Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Filtr - aktivni uhli podruhe :) - Klikni zde pro originální téma
Muth
Jak moc to zachiti pach?
Muth
Tak to je super. Zejtra si to pojedu koupit.:D :jumper:
Muth
Cim napajis ty vetracky?:confused:
Muth
Ja mam skrin vod kompu (bigtower:sun:). A mam tam 1 vetrak, kterej fouka na sodik a jeden, kterej fouka vzduch ven. Myslis, ze bude stacit dat ten filtr jen na ten, co mi fouka ven, nebo i na ten, co my fouka dovnitr?
Aryan
Hmmm tak tohle zni celkem zajimave. Asi se pojedu kouknout do Hornbachu :)

Muth:
Staci ten co fouka ven proc filtrovat vzduch kterej ti de do skrine.
Muth
4 Aryan:
No kdyz treba na noc stlumim, nebo vypnu vetracky.
Aryan
Mno kdyz ty vetracky vypnes tak nebudes filtrovat nic i kdybys tam ty filtry dal 3 :)
Z toho co si psal tak na tu vybojku vzduch privadis takze to filtrovat nepotrebujes. Proste hlavni je dat filtr na vetrak kterej odvadi vzduch ze skrine a ten mit zaplej porad naplno.
Muth
No, ja s tim tedka zacinam, tak uvidim co z toho vyleze. Ale videl jsem tady i menci (normalni desktop) a prej to de. Tak uvidim co z toho vyleze.
PiosOne
sufan: mám dotaz k těm fitrům pro akvaristy. z čeho to je uděláno? nějaké aktivní uhlí? na obrázku to vypadá jako obyč.molitan, jaký se dává třeba do krabic pod základní desky. zdá se mi to nereálné, aby to zachytilo veškerý pach. testoval jsi to i při květu nebo zatím jenom u růstové fáze?
nechci tvou snahu nijak znevážit, jenom právě řeším svůj filtr. takže pokud to je opravdu jak píšeš, tak je to bombička.
PiosOne
sufan: pokud to je tvrdý, jak říkáš, tak by to mohlo to akt.uhlí být. vypadá to sakra zajímavě, jenom to šoupnout před ventilátor a je hotovo. napiš, jestli jsi to testoval během květu?
PiosOne
realist: o velikost granulí jde, schválně se podívej na ten bohourův odkaz o akt.uhlí, je to tam pěkně popsáno.
PiosOne
realist: my tě ale chápem :) jasně rozdíl mezi kvádrem a granulemi určitě je. ale pro filtrování vzduchu není nejlepší mít úplnou "drťku", ale granule. ostatně přečti si ten bohourův odkaz a uvidíš sám.
oton
to b3tL: já bych jen reagoval na tvuj příspěvek o svobodě, kolik si myslíš že důchodců nebo 40ti letejch fotříků pozná smrad/vůni ganji, aby tě mohlo udat???? myslim, že velmi, velmi, velmi, mizivá část těchto potencionálních udavačů, tak že bych to s tim smradem neviděl až tak hustě, jde asi spíš o to, že někomu by to mohlo vadit, že mu to smrdí po bytě
PiosOne
sufan: tak ten tvůj test s cigárem je celkem vypovídající. asi si to vážně půjdu koupit
PiosOne
a navíc máš u granule větší plošku na které se zachytávají pachy
PiosOne
realist: jenomže když to je nadrcený na malý kousky, tak se ti to bude sesypávat vždycky, jak to jinak chceš udělat?
PiosOne
b3tl: tu reaktivaci bych asi nechal na profi firmě (koukni k bohourovi na odkaz "aktivní uhlí")
pokud se ti tam nechce klikat, tak jsem ti to tady postnul:

Reaktivací se rozumí úplná regenerace aktivního uhlí parou při teplotě vyšší než 600 °C. Škodliviny jsou při těchto teplotách spalovány bez významného vyhoření aktivního uhlí. Toto je možné jen tak, že obsah kyslíku při reaktivaci je velmi nízký a používá se jen určité množství páry. Vodní pára působí selektivně na vnitřní povrch aktivního uhlí a adsorbované látky jsou selektivně spalovány. Jen malá část aktivního uhlí se spotřebuje na tzv. opal. Toto množství se musí po reaktivaci nahradit s novým aktivním uhlím. Po reaktivaci se často stává, že vnitřní povrch reaktivovaného uhlí se zvětší a tím se zvětší jeho aktivita, ale změní se zastoupení jednotlivých pórů. Reaktivace se provádí v reaktivačních pecích. Rozeznáváme tři typy reaktivačních pecí:
- rotační pece,
- etážové pece,
- fluidní pece.

Aktivní uhlí Silcarbon je reaktivováno ve fluidních pecích. Fluidní pece se vyznačují malým opalem a malými ztrátami otěrem. Použité aktivní uhlí je ve fluidní peci transportováno na rošt, kde vzduch a spalné plyny udržují fluidní vrstvu aktivního uhlí. Plynem transportované spalné produkty jdou do dohořívací komory, kde jsou za přídavku kyslíku všechny nespálené produkty likvidovány při teplotě cca 1200 °C. Na spaliny se používá pračka plynů, kde se spaliny ochladí. Na zachycení HCl vzniklého při spalování chlorovaných uhlovodíků se používá roztok NaOH. Vysoká teplota a rychlé ochlazení zaručuje, že se nevytváří žádné jedovaté plyny (dioxin, furan apod.).
PiosOne
b3tl: tak jestli máš takovou nádobu, tak by to řešitelný možná bylo. jenom nevím jestli není jednodušší koupit jednou za čas balík toho akt.uhlí a nesrat se z reaktivací. navíc hrát si v domácích podmínkách s tlakovýma nádobama a teplotama kolem 600C mi nepřijde nejlepší (respektive by mi za to riziko asi nestálo). beru to ale ze svých technických možností, takže pokud máš dílnu, vybavení apd. tak se do toho klidně pusti (a pokud to pojede jak má, tak na groweru určitě najdeš spoustu zájemců o podobnou službu).
Mystical
hele chlapy tak jak to dopadlou s tou kostkou uz to ma nekdo odzkouseny v kvetü ??? Jeste k tomu prachu ... prodavaj se prachove filtry do vysavacu ... je to ctverec 10x10 z jedny strany je to zeleny a z druhy byly ... zadnej prach to nepropusti ..... a myslim ze prutok vzduchu by to nemelo az tak drasticky zmensit ...... zatim cus
PiosOne
b3tl: jj, s tou reaktivací to za to asi nestojí. to uhlí zase tak drahé není a když si spočítáš náklady na práci atd. tak to vyjde přinejhorším na stejno
Slayer
Tak sem taky zabeh do hornbachu a nakoupil, mam takovej figl :) vetram skrin PC vetrakama (2in, 4out) a chtel sem na odfuk dat to aktivni uhli a muzu rict, ze vetracek ma co delat, taxem si dal brko a zamyslel se (nejvetsi sracka co sem moh udelat :) ) a vymyslel sem > staci dat to aktivni uhli mezi dva vetracky, ty sesroubovat, ale tak aby to nemackaly (delsi srouby, tak tri centaky) a utesnit (silikon - SOUDAL, sanitarni, pruhlednej, to je fuk, stoji kilo nebo to mate doma) a s vysledkem sem spokojenej az na strop :)
Slayer
Jo a jestli bude mit nekdo zajem o foto tak at se ozve, vzhledem k tomu seriovemu (co se proudu vzduchu, ne tak odberu elektriny) zapojeni vetracku se staticky odpor vzduchu prakticky ztraci a testoval sem trosicku jinak, vzal sem flasku Briesu a predem sem si v Makru otestoval, kterej smrdi fakt nejodpornejs, postavil sem ho doporstred skrine a klestema odstipl trysku, ta pullitrova flaska toho piniovyho hnusu je v hajzlu za pul minuty (Ultimativni test filtrace a sani, nikoliv vsak od Horsta Fuchse - jinak kulturni vlozka : jestli ste vzivote nevideli Teleshoping s Horstem, nevite o co prichazite, davaj to v noci na nove a muzu rict ze vetsli sracku na oblbnuti lidi sem nevidel a hlasky typu "REVOLUCNI NANOSITKO" , "ODSAZENA CEPEL S RUKOJETI PRO UCHOPENI DO LEVE I PRAVE RUKY" etc. me osobne vopravdu uzemnujou) dopadl tak ze v pokoji bylo cejtit opravdu minimum osvezocace a kdyz sem otevrel skrin, musel sem jit tam kam i kralovna pesky - jak uz bylo receno -> za malo penez hodne muziky {23 rulz} CZAROTEKK 4EVER & Feeling braking apart? Use THC Glue - makes your body stick together ;]
Slayer
A doplnek -> pokud chcete pestovat doma, nebo nekde kde by nekdo mohl cejtit rychtujujici se speky tak tuhle metodu nedoporucuju, protoze ty zachyti 90% smradu a v blizkosti skrine je to fakt cejtit, ale v jiny mistnosti uz ne... Taq growingu zdar
KABUTO
Zajímavé téma,co se týče toho materiálu co popisuje Sufan:
Hodně podobnej materiál se používá do ledniček na pohlcování pachů,a skorem to samí se používá do kopírek kvůli prachu(v tenčím provedení i u některých vysavačů),takže to určitě má něco do sebe.

Jen tak pro doplnění.
Hydrothor
:) moc penízků za to dáváte. :( Nebylo by něco levnějšího než hydroponie plus?

Odpovím si sám heh bylo. Thats All Grower
CubE ZerO
Inak ako dlho vydrží produktivne filtrovať také aktývne uhlie? - a aké množstvo by to malo byť???
Hydrothor
to CubE ZerO: Dobře odělaný filtr s 3 litry (cca 2kg) akt. uhlí cca 1,5 roku.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma