Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Odrůdy a Šlechtění

 
Ideální odrůda do skleníku 1,2-1,5m výška - Klikni zde pro originální téma
yogabear
Ahoj všem pěstitelům.
Mám za sebou 2 sezóny pěstování kytek, první rok to byla Milada (noname, semínka od tetky Milady), která se ukázala být jako celkem solidní materiál, potvrzeno i člověkem s vyšší tolerancí, užívající inhalací na relax. Kytka je spíše sativa, dorůstá okolo dvou metrů, ale klidně by šla i výše - měl jsem ve skleníku, kde se pohodlně vejde tak do 1.5m. Část jsem loni ponechal na semeno, řízek samice jsem ještě nechal na outdoor a ten dal solidních 253g při výšce zhruba 1.5m.

Letos prošla Milada do druhého kola a pořídil jsem jí kámošky Afghan Kush a Infinity CBD. Pěstováno opět ve skleníku. Všechno rostlo krásně, květ ale docela prostříhávání kvůli plísni - první šla na sušení Milada, aby udělala více prostoru AKčku. AK bylo monstrum a květu teda dala plíseň zabrat. Infinity se naopak plíseň vyhla, ale ta kytka byla od začátku taková zvláštně mdlá a křehká, v podstatě od semenáče. Dorostla zhruba okolo 1-1.2m, ale pozdě nakvetla a sklízel jsem jí docela dost pozdě (3.11.)

Nejradši bych kytky zasadil venku mimo skleník, ale víte jak to je zatím s legislativou, takže ještě minimálně sezóna 2023 bude mít hlavní prostor ve skleníku.

Dotaz je následující - doporučili byste mi nějakou středně silnou odrůdu (asi spíše indiku), která dorůstá zhruba 1,2-1,5m, má také částečnou odolnost vůči plísním a nechá se ve skleníku? Případně máte-li semínka z “vlastního chovu” přibližující se požadavkům výše k výměně, můžu nabídnout regulerní semínka Milady z roku 2021.

Na fotografii palička Milady’22
YngwieM
Já bych místo ideální výšky řešil model s odolností proti plísni, protože jestli máš doma nůžky, tak každá odrůda bude vysoká 1,2 - 1,5 m, pokud budeš chtít :)
yogabear
To už mě taky napadlo, jak odolná odrůda vůči plísním, tak nůžky - zas se mi ale nechce zbytečně moc stříhat. Pak mě napadla i pozdnější výsadba, aby tolik nenarostla. Zastříhával jsem i předchozí roky asi 3x, jednak aby se víc rozvětvila a pak kvůli výšce, plísním... Možná to moc hrotím, tento rok to zkrátka nějak dopadne a příští rok uvidíme...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma