Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor > Galerie Mikropěstování

 
120w qb samsung301h+660nm red,60x60 - Klikni zde pro originální téma
Plantaznick
Ahoj groweri,

protoze nam to tady tak trochu umira, rozhodl jsem se ozivit diskusi o mou malickost. V galerii mikropestovani jsou zde posledni prispevky z roku 2019,
tak mam ten pocit, ze uz skoro nikdo nejede poradny mikro.

Box 60x60x150 dark street secret jardin
Svetlo z alucraftu quantum board 120w 3000k + 660nm red.
Cirkulacni ventilator secret jardin 2 rychlosti
Turbina plus pachac
Pasivni pritah
Substrat plagron growmix
Ph +- bio od biobizzu
Hnojiva alga grow/bloom/calmag xtra/pk 13-14/final solution/canna cure podle potreby

Svetlo bylo ze zacatku na 80w a ve vzdalenosti cca 45cm od vrcholku.
Po 14 dnech zvysena wattaz na 100w.zatim bez calmagu.

Foto 1.den rustu 18/6.
Plantaznick
Odrudy delicious cookies- delicious seeds, white widow xxl barneys, lemon tree barneys a wappa od paradise...
4x 11 litrový kvetinac.
Bez zvlhcovacky, akorat mi to kurvilo cirkulační ventilator.
Plantaznick
Po 14 dnech to vypada nasledovne....
Plantaznick
...pohled zblízka...
Plantaznick
...a bude scrog...
Metadres
Nicee , budeš sklízet postupně nebo to máš nějak vychytaný když máš tolik modelů?
Plantaznick
Vsecho pujde kolem 60.dne pod kosu. Pokud ne, tak se to da krasne postupne z te site vytahat.v tom problem nevidim. Diky za pochvalu, tak snad se zadari.
Plantaznick
Po 17 dnech rustu probehla mensi defoliace. Holky si o to vylozene rikaly, teda az na cookies, tu jsem zatim nechal tak, jak je. Jeste to necham trosku rozrust a budu zastipavat.
Plantaznick
Zacal mi bohuzel zlobit ten led panel,jede jen na 80w a nedrzi vykon, kterej malinko kolisa, tak jsem tam jako z nouze ctnost prdnul 150w hps a na te to asi i dojedu. Skoda.
Plantaznick
...maly up...
28.den 18/6
Metadres
Máš to moc pěkně rozrostlý a to si ještě pod sítí... Kolikrát si zastřihával ?
Plantaznick
Zpet ke korenum, ale co uz... 150w hps
Plantaznick
Vsechny jsou toply pouze jednou. Spis jsem s citem defolioval.
Metadres
Ty tři jsou fakt pěkně rozvětvený 😁 bych ani neřekl že ses tím dá takhle pohrát jen defoliací
Plantaznick
...tak ledky jsou opraveny, jede se dal. Byl to vadny potenciometr, jak jsem predpokladal. Ted uz to nepujde stahnout na min jak 120w, ale nevadí.
Plantaznick
Otrhal jsem spodni listy, na ktery uz nešlo svetlo. Pri jejich ohybani uz mely vuli odpadavat... Foto dodam v nedeli uz s led, zatim to ještě jeden pod hos bludickou 150w.
Plantaznick
33.den ze seminka 18/6...
Plantaznick
Ledky na miste ...
Plantaznick
Ledky na miste ...trosku castejsi zalivka s calmagem, ale porad to moc neprehanim. Ww mela trosku symptomy nedostatku horciku ci vapniku, ale uz se to snad stabilizuje. Za chvilku jsme u site.
Plantaznick
Prosim o pomoc, ww porad zebra o ca a mg. Ph drzim na 6.2-6.3, nemam je zvysit aspoň na 6.5? Podle teto tabulky by to odpovidalo ..co rikate?
Plantaznick
1. Fotka je omyl. Ta druha je aktualni.
Metadres
Ideál ,, driftovat,, v rozmezí 5,6-6,3 pH , pokud cítíš deficit a holky ještě nekvetou úplně nebál bych se použít calmag postřikem s EC 1,0 max a nebo dát zálivku čistě voda + calmag
Plantaznick
Doted jsem jel ph 6.2-6.3, i kdyz jsem daval calmag se zakladnimi hnojkami, tak se to spis horsilo. Jsem z toho teda jelen..
Metadres
Hele ono tam hraje roli strašně moc věcí , o něco menší ale dost důležitou hraje i teplota roztoku/kytky některý látky se vstřebávají jen v určitém teplotním rozmezí , třeba zrovna pro Cal/Mag jsou ideální vyšší teploty , proto se říká že pod Ledkama mívají kytky častěji deficit calmagu než pod HPS protože LEDky míň topí.
Druhá věc je že CalMag se nemá moc rád s ostatníma hnojkama , a to hlavně s fosforem se kterým reaguje dost. Proto bývají kvalitní hnojiva většinou dvousložkové aby se tyhle dvě látky potkali až v roztoku.
U jednosložkových hnojiv to většinou bývá řešeno tím že se dá méně calmagu a nebo v nějaké stabilnější ( ale hůře vstřebatelné ) formě.
Proto je taky asi nejčastější deficit právě calmag i když ti budou všichni výrobci tvrdit že ho tam je dost pro kytku ...
Proto když řešíš deficit calmag , je blbost začít zvyšovat jeho množství v roztoku s hnojkama protože ti zreaguje s fosforem a akorát budeš řešit deficit fosforu.
Lepší samostatně čistou vodu s calmag a nebo postřikem na konci dne , ale opatrně s EC
Plantaznick
Zalivka ma pokojovou teplotu cca 22-23 stupnu. Driv jsem pouzival dolomitský vapenec, tak me napadlo pridat ho ke kytkam na povrch hliny...co myslis? Ze bych se znovu vratil ke korenum?
Metadres
Já v hlínu nemám moc v pácu ale myslím že by to mohlo fungovat 😅😅 , já mám rád vše pod kontrolou xD takže jedu klasickej calmag z growshopu , za 200 ho máš na pár let dost xD
Plantaznick
Jak casto davkujes calmag, 1x za tyden doporucenou davku nebo vickrat? Hlinu predpokladam nejedes...
Metadres
Tyjoo paradoxně hlínu jsem jel kdysi párkrát a tam nikdy problém nebyl s calmagem... V Coco dripu dávám do tanku fakt jen trošičku 1/3 dávkování protože tam ty hnojky s calmagem musí vydržet 10-14 dní takhle třeba , takže celou růstovou fázy + první dva týdny květů jedu postřikem , a v květu pak tolik ten calmag není potřeba spíš v růstu bývají deficity z mojí zkusenosti
Metadres
Na tvém místě bych dal třeba každou třetí nebo čtvrtou zálivku s čistou vodou + calmag 100% davkování ,
Plantaznick
diky....snad se to zlepsi...
Plantaznick
Zadna slava, polni trava . Prepnuto na kvet
Plantaznick
Ke trem kytkam, co byly světlejší , jsem pridal cca 30g dolomitského vapence obohaceneho o vapnik a horcik...
Woody
cus .. tesim sa ,ze tu je aspon nieco aktualne .. ten vapenec na hlinu je pri deficitoch uz neskoro .. to kym sa vstrebe tak uz bude davno po funuse .. najlepsie je ten calmag postrekom .. nebal by som sa slabsej koncentracie a kludne kazdy vacer po zhasnuti .. mne to tak kedysi fungovalo pod verom najlepsie .. drzim palce a nech to rastie
Plantaznick
Diky... Kytky jsem prolil zatim trikrat vodou s ph cca 6.5, po treti jeste s enzymy. Zkusim ten postrik kazdy den. Ted, jak to trochu proschne, tak zaliju parkrat s poloviční dávkou hnojiv a pak pojedu doporučenou davku plagronu, teda 4ml/l... V knizce jak pestovat indoor jsem se docetl, ze vapnik a horcik se lepe vstrebavaji pri vyssich hodnotach ph, proto jsem se rozhodl pro horni mez ph 6.5.
Woody
tak to si im urobil slusny preplach .. necudoval by som sa kebyze sa objavia aj dalsie deficity .. no ved uvidis .. ten def. vapniku sa mi zvykol objavit v kazdom kole pod ledkou .. a celkom rychlo to reagovalo .. to znamena ,ze ked sa objavil ,tak zo dna na den .. hned som dal postrek aspon dva dni po sebe a hned sa to zastavilo .. a ked som postrek vynechal jeden dva dni ,tak sa def. znovu objavil .. z toho mi vychadzalo ,ze spotreba vapnika je pod led velka kazdym dnom a tak ho treba aj doplnovat kazdym dnom .. alebo aspoň obden .. a nic lepsie a ucinnejsie ako postrek asi na toto nieje .. skusal som aj dolomit aj drvene vajecne skrupiny pridavat uz na zaciatku do hliny no nemalo to pozadovany efekt ..

aaale inak .. vyfot prosim ta tie udajne deficity vapnika z blizka.. pozeram nato dost v malom iba na mobile ale mam pocit ,ze ty mas vlastne uplne iny problem .. :smash:
Plantaznick
Foto ze dneska...popravde, moc jsem jim toho calmagu nedopral, 1x max. 2x tydne do hliny.
Woody
popis zalievanie .. ako casto a kolko hnojky? toto nieje def. vapnika .. a odfot detailnejsie listy .. proste pekne z blizka zopar najhorsich listov ..

ale ked budem hadat a vidim tie starsie fotky .. herecky boli brutal zelene .. ides v nahnojenom substrate , v ktorom by mali herecky vydrzat aj tri tyzdne bez hnojenia len na cistej vode .. ak si im doprial dalsie hnojky v zalievke a zrazu sa objavili deficity ,tak to je preto ,ze si to prepalil a herecky zablokovali prisun zivin ..

.. takze ak si ich tetaz preplachol cistou vodou s enzymami ,tak si urobil dobre .. pretoze potrebujes vycistit hlinu od prebytku zivin .. ak je tak ..teraz by som pockal par dni a sledoval ake budu rast nove listy .. tie stare poskodene ti uz nic nepovedia .. nove listy by mali byt pekne svetlo zelene .. nie taka ta brutalna tmavo zelena aku si mal predtym .. az to tak bude dal by som este dalsiu zalievky cistu vodu s enzymami .. a az potom dalsiu mozes dat znova hnojky .. ale max. 2ml na liter .. potom znova cistu vodu .. a pomaly zvysovat hnojky .. ale stale kazdu druhu zalievku striedat s cistou vodou ..

s ph to tiez nema nic spolocne .. hlina prijme vodu v dost velkym rozsahom od 6 az po 7 .. a stale to bude v pohode .. ked chces byt mudrejsi tak meraj ph toho co vytecie spodkom ..
Plantaznick
Zalevam v momentě, kdy je hlina skoro proschla, ale kytky jeste nevadnou. Hnojim algou grow 4ml/l. Zacal jsem hnojit po druhem tydnu rustu. Nevypadalo to, ze by to holkam vadilo, az ted. Hnojim do každé zalivky, jak pise vyrobce. Vyfotím večer, ted jsem v praci. Spis si myslim, ze je to def.mg Diky
Woody
upravil som predchadzajuci prispevok .. citaj .. prehnojil si ich! 4ml/l do kazdej zalievky a este do nahnojeneho substratu je brutalne vela
Plantaznick
... tak snad to bude ok. Diky za rady a zkušenosti.
Plantaznick
Dodávám fotky listu Ww z blizka...
Plantaznick
...a dalsi...
Woody
ta druha fotka jasne hovori o prehnojeni - tie spalene konceky listov sa urcite objavili ako prve ... takze ako som pisal .. herecky pri prehnojeni zablokuju prisun zivin a z toho potom vznikaju rozne deficity .. ta prva fotka je def. horcika ..
Plantaznick
Mozna hloupý dotaz... Mam jim davat ten postrik calmag, i kdyz to budu cistit od hnojiv?
Woody
teraz si ma dostal .. 🤔 .. skoda ,ze tu je tak mrtvo .. niekedy to tu takto sledovala kopa ludi a hned 5-6 poradili .. no teraz to vyzera ,ze sme nato len dvaja .. no tak ja by som skusil aspon tu jednu najhorsiu pokropit .. ale iba jednorazovo .. a sledovat ako zareaguje .. podotykam ,ze sledujes nove listy .. tie stare poskodene sa uz neopravia ..
crazyn
To víš že jsi je prehnojil , ještě s enzymy 🙏 enzymy nikdy nepoužívat , je to zlo , ještě takhle na začátku

Když si tam nalil enzymy a hnojky , tak ty enzymy rozloží ty hnojky ještě víc a víc , staré i nové , defakto si tam dodal ještě více hnojek

Hnojíme podle stavu kytek! Krásné kytky , zelené , žádné deficity , není třeba hnojit!

Growmix , nebo hlína od Canny Profesionál , vydrží nahnojena klidně do 14 dnů květu ( 2-3 týdny růstu ) takže minimálně 5-6 týdnů , třeba na to dávat pozor
Plantaznick
5.den 12/12 ...
Pristi zalivka ještě čistá voda s ph 6.5... snad uz se to lepší, co myslíte?
Metadres
Hehe buď v klidu , vypadají pěkně 😁 ono se to srovná když jim dáš klid a čas , ty nejhnusnější listy otrhej ať líp vidíš jak kytky reagují , vždycky když si s rozumem v koncích tak je univerzální rada dát proplach a vrátit se o dva kroky zpátky s hnojením 😁 kolikrát chce člověk kytkam dopřát to nejlepší a akorát jim tím uškodí ,.. calmag dávej postřikem na konci dne , enzymy jsou zbytečný , když už tak spíš ke konci květu mají smysl ... Hnojky jeď jen zlehka a stridej jen s čistou vodou teď , nevím jak si na tom s přepínáním 😅😅 ale přidej si týden na růstu jestli si ještě nepřepnul
Woody
dobre to je .. po tej vode kludne daj hnojky ,ale zacni pozvoľna.. taky 1ml/l kazdu druhu zalievku a sleduj farbu .. na tabulkove hnojenie sa vykasli podla toho sa neda orientovat ..

crazyn a Metadres .. chlapci co mate s tymi enzymami ? pred par rokmi to lial skoro kazdy .. aj ja som to lial kazdu druhú zálievku ked nesli hnojky a nevidel som problem .. alebo zeby som si to zle pamätal?🤔
Metadres
Noo proti enzymům nic nemám 😁 , já je v dripu nevyužiju vůbec , takže se tu nechci tvářit že tomu rozumím stoprocentně , já vidím potenciál v enzymech dejme tomu od druhé půlky květu kdy si kytky berou nejvíc , a snesli by ještě ale už jim nechceš zvedat EC a zasolit medium , tak nasadíš enzymy a dojedeš s nima až do flushe ...
Co váš názor na enzymy ?
mejzy
Čau, oproti mě to máš pěkný 🙂 držím palce
Plantaznick
Diky...
Plantaznick
Uz to vypada mnohem líp. Moc jste mi pomohli.diky za rady.
Woody
cus .. vyzera to super .. kedy sa chystas prepnut?
Plantaznick
Uz jsou tyden na 12/12....
Plantaznick
17.den 12/12... Jednou jsem to zahnojil květovým hnojivem fakt lehce, asi 1,3ml/l, pak cista voda .... Pomalu se zotavuji, doufejme.
Plantaznick
28.den 12/12
Plantaznick
34.den 12/12...

Trochu to zloutne, ale snad uz to nejak dojede. Jeste cca 10 dni a pak uz bude jen flush cistou vodou. Ted jsem 2x zahnojil 3ml/litr alga bloom. Hodlam to ted jeste 2x prolit cistou vodou, pak jeste jednou hnojivo, ale uvidime, a pak ten proplach.
Plantaznick
Mate nejake postrehy nebo napady, co s tim?
Metadres
Pěkný kytí ,.. kolik dní je chceš nechat na květu celkem ? Klidně bych hnojil ještě chvily a pak nasadil Canna Flush třeba
Plantaznick
Tak 55-60dni celkem, ale uvidim podle stavu kytek. Mam tu final solution, tak ten muzu pouzit na ten flush. diky za postreh.
Plantaznick
40.den 12/12... Uz jedu flush, protože nektere kytky to vzaly hopem. Snad jen ten delicious cookies necham do 60-65.dne. ted uz teda jen voda s final solition.
Plantaznick
Z boku...
Plantaznick
Delicious cookies...
Plantaznick
2 dny pred kosou. 55.den 12/12
Plantaznick
...a tahle jeste zraje...
Plantaznick
Jeste dodam smoke report a kolik toho bude...
Teoreticky muzeme zacit tipovacku.
Plantaznick
Takze nejlepsi je cookies, pak lemon tree a v zavesu vdovka a wappa. Vsechno slape dobre. Cookies jsou opravdu citit po susenkach a mentolu, lemon je opravdu citronovy, vdovka neutralni a bylinna a wappa nevim co.
Celkem toho bylo do 80g takze nic moc, ale staci to.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma