Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Komunita > Oznámení

Stránky: [1] 2 
Grower server: kritická situace - Klikni zde pro originální téma
carlos
Nastal čas, aby se Grower přesunul na vlastní vyhrazený server. Problémy v posledním týdnu přerostly únosnou mez a my si chceme zachovat přízeň vás všech snadnou dostupností a rychlou odezvou, bez které je přikládání fotografií jedním velkým peklem :satan:.

Tato komunita urazila za téměř dva roky existence obrovský kus cesty a ukázala, že si zaslouží své místo na českém internetu: diskusní fórum je již více než 6-ti tisícové, obsahuje více než 100.000 příspěvků a téměř 15.000 fotografií v galeriích. A především: pomohli jsme spoustě lidí najít nového koníčka...

To vše však dospělo do fáze, kdy Grower svou náročností na výpočetní výkon přerostl stávající server. Proto musím přejít k jedinému řešení současné situace, tedy pořízení nového stroje přímo pro Grower. A jako obvykle, je tu háček. Peníze z reklamních ploch nestačí ani na pokrytí měsíčních nákladů na konektivitu do internetu a jelikož jsem tu "jediný" přímo zodpovědný webmaster :smoker:, nejsem bohužel schopen pořídit nový stroj z vlastní kapsy.

Proto chci všem věrným Growerům poděkovat za to, co za celou existenci fór dokázali a poprosit, aby Groweru pomohli k novému serveru. Přispějte buď finačně nebo přímo hardware komponenty. Nabídky pište přímo mně formou PMka anebo mailem na sales@grower.cz.

Symbolicky dostanou na oplátku všichni přispěvavší doživotní titul pod jméno :angel:.

Děkuji za celý Grower Team,
carlos, webmaster
Wowek
Voslíku radši se nevyjadřuj chtěl bys nejradši všechny vymítit ale co tu děláš ty ? no každej má něco do sebe nemůžeš někomu říct ty di a ty ne ty si užitečný !chápeš :?
a jistli seš povahově takovej že bys některý lidi vyhodil tak sem sám nepatříš každej potřebuje ně¨kdy poradit a kde semá ptát jinde než na groweru ?

-a pokud vím tak grower by měl taky sloužit jako informační centrum takže nejde jen o lidi co tu něco dělají ale je i pro lidi co si sem dou pro informace už ti to došlo?

-ty finance budou asi fakt problem......ale snad by mohl pomoct drop-in nějakou korunou ?

carlosi tímhle bych ti ještě chtěl poděkovat kvůli tomu co si udělal pro nás a nemáš s toho žádnej výdělek a to tě šlechtí díky ti na takový lidi jako si ty se nezapomíná.........
Idea
nazdar karláku

možná by nebylo od věci napsat nějakou bližší ideu komponentů který shaníš pro novej server.

jinak samozřejmě přispěju a jestli ne hardwarem tak určitě finančně.

předpokládám že na pmko dostanem číslo konta nebo tak něco ? :-)

btw. kolik si asi myslíš ,že by se mělo zhruba vybrat ?
Wowek
JEN NAS TU MOOOOOC tak by snad mohlo stačit od většini lidí třeba stokoruna ?
Idea
wowek ,těžko někomu můžeš něco přikazovat..
prostě kdo dá tak dá kdo nedá tak holt nedá..
Blondacek
Hmmm myslim ze nejlepsi bude dat sem cislo uctu a prispevky se pohrnou.... ikdyz sem student a nemam $ vubec tak klidne 500 dam protoze to za ty informace stalo.
jumpp
jssny naprosto souhlasim grower za to stoji ale chtelo by to tu rozpisku hw nebo to cislo konta
Dude
carlos> jakej je očekávnej rozpočet?
Taker
Jo jo, ten rozpočet by mě taky docela zajímal.

Jinak nešlo by ty peníze poslat jinak než přes účet (ftěhle prasečinkách se totiž vůbec nevyznám :baby: )? Mě by vyhovovala klasická vobálka, do ní prachy s nickem a hotovo. A pro zichr použíte rači nounejm adresu (ňáky ty POboxy či co).

Né že bych teda posílal ňákej majland...:-)
hYp3r
2 Carlos > Pokud budu moct taky rad prispeju...grower mi dal hodne napadu a myslenek a rad bych mu nejak prispel...

BTW: Proc kupovat celej stroj, kdyz by se dal poridit nejakej dobrej webhosting za malo penez?
PiosOne
carlos: přispěju kusem HW, případně i nějakou sumičkou. napiš konfiguaci serveru, případně co chceš upgradovat. určitě to nějak vymyslíme
Lora
Taky se rada pripojim,mohu ale jen penizky.Teda dala bych to za ukol mamince,neb ta resi moji finacni situaci v cz :),tady odsud by byly zbytecne poplatky...Ale jak je to tedy s tim kontem?
PiosOne
přesně tak, hoď tady číslo účtu a pak už jen sleduj, jak ti narůstá konto :)
carlos
Díky všem za reakce!
Současný stroj, ze kterého se Grower přesunuje je AMD Athlon 2000+ s 512MB RAM. Solidní funkční konfigurace bude zhruba

AMD Athlon 2000+
1 GB RAM
2x 80 GB IDE HDD do RAIDu.

To znamená investici ve výši zhruba 13.000 - 15.000. Úplně ideální by byl Intel P4 a SCSI disky, ovšem to je podstatně větší investice. Uvidíme, co si budeme moci dovolit..

Číslo účtu nebo alternativně adresu pro zaslání peněz v obálce dostali všichni zúčastnění tohoto tématu a všichni kdo požádali skrze PM. Pokud chcete přispět, stačí zde odpovědět nebo mi rovnou poslat PM.
carlos
citace:
Původní příspěvek od hYp3r
BTW: Proc kupovat celej stroj, kdyz by se dal poridit nejakej dobrej webhosting za malo penez?

Jeden problém je se systémem galerií, který využívá poměrně sofistikované "custom written" skripty a externě také spoustu unixových binárek (na vytváření náhledů fotek a ve vyvíjené verzi také otáčení, apod), což ti na hostingu nikdy nedovolí.
A za druhé je problém s tím výkonem, zkušenost ukázala, že Grower prostě nutně potřebuje silný stroj sám pro sebe... stačí když třetina ze sta připojených začne prohlížet galerii... :(.
hYp3r
Hele carlosi na me jsi nejak zapomnel s tou PMkou... :c)))))
Dude
hyp4r> mas PM...
hashlerka
ja bych take prosila o PMku:)
diky..
jestedman
informace zde získané byly pro mně k nezaplacení, proto rád přispěju, je možné i Hardwarově (v rámci možností), Carlo pošli PM
carlos
Diky vsem, co se doposud ozvali s přáním přispět!

citace:
Původní příspěvek od E_D
2 Carlos: doporucuju pak treba vystavit kolik se vybralo a jak se s tim zahospodarilo, protoze uz jsem se u jednoho podobneho vyberu setkal s tim ze ten clovek byl napaden ze si tim chce prilepsovat do penezenky... tim teda nechci ani naznakem rict ze by to mel byt tvuj pripad, ale treba necemu podobnemu predejdes :)

Diky za tip. Urcite neco podobneho zrealizuji. Rad bych vsem co pomohou oplatkou v nejblizsi dobe umoznil vyuzivat nejake "VIP" featury na Groweru... Kazdopadne veskere penize budou zustanou mezi touto komunitou, a za pripadne "extra" penize treba poridime zajimave ceny do soutezi.
Peshmerga
To Carlos: za vsechny ty informace a rady si opravdu zaslouzite nejakou financni pomoc. Zverejnete adresu, kam penize posilat(P.O.Box by byl nejlepsi, ci uvedte cislo konta) a verim, ze rada z nas by ochotne prispela.
Blondacek
hmm SCSI nutnost to bych ani nerek proc jakoze.. nebo tu jeste jedna moznost a to archivovat tenhle obsah na nejaky disk a rozjet to znova.. archiv by byl pristupny pres omezenou linku,a myslim ze by byla docela spokojenost.
olo
Hale pm kam poslat dikes
PiosOne
b3tl: to SCSI bych taky jako nutnost nevidel. kdyz das do RAIDu jako mirroring 2x80GB 7200ot/s 8MB cache disky, tak to pošlape hodně slušně a na výkonu to moc znát nebude. změnu by to chtělo spíše u CPU. dát tam P4 místo Athlona.
KABUTO
Cus Carlos,posli mi pleas taky info PM,rád přispěju nejakou tou stovečkou.Taky jsem zde načerpal hafo informací.
Měj se
carlos
citace:
Původní příspěvek od Blondacek
hmm SCSI nutnost to bych ani nerek proc jakoze.. nebo tu jeste jedna moznost a to archivovat tenhle obsah na nejaky disk a rozjet to znova.. archiv by byl pristupny pres omezenou linku,a myslim ze by byla docela spokojenost.

To pro mne není řešení. V každém případě musí Grower zůstat bez omezení a to i s celou databází pěstitelských příspěvků a především fotografií. Omezit přístup k nim by byl krok zpět! Právě naopak: potřebujeme další zdroje pro rozjetí dalších vychytávek...
citace:
Původní příspěvek od PiosOne
b3tl: to SCSI bych taky jako nutnost nevidel. kdyz das do RAIDu jako mirroring 2x80GB 7200ot/s 8MB cache disky, tak to pošlape hodně slušně a na výkonu to moc znát nebude. změnu by to chtělo spíše u CPU. dát tam P4 místo Athlona.

Přesně tak, Pentium 4-ka má prioritu před SCSI disky, IDEčka jsou již poměrně kvalitní a za vynikající cenu.
PiosOne
snad jenom doporučím nebrat disky IBM nebo WD. naopak Seagate vidím jako dobrou volbu.
vycházím z vlastní zkušenosti, kdy IBM i WD šlapaly spolehlivě, ale když jsem na nich začal stříhat GB videa, tak během několika týdnů odešly. byly vyměněny za nové a ty odešly zase. jediné disky, které vydržely zátěž stříhaného 60 GB videa byly disky Seagate.
samozdřejmě mohlo jít o kusové vady, ale tohle je jenom doporučení.
PS: momentálně testuji Maxtor a po cca 2 týdnech pořád jede v pohodě. ale jak říkám Seagate je zatím podle mě na špičce.
hYp3r
Mno nevim, nevim asi je to vec nazoru a zkusenosti, ale nemam zatim s IBM HDD zadnej problem...

Do WD bych nesel v zadnym pripade...na to jaky to byly driv dobry disky tak ted jsou to fuckt shity oproti Seagate ktery se hodne zlepsily.

:c)
robos
2carlos:ak by kazdy clen dal 40kc je po probleme,nemislis
prispevok by bol povinny
cantrell
no jo usporiadajme zbierku!!!suhlasim.ved grower je nas zivot lidi!!!!uvedomte si to prosim!!!nech zije hulllloooo!!!!!yo yo yo
fuck off disco!!!hulo is god!!!
cantrell
co je zivot????ja neviem a kto vie nech sa mi ozve!!!
cantrell
zivot je................kopa hula v strede a okolo len popol cierny ako zivot sam!!!!zeby????
Tajné
Co se týče to co píšete o discích tak já mám přesně opačné zkušenosti. Už nikdy nic jiného než WD. Kromě toho, v SATA discích jasně vede.
Proč je podle vás lepší na server P4? Nevyplatí se radši koupit rychlejší Athlon nebo Opteron za stejnou cenu? Podle mě jsou P4 zbytečně drahý.
hYp3r
citace:
Původní příspěvek od robos
2carlos:ak by kazdy clen dal 40kc je po probleme,nemislis
prispevok by bol povinny


...prispevek by byl povinny???
hmmm tak to by asi neproslo...
Kvetak
Carlosi send me PM-bude to tak cca 200,- vim, že to neni nic moc, ale aspoň něco

Jinak P4 bych řek, že bude lepší, páč využít 800MHz paměti by provoz tady poměrně zlepšilo-no a z 1GB/800MHz paměti to už pude ládovat dál a kdyby tam byly SCSI disky tak naprosto v pohodě, ale teď mě napadá CARLOSI hele co to teď jenom tak "ošolíchat" přidánim dalších 512MB paměti (popř lehce taktnout procík-dejme tomu na cca2300-myslim tim v přepočtu na Intel, teď fakt z hlavy nevim reálný takt Atholna+jen tak lece takt. paměti-prostě tak, aby to bylo stabilní při max. uvažovaném zatížení) a cca za 1rok (pokud by to vydrželo souč. zatížení, pořídit nějaký 64b procík-to by bylo řešení s výhledem do budoucna, ALE=>vyšší cena a těžko říct co udělá za rok v kuse zaplej a navíc lehce taktlej počítač (podle mě nic, ale...)+jestli to ta 512MB navíc vyřeší), ale asi by se musel grower překopat na 64b verzi-jinak pod čim teď GROWER jede LINUX/WIN? Ale momentálně kolem 16000,- za 64b procík je dost+zbytek a je tu nějakých pár desítek 1000,-

Jo teď sem sám sebe přesvědčil, že ten upgrade co píšeš by to chtělo a rozhodně bych šel do INTELu s RIMM-rychlá paměť bych řek, že je u serveru to nejdůležitější samozřejmě ve spojení s rychlými SCSI disky.
Je to pořád levnější než 64b verze.


Robos:
Jenže nemůžeš někomu nakázat ať najednou platí (vyjma PORNO stránek), hele mě by asi taky naštvalo, kdyby se mi zobrazila stránka "Bohužel výkon stávající techniky nedostačuje, chcete-li pokračovat v diskuzi na této stránce zaplaťte 40,- na ůčet u XXXX banky...."
Je teda fakt, že GROWER má jaksi MONOPOL přes info o konopí u nás (řek bych v Evropě-dyť jinak je profláklej jenom overgrow), takže by to šlo ;), ale nybylo by to moc etické (Sem ČECH-dost hrdej na češství, ale vim co dokážu, když by mi někdo nutil, že musim najednou zaplatit, to prostě néé, ale aspoň se ukáže jak kdo si tady těch informací cení-nemyslim výší příspěvku (čím víc tim líp :)), ale aspoň příspěvkem.

Kecam a kecam...
carlos
Přesně tak, každý podle možností, na částce nezáleží. A určitě vymyslím nějakou "odměnu" ve formě nových funkcí nebo práv, aby to stálo za to.

Díky za diskusi k HW, myslím, že hlavní limitující faktor je cena, takže uvidíme jaký rozpočet se podaří dát dohromady a podle toho se rozhodneme. Každopádně přesun na nový stroj je potřeba a upgrade toho stávajícího to nevyřeší (je tam spousta dalších výpočetně náročných aplikací). A samozřejmě je třeba myslet do budoucna, abychom na "strop" opět nenarazili v nejbližších letech :).
hYp3r
Jj Realist to jsme na tom podobne...taky jsem chtel poslat co nejvic, ale vcera mi volal kamos abych s nim jel do hulandu a ja jeste nemam ani pas. :c( Zkusim to nejak vykoumat.
PiosOne
tajné: WD možná vede v SATA discích, ale proč kupovat dražší SATA disk, když výkonově je shodný s normálními ATA disky
hYp3r
2 Realist > jj :c) moje slova...vim co to obnasi rozjet a udrzet nejakej board...
hYp3r
citace:
Původní příspěvek od b3tL
neplkejte a posilejte prachy panackove co muzes udelat dnes neodkladej na zitrek muhehe


Co muzes udelat dnes, muzes udelat i zitra i pozitri... :c)

Neni problem v tom dat, ale problem je kde vzit... :c)

Hned jak se vratim z hulandu posilam....
conte
HWečkem asi nepřipěju, ale kam a jak poslat many
conte
jo dostat PM......
conte
ja,ja, již vykonáno
Eli
Tento problem ma dost sere!!!!!!Suhlasim S Robosom!!!!!!!
Kvetak
To chce nějakou linku 609/xxx xxx 50kč/min a Carlos tam bude říkat oplzlosti o modelech (hned mě na padá WW :D)
Tajné
Kvetak: Když tam dáš 2x512MB@400MHz tak to dá dohromady taky 800 MHz. Proč zbytečně kupovat předražené RIMMy? A za rok kupovat znova? Jde o to aby to pár let vydrželo a ty chceš kupovat po roce znova? To jsem úplně nepochopil. A k těm 64bitům - to je právě výhoda AMD, že zvládají i 32bitů, takže by se to nemuselo všechno překopat najednou, ale jak bude čas(a nálada).

PiosOne: Je rychlejší protože běhá na 10000rpm (ATA jen na 7200rpm) a navíc SATA má vyšší propustnost dat. Kromě toho je na server vhodnější protože je konstruovaný na trvalou zátěž (jako SCSI).
carlos
Pro hYp3ra a Realista: čas tlačí, ale počítal jsem s tím, že se to protáhne... takže buďte v klidu.

Myslíte setupnout nějakou Waaaasssssuuup linku... :smoker:
Kvetak
Tajné
Sice mam pár pivek, ale když paměť je stavěná na 400MHz, tak jak chceš udělat 800? Jako, že si to board nějak vošefuje, že se 2x512/400 chovají jako 512/800? RIMM sou dost drahý, ale taky jedou a když k tomu dáš SCSI... .

AMD 64b sice zvládají 32b, ale nedáš je do 32b boardu, byl by dobrej, ale samotnej procík vyjde na cca 16000,- +deska (nevim kolik stojí), ale problém je v tom, že by se grower musel překopat na 64b a to nebude prdel a nevim esli už je Linux i na 64b a dávat tam XP (nebo 64b pude až na těch novejch Woknech-nevim esli to nepletu s hyperthreadingem) je na prd (nesnášim XP-jako nejlepší wokna beru 98/2000-tydle moment. mam). Navíc vůbec nevim pod čim grower moment. jede (doufam, že né WOKNA)

No nic končim, zítra píšu brutal zápočet-doufam, že to opíšu :)
Kvetak
Carlos:
Píchni pak kompa někam na kolej a budeš mít za pár šupů na rok připojení cca 4Mbit/s-mě to stačí :D:D:D, i když nejvíc mi to jelo z netu 400KB/s :mad: eště tam byla rezerva :D, jinak "vedle" na koleji maji pojítko 11Mbit/s-to by asi postačilo né a když se protlačíš na univerzitu tak je tam 1Gbit/s :D mno to už by stačilo néééé na :smoker:ský stránky :)
PiosOne
tajné: těch 800MHz je ale FSB a to znaméná na kolika MHz běhá procesor
co se týká rozdílu mezi ATA a SATA, tak se podívej sem sem
a sem . taky to, že SATA běží jenom na 10000rpm je prozatím hloupost, stávající SATA běhají na 7200rpm stejně jako ATA disky. dokonce i cache je stejná. proto jediný rozdíl je v rozhraní, takže přínos je v tom, že je menší bordel v kabelech ve skříni.
Womitor
carlos posli mi PM !
Podla mna, kazdy spravny clen, by ani spat nemohol, keby mu v hlave vrtala myslienka ze raz ked si sadne za compik a bude mat problem so svojimi kvetinkami, a zapne si grower.cz, vyhodi mu to: server zruseny
a toto predsa nechceme hosi!
aj ked nie som zarobkovo cinny, nejake peniaze poslem, beriem to ako samozrejmost!
Tajné
2 Kvetak:Ano, přesně tak, novější základky umí zapisovat/číst ze dvou modulů současně, takže když tam máš dva moduly tak se rychlost zdvojnásobí. Já neřikal, že 64b nacpeš do 32b desky, mluvil jsem o tom, že by se grower nemusel hned komplet překopat do 64b, ale po určitou dobu by mohla běžet 32bitová verze (pokud mam správný informace tak na AMD 64 běží i W98 nebo jakýkoli 32bitový operační systém) než se dodělá 64b (nevím, nevyznám se v tom, o jak dlouhodobý proces jde). A k tý ceně - mluvil jsem o tom že než P4 (klidně 23 000) tak radši AMD 64 (16000)

2 Pios one:Já nepsal že všechny SATA disky běží jen na 10000rpm, já psal že SATA disky od WD běhají na 10000rpm. AMD 64 už mají taky 800MHz fsb.

Bohužel nemam co poslat. Maximálně napůl chcíplou myš a CD mechaniku co čte podle nálady.(vobojí spíš do šrotu)
Filo
all: Ako prispiet????????????????????
Al-Ban
to Filo:
Vždyť to carlos píše hned v prvnim příspěvku: "...Nabídky pište přímo mně formou PMka anebo mailem na sales@grower.cz."
Co k tomu ještě chceš?
dlouhán
Keď fabrika potrebuje, aj rodina musí bokom - řekl jeden můj starší kolega kotelník :D ... OK! Stavím sice skříň, kterážto už pár měsíců nenasitně poliká veškerý můj příjem:( , ale kde by ona skříň byla bez informací z Groweru? Rád přispěju nějakou tou kačkou a myslím, že by to měl udělat každý, kdo tady vydoloval sebemenší užitečnou informaci/radu. Díky Grower, že jsi!!!!!! :bounce:
hypiz
sice nejsem zadnej hardcore grower ale prispet je slusnost !
Ganjfield
zkousel jsi zoptimalizovat databazi? pokud grower pouziva MySQL tak zoptimalizovani tabulek (vytvoreni spravnych indexu) muze az nekolikrat zrychlit odezvy DB.

PS: primlouval bych se za procesor AMD - vyhody P4 mi prijdou moooc draze zaplacene.
Wowek
tak jak to vypadá na PC bude...
PiosOne
tajné: hele nebudeme to už rozebírat, ty máš nějaký názor, já taky. raději někde dámě brčko a bude :))
carlos
citace:
Původní příspěvek od Ganjfield
zkousel jsi zoptimalizovat databazi? pokud grower pouziva MySQL tak zoptimalizovani tabulek (vytvoreni spravnych indexu) muze az nekolikrat zrychlit odezvy DB.

Jistě, veškerá možná optimalizace na úrovni databáze byla aplikována. Co lze samozřejmě vždy vylepšovat je PHP kód... vím o pár slabých místech, na která se vrhnu hned po přesunu na nový stroj. A přitom přibude i hromada nových featur.
carlos
Ke dnešnímu dni se sešly zhruba necelé tři tisíce korun. Tímto děkuji všem co doposud přispěli. Částka to není vysoká, ovšem vzhledem k tomu, že si info "jak přispět" vyžádalo více členů, další příspěvky budou pravděpodobně ještě na cestě. Budu vás informovat.

Díky všem!
Drsnejmuzik
Můžete dát grower ke mně! Tady jsou specifikace a místa je tam neomezeně gb!
-----------------------------------------------------------------------
CPU DUAL INTEL PENTIUM PIII 1,13 Ghz
Paměť 1280 MB RAM ECC REG
.....
-----------------------------------------------------------------------------------

[carlos edit]
Ne díky za nabídku, to v žádném případě nepřipadá v úvahu. Pokud jde o provoz G. člověk se nemůže spolehnout na nikoho než na sebe :). Trošku jsem to upravil - toto není správné místo pro reklamu na tvůj hosting :) Ale díky.
Womitor
presne ako vravi vasilek. Ani ja som s este nedostal do banky ale urcite pojdem! Len to je trosku taka lenivost!
Kvetak
jojo taky estě ne, ale ve St-Pá pudu. Jinak volný Hardware vlastně mam deska+procesor 386+cd(takový ste neviděli)..., prostě kompletná 386 bez zdroje jo hadr je 250MB a eště desku 486, bohužel 5 1/4 disketovku sem vyhodil :D
Pooh
Já bych tak rád přispěl... kdybych nebyl věčně v tíživé finanční situaci... ale třeba se něco najde ..pU
KLKOV
Hej lidi budou vánoce takže nepřemejšlejte a kupte fotrovi pod stromeček Growertričko, máti drtičku, sobě filtry k tomu kilko dvě navíc a věřím, že se ty peníze daj do kupy během dvou,tří měsíců!!!!
Drsnejmuzik
2 carlos: To neni reklama :) je to zadarmo.......
danielf
cau Carlosi, posli mi prosim pm zpravu s tim cislem uctu.Neco tam prispeju :frog: :bravo:
koles
kdo má - ať dá
kdo nemá - tak ať to někde sežene!

:D
black_j0hn
Co se tyce HW muzu prispet 286kou. Je to delo - 512 KB RAM, 40 MB HDD... :)

Ale neco bych mohl poslat na ucet. Nebude to zadny majlant, ale aspon neco. Az mi prijde vyplata. Prosim o cislo uctu do PM.
carlos
No vida, těch nabídek na kompletní server! Z toho bychom mohli postavit parádní prehistorický cluster :D.
deno
yo... prosim číslo účtu taky do PM... triko už mam, tak přispěju aspoň něčim
Jinak mam zbytečnou grafárnu AGP TNT2 64MB... a nějakou PCI zvukárnu - sice nefim na co k zerveru, ale třeba by se to hodilo... stačí jen napsat
oton
taky bych něco dal, tak jestli je to ještě aktuální prosím o PM, sem sice chudý, ale něco pošlu :D

snaha určitejch lidí co to tu tvořej se přece musí nějak ocenit! :D
gunman
tak som sa konečne rozhýbal a poslal som jednu Boženku... Bohužiaľ poštou (moja banka chcela dve kilá za zahraničný prevod :-))) takže dúfam, že to po ceste nedostane nožičky...

Tak nech to rastie :bounce:
Womitor
2 gunman: tak s tym som mal problem aj ja. Presne 200Sk za poslanie bratom cechom. Sakra s tym!
Womitor
E_D: no presne tak to je. Aj keby si chcel poslat 20Kc tak platis 200Sk.
Bohoure: SUHLAS!!! :)
ddt
2 Carlos:
Rad prispejem dnes som ti poslal PM tak na mna nezabudni.
Womitor
Realiste:

No ono to nie je ani tak debilny postovny system ale to je debilny bankovy system :)
Fawkes
Můžu pomoct ... ehm .. procák Cyri(y)x 166Mhz, zdrojem, motherboardem asi z 1997, staryma ramkama, ... no sou to shity ;)
Ale docela rád si koupím triko ...sice nevim co mi nato řeknou ve škole :)) ale to je jedno ...
PiosOne
fawkes: no s tím HW nám asi moc nepomůžeš :)
xEagle
Ahoj Carlosi,

neodpovídáš mi na e-maily k projektu "grower v tištěné podobě"tak to zkusím touto cestou. Nevím jestli je chyba v mé poště, nebo někde jinde, tak se mi prosím ozvy na můj mobil, chtěl bych už uskutečnit první schůzku. Tento týden sem si vyčlenil na skoro každý večer volno, tak se mi prosím ozvy.

díky Viktor.
xEagle
a málem bych zapoměl chceš serwr windows 2003?
PiosOne
xeagle: tak s tím jdi víš kam, jednak by ten novej komp musel být mnohem výkonější=dražší, aby poskytoval stejný výkon jako řešení Linux. a taky by to bylo nelegálně, takže by mohly vzniknout vážné problémy (a ty by ve spojení s tématiku tohohle serveru určitě byly)
Decker
cusec lidi

Jak jsem to tu cetl tak jsem vam chtel pomoct a pomoh bych vam asi takhle ;videl bych to:
Ja jsem nedavno kamosovi zkladal komputerek. Chteli jsme levne koupit a za maly peniz sestavit comp. Delali jsme to tak,ze jsme komp. zkupovali z polska. Ja jsem to taky tak delal a mam docela delo za slusnou cenu...vec spociva v tom ze jak se preveze vec(komponenty PC) z polska a ten onen clovek nebydli v pohranicni oblasti a vec neni drazsi jak 6000KC (pak se to musi prepocitat na polske a cim lepsi kurz tak tim je to lepsi ) tak si muzete klidne odpocitat 22% z ceny..... uz jsme to delal je to v poho a znam typka v polsku a da se s nim domluvit..... vsechno v poho
((((((-:cim lepsi kurs tim to bude vyhodnejsi.... ted docela je:-))))))

Videl bych to asi takhle....

Rad se zajimam o ceny Hardware na netu a novinky..atd.
Tak jsem na alzasoftu zebral priblizne ceny a videl bych to asi nejak takhle priblizne:

2x Matrox 160GB 8MB S-ATA 7200rpm (oba dva do RAIDU)
Alzasoft cena cca 10 000KC
(myslim ze disk SCSI je ponekud drahy na to kolik ma GB a kdyz se daji tyto dva disky do RAIDU tak to bude docela hukot skoro stejny jako SCSI(si myslim?:-)))

AMD 2800+XP Barton
Alzasoft cena cca 5200KC

3x 512MB DDR 400MHz CL2 eventuelne 433MHz
Alzasoft cena cca 15 900KC

MBoard MSI KT600 DELTA- FIS2R
(v poho deska kamos si ji zrovna kupoval)
Alzasoft cena cca 4200KC

Takze vse za 35 300KC......z toho si odpocitat 22%dph to je 7766KC takze mame to za 27 534KC..... a to je kdyby ty ceny byly stejne v polsku ....dalsi faktor ovlivneni je lepsi kurs a dalsi mozna lepsi ceny v polsku nez tady....:-))))))))) no neni to goood???

jinak jestli mas zajem carlosi o takovou vec (tak klidne zjistim kolik by to stalo doopravdy)tak jsem k dispozici a poradim v tomhle tom oboru vsechno zajistim....jinak mi taky posli karlosi PM hodim ti nejake Love

vsechno je legalni......
a jinak jsem myslel tu kofig. PC ja. Samozdrejme to muze byt i jinak. Jak jsi rikal podle obrdzenych penez co budes mit.

Cusec zatim
Lily
Ahoj vsichni,
taky se hlasim o PM, protoze Grower je super!
Lily
Taker
4 Lily
Tak to tě docela obdivuju, dneska registrace a hned posíláš peníze, to se cení. Takle se pozná pravej Growerák:p:
Lily
to Talker
Dik, ale urcite nejsem sama, kdo to takhle udelal.

Registrace sice dneska, ale Grower uz par tydnu procitam. S pestovanim zacinam, a diky Groweru (a vam vsem tady) jsem o moc chytrejsi nez na zacatku. Jenze je mi jasne, ze jeste spoustu rad budu potrebovat, a nevim, jak bych to bez Groweru zvladla.

Takze akce "Groweri sobe!" me nemohla nechat klidnou. :D
Taker
Jo taky sem to takhle kdysi měl, jenom pozoroval a nezasahoval (ani sem to neměl zapotřebí). No a teď si to už ani nedovedu představit jinak (proto sem samozřejmě taky na obnovu přispěl)
carlos
Lily, máš PM!

Díky Deckere za tvůj tip, ovšem rád bych to pořídil i "s papírem" :). Pašování nikdy nebyla moje doména :slizoun:...

Uff, M$ Windows na server, to už bych se nemohl podívat ani do zrcadla! :pimp:

Díky všem, aktuální stav sbírky je 5.500,- Kč.
Kvetak
Já je eště neposlal (money), páč sem na absolutnim minimu :o, ale pošlu je během cca 1měsíce, nebo přinejhoršim po vánocích to bude pohoda :smoker:, dyž sem to slíbil tak to taky dodržim.
Dude
kur... , vejplata ještě nepřišla, ale vim vo tom - tak trpělivost...
Decker
Cuses lidi.....
Asi jsem to napsal zmatene a ne uplne.......a nebo spatne jsi to pochopil carlosi....

Jinak je to vechno legal s papirem a zarukou proste komplet jak kdybys to kupoval v obchode CR.... na 10000% jinak mi muzes napsat na meil co by asi tak shanel nebo jakou by jsi mel predstavu a ja bych se tam juknul a reknul ti presne cenu jestli to mas cenu... cusec...
travnikar
To carlos:posli mi taky cislo uctu do pm, dikes
PiosOne
carlos: hele a co bude se stávajícím serverem, až bude nový?
Taker
Já bych si ho sdovolením vzal :D
piosone:mam pocit ze ze staryho serveru se stane novy.
PiosOne
vantomas: no nevím nevím, skříň, zdroj, klávesnice, monitor sice možná zůstanou, ale co se bude dít s deskou, cpu, pamětí, disky (když tyto se mají kupovat nové)? vždyť to by se dalo prodat a zase by byly další peníze na nový HW. klidně by kvůli tomu pár dní grower nemusel běžet, kdyby pak najel v nové síle.
2piosone: to mas pravdu, ale mam pocit ze to budou serverovy casti a ty vetsinou lidi kupujou novy pokud na tom nechteji usetrit.
koles
a co si trochu přividělat tím, že se na nějakou dobu umístí na stránky (nebo jenom tu první) bannery? spoustu lidí to asi nasere, ale pokud by to bylo časově omezený... jenom nevim, kolik tyhle sračky vydělávaj (a taky kdo by se chtěl inzerovat právě tady) a jestli to má teda vůbec cenu. pokud je to nereálný, neefektivní a vůbec nahovno, považujte tedy tento příspěvek za výkřik do tmy... thanx
Alver
To je mi lito... Pokud mi to vyjde, mohu po Vanocich darovat garfickou kartu Xabre 200


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma