Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Opravdový feťáci? - Klikni zde pro originální téma
psilos
Jo, docela hulím. Taky cvičím, posiluju. Při brouzdání internetem jsem narazil na tyto stránky : http://www.ronnie.cz/forum/memberli...r=ASC&start=420
Po shlédnutí mě docela zamrazilo. Návody, jak si píchat steroidy. Dost brutal. A ty názory "sypajících " svalovců.....
Dobrovolně se poškozují, nevadí, že jim padaj vlasy, zmenšujou se koule, to se prý spraví po vysazení... a jiný takový bludy. Vím ,že jsme taky pro někoho "podivná komunita" Oni by třeba zase nehulili....
No, čekám Vaše názory
Ale no tak chlape. Takovýhle názor bych čekal od nějaké mámy z vesnice od plotny, ne od mladýho kluka. Z čeho vychází tvoje názory na naše sebepoškozování? Pokud z odborné literatury (o čemž pochybuji), pak by bylo vše ok, jenže ty podle mého vycházíš z klasikých médií, z novin a časopisů, kde si občas nějaký redaktor, který o dané problematice neví shola nic, sedne a chce napsat trhák. Posilovnu vidí maximálně při cestě do práce, jeho názory jsou zkreslené, medicínské vzdělání žádné. Cílem je napsat ale čtivý článek, tzn. bude přehánět vše, co se jen dá... Nedávno jsem takový článek četl, byl z nějakého pánského magazínu a hned v prvním odstavci dal autor jasně najevo, jak dané problematice rozumí, když napsal, že si to "píchají do žíly". Normální člověk mimo obor si toho nevšimne, celý článek zhltne a udělá si názor, jak jsou ti sypači špatní a že on by to nikdy nevzal. Jenže ten, kdo ví o čem je řeč (když to pošleš do žíly, máš před sebou pár posledních vteřin života) si z podobných článků nic nedělá. Jenže takových lidí je jasná menšina, mnohem více z nich vezme článek jako pravdu pravdoucí, zakoření se jim v hlavě a zeptej se jich potom, co říkají na doping...

Jasně, řeknou ti, že je to děsný svinstvo. Zeptej se jich ale proč... A oni mírně zaváhají, ale řeknou něco o poškozování zdraví. A teď se zeptej, co to poškozuje konkrétně, jestli se tomu nedá předejít, jak se to dá korigovat, jesti to dělají všechny látky... A vsaď se se mnou, že pokud nebude chtít daná osoba mlžit, bude mlčet.

Neříkám, že jsou tyto látky neškodné, jen říkám, že je pravda hodně daleko od toho, co se v médiích objevuje. Pokud jsi vrcholový sportovec, který v zájmu nejvyšších výkonů už ani nevysazuje a jede na slušných mega dávkách, bude tvoje "zdraví" zřejmě nahlodáno kvalitně. Pokud jsi ale běžný kluk, který hledá ambice tak někde na národních mistrovstvích a nebo co to dělá jen pro sebe a sype dostatečně s rozumem a hlavně pod rozumným dohledem, pak je na tom mnohem a mnohem lépe než třeba běžný kuřák.

Teď otázka: Je opravdu nutné to brát?. Jak se to vezme. V jedné reklamě kdysi zaznělo: "Život je otázkou priorit". A přesně tak to je. Pokud je tvojí prioritou chodit od rána do večera do školy, dělat radost rodičům a připravovat se na budoucí život, pak to nutné není. Stejně také pokud už buduješ kariéru, rodinu, cokoliv, co se stává tvým smyslem života... Jenže ne každý (ve svém věku) ten smysl hledá v takovýchto věcech, protože jeho třeba naprosto uspokojuje sport. Ráno se probouzí s myšlenkou na trénink a večer se stejnými myšlenkami uléhá. Mezitím absolvuje skvělé vyčerpávající tréninky a jeho pocit je naprosto úžasný. Nežije ve stresu, protože na všechno mimo svého sportu kouká s naprostým nadhledem. Pocit... To je to, o čem je život. Tohle je důvod, proč je člověk člověkem. Zamysli se nad svojí denní rutinou... Proč jí děláš? Přece proto, že z ní máš dobrý pocit!

Takže, pokud je tvojí prioritou sport a pokud ti sport a svoje vlastní zlepšování přináší jen a jen dobrý pocit, pak na tom, jestli si pomůžeš anabolickými steroidy (nebo jinými léky) absolutně nezáleží!

Nejsem si naprosto jist, o čem je tohle fórum (není o trávě?), ale předpokládám, že tu jsou mladí lidé, kteří nebudou jen přejímat cizí názory a své postoje si budou stavět na mnohem pevnějších základech. Nechci tady anabolika nijak obhajovat, jen ale také nechci, aby v nich lidé viděli to strašné zlo, které používá pár vyvrhelů na kraji společnosti. Doping se v současnosti používá téměř v každém sportu. Mnoha lidem se při vyslovení slov "anabolické steroidy" před očima zjeví kulturistika, jenže tak černobílé to není. Hokej, fotbal, atletika, tolik oblíbený desetiboj, sprint, lyžování, třeba i hloupý ping-pong... Tam všude doping jede a ani to nemusí být na úrovni těch nejlepších z nejlepších, protože už na národních, na krajských přeborech potkáš kluky i holky, kteří mají k čistým sportovcům hodně daleko.

Poslední věc, zdravotní rizika. Píšeš o padání vlasů... Ano i ne. Záleží na konkrétních látkách, záleží s čím je kombinuješ a tenhle efekt se dá vcelku úspěšně korigovat k nule. "Zmenšování koulí?" Ano, v kůře je to pochopitelné, tvoje vlastní produkce testosteronu klesá, protože ho tělo dostává dost z venku, jenže pár týdnů po vysazení je VŽDY vše zase v pořádku. Mimo to, chuť ne sex je v kůře skutečně šílená (myšleno v kladným slova smyslu) a partnerka je mnohdy opravdový chudák, ktreý vše musí snést...

Raději končím, omlouvám se za hodně dlouhou reakci, ale nedalo mi to.

Ronnie
ronnie@ronnie.cz
šéfredaktor www.ronnie.cz
deno
no... lepčí bejt zhulka a grower na okraji společnosti a hraně zákona než steroidní nabouchaný pako.... steroidman.. fůůůůj
bolehlaf
Ja sam sem dluho vrcholovej sport delal a muzu rict ze kvuli tem nadopovanym hovadum sem s tim skoncil.Nesnesl sem ten pocit ze se dru kazdej den na treninku,odrikal si spoustu veci a potom v zavode me prekona nejakej nadopovanec kterej netrenuje ani z poloviny tak tvrde jako ja.Dopink nesnasim je to normalni podvod,sizeni sebe i ostatnich.Mel sem tehdy na vyber - bud do toho vlitnout taky nebo se na to vykaslat...i kdyz sem mel svuj sport rad jako nic jineho tak sem se na to raci vykaslal.....s tema HOVADAMA sem nechtel mit nic spolecnyho!!!

Mam souseda kterej dela kulturistiku - ten blazen puziva inzulin,winstrol (veterinarni steroid tusim) a minimalne 5 dasich druhu steroidu.Tohle je sport????!!!!!Pouzivat leky ktery se puzivaj na lecbu rakoviny, cukrovky nebo na leceni koni a dobytka???Tohle obhajujes Ronnie????!!!!

Kazdej at si udela svuj nazor...

Ja jsem presvedcenej ze dopujici sportovec je srab a zbabelec a i kdyby vyhral ja nevim jakej zavod nebo turnaj tak podle me je to furt nula ktera nic nedokazala....jeho vykon pro me proste nema absolutne zadnou hodnotu....bez tech sracek by toho ani nahodou nedosahl....

Prikadam fotky jednoho takovyho idiota.....
Nezda se vam trosku nesymetrickej?????

Je to vysledek pouzivani Syntholu....coz je jestli se nepletu nejakej olej....ti debili si to pichnou do svalu kterej se jim zda malej a on potom nejak nakyne....

Pokud by nekdo mel zajem tak tady je odkaz.... pul litru stoji 49,50 :-)

http://www.hansanet.cz/shop/shop.php3?kategorie=NH4

Ronnie tak tohle je to co mame pochopit a respektovat????
Bez do prdele.....

Zdarec.
Al-Ban
Ronnieho reakce je velmi dobrá a přesně jak píše - život je otázkou priorit a chceme-li být v něčem minimálně stejně dobří jak ostatní, musíme se jim přizpůsobit. A jak píše psilos - záleží hlavně na úhlu pohledu ("Vím ,že jsme taky pro někoho "podivná komunita" Oni by třeba zase nehulili.... "). V jeho názoru stačí změnit pár slov a:

"Dobrovolně se poškozují, nevadí, že se jim zhoršuje paměť, poškozujou si plíce, to se prý spraví po vysazení... a jiný takový bludy."

Na takovej názor by třeba zas naběh nějakej grower a snažil se celou situaci osvětlit ze svého pohledu na věc.
Stejně jako dakáže člověka změnit ganja, tak to dokážou i steroidy (třeba zvýšená agrese, že ;)) a záleží na každym, jak s tim či oním bude zacházet. Každý lidský tělo má svý hranice, za které se už bez podpůrných prostředků jít nedá, takže buď se člověk podřídí ostatním a začne sypat taky nebo je proti nim pak v těžký nevýhodě a s vítězstvím už počítat nemůže. Zkuste porazit během někoho, kdo jede na kolečkových bruslích ;). A s tímhle se dá, v různých obměnách, setkat snad úplně všude: Dva stejně dobří pracovníci, ale jeden má vyšší mzdu, protože leze šéfovi do prdele. Ten druhej buď zůstane "čistej" a smíří se s tím, že bude brát vždycky míň nebo začne šéfovi lézt do prdele taky :/. Není to správné, ale právo volby máme vždycky (i když nám ho některé snímky upírají ;)).
psilos
To Ronie: Pochopitelně mám poznatky pouze z odborné literatury, hlavně z netu, i od Vás. Nikdy bych si nedovolil stavět na bulvárních žvástech. S tímto problémem se tu potýkáme taky. Každou chvíli se někdo naváží i do nás(Blesk, TV Nova...) I to máme společný.Je každého věc, co dělá. Jen mě tak trochu vystrašily ty megadávky, ci do sebe cpou. A jakým způsobem.Amatérsky s menšíma přestávkama cvičím pár let. Možná jsem trochu přehnal ten nadpis, ale byla to moje reakce na to, co jsem viděl. Sorry, ale podle mě to není úplně v pořádku. Dost oceńuju osvětu,kterou se snažíš šířit, je rozhodně lepší vědět jak na to (když už chceš) než něco zkoušet na blind.A to platí u všeho. Myslím, že v tom se moc nelišíme. I já se poučil. Beru, že někdo chce být opravdu velká korba, něco vyhrát. Našel jsem tam spoustu členů, kteří si jen tak dosypávají a chtějí se zlepšit. Ale je tam i dost "hovad", kterým žádná dávka není velká.

Já mám občas strach, aby na to hulení nikdo nepřišel a nazatrhnul nám tento server, ale když existuje ten Váš, strach mě naprosto přešel. Jak z odhalení mé pěstírny, tak z toho, že občas někomu přenechám genetiku. To by nejdříve museli uzavřít ten Váš server.. Můj záměr nebyl Vás nějak poškodit, ale jen upozornit naší komunitu na jiné zneužívání drog. I tak trochu proto, že jsme na jiné straně. Vy propagujete kult těla, my se tak trochu snažíme spíš o to duševno. Třeba to má zakrýt to, že jsme zhulky, to nevím.
Být po mém, já bych Vám to zlegalizoval, je to vaše věc. Alespoň by šla cena dolu. A dealeři by měli i s jejich fakema po hehe.

Jinak máš to všechno dobře uspořádaný, vedeš to fajn, ale musíš uznat, že pro lidi, kteří tam náhodou nebo i cíleně poprvé zamíří,části Tvého serveru připomínají americkej horor.

p.s. pokud bude mít někdo od Vás problémy s energetickým příjmem -prostě bude mít problém toho hodně sežrat, tak se na mě obraťte, mám recept na přejídání.
PiosOne
můj názor je takový, že pokud na sport nemám, tak ho nedělám. a pokud mi k tomu abych ho mohl dělat musí dopomoct nějaká látka, tak díky ne. chápu ale, že něco jiného to je pro vrcholové sportovce, kteří na sobě celý život pracují a pak je poráží chemičtí borci. tak to chápu, že začnou brát taky.
Aryan
Souhlas Al-Banem
To ze sypou z nich prece nedela paka. Voni taky muzou rikat ty zhuleny blbecci. Sou uplne vygumovany......
Ach jo jak snadno se lidem neco odsuzuje. Tohle je jako kdyz na Nove odvysilaj neco o trave. Jo trava tvrda droga kazdej je hned zavislej a zakonite skonci s jehlou v ruce.
Jak Deno napsal "steroidní nabouchaný pako.... steroidman.. fůůůůj"
tak jednoho takovyho znam a pako to rozhodne nejni.
PiosOne
bohour: o tom s tou agresí jsem to četl taky, myslím že to bylo kvůli steroidům
Nestihnu asi na vše reagovat, ale zkusím to. Předně:

deno: >>> lepčí bejt zhulka a grower na okraji společnosti a hraně zákona než steroidní nabouchaný pako... <<<

Podívej se do jakékoliv komunity, třeba mezi studenty vysokých škol, mezi právníky, lékaře nebo třeba mezi horníky v dole... Vždycky tam narazíš na lidi, kteří jsou naprosto super a na jejichž přátelství k tobě budeš moct být hrdý, na druhou stranu ale VŽDYCKY narazíš na nějaké idioty, kteří pak mohou na celou skupinu vrhat stín. Jenže podle nějakého vzorku rozhodně nemůžeš soudit celou skupinu. Jasně, znám pár kluků, kteří jsou, řekněme, trochu jednodušší, ale na druhou sranu znám kulturisty-lékaře, kulturisty-právníky, kulturisty-studenty VŠ a spoustu dalších a neříkej mi, že tihle všichni, i přesto že užívají anabolické steroidy (a někteří rozhodně ne v právě malých dávkách), jsou "steroidní nabouchaný paka". To jestli je někdo pako nebo ne totiž závisí na něčem docela jiném...

Al-Ban: >>> Stejně jako dakáže člověka změnit ganja, tak to dokážou i steroidy (třeba zvýšená agrese, že ) a záleží na každym, jak s tim či oním bude zacházet. <<<

V tom máš pravdu, bezvýhradně. Pokud je někdo agresivní od přírody, mohou mu v tom steroidy ještě pomoci, pokud je ale někdo kliďas, rozhodně se z něj pruďas díky roidům nestane.

psilos: >>> Pochopitelně mám poznatky pouze z odborné literatury, hlavně z netu, i od Vás. Nikdy bych si nedovolil stavět na bulvárních žvástech. <<<

Problém je tu v tom, že ti v tomto ohledu naprosto lživý článek napíše klidně i seriozní deník...:-((

psilos: >>> Ale je tam i dost "hovad", kterým žádná dávka není velká. <<<

To máš pravdu, jenže zase, jde o to, čeho díky těm dávkám dosáhnou. Pokud budeš brát třeba 5 gramů a více testosteronu týdně a potom vyhraješ třeba mistrovství světa, získáš sponzory, spoustu lukrativních nabídek a zajistíš si tím svojí budoucnost, je to v pořádku, protože své zdravím položíš za něco. Pokud ale se stejnými dávkami skončíš pátý na mistrovství třetího patra někde v Horní Dolní, pak to je samozřejmě o něčem jiném a pro tohle se hledá pochopení těžko.

psilos: >>>... ale musíš uznat, že pro lidi, kteří tam náhodou nebo i cíleně poprvé zamíří,části Tvého serveru připomínají americkej horor. <<<

S tímhle se setkávám často, ale podle mého je lepší znát vždy pravdu, ať už je jakákoliv. Pak se mi naprosto nelíbí, když koukám na televizi, kde chytí třeba nějakého atleta nebo třeba z poslední doby lyžaře a jeho soupeři se dušují, já bych nikdy nic nevzal, já nechápu, jak tohle mohl udělat, atd. a přitom víš s naprostou jistotou, že lže a ještě se při tom usmívá...
deno
2 aryan :
jako pozor... je rozdíl estli si týpek nabuší svaly sám.. maká na sobě několik let a je f klidu, tak to oktekk.... a závidim takovýho kamoshe, páč s tim se pak člověk nemusí bát jít někam do méně bezpečnejch čtvrtí třebááá....
ale jestli si někdo šlehá do žíl buchvíco jenom proto že pak bude mezi podobnejma vylízancema IN, tak je u mě ubožááák a argumenty o sportu prostě neberu, protože to je alibismus! Dyž ci něčeho dosáhnout, tak na to buď mám a nebo nemám... přece se nebudu ničit jenom proto abych dokázal světu, že na to mám a pak se na to stejně příde a člověk je za kokotááááá ubohýho
S tou agresí je to trochu složité... Když jsi v kůře, máš třeba 20kg nad svojí normální soutěžní váhu (nebo chcete-li "letní váhu"), při tréninku děláš se zátěžema, o kterých se jiným lidem ani nezdá, tak to tvoje sebevědomí rozhodně poznamená.

Jak jsem psal výš, pokud jsi byl již dříve poněkud "konfliktní", může se stát, že to prostě nezvládneš a bude z tebe řádný agresor. A tohle je pak pastva pro média, kteří vymyslí třeba pojem "steroidové šílenství" (roid rage). Jenže pokud jsi naprosto normální kluk, který rvačky nevyvolával nikdy dřív, rozhodně nebudeš mlátit lidi na počkání. Ano, něco jako náznak vyšší agresivity uvnitř cítíš, jenže pokud jsi normální člověk, tak ji použiješ při tréninku, kde si to dostatečně vybiješ na tom železe...

A nes*rte mě ku*va nebo vám všem rozmlátím d*žky :-))))
2 deno: Jak jsem řek, do žíly to většinou pošleš jenom jednou. Pak záleží, jestli to je zrovna cesta od srdce a nebo k němu... V prvním případě přijdeš třeba o nohu, v druhém o všechno...
deno
2 ronnie : kulturistika.. proč ne, ale prapůvodně byla o něčem jinym než o steroidech ne? Jestli sou teda ty kulturisti právníci a doktoři chytrý... jinak... nevylízaný, tak přece musej vědět, že tahle cesta je přece nemůže naplňovat (obrazně řečeno) nehledě na to, že dyž už někdo maká bez steroidů, tak mu to trvá sakra dýl... takže je to takový obcházení tvrdý práce a to je v podstatě podvod... a podvod je svinctvo.

Na druhou stranu - mě je tohle uplně volnýýýý - jestli to někdo ce dělat, fajn.. já to jeho mámě žalovat nebudu. Ale myslet si budu pořád to stejný a rači se takovejm lidem vyhnu... a neci s nima mít nic společnýho.

třeba hele mezi teroristama sou taky chytrý a zábavný lidi s kerejma by se dobře zakalilo... jenom holt dyž vražděj ty nevinný lidi, tak to na ně vrhá trochu stín no.. ale to přece nevadí.. záleží na člověku ne?


á sorry.. už zase reju.. newer mind
PiosOne
ronnie: no ale přece kvůli tomu, že zvedám váhy (případně cokoli jiného, než co dělá většina lidí) o kterých se lidem nesnilo, tak to mi nedává právo chovat se vůči ostatním agresivně. já taky dělám sport, který dělá málokdo a navíc dělám ve vzduchu věci, který dělá málokdo z těch kdo ten sport dělají. ale přece kvůli tomu nebudu agresivní. to mi přijde jako blbost.

jestli chceš rozmlátit držku, tak dej vědět. sejdem se všichni groweři vs ty :-))))
Ta paralela s teroristy je zcestná. Ale to je fuk, k věci...

>>> 2 ronnie : kulturistika.. proč ne, ale prapůvodně byla o něčem jinym než o steroidech ne? Jestli sou teda ty kulturisti právníci a doktoři chytrý... jinak... nevylízaný, tak přece musej vědět, že tahle cesta je přece nemůže naplňovat (obrazně řečeno) nehledě na to, že dyž už někdo maká bez steroidů, tak mu to trvá sakra dýl... takže je to takový obcházení tvrdý práce a to je v podstatě podvod... a podvod je svinctvo. <<<

Nejsem rád, když je doping spojován pouze s kulturistikou, protože se táhne sportem téměř každým. S oblibou si v podobných chvílích vzpomínám na maníka, jemuž jsem s čímsi pomáhal a který hrál jen ping-pong a i tam ot byla nutnost.

>>> takže je to takový obcházení tvrdý práce a to je v podstatě podvod... <<<

Obcházení tvrdé práce... Promiň malý útok, ale nevíš, o čem mluvíš. Opravdu si myslíš, že si dáš pár ampulí sustanonu, lehneš si do postele a ono to poroste samo? Rozhodně ne! Pokud nebudeš tvrdě dřít (a tím nemyslím odjet si deset opakování a tři minuty odpočívat, ale opravdu tvrdě!), pokud nebudeš mít kvalitní jídlo (třeba 8-10 jídel denně, dvě probuzení na proteinový suplement za noc, 5-7 litrů vypité vody), pokud nebudeš chodit spát po večerníčku (nadsázka), bude ti to k ničemu! Jasně, pár kilo i tak asi nabereš, ale stejně o ně dříve či později po vysazerní přijdeš...

Pokud by totiž stačilo si dát nějaký steroid a pak lámat rekordy, lámaly by je všichni! Proč neběhají všichni co dopují stovku pod 10 sekund? Proč nedají všichni co dopují na bench 180kg? Proč nedokážou ti co dopují jet na kole dvě hodiny padesátikilometrovou rychlostí?
Rude
ronnie....a jak ze je to s tim "vymrdavanim"?? ...z tvejch clanku kde pises ze se ti sice pero zmensi, ae svoji partnerku "nabusis" az je chudak??...napis o tom sem vic prosim jak to s tim teda je...co sou famy a co fakta?
ahoj, ctu tu o tech steroidech a nejak jsem z toho pochopil ze steroidy obsahuji i testosteron. Takze verim ty obrovsky chuti na sex, a zajimalo by me jestli to dela i takovy veci jako ze ti zacnou nejak brutalne rust vousy a jiny takovy ty typicky muzsky veci.
Dik za odpoved
>>> ronnie....a jak ze je to s tim "vymrdavanim"?? ...z tvejch clanku kde pises ze se ti sice pero zmensi, ae svoji partnerku "nabusis" az je chudak??...napis o tom sem vic prosim jak to s tim teda je <<<

"Péro" se ti nezmenší, na jeho velikost nemají roidy žádný vliv. Jediné, co se ti "scrvkne" jsou "koule" (omlouvám se za ty výrazy, ale alespoň to pochopí všichni:-). V nich si totiž tělo vyrábí testosteron (nejen v nich, ale to je drobnost), jenže, pokud ho dostává z vnějšku prostřednictvím steroidů, zjistí, že ho má tolik, že ho samo vyrábět nemusí. Je to prostě lenoch.

Testosteron je ale základní mužský hormon výrazně ovlivňující libido, takže jednak máš v kůře chuť na sex jako nikdy předtím, jednak máš také velmi, velmi krátký refresh-time... :-)
deno
ronnie : abych ti řek pravdu, tak jak popisuješ tu proceduru, tak už kvůli tomu bych se na to vyprd... dyť to neni přirozený. nehledě na to, že sem eště nepotkal holku, kerý by se takhle pře-vypracovanej chlap líbil... - ale jak řikam :
Ale kdo chce kam.. neni to moje věc, nedělám do toho, houbeless tomu rozumim, což sem tu jistě s úspěchem prokázal, ale to mi nemůže mít nigdo za zlý ;) neci to neschvaluju to, ale estli mash pocit, že to jináč nejde, tak budiž, ale je to ostuda podle mě
PiosOne
deno: pokud nechceš vypadat jako Arnold, tak to tak šíleně dělat nemusíš (pokud ti stačí vypadat sportovně-atleticky)
ronnie: takže to, že zvedáš velké váhy ti dává právo chovat se agresivně? respektive ti to přijde normální?
bolehlaf
No comment.... :-)
bolehlaf
Dotycni ":slizoun::slizoun:sportovci:slizoun::slizoun:" pouzivaji injekcne davky syntholu.Picha se to primo do svalu, ktery nasledne otece nebo co....

PS.: Kolega Ronnie chce abychom tohle chapali a respektovali.... ja se hlasite smeji :D:D:D

Nicmene dotycnym nepreji nic zleho, a preji jim at se tesi dobremu zdravi po cely zbytek jejich zivota.

Sportu zdar...:wink:
Chlape bohužel nemám teď moc čas to rozebírat, ale po celou dobu tu mluvím o anabolických steroidech, nikoli o syntholu, což je naprosto, ale naprosto ODLIŠNÁ látka a dávat ji do spojitosti s tímto tématen je s prominutím hloupost.
Me to jako hloupost nepripada.Jestli mas pocit ze to do tohoto fora nepatri tak promin.... ale at si kazdej udela svuj nazor.Po precteni psilosova prizpevku jsem nabyl dojmu ze se tu klabosi o tom, co do sebe sportovci a spesl kulturisti sypou.

Pokud vim tak kulturisti pouzivaji (nebo spis zneuzivaji) treba inzulin....a urcite vis ze se pouziva hodne a zaroven se steroidama.I kdyz na to nejsem zadnej expert tak vim ze inzulin steroid neni ale pumpujou to do sebe o 100/6 ...

V tom jestli si nekdo picha veterinarni steroidy , inzulin nebo nejakej olej proste rozdil nevidim.

THAT´S ALL...
bolehlaf
Nezlob se ale me to jako hloupost nepripada....

Po precteni prispevku c.1 a dasich jsem nabyl dojmu ze se tu klabosi o tom co do sebe sportovci a spesl kulturisti :slizoun: cpou...tudiz me muj prispevek zcestnej nepripada....ale at si kazdej mysli co chce....

Pokud vim tak kulturisti pouzivaji (hodilo by se spis rict zneuzivaji) inzulin, coz steroid neni....ale to ty jiste vis.Vis taky ze to do sebe cpou zaroven se steroidama a furou dalsich leku.Nekeri pouzivaji i narkotika....coz taky steroidy nejsou.Tyhle latky maj spolecny to ze to do sebe rvou za stejnym ucelem.

Tudiz v tom jestli do sebe nekdo laduje inzulin (i kdyz nema cukrofku), steroidy (z nichz nektery se pouzivaj na leceni koni a dobytka v dalsim pripade na lecbu rakoviny) a tim ze si nekdo do svalu picha nejakej olej aby mel prez noc vetsi bicepsy vubec zadnej rozdil nevidim....

Tesim se na odpoved... :rejp:

Bolehlaf
bolehlaf
Decka sorac ja myslel ze sem to po prvy nevodeslal....... :-<
Tak to tu mate ve 2 verzich....
Moc s tim tady neumim...
Dude
hm, víš co sou to "menšina" jako my, tak dokud se do mne neserou, ať si dělaj co chtěj, nechci zabředávat do toho "my huliči sme lepší než bobuláři, atd.", i když steroidy nejsou můj šálek čaje... čim víc informací o něčem, tim líp:) - dyk to známe sami
btw> ronnie, docela si na mě zapůsobil kultivovaností svých příspěfků
bolehlaf
V tom mas urcite pravdu.... ja jen ze neni rozdil jestli dopujes s tim nebo s necim jinym.Kazdej at si udela svuj nazor....nikomu nic nevnucuji....

Poopravuji raci svou vetu z prispefku c.24...

"Kolega Ronnie chce abychom tohle chapali a respektovali.... ja se hlasite smeji :D:D:D" na "Kolega Ronnie chce abych tohle pochopil a respektoval.... ja se hlasite smeji :D:D:D"

Cus.
biscuit
driv jsem trochu cvicil a kulturistiku mam rad. myslim ze tenhle typek nema ani z kulturistickyho pohledu dobrou figuru. ma otekly bicepsy a tricepsy. v porovnani s ramenem nebo predloktim to vypada smesne. myslim ze takhle zdeformovanej clovek je smutnym pripadem toho, jak to dopada kdyz nekdo nevi co je to harmonie. mmj. to plati i s hulenim. myslim, ze takovejch typku co jsou zdeformovany podobne jako mistr s obrazku ale z huleni se taky par najde.
vondRASH
2Ronnie:
Pises moc solidne, ale chlape, kdyby byly steroidy tak squely(MJ squela je, o tom neni pochyb...od lekarskeho vyuziti, az po vyrobu biomasy na topeni:)), jak rikas, tak by se prodavaly jako Bonpari v cukrarne....snad na tom, ze to je zakazana latka neco bude! A tyhle svintstva mi prijdou docela nefer vuci lidem, co na sobe "OPRAVDU" tvrde makaj! Par tzv. "kulturistu" znam, no vlastne znam jich dost a vsichni jsou to agresivni zmrdi, takze ty jsi prvni neagresivni, ale muzes napsat cokoliv...... a jaq pise Dude, neserou se do nas, tak se neserme do nich, maji svuj "bobulkovy" svet, mimo Grower a mi svuj zmasteny, mirumilovny svet tady, kde je krasne mekoucko.....:)
hYp3r
Legalizovat drogy,je nebezpečná myšlenka a zároveń šoupnout hned do takovéto ubytovny někoho,kdo si šnupne marjánku a nebo poprvé vyzkouší drogu,tak máš tato zařízení na totata plný


tohle je taky pekne napsany :c))))
bolehlaf: >>>Nezlob se ale me to jako hloupost nepripada.... <<<

A mě ano, protože mi to přijde, jako kdybych z někoho tady dělal závisláka na heroinu... To si samozřejmě netroufnu, protože mi je celá problematika trávy a hard věcí hodně vzdálená, ale stejně tak by jsi dle mého měl reagovat ty na Synthol. Synthol se totiž liší od steroidů (když pominu chemické složení) jednou velmi výraznou věci a tou je spektrum jeho "uživatelů". Když se podíváš do průměrné posilovny, dost pravděpodobně většinou na někoho, kdo má nějaké zkušenosti s anaboliky najdeš, jenže aby jsi našel někoho, kdo má zkušenosti se syntholem, musel by jsi jít pravděpodobně za hranice, protože osobně neznám nikoho z tohoto státu, kdo Synthol používá. Ano, pár kluků tu možná bude, ale bude jich tak pro počítání na jedné ruce... A když je porovnáš s počtem všech standardních sypačů, vznikne procento nula nula nic... doslova.

biscuit: >>> driv jsem trochu cvicil a kulturistiku mam rad. myslim ze tenhle typek nema ani z kulturistickyho pohledu dobrou figuru. ma otekly bicepsy a tricepsy. v porovnani s ramenem nebo predloktim to vypada smesne. myslim ze takhle zdeformovanej clovek je smutnym pripadem toho, jak to dopada kdyz nekdo nevi co je to harmonie. mmj. to plati i s hulenim. myslim, ze takovejch typku co jsou zdeformovany podobne jako mistr s obrazku ale z huleni se taky par najde. <<<

A přesně o tomhle tu mluvím. V každé skupině se najde pár exotů, který dělají takovýhle věci. Podívej na ty dva z obrázků v předchozích příspevcích... Jim podobných je na celém světě pět a půl a díky nim si bolehlaf dělá názor na užívání steroidů a potažmo celou kulturistiku, i když je to naprosto něco jiného...

McBloody: >>>Pises moc solidne, ale chlape, kdyby byly steroidy tak squely(MJ squela je, o tom neni pochyb...od lekarskeho vyuziti, az po vyrobu biomasy na topeni), jak rikas, tak by se prodavaly jako Bonpari v cukrarne...<<<

Já neříkám, že jsou skvělý, jen se trochu stavím od názoru, že je to svinstvo největší... Pokud totiž dáš jednou do roka 10 týdnů trvající kůru, budou následky na tvém zdraví nula. Nebezpečí tu ale je, ovšem to pramení z lidí a ne z těchto látek. Maník si skočí do první kůry a nabere 15kg hmoty. Líbí se mu to, cítí se skvěle, jenže kůra skončí a s tím přijde samozřejmý úbytek hmoty. Ten může být jen třeba 2-3kg, ale také 10kg a více, podle toho, jak se k tomu všemu staví, jaké má zkušenosti a vědomosti... Co pak udělá? Pokud je psychicky trochu slabší, skočí neprodleně do kůry další a šup tam větší dávky... A tohle je to nebezpečí, protože za rok či dva bude mít týdně tři gramy testosteronu a nebude vysazovat, jak je rok dlouhej. Nevím, jak je to s trávou u vás, ale řekněme, že nějaké dané množství trávy denně nevadí a na tom většina lidí začíná. Jenže co kdyby někdo toto množství vynásobil třeba deseti nebo stovkou a používal ho 365 a čtvrt dne v roce? Pak si myslím, že by i ta tráva dělala neplechu... A přesně takhle to je s roidy. Jdeš-li rozumně, pod dohledem někoho, kdo do problematiky vidí, pak se ti problémy vyhnou. Pokud ale začneš užívat steroidy s vidinou hory svalů za pár měsíců, pokud se na to díváš, čím víc budu sypat, tím budu větší, budeš v pytli...









snad na tom, ze to je zakazana latka neco bude! A tyhle svintstva mi prijdou docela nefer vuci lidem, co na sobe "OPRAVDU" tvrde makaj! Par tzv. "kulturistu" znam, no vlastne znam jich dost a vsichni jsou to agresivni zmrdi, takze ty jsi prvni neagresivni, ale muzes napsat cokoliv...... a jaq pise Dude, neserou se do nas, tak se neserme do nich, maji svuj "bobulkovy" svet, mimo Grower a mi svuj zmasteny, mirumilovny svet tady, kde je krasne mekoucko.....
V závěru předchozího topicu jsem nechal ještě citaci někoho z dřívějška, na níž jsem chtěl reagovat, jen jsem jí přehlídl... Takže znova...

>>> snad na tom, ze to je zakazana latka neco bude! A tyhle svintstva mi prijdou docela nefer vuci lidem, co na sobe "OPRAVDU" tvrde makaj! Par tzv. "kulturistu" znam, no vlastne znam jich dost a vsichni jsou to agresivni zmrdi, takze ty jsi prvni neagresivni, ale muzes napsat cokoliv... <<<

Chlape, je mi jasné, že můj názor můžete brát jako hodně zkreslený, ale upřímně znám kulturistů doslova stovky a těch, které bych nazval "agresivními zmrdy" je tam... tak tři :-). A stejné množství agresorů ti najdu asi v každé jiné skupině lidí... Nevím, možná mám štěstí na lidi, možná se jen přede mnou chovají slušně, ale že by po mě někdo skočil, když mu zbaštím jeho proteinovou tyčinku se mi vážně ještě nestalo...

>>> A tyhle svintstva mi prijdou docela nefer vuci lidem, co na sobe "OPRAVDU" tvrde makaj! <<<

Tohle se mi nelíbí, protože to vyznívá opět, jako někde u někoho o kousek výš: vezmeš steroid, potom třeba popcorn, sedneš k televizi a ráno je z tebe hrana... Takhle to vážně nefunguje, protože, jak jsem psal, to by tu byli nabušení všichni...
bolehlaf
Znova ti opakuju ze tahle debata neni jen o steroidech o kterych furt meles ale o vsem co do sebe dopujici kulturisti cpou.... to znamena vse od diuretik, pres inzulin, steroidy a i ten synthol (i kdyz uznavam, je to fakt asi zridka) az po latky, o kterych sami kulturisti a ti jejich dokturci ani nevi jak budou fungovat....

psios psal o sypajicich sportovcich - sypou se jen steroidy, nebo kdyz si nejakej manik picha i neco jinyho tak se tomu rika jinak????

Kdyby tato debata byla o vsech drogach ktery lidi pouzivaj tak by sis klidne troufnout mohl....mohl bys tu debatovat od cigarety po herak a ja nevim o cem jeste.

Tudiz muj prizpevek do debaty patri.....

Pro zajimavost prikladam seznam DENNICH opakuji DENNICH davek steroidu a buhvi ceho jeste jednoho kulturisty ktery tyhle "cykly" bohuzel nerozchodil.... dotycny Andreas Munzer (viz. foto) byl v te dobe kazdorocnim ucastnikem nejvyssich soutezi....pri pohledu na ty cisla se tomu ani trochu nedivim.


Newsgroups: misc.fitness.weights
Subject: The death anabolic plan of Andreas Münzer
Date: Sat, 27 Apr 1996 13:09:13 GMT

10-9 Weeks before the Competition daily: Ephederine, AN 1, Captagon, Aspirine, Valium, Clenbuterol

8-6 weeks before the Competition daily: 2 injects Testoviron a 250 mg
1 inject Parabolan
30 tabletts Halotestin
30 tabletts Metandienon
20 IE* STH
20 IE* Insuline

5-3 weeks before the Competition daily: 3 injects Masteron
2 injects Parabolan
30 tabletts Halotestin
50 tabletts Stromba
2 injects Stromba
24 IE* STH

2-1 weeks before the Competition daily: 2 injects Masteron
2 injects Stromba
40 tabletts Halotestin
80 tabletts Stromba
24 IE* STH
Insuline
IGF


Nevim jak vy ale ja si takovej den nedokazu predstavit.... raci si kousnu do pomerance nez abych do sebe ladoval vitamin c v tablete, nehlede na ty injekce....

A to dle meho nazoru nevypada v porovnani s ostatnimi kulturisty podobneho typu nijak extra... potom si uz vubec nedokazu predstavit co a kolik toho berou ti nejlepsi...

Dle mnoha vypovedi ruznych kulturistu ktery byli zverejneny ve svetoznamych kulturisticky casopisech na tom ostatni nejsou o moc lip....
Slim
Tak sem mrkl na tu Ronnieho stranku a muzu jen dotat ze na to pjeknje:flick: a dam si radsi :bandit:
Dude
víš Bolehlave, podle mě je to trošku jinak - to je svět, kterýmu zase až tak nerozumíme, ale dokážu si představit tu míru propagandy a misinformací, která se okolo táhne - to je jako by tobě něgdo vyčítal hero - jednou fetuješ, tak fetuješ...
hej a na steroidech fakt nejsem:) - jsem taková vyhulená trasořitka:wink:
Díky Dude.

A jinak k tomu Munzerovi, bolehlafe, to so jsi napsal, je původem z Bildu. A Bild je bulvár... Andres zemřel kvůli diuretikům, takže jestli tam měl nějaký stanzol, GH či něco jiného je úplně jedno...

Spíš mě ale zarazilo ve tvém přízpevku něco jiného: >>> pri pohledu na ty cisla se tomu ani trochu nedivim. <<<

Promiň, ale nezdáš se mi jako odborník na problematiku androgenních látek. Opravdu poznáš, jestli je 1 injekce Parabolanu a 20 jednotek GH denně velká dávka? Co kdyby tam bylo napsáno třeba 6 ampulí superanabolonu denně... Byla by to také velká dávka?

Na závěr jen jednu poznámku. Možná tu píšu, filozofuju, argumentuju, občas trochu mlžím, když chci něco zjednodušit, ale rozhodně tu "nemelu", jak ty píšeš... Této problematice se věnuji pár posledních let a to ne na úrovni populárních časopisů, takže vím přesně, co zde píšu a na 100% si za tím stojím.

Je mi ale jasné, že tahle debata nikam nepovede. Nedávno se u mě řešila problematika homosexuálů. V daném topicu byl za homosexuály jeden jediný kluk a jinak ostatní hetero. Ti, kteří byli s jeho názory zajedno hned od začátku, ti za ním stáli i po desíti stránkách debaty. Ti, kteří ho ale hned od začátku odsuzovali, svůj názor, ač argumentoval opravdu výborně, nezměnili. Tím neříkám, že tu nějak skvěle argumentuji, spíš jen, že chápu, že užívání steroidů někdo prostě nepochopí.

Mějte se tu.

Ronnie
ronnie@ronnie.cz
http://www.ronnie.cz
Jestli to bylo z Bildu tak budiz....nicmene ty cisla se od realu lisit moc nebudou a ty jako expert prez sajrajty to vis moc dobre.

K tem cisluma jsem vubec nebyl konkretni....

Za podminky ze by ta cisla byla pravdiva by Munzer sezral 60-120 tablet (nejspis nejsilnejsich steroidu) denne, 5-7 injekci (nejspis nejsilnejsich steroidu) a hafo jednotek inzulinu.To ze bude mit brzo problemy probehne hlavou snad kazdymu....a nemusi byt zadnej odbornik prez androgenni latky.

Kazdej ma svou hlavu.....ja jen uvedl muj nazor, stejne jako ty.....nikomu ho nevnucuju, nikoho nepremlouvam aby se mnou souhlasil.
PiosOne
steroidy a synthol podle mě není to stejné. sice výsledek vypadá relativně stejně (něco ti někde naroste), ale principem svého fungování to je úplně o něčem jiném. steroidy jsou látky, které pomocí chem.reakcí stimulijí růst svalů (alespoň proto se berou). naopak synthol funguje podobně jako třeba zvětšování prsou vložením silikonového váčku. jenomže tam je látka uzavřena do váčku a u syntholu je ta látka uzavřena do svalu (resp. by měla být, pokud si to někdo vpraví jinam, tak to může být celkem problém, a není to nic co by se nestávalo, dokonce se to stalo i jednomu známému borci, jehož jméno si sice nepamatuji, ale kolega Ronnie určitě bude vědět).
biscuit: samo že nevypadá dobře, protože ten maník to s tím syntholem trochu přehnal (asi dostal nějakou množstevní slevu). nevím jestli to je on, ale myslím, že to je chlápek s největšími bicepsy (samo že ne pure nature). pokud to teda opravdu je on, tak škoda, že tam taky není fotka z doby co si ještě synthol nepíchal, to vypadal fakt dobře.
bolehlaf
A takhle to dopada....

http://www.ronnie.cz/index.php?clanek=205

Jen pro silnejsi povahy.
drinker hulič
heleďte se tohle je hovno debata tady je mnohem lepsi: http://www.ronnie.cz/forum/viewtopic.php?t=755
tak co, taky vás máma přistihla jak si honíte šuldu u komplu :D

masakr, tohle vsecko... a takovejhle chytaku tam bude vic... uz se tesim az nacnu tema Homosexuální zážitky ("fčera f posilce to bylo bóžičku úplně fajnovoučký..." :D :D peace)
bolehlaf
Kdyz uz sme u toho tak na http://www.ronnie.cz/forum/viewtopic.php?t=1187 je daleko vetsi hukot....

Trochu odklon od tematu ale kdo uvidi nebude litovat.....
jennet
2 bolehlaf:
peeeeeeeeekklooooooooooo!!!!!!!!!!!!!
::::-------------------------)))))))))))))))))))))))))))))
Dude

:D:D:D to je dost slušný, asi se z growera přestěhuju na ronnieho:D
Dude
nedalo mi to (čerpáno odsud :

citace:
Mám v Praze hudební bar, kde se hulí o 106. Z praxe pak mohu říct, že drtivá většina jsou zcela podprůměrní lidé, kteří to dělají jen pro svou image


citace:
NO já sem jednoznačně proti legalizaci!!!§A taky bych ty co hulijou postavil do řady a každýmu nakopal do hlavy aby se vzpamatovali!!!


nutno přiznat, že několik lidí poměrně úspěšně argumentovalo v náš prospěch - ne všichni jsou debilové:)

a na závěr:

citace:
viz www.grower.cz kdyz si prectete nektere prispevky, zjistite ze je tam mnoho inteligentnich lidi, kde nexistujou zadne flame...


To zme my:mutant:
SJ | Ivanhoe
Osobně bych v žádném případě nelegalizoval, naopak, postavil bych mimo zákon i obyčejné kouření, protože někdy mám chuť třeba na busové zastávce po "lidech", co si zapálí uprostřed nekouřícího davu, vážně skočit. Nedej bože, kdyby si tam někdo zapálil trávu...

je to z ronnieho (jak jinak, ze ;)), primo prispevek pana administratora... pak ze nejsou agresivni... :D

zrovna dneska... vlastne uz vcera po mne porvavali podobni velci panove nepekna slova a zvali me k sobe na "ferovku" :), jen proto, ze jsem podle nich mel prilis dlouhe vlasy... takovych zkusenosti mam dost, hlavne kdyz se tupi "bouchaci" napiji, testosteron z nich vyzaruje az prilis... to jsou vetsinou neprijemna setkani... jinak ja si ve sve rachiticke postave ziji vcelku dobre, snad jen vetsi plice by to chtelo... jinak s tim sportem - ne vsude se anabolika uzivaji - napr ja vcelku rad hraji pri navstevach restauracnich zarizeni (ponejvice 4. cenove) sipky, kulecnik ci fotbalek a nic k tomu nepotrebuji... snad jen slow-motion poskytnuty mym oblibenym Herr Jürgenem... :)... ale je fakt, ze znam par lidi, ktery maj moc radi posilovnu a vychazim s nimi velmi dobre + nejsou to vymasteny svalovci, dokonce troubi, jeden hraje v jazzo-swingovem orechstru na trumpetu... ale to je asi trochu o necem jinym... ale jak jsem tak zbezne prochazel ronniem, tak to vypada, ze si tam obcas zajdu ulitavat... super web... dik ronnie :D
psilos
Já bych jen chtěl upozornit všechny growery účastnící se této podle mě dost přínosný debaty(i když ne pro growin' jako takový), aby malinko krotili svý emoce. Ronie, jak už jste poznali, je kultivovaný člověk , který se snaží objasnit nám neznámý věci. Jak jste si všimli, nepoužil proti nám jedinou vulgaritu nebo nařčení z feťáctví apod. Je to skutečný odborník . Všem doporučuji přečíst si jeho stránky jako celek, ne vytahovat jednotlivý anomálie. Jo, něco je fakt extrem hnus, ale to je všude. Nechceme se přece chovat tak, jak se někteří nehuliči chovají k nám, ne? Odsoudit někoho je moc jednoduchá věc. Každej dělá nějaký blbosti a když už je dělá, tak velká zásluha je poskytnout takový informace, který by eliminovali možnost sebepoškození na minimum. A to je právě to, co Ronie dělá. Souhlasím s názorama typu ať si každej dělá co chce, pokud mě tím neobtěžuje. Rozhodně nesouhlasím s tím, jakým způsobem (za každou cenu) se někteří lidi dopracovávají k vysněným cílům. To neplatí jen o silových sportech. To, že s tím nesouhlasím, ale neznamená, že o tom nechci něco vědět. Je moc dobře, že tu máme i mnou"pomlouvanou " protistranu, jen tak může být debata plnohodnotná a tak trochu i OBJEKTIVNÍ(to slovo nemám rád)
psilos
A navíc, nejde přece říct, my hulíme a vy si pícháte roidy, to jsme wo hodně lepší. Nejde říct já radši budu hulit a ne sypat. Stejně tak nawopak. Jsou to 2 totálně odlišný wěci, který spolu vůbec nesouvisí Určitě by šlo hulit i sypat dohromady.
Společný mají jen předsudky, plno mýtů a pověr okolo(jak rpo i proti) a to, že jsou "zakázaný" a společností házený do jednoho pytle drog a zakázaných podpůrných látek.
JirikDC19
Nesnasim takovyhle vygumovany hlavy :grrr: - ktery misto mozku maj svaly (viz. nackove). Ale kazdy svyho stesti strujce jak se rika.(takze vsichni jednou musej dojet :mutant: ). Takze vsem takovym posilam tento vzkaz : :flick:



:death:
JirikDC19
Ty jses tady jen od toho abys "prudil" nebo co jako. :confused:
Myslis, ze kdyz kazdej den nesedim u kompa "vyhulenej" jako ty a nepredhanim se s ostatnima kdo bude mit vic prispevku, ze neumim pestovat nebo co jako. (a jestli ti vadi, ze jsem misto hyfropponi napsal "hydroffoni" tak prominte pane uz se to nikdy nestane :p: ). Ty asi beres lidi podle toho kolik maj bodu na nejakym pofidernim serveru o huleni. Proste me neprud, kdyz me neznas, OK. :rejp: Myslis, ze si nepestuju svy vyslechteny modely? (jen si chci ted vypestovat to nejlepsi z nejlepsiho vydis na tom snad neco spatneho).
Cicmon
JirikDC19: mno, BohouR ma pravdu ;) Proc tedy navstevujes tenhle pofiderni server?
btw. co je pro tebe to nejlepsi z nejlepsiho? vzdyt kazdy model, muze byt pro nekoho nejlepsi a jestli myslis, ze to je jenom v % THC, tak toho o huleni IMHO moc nevis :(

Cicmon
PiosOne
bohour, cicmon: hele nechte ho být, on to tak nemyslel ;) při psaní se může splést každej (ale pobavil jsem se u hydrofonie celkem dost)
jirik: všechno je v klidu, kluci jsou možná jenom trošku podrážděnější, ale nic ve zlém. já osobně se taky dívám trochu špatně na lidi, kteří chtějí nejlepší skunky, protože to není jenom o papírových nejvyšších hodontách. ale už jenom to, že jsi tady na serveru tě ukazuje v lepším světle. pokud ale trváš ma mejlepším matroši, tak na netu je spousta obchodů, kde ti mile rádi za mrzký peníz pošlou ty nejlepší skunky, jaké si budeš přát.
JirikDC19
OK, omlouvam se. Modely, ktere my vyhovujou uz jsem si davno vypestil. Chci si jen zkusit vypestovat to "nejlepsi" co se vypestovat da. Takze nejaky radoby "nej" model ve vode. :D
psilos
To vzteklej Jirka 90210 : Jiriku,nikdo nepochybuje o Tvým umění. Nikdo nepochybuje o tvý chytrosti. Jistě si sám nejlepší skunky na netu najdeš sám, protože lidi na pofiderním serveru by Ti mohli poradit špatně, poněvadž jsou taky pofiderní. A hlavně ty lidi, který se tu dělí o informace i nějaký rok. Ty jsou skoro nejpofidérnější. A pak úplně nejpofidernější skupina lidí je ta, která má už nad 20 příspěvků, protože to dělají hlavně qůli tomu, aby v co nejkratší době dosáhli co nejvyššího čísla. Ale to jsme u jiného tématu.
A teď k tématu:
vážně si myslíš, že každý kdo je svalovec je nácek? Souvisí to nějak?
A co Ty Bohoure, není Tvůj strach ze svalovců jen nějaká musculofobie, nebo jak by se to dalo nazvat? To by se dalo vyléčit, posadil bych Tě mezi mý 2 kamarády a dokud by ses nezačal tvářit spokojeně(nebo nezbláznil) , tak by Tě nepustili :-) ;-)
citace:
Původní příspěvek od Ronnie
Ale no tak chlape. Takovýhle názor bych čekal od nějaké mámy z vesnice od plotny, ne od mladýho kluka. Z čeho vychází tvoje názory na naše sebepoškozování? Pokud z odborné literatury (o čemž pochybuji), pak by bylo vše ok, jenže ty podle mého vycházíš z klasikých médií, z novin a časopisů, kde si občas nějaký redaktor, který o dané problematice neví shola nic, sedne a chce napsat trhák. Posilovnu vidí maximálně při cestě do práce, jeho názory jsou zkreslené, medicínské vzdělání žádné. Cílem je napsat ale čtivý článek, tzn. bude přehánět vše, co se jen dá... Nedávno jsem takový článek četl, byl z nějakého pánského magazínu a hned v prvním odstavci dal autor jasně najevo, jak dané problematice rozumí, když napsal, že si to "píchají do žíly". Normální člověk mimo obor si toho nevšimne, celý článek zhltne a udělá si názor, jak jsou ti sypači špatní a že on by to nikdy nevzal. Jenže ten, kdo ví o čem je řeč (když to pošleš do žíly, máš před sebou pár posledních vteřin života) si z podobných článků nic nedělá. Jenže takových lidí je jasná menšina, mnohem více z nich vezme článek jako pravdu pravdoucí, zakoření se jim v hlavě a zeptej se jich potom, co říkají na doping...

Jasně, řeknou ti, že je to děsný svinstvo. Zeptej se jich ale proč... A oni mírně zaváhají, ale řeknou něco o poškozování zdraví. A teď se zeptej, co to poškozuje konkrétně, jestli se tomu nedá předejít, jak se to dá korigovat, jesti to dělají všechny látky... A vsaď se se mnou, že pokud nebude chtít daná osoba mlžit, bude mlčet.

Neříkám, že jsou tyto látky neškodné, jen říkám, že je pravda hodně daleko od toho, co se v médiích objevuje. Pokud jsi vrcholový sportovec, který v zájmu nejvyšších výkonů už ani nevysazuje a jede na slušných mega dávkách, bude tvoje "zdraví" zřejmě nahlodáno kvalitně. Pokud jsi ale běžný kluk, který hledá ambice tak někde na národních mistrovstvích a nebo co to dělá jen pro sebe a sype dostatečně s rozumem a hlavně pod rozumným dohledem, pak je na tom mnohem a mnohem lépe než třeba běžný kuřák.

Teď otázka: Je opravdu nutné to brát?. Jak se to vezme. V jedné reklamě kdysi zaznělo: "Život je otázkou priorit". A přesně tak to je. Pokud je tvojí prioritou chodit od rána do večera do školy, dělat radost rodičům a připravovat se na budoucí život, pak to nutné není. Stejně také pokud už buduješ kariéru, rodinu, cokoliv, co se stává tvým smyslem života... Jenže ne každý (ve svém věku) ten smysl hledá v takovýchto věcech, protože jeho třeba naprosto uspokojuje sport. Ráno se probouzí s myšlenkou na trénink a večer se stejnými myšlenkami uléhá. Mezitím absolvuje skvělé vyčerpávající tréninky a jeho pocit je naprosto úžasný. Nežije ve stresu, protože na všechno mimo svého sportu kouká s naprostým nadhledem. Pocit... To je to, o čem je život. Tohle je důvod, proč je člověk člověkem. Zamysli se nad svojí denní rutinou... Proč jí děláš? Přece proto, že z ní máš dobrý pocit!

Takže, pokud je tvojí prioritou sport a pokud ti sport a svoje vlastní zlepšování přináší jen a jen dobrý pocit, pak na tom, jestli si pomůžeš anabolickými steroidy (nebo jinými léky) absolutně nezáleží!

Nejsem si naprosto jist, o čem je tohle fórum (není o trávě?), ale předpokládám, že tu jsou mladí lidé, kteří nebudou jen přejímat cizí názory a své postoje si budou stavět na mnohem pevnějších základech. Nechci tady anabolika nijak obhajovat, jen ale také nechci, aby v nich lidé viděli to strašné zlo, které používá pár vyvrhelů na kraji společnosti. Doping se v současnosti používá téměř v každém sportu. Mnoha lidem se při vyslovení slov "anabolické steroidy" před očima zjeví kulturistika, jenže tak černobílé to není. Hokej, fotbal, atletika, tolik oblíbený desetiboj, sprint, lyžování, třeba i hloupý ping-pong... Tam všude doping jede a ani to nemusí být na úrovni těch nejlepších z nejlepších, protože už na národních, na krajských přeborech potkáš kluky i holky, kteří mají k čistým sportovcům hodně daleko.

Poslední věc, zdravotní rizika. Píšeš o padání vlasů... Ano i ne. Záleží na konkrétních látkách, záleží s čím je kombinuješ a tenhle efekt se dá vcelku úspěšně korigovat k nule. "Zmenšování koulí?" Ano, v kůře je to pochopitelné, tvoje vlastní produkce testosteronu klesá, protože ho tělo dostává dost z venku, jenže pár týdnů po vysazení je VŽDY vše zase v pořádku. Mimo to, chuť ne sex je v kůře skutečně šílená (myšleno v kladným slova smyslu) a partnerka je mnohdy opravdový chudák, ktreý vše musí snést...

Raději končím, omlouvám se za hodně dlouhou reakci, ale nedalo mi to.

Ronnie
ronnie@ronnie.cz
šéfredaktor www.ronnie.cz
ZMonica
JE A JA SI POD TIMHLE TEMATEM PREDSTAVOVALA, ZE JAKO SE TU BUDE KECT O TOM ZE KDO POVAZUJE TRAVU ZA DROGU A VONO TU JDE O STEROJDY??BOZE..
psilos
To Jelcin: člověče, chlape, umíš sqěle kopírovat, to bys nás to mohl všechny naučit , ne?
ZMončo, na to, jestli je tráva droga a jaká a kdo ji jak bere existuje už několik témat, stačí hledat.
ZMonica
dobrý dobrý..Jinak Jelcin..to jo, jak se to asi dělá?:)ghighi
K těm steroidům.Nemam pomyšlení že bych s tim teť někdy začal to ani náhodou ale s ronniem ůplně souhlasím!!§Vy asi nevýte co je to 5x do tejdne prolejvat v posilovně pot a jen tak pro nic když jste se už dostaly na maximum svý fyzicky možný sýly.Co vám zbyde buď bejt zapomenutej v rohu a nebo na špici,co si vyberete???Články o vedlejších ůčincích sou taky bezva!!!Všichni tomu bezhlavě věřte to je jako kdybych já psal o migraci polárních lišek...blbý přirovnání asi ani nemigrujou ale když o tom nic nevim tak nebudu dělat blbej dojem na ostatní.Už nikdo z vás vzal někdy do ruky činku???Asi ne ale ubalit si špeka to jo a pak kecejte o vedleších ůčincích a v tom to je ten novynář přemejšli a sepisuje svuj článek a přitom páli jednu cigaretu za druhou.Když to nechce brát ať to nebere ale ať tyky drží hubu a věnuje se třeba tý migraci který rozumý asi 1000x víc.Už chápete c čem to je???Tydle látky ke sportu patří a v dnešní době to bez nich vlastně ani nejde ještě možná na okresním přeboru ale dál ne,tak co ze sportem do kterého jste dali ůplně všechno třeba po dobu 5 let skončit,umře kus ve vás.
Doctor Q
Teda tohle je zajimava diskuze a je tu celkem dobre videt rozdil mezi "flame" prispevkama a normalnima reakcema lidi, ktery maj na vec vopravdu nejakej nazor, kterej se nemusi kazdymu zamlouvat, ale je aspon trochu rozumne podlozenej. Predem sorry za neprehlednost mejch vyplodu, ktery tu ze sebe vyhodim ;)

Mno takze ja rozhodne nejsem korba a nejsem teda ani rachiticka postava, takze do mne ihned muzete vsichni zacit rejt, kdyz se mnou nebudete souhlasit, ale ja si myslim, ze je fakt neferovy do lidi co sypou jakkoli rejt. Podle mne to fakt neni o nejakym "podvadeni". Nemam osobni zkusenost s roidama, ale na ronnieho stranku jsem narazil jeste driv nez na grower, dokonce jeste nez jsem vubec zacal palit (dalsi duvod proc me poslat do kytek). A tomu, co ronnie pise docela verim, svoji kultivovanost a snad i odbornost nam tu vsem ukazal. Mno a pokud neni chyba v tom, jak jsem to JA pochopoil, tak je primarni duvod proc zacit sypat dosazeni fyzickyho limitu. Proste makas jako das, udelas super svaly, ale pak prijde moment, kdy uz to telo proste vic udelat nemuze. A ted zalezi na tom, jak to vemes - bud si reknes "ok, tohle je maximum, ted uz vejs nemuzu". Ale taky pro tebe kulturistika muze bejt fakt dulezita a proste nemuzes skoncit. Je to cast tvyho zivota a z nejakyho duvodu na sobe chces pracovat vic a vic - muze to bejt vyzva, kompenzace nejakyho problemu nebo jen zdrava soutezivost. No a pokud chces jit dal, tak musis zacit roidy brat. Neni to zpusob jak si zkratit cestu nahoru, ale jak se dostat mnohem vejs, nez by normalne slo. Nepodvadis, ale rozsirujes svoje hranice a moznosti.

Dalsi vec, ktera mi docela stve, je ze lidi, ktery by meli mit nejvic pochopeni, lidi kterym taky komplikujou zivot myty a dezinforěmace ve spolecnosti - proste lidi tady na foru dokazou bejt tak hnusne prudivy. Ronnie tu proti nam nerekl vubec nic hnusnyho, celou dobu se snazil o maximalni pochopeni a nikdy nesklouznul k nicemu horsimu nez "asi tomu uplne nerozumis". No a jak na to zareaguje komunita groweru? Vodsoudi sypace jako hnusny fetaky a vsechny je posle do kytek! Jak vubec muze nekdo bejt plnej takovyho mnozstvi predsudku? Jako kdyz nekdo rekne ze sypaci sou fetaci, tak podle me nema pravo se ani jednim slovem zastavat huleni. Kdyz muze rict ze sypaci sou fetaci, tak pak ma kazdej vokolo nas pravo rict ze palici jsou narkomani. Predsudky jsou snad nejhnusnejsi vec na svete a zrovna my bysme se jich meli snazit zbavovat, ne je v sobe mit!

Mam sice pochopeni pro lidi, ktery nemaj radi namakance, protoze jim udelali parkrat problem nekde na ulici, je to trauma a clovek ma sklony pak vsechny nabuseny lidi vodsoudit a strcit do jednoho pytle, jenze prave tomu bysme se meli snazit vodolat, ne? Jak je asi vam, kdyz nekde na Nove uvidite reporataz vo mladejch lidech, ktery vykradaj obchody a kourej travu? Nakonec k tomu nekdo rekne, ze trava uvolnuje zabrany a lidi pak kradou, nejakej reporter podekuje za informaci a udela pohled "spravedlivyho soudce" do kamery. Proste to urcite vsichni znate - generalizace a hazeni vsech lidi do jednoho pytle kvuli spolecny zalibe je hnus! Urcite se to kazdyho z vas nekdy dotklo.... a ted je to tady zase, ale delame to my!

Uz mi dochazej myslenky a taky sem to trochu moc protah, ale kdyz jsem videl nektery ty reakce, tak se mi skoro zved kybl. Budte sakra vic tolerantni. Jedinej spolecenej rys nikdy nemuze znamenat, ze vsichni jsou stejny. Cloveka urcuje jedine jeho osobnost a jeho ciny, ne prislusnost do nejaky skupiny.

Nakonec bych chtel akorat rict, ze me mrzi ze Ronnie uz tohle forum nenavstevuje, myslim ze byl nejvetsim prinosem pro tuhle diskuzi.

Peace... out
duplo
Jo doctor Q to řek správně...Znám pár nařachanců-bobulářů a hodně jich je v poho a dokonce občas čaděj.Dokonce i ta VŠ tam je..No nic jen sem chtěl napsat něco na podporu ronnieho.
Tak hulení zdar
P.S. a všemu/a všem co je démonizované a utlačované
státní mocí
Zcela souhlasim s ronniem........ví toho o tom určitě víc než vy všichni. Angelo.Prowolone@seznam.cz nebo http://www.angelo-prowolone.webzdarma.cz
kowonator
Vsetko zavisi od pristupu k huleniu.
ragnar
To ALL : Viete co, radsej drzte vsetci huby a nepicujte do Ronnieho, je to cllovek, ktory vie co hovori a podla je prispevkov aj vidim ze ma k tomu urcite aj patricne vzdelanie. Vy sa spravate jakl idioti - viete o tom hovno a furt hadzete vsetkych "nabuchancov" do jedneho vreca a preco by cvlovek nemohol aj sypat aj hulit travu a aj pestovat a zaroven aj robit vysoku skolu preco? Ja sam som prikladom cvicim uz 4 roky hulim uz 3 roky a sipal som asi 2 az 3 krat ale to asi 2 mesacne kury. Ja si o tom obdobi myslim, kedy som sipal myslim, ze malo dost pozitiv hlavne co sa tyka mojej fyzickej ale aj psychickej stranky. Teraz uz nesipem, lebo som zistil, ze staci mat dobru stravu, dobry spanok, dobry trening a svaly rastu aj tak, ale pomalsie - nevadi. Tiez hulim a pestujem a predvcerom som mal statnice, spravil som - cize nejsom vymlety nabuchanec, co pozna len agresiu. Okrem toho, bez agresivity by si toho v zivote moc nedosiahol, napriklad taky chirurg, musi byt dostatocne agresivny na to aby ti zarezal skalpel do koze a zachranil ti zivot, agresivita je v kazdom z nas. Su vsak jedinci - (mentalne postihnutie) ktory maju obmedzeny repertoar reakcii a dokazu svoj nesuhlas davat najavo len fyzickou agresiou, ale to je myslim uz o niecom inom
ragnar
reakce : Dalsi vec, ktera mi docela stve, je ze lidi, ktery by meli mit nejvic pochopeni, lidi kterym taky komplikujou zivot myty a dezinforěmace ve spolecnosti - proste lidi tady na foru dokazou bejt tak hnusne prudivy. Ronnie tu proti nam nerekl vubec nic hnusnyho, celou dobu se snazil o maximalni pochopeni a nikdy nesklouznul k nicemu horsimu nez "asi tomu uplne nerozumis". No a jak na to zareaguje komunita groweru? Vodsoudi sypace jako hnusny fetaky a vsechny je posle do kytek! Jak vubec muze nekdo bejt plnej takovyho mnozstvi predsudku? Jako kdyz nekdo rekne ze sypaci sou fetaci, tak podle me nema pravo se ani jednim slovem zastavat huleni. Kdyz muze rict ze sypaci sou fetaci, tak pak ma kazdej vokolo nas pravo rict ze palici jsou narkomani. Predsudky jsou snad nejhnusnejsi vec na svete a zrovna my bysme se jich meli snazit zbavovat, ne je v sobe mit!

Chcem sa tiez priklonit k tomuto nazoru - vypada to tak ze vacsie percento ludi na tomto fore si mysli, ze aky su nepochopeny zo strany spolocnosti a aka je ich komunita zo vsetkych stran utlacana a pritom ani oni nemaju pochopenie pre ludi, ktori sa ocitli tiez na hranici zakona (steroidy). Som s tychto growerow o to viac sklamany a citim sa byt viac sam (so svojim nazorom). Niekto proste nedokaze mat svoj vlastny objektivny nazor - nejde do hlbky veci a nazory si utvara len povrchne respektive sa prikloni ako taka ovecka k vacsine. Toto ma neskor za nasledok aj tvorbu spolocensky silnejsich a slabsich vrstiev - socialne silnejsich vrstiev je zvacsa menej a to preto, lebo su to ludia, ktory dokazu podrobne problem analyzovat a na vsetko sa dokazu pozriet z viacerych pohladov socialne slabsie vrstvy(ovecky) davaju prednost vacsinovemu nazoru, ktory im vtlka do hlavy napriklad na Slovensku (Meciar dementnym babkam), ktore su nespokojne len preto lebo nikdy nerozmyslali a dokazali sa len pripojit k vacsine a tato vacsina mala za dosledok podporu komunizmu, ktory im dojebal zivoty a teraz nevedia do koho picovat, tak picuju do ludi, ktory su na tom lepsie (zbohatlici a podobne). Vy niektory groweri vidim ze ste sice mlady, ale podobne dementny, jak niektore babky a v zivote asi dosiahnete tiez velke hovno.
BRAINDEAD
Ragnar:sem chtel neco dodat,ale teda drzim radci hubu jak radis.jeste ze tu ses abys nam to 2roky stary tema osvetlil:)
Já osobně sem taky chodil do posilovny ale nic sem nebral...okolo samí boříčci bez koulí ale se svalama. Nemohl sem to vydržet a taky sem nad tim přemejšlel a vzdal sem to. Gdyby tam nechodili takový kokoti se kterejma si povídáš 3 hodiny o látkách v těle a o svalech a fšechno úplně do podrobna...tak bych tam vydržel dýl. A gdyž se pár borečků dozvědělo že mi není tráva cizí, tak o tom taky občas zavedli diskuse a radili mi abych přestal, protože pak nic nezvednu. Jednou sem se tam stavil pro kámíka a zrovna v high a gdyž sem pak odešel (sám) tak sem se na ulici zastavil a úplně nepředstavitelně brutálně sem se z nich rozřechtal a vysral se na to pak...
prostě mi radili ti "správní" hahaha...a kámoš mi doteď vyčítá, že sem "slabej" že sem to nevydržel :)
jinak myslim že nic se nemá přehánět a borci sou ještě větší trosky než my, protože vo tom ještě ví jak jim to škodí, ale prostě hlavně že budou mít svaly. To je u nich na prvnim místě...
sem rád, že nejsem borečkem z posilovny
Sinuhet
Z jejich pohledu je to naopak. Ty taky vis, ze se pokousis o rakovinu plic, ale hlavne ze budes mit stavy.

Ty mas svaly, ja mam stavy... :-)
o rakovinu? myslim, že gdyž k tomu nekouříš cíga (jako já - úspěšně asi měsíc přestávám :) ) tak si myslim, že to neni tak hrozný. A 2,3 denně si nedávám..
Sinuhet
Jak hrozny? Jako ze kdyz kouris jen konopi ze mas jistotu ze rakovinu nedostanes? Koureni temer cehokoliv je zvysovani pravdepodobnosti rakoviny.
Era
Éra dopingu je jen přechodnou epizodou v historii sportu.

Profesionální sport sleduje jediný cíl: zvítězit - tedy být rychlejší, přesnější či snad ohebnější než soupeři. Realisovatelnost tohoto cíle je podmíněna jednak relativními přirozenými fysickými disposicemi jedince, jednak jeho ochotou a schopností tyto disposice rozvíjet tréninkem a také kvalitou jeho sportovní výstroje a výzbroje.

Zatímco v posledně zmiňovaných koeficientech dochází v historii sportu k nepřetržité progresi a nikdo nepovažuje zdokonalování bot, tenisových raket a lyží za patologii a nejsou tedy ve sportovních pravidlech výrazněji omezovány (pomineme-li např. zákaz určitých konstrukčních úprav závodních automobilů apod.), ke snahám o modifikaci fysických disposic sportovce se svět sportu staví v některých případech značně odmítavě.

Je nutno si uvědomit, že fysické disposice sportovce jsou primárně předurčeny strukturou jeho genomu, která rozhodne o disposicích jeho organismu, jenž následně interakcí s prostředím (potravou, teplotou, okysličením, gravitací, zářením, masérem, činkami či rotopedem) vyústí v aktuální potenciál jednotlivce poskytnout konkrétní maximální sportovní výkon. Aby tento výkon narůstal, sportovec zpravidla trénuje, dodržuje předpokládanou optimální výživu, což však nikterak neovlivní jeho genetickou výbavu a nepřekoná tak omezení, které mu tato přináší. Úspěch ve sportu tak nikdy nemůže být spravedlivým odrazem snahy a přípravy sportovce, ale vždy bude zatížen rozdílem genetické konstrukce jednotlivců.

Snahy sportovců zlepšit své výkony užitím pomocných vnějších bioaktivních látek jsou pochopitelné a jakékoli snahy doping omezovat jsou naprosto nesmyslné. Některé typy dopingu spočívající v dodání látky, která je v každém lidském organismu přirozeně přítomna, jen je u různých individuí díky dědičnosti v různém množství, nejsou o nic nespravedlivější, nesportovnější ani méně čestné, než přirozené interindividuální rozdíly. Jiné typy dopingu vnášejí možná do organismu látky nepřirozené, i ty však v reakci s organismem posouvají jeho možnosti dle absolutně přirozených zákonů biochemie a záleží jen na konkrétním organismu, jak se s takovým zásahem vyrovná.

Užívání dopingu jistě není spravedlivé, ale ani sport bez dopingu nikdy spravedlivý nebyl, není a ni nemůže být právě pro ten nezanedbatelný, ba naprosto zásadní vliv genetické výbavy jednotlivce. Jestli si ten kdo nedopuje připadá sportovnější, než srovnatelný soupeř, který dopuje, nemá pravdu, jen dobře dědil.

Cíl sportu z hlediska těla sportovce bude vždy ten, aby se organismus sportovce jakoukoli cestou stal výkonnější pro konkrétní činnost. Budeme-li potřebovat kvalitního sportovce, můžeme jej vybrat z tisíců jedinců na základě analýzy jejich genomu, nebo se můžeme snažit vzájemně křížit špičkové závodníky a doufat, že se geny potkají tak příhodně, že potomek bude ještě lepší. Nepochybně se dočkáme i doby (a snad není nikdo tak naivní, aby věřil, že bude možné tomu zabránit zákazy), kdy budeme již žijící či i dosud nenarozené sportovce upravovat na úrovni jejich genomu, aby svaly byly ještě rychlejší, klouby pohyblivější a krev mohla přenášet více kyslíku. Tito modifikanti nejenže se nebudou uchylovat k takovým archaismům, jako doping, ale zejména budou absolutně neodhalitelní, neboť jejich tělo nebude obsahovat nic, co by tam nemohlo být přirozeně. Na špici sportu se tak dostanou ti, kteří budou ochotni a ekonomicky schopni tuto modifikaci absolvovat a není a nebude možné takovéto budoucnosti zabránit. Ostatně, kdo ví, kolik takových už na stadionech pobíhá.

Jestli bude divák ochoten se znalostí těchto okolností se na sport dívat je otázka. Bude-li však žádat stále větší a větší výkony, selekční tlak nepochybně povede k umělé transgenosi člověka, kdy např. skokan o tyči získá příslušné geny třeba od blechy. Má s takovouto - opakuji že neodvratnou - budoucností smysl bojovat proti dopingu?
sinuhet:
to vim taky. prostě to ale neni takový riziko jak u cíček. ale riziko je vždy...
PS: rakovinu můžeš dostat i ze zdravýho kouření?

gdyž už budou lidi upravovat tak aby byli co nej, tak mu upraví už i mozek tak aby mu to nevadilo a prostě si z něho udělaj obraz svůj. Člověk bude furt chtít něco ovládat a připadat si výš...
to už bude soutěž techniky, ne sport.

fuck :flick: or love :punk: the future
Era
2 VoidMAN:
Genpm již žijícího se dá upravit tak, že se nějakým vektorem (např. retrovirem) vnese nové genetická informace. Využívat toho chce např. genová terapie.
Úpravy sportovců neobhajuji, ani neodsuzuji, nerovnováha bude, jak jsi napsal, vždy ať s úpravami, nebo bez nich.
Chtěl jsem jen vyjádřit, že zvýšit sportovní potenciál je možné mnoha způsoby a žádný bych neodsuzoval a nezakazoval. Zdravotní důsledky ať si každý rozmyslí sám.
Sinuhet
VoidMan: Sam muzes sportovat jak chces. Nikdo te do gen. uprav nenuti. A sport na ktery se divas v TV muzes budto sledovat, nebo nesledovat. Kecat jim do toho pravo nemas. :-) Ale me se to dobre mentoruje, kdyz sport nesleduji a tim padem je mi jedno co s nim profesionalove udelaji.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma