Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

Stránky: [1] 2 
Pestovanie v pyramide :) - Klikni zde pro originální téma
Total Lama
rozmislal som, ako by to asi dopadlo :-)
Mr.Proper
Mno, nevim, ale jednak je to do Egypta dost daleko a jednak je v pyramidach dost tma...
Ale zkus to a dej vedet.

Ale mozna mas na mysli pyramidu, kterou prezentoval i Premek Podlaha :)
PiosOne
no něco jsem o energiíích v pyramidě slyšel, je to zajímavý nápad. takže pokud to lamo otestuješ, tak budeme rádi.
Taker
No kdyby sis dones vlastní hlínu, f pyramidě vyrubal aspoň jeden ten zadělanej kvádr tak aby tam krásně mohlo sluníčko, každej den to nejmíň 2x chodil zalejvat, vobčas pohnojil, hmm myslim že by to moch bejt kurefskej masakr.
Ibuprofen
O piramidách se toho nechá najít hodně. Stavbu piramidy popisuje Deniken ve svý knížce, a dokonce si to nějakej týpek v americe postavil a žije v ní. Prý má nějaký hustý stavy jako při trepanaci (uvolnění tlaku v lebce - díra do hlavy). Dokonce existuje i jeden českej patent na broušení žiletek v piramidě - dáte tam tupou a ráno je ostrá!!!?!?! Co se týče poměru stran tak to bych musel najít ale vím že jedna strana musí ukazovat na sever jinak to nefunguje. Jo jsou to hustý věci !! Jo a když se tam dá syrový maso tak neshnije ale uschne!
Mr.Proper
Jo jo, Prema tam mel nejakyho typka, co pestoval pokojovy kytky pod pyramidou z dratu. Rikal, ze opravdu zalezi na poloze pyramidy a jejich rozmerech. Kytky teda rostly jak zbesily.
Ja blbec jsem se koukal jen tak napul, takze o tom moc nevim. Nemate nekdo nejaky info?
PiosOne
jeden známej má o těch pyramidách knížku, zkusím si ji vypůjčit a prostuduju ji. pak bych tady hodil nějaký shrnutí (pokud tam bude něco týkající se růstu kytek).
Total Lama
heh nemal som na mysli prave piramidy v egypte :)

kamarat mi hovoril ze dal tupu ziletku pod papierovu pyramidu a rano bola ostra....

som zvedavy aka ostra musi byt majoránka ..... :)

inac, v ktorej denikenovej knihe to je? doma ich mam asi 10

takze pios, ked nieco zistis, daj vediet
Taker
Čoveče a jak sme to měli vědět?????:eek:
tomaja
Take jsem se zajimal o tuto problematiku a dopatral jsem se. Dokonce i na ceskych strankach INTERNETU. Tou pyramidou se mysli CHEOPSOVA PYRAMIDA. Vlastne - postaci jen jeji kopie. Muze byt zhotovena treba jen z dratu. Dulezite jsou rozmery a tvar. Rozmery lze libovolne menit, ale nesmi se zapomenout na vsechny a ve stejnem meritku.
Dulezite udaje: - zakladna je ctvercova, - vyska skutecne pyramidy je 147m, - delka jedne strany zakladny je 230m.
Drudy dulezity predpoklad je spravne natoceni pyramidy. Tady bude asi zapotrebi kompas. Rohy museji smerovat na svetove strany!
Tak to by bylo trochu teorie. A v PRAXI? Tyto informace jsou nepodlozeny praxi, nebot jsem na to nemel cas.
Az vcera jsem se dozvedel pri rozhovoru s kamaradem, ze to kdysi zkousel a pry to fungovalo.
Dokonce "ma" i doma knizku o teto problematice. Ale je to uz mnoho let.
Tak az budu mit dalsi poznatky (a bude-li zajem) muzu prispet do diskuze. Take by me zajimaly vase poznatky.
Jeste jedna poznamka: vzhledem k tomu ze pyramida a jeji "ucinky" nejsou zcela prozkoumany, je zapotreby urcite obezretnosti. Predpoklada se ze nejen uvnitr pyramidy, ale i venku jsou zmeny energetickeho pole (chcete-li AURY). Venku -okolo- pyramidy nejsou idealni podminky pro lidsky organismus (a nejem pro nej). Proto je dobre na toto myslet pri umistovani napr. v pokoji.
Taker
4 tomaja
Tak to je hustý. Dobrá prácička, snad když bude někdy víc času tak bych to voskoušel co to jako udělá. :wink:
4C3
tak jeste neco malo infozi:
pyramidalni energie se da vyuzivat jeste napr. k zlepsovani chuti jidla - udajne zlepsuje chut cokolady, ktera se pod ni necha nejakou dobu lezet, a dokonce pry i tabaku => coz pod to ulozit treba palicky nebo hashik? asi to vyzkousim, mam doma knizku s postupem na jeji sestrojeni - spooousta knizek o tyhle problematice maji v cestine v takovym malym knihkupectvi v Celetny, ktera je hned za knihkupectvim 'u cerny matky bozi' (tzn. ne ona! ta hned za ni smerem ke Staromaku po stejny strane)
Schinus
Jak je to teda s tema stranama? Ta puvodni kdyz to spocitam to me tech 3.14....:( nehodil by sem nekdo nejakej nacrt? i se zpravnejma rozmerama.... ja bych to rad skusil ...:D
Schinus
JOjo diky myslite ze by to slo treba ze spejli ?heh:wink:
Schinus
urcite? takjo ja to du vyskouset:D musi to bejt hodne presny?:mutant:
Taker
Fakticky ze fšeho?? Tak to já si něco takovýho doma postavim ze stanových tyčí a strávim pod tim noc - a ráno co bude, třeba mě to teleportuje na Saharu :D
Taker
:D no pořád lepší než zarostlej a chlupatej na Sibiři :frog:
Srooga
Tohle už mě taky kdysy napadlo...co o tom vim já už tady vlastně je, jen menší dodatek. Znáte určitě všichni firmu TETRAPAK, tak ten jejich systém uzavírání papírovejch krabic (mlíko, jus, smetana) je právě založen na tomhle vzoru piramidy a pozitivních proudů v ní. Vlastně obsah krabice je pod piramidou, tudíž pod vlivem jejích enrgií. Potravina se nekazí, chutná atd...

Jak už tady někdo píše, záleží pouze na poměru stran pyramidy a orintaci vůči světovým stranám.

Kdybych měl místo, tak bych to otestoval. Jak by to vypadalo?
Vnitřek samozřejmě z materiálu, kterej maximálně odráží světlo. Má to výhodu, že v podstatě nepotřebujete stínidlo - to obstarávají úhle pyramidy. Výbojku bych zavěsil vertikálně. Otázka je odtah - špička pyramidy tvoří vlastně komín, takže by stačilo přisávání odspodu a pořádnej ventilátor směrem vzhůru...Muselo by se to postavit třeba někd ve sklepě v jednej místnosti. Kdybych měl prostor, šel bych do toho hned!!!! 600W 120x120 a jedem :D Tutacnchámon se obrací v muzeu :) :D
Srooga
Já sem na matiku úplně blbej: Jak je to?

Mezi základnou (s) a výškou pyramidy (v) platí přesný vztah 4s = 2pí v.

Když počítám s - 4 x 1,2m = 2 x pí a co to v? Nějak to nechápu :( Už sem dlouho ze školy, hehe a nikdy mi to nešlo. Mtikáři?
Havro
Tak jsem si procital vase prispevky a pochybuju, ze by sla kvalita kytek vypestovana timhle zpusobem nejak poznat .-)
Fiky-Thc
Jo neco na tom budu mame ucitela a on je do takovejch veci blazen jednou nam to vysvetloval ale je to tezky na vyrobu.Ty uhly musi byt presny na minuty takze se to da blbe vyrabet ale ma to hafo ucinku uz to zkousel na normalních kytkach a rikal ze to jde hodne poznat tak jestli by ste meli zajem tak bych si tu knizku od neho pucil a naskenoval ale musite rychle letos koncim :) piste pm
attaker
podla mna v juznej amerike aj prestovali konope aj v pyramidach ale doteraz ich nikdo este nenasiel vyskusaj tam...
thcTeamProduc
Tomaja se zapomel zmýnit že kromně spravného nastavení ke světovým stranam musí i špice směřovat k polarce.
J.J.
No tak taky něco přidam...sem čet že je hodně důležitý,aby základna byla vodorovně...a stěny prej že maj bejt nejlíp z nějakýho kovu,bzlo to v nějaký knize vo psychotronice...ale na druhou stranu ty origoš piramidy v eeegyptě maj ten poměr vejška/strana stejně různej,ne jenom ten uváděnej vzorec,takže to stou mystikou nebude zas tak horký:(
Aryan
Ja teda vo vesmiru vim pekny kulovy takze je mozny ze ted napisu nakou kravinu ale ..... zeme se porad otaci a meni svoji polohu........ takze polarka je na obloze furt jinde ne? Takze jak nasmerovat spici pyramidy na polarku? Naka blbost? ne?
Shadoow
Eh tam máš jako pohřbený faraony nebo co:D
Sinuhet
Tetrapak a pyramidy, proboha lidi to vam ani tohle nepripada jako nesmysl?

A pak teda taky metalisti jak maji na svych kozenych bundach ty cvocky ve tvaru pyramidy, tak se delali ve Svycarsku nejake vyzkumy a zjistilo se, ze byvaji mene nemocni.

A kdyz do pyramidy date jetou zenskou, tak rano je zase panna. Kdyz tam date pannu, tak do rana je tehotna.

Skarede tam zkrasni a meli byste si tam asi vlezt i nekteri z vas, blbi tam zchytreji... :-)
michal.s
Pomoooc, porad nechapu ty vypocty :-( Na prvnim liste Tomaja pise o rozmerech Cheopsovy pyramidy (230 zakladna, 147 vyska). Kdyz na to uplatnim ty vypocty potom (obvod lomeno vyska), tak mi vyjde, ze si tu nekdo mysli, ze Ludolfovo cislo je 6.2585...
Sem blbej ja? Nebo nekdo jinej? Zeby Egyptani? Ludolf? A co Jan Tleskac? (ale to sem mozna nepatri :-) )
srabik
Chci jenom říct, že sem viděl pyramidu, která má úplně jiný rozměry (základna 10x 10m, výška 15 m), a majitel jí prej taky chce využívat pro výzkum lepšího pěstování hospodářských rostlin (postavil jí tak odhadem za 5 mil.) působením nějaký jako kosmický energie. Takže asi důležitější než tvar jsou použitý materiály - celá je ze dřeva, skla a plastu, není tam jedinej kousek kovu. Kdyby někdo měl zájem jí vidět, stojí na Šumavě kousek od Zdíkova.
livo
jj takže když chci pyramidu se stranou 30 cm tak její výška je

4s/v=2pí ->>

v = 4s/2pí ->> v = 2s/pí - >> v = 2*30/3,14 = 19,1082802

->>>>>> moje pyramida bude vysoká 19,1 cm. :)

Pěstujte scrog ve tvaru pyramidy :) , ale možná by bylo lepší potom tu pyramidu obrátit ;)
k.o.h.o.u.t.
je to docela zajmaví :)
sem zvědavej jestli se někomu z Vás podaří vypěstit monstrum pod pyramidou - držím palce a dejte vědět jak to dopadlo jinak s tou čokoládou atd mě to připadá přitažený za vlasy.
Kokono
Kedze ta pyramida moze byt aj z drotov tak ma tak napadlo jake by to muselo byt keby ste spravili sklenik v tvare pyramidy ? Nevyskusa to niekto ?
Krychle
Kokono: Pyramida muze byt z cehokoliv...klidne z toho dratu...jen u skleniku by byl dost mozna problem s tim, ze pokud chces, aby to fungovalo, musel bys rostlinu(y) umistit do 1/3 vysky toho skleniku..:D
ytsim
Na tohle téma sem narazil úplně náhodou, dřív sem si ho prostě nevšim a pořádně sem si ho přečet.
Vidim, že se ještě asi nikdo o pěstování v pyramidě nepokusil. No tak já se přiznám, že já jo. Bylo to na popud mýho spolubydlícího, kterej je takovej trochu spiritista. Věří všem těm věcem okolo těch různejch živlů, sil, elementátů a ementálů :D a měl tady na pokoji na stropě pověšenou drátěnou pyramidu, že pres se pod tim dobře spí. No tak sme se vo tom párkrát bavili a on na mě začal ty řeči o broušení žiletek, zázračnýmu růstu rostlin (včetně vzpamatování se ze špatnýho prostředí atd.)
Abych se přiznal, tak já na tyhle věci nevěřim ani trochu. Ale jelikož sem si řikal, že se tim nic nezkazí a dá se jen získat tak sem to zkusil. Mam v tom svym kumbále koupenou lampu, která je jako komplet zabudovaná do takový bedny z hliníkovýho plechu. Tak sem tu pyramidu postavil normálně na to světlo.
Pur věci co už tady padly. Pyramida musí mít čtvercovou základnu, být pravidelná a mít přesný poměr stran (neslyšel jsem nic o tý přesnosti na minuty). Pyramida musí stát kolmo k zemi (žádný žvásty o Polárce :) ) a působí na všechno co je pod ní v prostoru vymezeným prodloužením jejích hran. Pyramida musí mít jeden roh natočenej k severu (tím pádem každej roh směřuje na jinou světovou stranu).
A teď k výsledkům pěstování. Na začátek musim říct, že to byl můj první pěstitelskej pokus vůbec. ;) takže se spousta věcí nepovedla podle mých představ. Dal jsem ji tam až někdy v půlce růstový fáze. Potom se ale stalo něco s čim si neporadí ani Přemek Podlaha. Přehnojil sem a 10 z 12 kytek šlo do kytek. Prostě to chcíplo a nepomohla ani pyramida ani důkladnej flush pod sprchou ani přesazení (při kterym se zničila většina kořenovýho systému).
Zbylý dvě kytky skončily následovně: první, která byla od začátku slušně velká, hezky se větvila a nebyl s ní žádnej problém tak sice přežila, ale celou dobu až do sklizně měla problém s usycháním lístků od špiček. Hned jak vylezly nový lístky tak začly usychat a rostlina pak vypadala dost nezdravě. Všechny tyhle věci co píšu jsou úplně čerstvý, protože právě sklízím. Nemám tudíž zkušenost s obsahem THC ale podle předchozích testů to nebude nic moc takže většina skončí nejspíš v mlíku nebo másle.
Ta druhá kytička byla od počátku úplnej mrzáček, že jsem nutkání ji vytrhnout aby neubírala prostor těm větším. Teď jsem rád, že jsem to neudělal. Sice byla tak malá, že se mi ji podařilo jen jednou zaštípnout, ale tim že se rozdvojila na ní jsou teď dvě palice velikosti turistického salámu. :punk: Je minimálně dvakrát silnější, i když jsem při rychlo sušení přehnal teplotu a nejspíš spálil hodně THC. Momentálně teda sklízim, a budu sušit, takže potom ještě můžu doplnit jak je to silný.
A co dodat na závěr? Pyramida nezachránila úrodu před přehnojením, žádný podstatný zlepšení jsem neporozoval, ale mohla za to pyramida, že nechcíplo úplně všechno a jsem odměněn alespoň něčím za tu 3-měsíční snahu? Možná, každopádně já si velký iluze nedělám a příště si radši budu dávat bacha na věci jako Ph, teplotu, přesný hnojení, zalejvání, periodu světla a na takový ostatní ptákoviny se radši vykašlu. Zdar a hodně štěstí s growingem ať už s pyramidou nebo bez ní. :satan:
Sinuhet
citace:
Původní příspěvek od ifr
To jsem dneska ale ukecanej.. K těm žiltkám: Na broušení žiletek pod pyramidou má patent jeden český inženýr z 50.-60. let, datum neznám přesné. Princip je v podstatě takovýto: Když ponecháte žiletku na světle Měsíce v úplňku, tak se vám otupí, proč? Protože ostří žiletky je vyrobeno z platiny, kterážto je chemicky inertní, tudíž nejenomže nerezaví, ale dokonce ani nekoroduje=> na povrchu je čistý kov , bez oxidů, no a právě polar. světlo má tu vlastnost, že dokáže měnit kryst. mřížku kovů, mám na mysli tvar nikoliv vazby. No a pod pyramidou, je také pol. záření, nemám na mysli světlo ze Slunce, nebo Měsíce, ale právě elmag. pole Země, které dokáže danou kryst. mřížku Pt zase "nabrousit", čili překrystalizovat.


rezaveni je laicky nazev pro korozi. Takze nejen nerezavi, ale ani nekoroduje. :-) Nesmysl. Polarizovane svetlo vznika z normalniho svetla napriklad odrazem. PRoto je mesicni svetlo polarizovane, protoze je odrazene od mesice. Pod pyramidou neni nic. Ta nic nepolarizuje a uz vubec ne elektromagneticke pole. Matlas pate pres devate.
._.

Tento obrázek by vám měl pomoct při stavbě Pyramidy podle výše uvedené knihy.:afro:

Majte sa!
._.
Jo a funguje to ÚPLNĚ MAZANĚ!soporučuju každému!
používám to např před klíčením semen. Nechám je co nejdelší dobu pod pyramidou a pak mají(teda aspoň myslím) daleko lepší klíčivost!
Kdybyste potřebovali ňáké informace navíc, tak pište, já vám rád odpovím :)
Ps:jestli by ste ji někdo chtěl kupovat, tak stojí 130Kč.(kdyby ste ji nemohli sehnat, tak vám ji můžu zaslat poštou. :)
._.
A ještě Sinuhetovi: Je dokázané, že pokud pod pyramidu dáte mlíko, do misky vedle pyramidy další(stejné množství, tak to pod ní skysne za hodně dyl než ta vedle.
pak v té misce píšou, že dělali pokus s vodou:dali někde , kde je asi kosa, flašky s vodou (v petkách) pod pyramidu a měřily teplotu vody. voda dosáhla asi -15stupňů a byla pořád v tekutém stavu.Týpek s jednou lahví zatřepal a vualá-voda za pár vteřin zmrzla:)
Takových příkladů je tam kotel jak sfiňa
virgill
._. nesmysl nesmysl a zase nesmysl to ze je jich plna knizka nic nedokazuje
CAESAR
ze ste to vy, tak to s tym mliekom mozem vyskusat. chcete?
Kalvados
Hmm tak to mě fakt zajímá. Dělali sme chlápkovi střechu do pyramidi. Špičku má ze zlata (cca 0,5 m hrana) Má tam udělaný museum a je to fakt fanatik do Egypta.
Kwjetoň
jasný, pokusy chceme...

moc tomu taky nevěřim, ale co gdyby...:wink:

:afro:
._.
Zdarec lidi!
takže dělal sem pokus i se žiletkou i s tím mlékem...
Všechno dopadlo podle mojich očekávání.=>mléko uvnitř neskyslo, mléko mimo pyramidu skyslo jak sviň, žiletky byly o pooznání ostřejší.
mám pouze jeden problém.
jak vám to dokázat????z fotek asi moc neuvidíte:)
ale skusím vám sem hodit aspoň 2:
1, postavení pyramid
dal sem tam 2 pyramidy-1. žlutou-hrany na světové strany
2. hnědou? trochu vychýlenou
2, výsledek:)


sorry, že jsou tam 2 stejné, nevím jak k tomu došlo...Nejde mě to odstranit.:( :confused:

K::)
._.
jo a ještě k tomu nad tímto: to třetí hranaté a bílé je krabice (ta je tam k tomu, aby mlíko mělo stejnou šanci na skysnutí:)
._.
co takhle vyskoušet tu vodu v chladu?třeba hodit do mražáku štamprlu vody, nad to pyramidu, do štamprle teploměr a pak to vyfotit. vsadím litr, že voda bude v kapalném stavu ještě při -5 stupních Celsia. takže letos skusím outdoor pod pyramidou ze špilek.Co na to říkáte?:)

jo a v té knížce, o které sem psal nedávno, se píše, že ta pyramida nesmí být z vodivého materiálu.(takže prý žádné dráty atd.)
virgill
hele jak probihal pokus jedna miska zastresena pyramidou a druha nic? jestli jo tak bys ten pokus mel jeste skusit tak ze bys tu druhou zakryl taky ale ne pyramidou aby byly zachovany stejne podmiknky protoze tohle je dost dulezity parametr na kterem zavisi vysledek.
Krychle
._.: Pyramida muze byt klidne i z vodiveho materialu, vubec na tom nezalezi...vyzkousej a uvidis:D

jo...tu duplikatni fotku jsem ti odstranil..:)
Sinuhet
Ty kontrolni misku zakryt take pyramidou, ale takovou, ktera nedodrzuje pomery a je otocena vuci svetovym stranam spatne.
._.
Se pokusím ten pokus vysvětlit eště raz.
použil sem 3 misky s mlíkem.
1. na první misku sem dal pyramidu(tu žlutou), která byla natočena na světové strany.
2. na druhou misku sem dal druhou pyramidu (ta hnědá věčí), která taky dodržuje ty poměry (3:4:5 - 3=půlka spodní hrany, 4=hloubka, 5 =hrana)
jenom není postavena směrem na ty světové strany
3. na třetí misku sem dal krabičku (to proto, aby ty podmínky byly co nejvíc stejné)

v prvním případě mlíko neskyslo ani trochu, chutnalo dobře, ve druhém případě to bylo podobné(jen o málo horší) a ve třetím to bylo řádně skyslé.

sorry, že sem tyto dosr důležité věci nenapsal dřív.

majte sa!
._.
jo a ještě k tomu pokusu s tou zmrzlou vodou...ten nevyšel ani náhodou. :(
ale možná to bylo tím, že ta pyramida do toho mražáku šla tak tak. =>nemohl sem přesně natočit na ty světové strany. (možná to bylo taky proto, že v tom mražáku je nějaký magnet?, takže kompas to tak trochu nedával.
._.
krychle: jestli ta pyramida může být z toho vodivého materiálu, tak je to f poho.
F tom případě ale nechápu toho týpka(už si nepamatuju to jméno, ani z kama je...) co si nechal postavid pyramidu pouze ze skla,dřeva a lepidla.Ani jeden šroubek.
Ale vyskouším to a dám vědět.
virgill
._. na tech dratech podle me fakt nezalezi stejne jako na cele pyramide.....
._.
Pokud tomu nevěříš, tak nezbívá nic jiného, než to skusit, co říkáš.
Skus si udělat tu pyramidu a vyzkoušet to třeba s tím mlíkem nebo žiletkou. (Jak už tady někdo psal - na ty žíletky je i patent...)
Vsadím se, že s tou pyramidou ty kytičky porostou jak divé.
než sem si dával klíčit 25 semen noname, tak sem je nechal na měsíc pod pyramidkou a vyklíčilo z toho 23.- neříkám, že to je stopro kvůli pyramidě ale co víš... si myslím, že by byla velká haluz, kdyby to takto vyklíčilo bez ní, co myslíš?
Krychle
._.: Nevim, co a jak s tim typkem, ale proc by melo zalezet na materialu?? To se mi zdat jako hloupost a uz jsem taky par pyramid videl udelanych z dratu a fungovaly uplne stejne..:)
varan
nevím, nevěřím, je to blbost... kod mě přesdvědčí, že se sama od sebe naostří žiletka je debil...
varan
debil bych by l já kdybych se nechal přesvědčit... No nevím co by měla změnit pyramida z drátu na výnosu, to je blbost...
Krychle
varan: Divil by ses, ale je to tak...pyramida opravdu ostri zliteky...a nikdo tu nic netvrdil o tom, ze pyramida zvysuje vynosy...tak si jdi prudit nekam jinam, tady ti na to nikdo neni zvedavej...jestli se ti to nelibi, fajn, ale drz hubu...ju? Klidne te presvedcim (a je nas vic), ze pyramida ostri ziletky....a rozhodne nebudu debil, to budes spis ty, protoze zjistis, ze ses osklive spletl...:)
CAESAR
varan, tak debil asi si, ked tvrdis ze je nieco nerealne a ani si to nevyskusal.
virgill
Krychle a jak ty si vysvetlujes ostreni ziletek v pyramide? stejne jako ._. nebo mas jine (doufam) racionalnejsi vysvetleni jo ak tem patentum taky tady mam jeden a ne tak starej a dokonce z USA
varan
OK nebudu nikoho prudit,

tak debil asi si, ked tvrdis ze je nieco nerealne a ani si to nevyskusal.

Co k tomu říct Caesare netrvrdím že nejsem debil, ale mezi náma vím co je reálné a nereálné. A s naprostým klidem můžu tvrdit, že samoostření žiletek je kurva nereálné. S tím mlíkem, abych jenom nevysíral, myslím že je to tím, že pod tou pyramidou není tak dobrý přístup vzduchu. Taky asi pětistupńový rozdíl teploty třeba jenom způsoben tím že na mlíko nesvítí slunko má na mlíku daleko větší efekt. A to kvůli citlivým prionovým bakteriím, které reagují na sebemenší změnu teploty. Kamarád taky dělal pokus vzal 3 duplicitní misky a položil je zvenku na parapet. Jednu přikryl rendlíkem druhou pyramidou(měděný plech) a třetí nechal větrat..
výsledek u rewndlíku a pyramidy byl stejný a mlíko zkyslo trochu...
CAESAR
to samoostrrenie sa aj mne nevidi, s tym mliekom spravim pokus zajtra rano skusim to mlieko pod pyramidou, mam taku ktora nema steny, ale iba hrany, takze hadzat to na to ci to bolo zakryte alebo nie, bude vylucene
Sinuhet
citace:
Původní příspěvek od Krychle
varan: Divil by ses, ale je to tak...pyramida opravdu ostri zliteky...a nikdo tu nic netvrdil o tom, ze pyramida zvysuje vynosy...tak si jdi prudit nekam jinam, tady ti na to nikdo neni zvedavej...jestli se ti to nelibi, fajn, ale drz hubu...ju? Klidne te presvedcim (a je nas vic), ze pyramida ostri ziletky....a rozhodne nebudu debil, to budes spis ty, protoze zjistis, ze ses osklive spletl...:)


Jak ho presvedcis o ostreni ziletek? Jak se meri ostrost ziletky, abys to mohl porovnat?
Krychle
virgill: Co je to? Rektalni sonda?
Jak si vysvetluju ostreni ziletek? No proste kdyz tam das tu ziletku, tak z ty pyramidy vybehne 584 malinkych muzicku s pilnikama na nehty v ruce a ty zacnou brousit tu ziletku..:) Ne, opravdu nevim...a dost pochybuju o tom, ze to tu nekdo vi...vlastne me to ani nezajima... mel jsem ale moznost si to vyzkouset... a jak jinak se presvedcim o ostrosti zliletky, nez ze si ji oholim ksicht? Pred pyramidou bida, po pyramide jak detska prdelka...:D
Sinuhet
Aha, takze subjektivni dojem z holeni, no to ovsem neni dukaz.
Krychle
hele Sinuhete...ty si s tim prudenim taky nedas pokoj...kdyz se ti neco nezda nebo ti to prijde jako blbost, tak se na to sakra vykasli a nech ostatni byt... Na vsechny tyhle veci, jako jsou pyramidy a tak, nejde asi nalezt nejaky dukaz... tak to proste neres...vim, co jsem videl...teda lepe receno, cim jsem se holil a pohoda...nemam sebemensi duvod to nejak zpochybnovat... a jestli ty ten duvod mas, tak prosim..mne je to jedno..:)
virgill
krychle je to samo-sukac. jinak ty ziletky me zase docela zajimaji protoze takovej zazrak by v dnesni dobe docela jasne mohl ukazovat na pritomnost bozi ale jak rikam neverim tomu.... pokud by to bylo jak rikal ._. bylo by to zjistitelne ze tomu tak neni. staci zmerit v pyramide elmg pole. nebo se podivat na ziletku mikroskopem a uvidi ze zmeny nenastaly.
ps kdyz napises ze je ti to jedno tak sem nepis a nevzrusuj se me to neda a pisu sem
Mr.Proper
Sinuhete, ale není náhodou pro tvůj život určující a nejdůležitější právě subjektivní pozorování a prožžívání? :)
Žiješ nebo pochybuješ? :)

Ale jinak sorry, nijak se do tebe nenavážím, jen pochybuju o tvým věčným pochybování o čemkoliv, co nejde objektivně změřit a zvážit... A takových jevů a věcí existuje, to bys koukal...

V románu, podle kterého máš nick, se při trepanaci lebky, vyskytuje postava člověka, tzv. zastavovače krve. Jeho přítomnost u operovan0ho, jakýmsi nevysvětlitelným způsobem dokázala zastavit krvácení při zákroku. Mě zaujalo, že ač nikdo nevěděl proč, co a jak, tak toho jevu prostě využili a hotovo. A votomtoje, né :)

Varan: myslím, že když něco nedokážu vysvětlit, pravděpodobně zatím, pak mi přijde trochu arogantní, šmahem říkat, že je to blbost. Blbost byla kdysi kulatá země a cesta na Měsíc. Seriózní vědecké výzkumy kdysi také tvrdily, že člověk nemůže přežít rychlost větší než 50 km/h. :)

Peace :)
._.
Ještě jednou opakuju, že u všech 3 misek byly podmínky stejné .(TEDA SKORO STEJNÉ)

Myslím si ale, že kdo tomu nevěří, tak je to jeho problém, já ho tady přesvěčovat nebudu.Neví o co přichází.

zatím
varan
NO NAPADL způsob změřit relativní ostrost. Možná je to blbost, ale zkoušel jsem to na 3 žiletkách. Se stejnou stuhou. 5ezal jsem děvětkrát. Přičemž 3 výsledky pro jednu žiletku byly shodné. Podle různé ostrsti se přeřízly dříve nebo později. Takže zkuste a hlaste jak a co....
varan
NO NAPADL způsob změřit relativní ostrost. Možná je to blbost, ale zkoušel jsem to na 3 žiletkách. Se stejnou stuhou. 5ezal jsem děvětkrát. Přičemž 3 výsledky pro jednu žiletku byly shodné. Podle různé ostrsti se přeřízly dříve nebo později. Takže zkuste a hlaste jak a co.... Je možné, že by se měly pro ostrost zavést dvě veličiny jako je to u tření. Pro překonání počátku řezu a pro pokračování. Právě u stuhy je 2. složka zanedbatelná. Nevím jestli je to vhodný, ale posuďte sami. Tvrzení mnohem líp jsem se oholil, není ani trochu průkazný ba ani přesvědčivý...
Sinuhet
citace:
Původní příspěvek od Mr.Proper
Sinuhete, ale není náhodou pro tvůj život určující a nejdůležitější právě subjektivní pozorování a prožžívání? :)
Žiješ nebo pochybuješ? :)

Ale jinak sorry, nijak se do tebe nenavážím, jen pochybuju o tvým věčným pochybování o čemkoliv, co nejde objektivně změřit a zvážit... A takových jevů a věcí existuje, to bys koukal...

V románu, podle kterého máš nick, se při trepanaci lebky, vyskytuje postava člověka, tzv. zastavovače krve. Jeho přítomnost u operovan0ho, jakýmsi nevysvětlitelným způsobem dokázala zastavit krvácení při zákroku. Mě zaujalo, že ač nikdo nevěděl proč, co a jak, tak toho jevu prostě využili a hotovo. A votomtoje, né :)

Varan: myslím, že když něco nedokážu vysvětlit, pravděpodobně zatím, pak mi přijde trochu arogantní, šmahem říkat, že je to blbost. Blbost byla kdysi kulatá země a cesta na Měsíc. Seriózní vědecké výzkumy kdysi také tvrdily, že člověk nemůže přežít rychlost větší než 50 km/h. :)

Peace :)


Jediny kdo tady mluvi o pipirani z duvodu neznalosti mechanismu jsi ty. Ja nerikam, ze kdyz se nevi jak to funguje, tak to nefunguje. Ja rikam, ze subjektivni pocit s holeni neni dukazem ostrosti ziletky. Pokud to tu ziletku naostri, tak bude ostra bez ohledu na to zda vime jak to funguje. Acylpyrin se take pouzival dlouha leta, nez se prislo na mechanismus ucinku.
Sinuhet
citace:
Původní příspěvek od Krychle
hele Sinuhete...ty si s tim prudenim taky nedas pokoj...kdyz se ti neco nezda nebo ti to prijde jako blbost, tak se na to sakra vykasli a nech ostatni byt... Na vsechny tyhle veci, jako jsou pyramidy a tak, nejde asi nalezt nejaky dukaz... tak to proste neres...vim, co jsem videl...teda lepe receno, cim jsem se holil a pohoda...nemam sebemensi duvod to nejak zpochybnovat... a jestli ty ten duvod mas, tak prosim..mne je to jedno..:)


Vim co jsem cetl Marihuana zabiji a nemam nejmensi duvod to zpochybnovat...

To je ukazka, ze princip nepochybovat, nemusi byt vzdy to prave.
CAESAR
sakra, zabudol som na ten pokus, dam si to do diara a rano idem na to
Krychle
Sinuhet: Jo...spravne oholeni je dost subjektivni dukaz, ale jediny, ktery mam...ty nemas zadny...tak az dokazes pomoci nejakeho objektivniho pokusu, ze to je blbost, dam ti za pravdu.. Do te doby budu verit svym subjektivnim dukazum..:)
Mr.Proper
citace:
Původní příspěvek od Sinuhet
Pokud to tu ziletku naostri, tak bude ostra bez ohledu na to zda vime jak to funguje.


Voní kytka, když k ní nečuchám? :)
Jen se ptám na tvůj názor, nechci se s tebou přít... :)
Kutas
muze byt ta pyramida i z papiru? rozhodne bych chtel ty ucinky zkusit, ale nevim jak ji vyrobit. Z dratu asi tezko, to bych mel hodne krive
Sinuhet
citace:
Původní příspěvek od Mr.Proper


Voní kytka, když k ní nečuchám? :)
Jen se ptám na tvůj názor, nechci se s tebou přít... :)


Viz tez zenova hadanka zda padajici strom vydava zvuk i kdyz nikdo neposloucha.

Odpoved na tvou otazku zni, nevime.
._.
Kutas

jistě, že pyramida může být i z papíru.

tady vám dám takové ideální velikosti té pyramidy:

EDIT: obrázek zabírá příliš mnoho místa, takže se vám to pokusím vysvětlit...:

délka té spodní hrany-
-233 cm/m/km
-215 cm/m/km
-108 cm/m/km
hloubka-
-155,3 cm/m/km
-143,3 cm/m/km
- 72 cm/m/km

úhel-
- 53,08stupńú
CAESAR
takze, v piatok ranos om dal do dvoch 2cl poharikov trvanlive mlieko. do skrine som dal pyramidu o dlzke strany podstavy 30cm, je z dreva, nema plášť. jeden poharik som postavil do pyramidy a jeden vedla. v pondelok rano: ani jeden nesmrdi, cize este nezacali kvasit, ALE mlieko v pohariku v pyramide ma vyrazne lepsiu chut, dokonca v porovnani s cerstvym(ten isty vyrobok). umiestne na je tak, ze dve protilahle strany podstavy smeruju sever juh.

EDIT utorok:
mlieko v pyramide zhustlo(neda sa vyliat), mlieko mimo pyramidy ostalo tekute. mam strasnu nadchu, takze nemozem posudit, ci je niektore skysle alebo nie a kostovat ich nebudem pokial ich neocucham

:slizoun:
._.
teťkom sem dělal pokus (zase pyramida a zase mlíko.)
pod pyramidu sem dal tentokrát 3dcl mlíka.(pod krabici také:))
2dny sem se ani pyramidy, ani krabice nedotknul.
(obojí bylo tentokrát ve stínu)
Ani jedno mlíko neskyslo.
Ale:1) mlíko pod pyramidou chutnalo fakt výborně!!!!(nejlepší mlíko, které sem zatím pil...)
2)mlíko pod krabicí -hnusně smrdící(nevím jak bych ten smrad popsal, ale skyslé nebylo)a hnusně chutnající....

kdo i nadále nevěří, že pyramíida dělá divy, ať si to vyskouší.(slepení té pyramidy trvá tak 40minut...):cool: :cool: :cool:
._.
Jo a tedka delám další pokus, který budu průběžně fotit...:afro: tentokrát na kytičkách:girl: :girl:
papaja
pyramida by mela mit sklon uhlu 65 stupnu
je to trochu jinak než u Cheopsovy pyramidy nebot se nacházíme na jiném místě...
pyramidy sloužili k regeneračním kůrám Egyptanu. V pyramide samotne bylo vzdy nekolik mistnosti a učastnící kůr v nich pobývali po různou dobu. Každa clověka vyladila na urcité vedomi a mohl jsi do dalsi mistnosti. Několik egyptologu se pominulo z mysli nebot pobyvali po dlouho dobu vzdy na určitém místě jistě jinak než původně bylo navrženo. Samořejmě usnadnovala odchod lidi z tohoto sveta. Doporučuji prostudovat knihu Bratislav Kafka Základy nové experimentální psychologie 1925

pyramida by mela byt ctvercova
._.
Skoušel sem pouze pyramidu s uhlem sklonu 53,08stupňů -fungovala skvěle.
Skusím udělat tu pyramidu s tím stupněm 65.Udělám pokus s tím mlíkem a uvidíme.

Nashle.:)
papaja
pozor mléko pro pokus
1 miska pod pyramidu
1 miska alespon 20 m od pyramidy...nebot okolí pyramidy je vysáváno vzhledem k zakonu zachování energie...i kvetiny by mely byt jen pod pyramidou ne v okolí.....
._.
papaja-ATo je právě ono!
Jestli-že pyramida má nějakou energii, ať pozitivní nebo negativní, Je to stále důkaz, že vůbec něco dělá.

Když jsem dělal ten pokus s tím mlíkem(ten poslední), tak neskyslo ani jedno mlíko ani po 3 dnech.-Jedna miska byla pod, druhá těsně vedle pod krabicí.Po dvou dnech se ta pod krabicí nedala pit ale ta pod pyramidou výborná!
třetí den sem potřeboval tu pyramidu nad mlíkem na zhotovbení kopie:
) TU pyramidu sem šel za 3/4 hodiny vrátit a viděl sem, že ta miska, která byla pod krabicí je v pořádku(jenom není dobré) ale to, co bylo pod pyramidou je husté jak jogurt(skyslé)
Vůbec to nechápu:(

Majte sa
Sinuhet
citace:
Původní příspěvek od papaja
pyramida by mela mit sklon uhlu 65 stupnu
je to trochu jinak než u Cheopsovy pyramidy nebot se nacházíme na jiném místě...
pyramidy sloužili k regeneračním kůrám Egyptanu. V pyramide samotne bylo vzdy nekolik mistnosti a učastnící kůr v nich pobývali po různou dobu. Každa clověka vyladila na urcité vedomi a mohl jsi do dalsi mistnosti. Několik egyptologu se pominulo z mysli nebot pobyvali po dlouho dobu vzdy na určitém místě jistě jinak než původně bylo navrženo. Samořejmě usnadnovala odchod lidi z tohoto sveta. Doporučuji prostudovat knihu Bratislav Kafka Základy nové experimentální psychologie 1925

pyramida by mela byt ctvercova


Takze uz se presne vi jak to funguje, ze nekdo dokaze spocitat uhly pro jine misto jo? Hmm a nejake duvody proc by se nekdo mel domnivat, ze pyramidy slouzily k nejakemu nabijeni a proc by o tom meli archeologove mlcet?
._.
V té knížce, kterou mám je psané, že úhel má být 53,08stupnů.
a ten úhel má být ten mezi vrcholem, středem podstavy a středem tělesa.Nevím, jestli sem to vsvětlil dobře ale snad ano:)
papaja
zde jsou fotky fungující pyramidy asi 5 m vysoké...
uhel jest 65 stupnu a je orientovaná jednou hranou na sever
Krychle
._.: Mezi vrcholem, stredem podstavy a stredem telesa je uhel 0°:wink: Nemyslel jsi nahodou stred jedne z podstavnych hran?
._.
Jo jasný:) Jedné z podstavných hran:) sorry:D
._.
Hej ale všechny pyramidy v Gyze(nevim jestli to písu dobře ale snad jo:))mají úhel 53,08(+-pár stupňů:))
Ale jestli si nekdo postavil 5ti metrovou pyramidu s úhlem 65, tak to asi funguje, že???:)
papaja
jo funguje...
._.
papja: a na co to používá?takovou krávu?:)
papaja
sedí se pod tím - k relaxaci a ozdravění organismu...
pozor někteří lidé pod ní nevydrží...cítí příliš mnoho energie
._.
To už vím z dřívějška, že pod pyramidou je hodně pozitivní energie.já mám doma pyramidu vysokou tak 3/4m.Dávám si ji na hlavu, když se učím, když relaxuju,...Je to opravdu mazec.
Skoušel si pod tou pyramidou i hulit?to musí být úplný nářez tam být v takovém stavu!:jumper:
._.
A skoušel si pod tou pyramidou i spát?v té knížce píšou, že spát hodinu pod pyramidou = spát 10 hodin někde jinde...
papaja
není na mém pozemku....takže tam nespím, ale je otevřený a dá se tam poseděět
._.
Tak si tam skus zahulit.:frog: Musí to být opravdový požitek!:smoker:
Jestli do toho pudeš, tak dej vědět, jaký to byl stav.
._.
Pokud se včera někdo díval na pořad Na vlastní oči, tak si myslím uzná to, že v pyramidách se dají dělat opravdu divy!
smooth
tak uka naky fotky s kytickama v pyramidach at tomu muzu zacit verit :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma