... Je to lampa z http://hydroponieplus.cz
Stála 1290Kč. Zjistím přesně označení a zkusím to najít na webu. Nenapadlo mě to kontrolovat.
TomW
Tak ta lampa je venture white lux hit 400w HBU/LU a podle internetu je to OK.

Dík za info. Vypadá to spíš na nedostatek draslíku..
TomW
Je to v hlíně - směs substrátu, perlitu a písku. Ph je v pořádku. Hnojím relativně malým množstvím Kristalonu start - doporučené ředění podle návodu na obalu, hnojím při každém zalévání. Kytka je v asi 10l kbelíku a dával jsem jí asi tak čtvrt litru denně. Není to moc?
mib
1/4 litru vody denne na 10 l zeminy je málo. tie dva listy kludne ufikni a ak sa to nebude opakovať nerob si z toho tažku hlavu
TomW
Pokračuje to dál. Půlka rostliny je špatná a kroutí se listy. Zítra pošlu nějaké další fotky. Ostatní kytky jsou OK. Nechápu...
TomW
Jedna kytka je výrazně horší než další.. Nechápu proč. Tady jsou další fotky a detaily listů...
TomW
Mám tady nějaké dnešní fotky...
Wasmasoon
Pokud ti pozdeji zacnou listy jeste zloutnout, mohl by to byt nedostatek horciku, spis nez vic hnojit bych pouzil dolomitsky vapenec,uvolnuje se postupne:punk:
TomW
Dík z radu. Další fotky jsou zde... Podle mě to má hnojiva dost a spíš jsem se bál, že ho je moc...
TomW
Snad to půjde přihodit k příspěvku...
viridis
Tak ty posledni fotky mi zive pripominaji radeni svilusek..... :( Koukni (nebo to vyfot) na ty listy lupou zespoda.
TomW
Kouknu na to...
TomW
Jsou tam v protisvětle vidět jakoby světlé oblasti. Jakoby vyžraná šťáva z listů. Přesně to je ohraničené žilkama v listech. Takže asi nějaký potvory. Do boje nasazuji Agrion Delta a uvidíme... nebo je lepší něco jiného?
viridis
Asi bych taky zkusil ten Agrion, nebo event. tabakovej vejluh - u toho se ale blbe urcuje koncentrace, da se tim kytka pekne spalit, kdyz se to prezene... ale je dost ucinny. (a kdukoli k dispozici - 3 cigara sparit vodou, asi 3 dl, jako caj na 5-10 minut a po vychlazeni kytku natrit stetcem - osvedcilo se mi to vice, nez strikani, stetcem se dost tech skudcu setre.
Ani zaboha si nemuzu vzpomenout, co vyzira barvivo z listu, sakra. Vypada to jako pruhledna mikrositka, se zachovanymi bunecnymi stenami a vycucanym obsahem ?
delta
Sorry ze se vam micham do diskuze rikam to tady asi potreti, jsou to svilusky, videl jsem je na ty fotce nahore takovy tupky zespoda listu, kup si OMITE 570EW na www.agrobio.cz 100ml lahev stoji 159kc je to insekticid, pouziva se postrikem na listy, ty ty listy poradne prolejes zespoda a na tuty to zabere, muzes jeste poslat fotky listu zespoda ale vsadil bych se ze to sou ty mrchy, protoze ja je mam taky.
TomW
Tak jsem to nafotil. Lupu mám jen slabou, ale skutečně zespodu listů něco bylo - ale ty potvory jsou tak malý, že nejsou moc vidět ani pod lupou. Uvidíme co udělá chemie...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma