Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Osvetleni do skrine - Klikni zde pro originální téma
GSI
Ahoj predevcirem jsem si dotahl domu moji prvni skrin (at se mam v zime cim zabavit). Jeji rozmery jsou: Hloubka 50cm, sirka 115cm a vyska 150 cm. V FAQ jsem si uz vycetl kolik a jaka lampa prosviti. Pak jsem obvolal par zkusenejsich znamych a kazdy mi rekl neco jineho. Nekdo rika ze 250W (sodik) bude stacit, nekdo zase ze minimalne 400W atd atd. Takze jsem vlastne vubec nezmoudrel!!! TAky my jde o to abych zase neplatil mailand za elektrinu (urcite budu svitit pres noc na levnejsi proud, ale i tak). Takze prosim, prosim, poradte nekdo kdo opravdu vite jaka lampa mi na tuhle skrin bude stacit!!! Prosim nepiste at proctu forum, sedel jsem u toho snad cely vikend a nasel jsem spoustu spoustu uzitecnych informaci. Diky moc za odpovedi. Jeste jsem vas chtel poprosit zdali mate nekdo nejake indor seminka nebo nejlip rizky ktere by jste mi mohli dat a nebylo by jich vam lito, napiste mi na PM. Diky jeste jednou. GSI
janiiis
Jsem na tom teď podobně jako ty. Kámoš truhlář mi staví skříň podobnejch rozměrů (HxŠxV 50x70x160) a po tom, co jsem se tu vše dočetl jsem se rozhodl zkusit to s 250W sodíkem, protože 70W je docela málo a na 400W se dá upgradovat vždycky. Myslím si, že ale stejně nakonec u 400W skončím. Ty kytky po takovejma lampama vypadaj fakt líp. 250W mi připadá rozumný i z hlediska spotřeby. Vypočítal jsem si, že mi ta skříň za cca 2,5 měsíce sežere asi 1100,-. Toť můj názor.
janiiis
Jasně.... Další věc kterou musíš vzít v potaz je teplota. Ale o tom toho tu najdeš spoustu. Já už teď myslím na příští léto a proto jsem nešetřil a objednal si cooltube. Teď je sice k ničemu, protože doma je tak 23C-25C, ale v létě, až bude okolo 30C se mi určitě vyplatí. Namontuju ji do skříně se samostatnym přívodem a odtahem vzduchu a mělo by to být v pohodě.
GSI
O chlazeni mi zase tolik nejde, to se da zvladnout vzdycky a na to jak mam chladny bejvak, tak to nebude zadny problem :o). Jde mi jen o tu spotrebu a o kytky!!! Teda hlavne o kytky a pak ta spotreba energie. Nemam na to abych si zacal platit litr mesicne za elektriku, ale zase nechci aby kytky co nasadim nemeli dostatek toho co potrebuji na to aby opravdu k necemu byly!!! 250W usetri, ale co kytky, bude jim to stacit? Porostou tak jak maji? Nebo kolik vam tak zere 400W kdyz svitite pres noc. Jak jsem psal chlazeni se vychyta, vlastni byt mam (jen pritelkyne trochu rve, jelikoz bydlime v 1+1 a ta skrin je pomalu pres pul kuchyne, takze si to asi dokazete predstravit, porad jen posloucham jak tam misto skrine na pestenicko, mohla stat spajska na jidlo atd atd :o))) no proste radost spoluprace) Kazdopadne diky za kazde dalsi nove pripominky, a rady. GSI
janiiis
Na výsledky toho, co a kolik se dá vypěstovat pod 250W se můžeš podívat v galerii....
Tutti Frutti
Kamo 250W vobec nejni malo, ako zaciatocnik z toho kludne vytlacis 100-150g, a to uz je na 2,5-3 mesiace hadam aj dost. Napokon, ludia pestuju aj pod stvrtinovymi wattazami ;)
Womitor
moj osobny nazor je ze 250W je upllllne v poho. A ak by si aj nebol spokojny, tak to predas a kupis 4kilo W a bude este viac v poho.
Takze tak..
zatim
deno
250w do začátku ideální.. - chtěl sem z ní pak přejít na vyšší, ale zůstanu u 250... - podle mě má super jedinečnej poměr náklady/výnos
GSI
Taak a skrinecka se uz postupne zahriva a je rady. Dokonce je v ni uz i 6 malinkych zelenkavych potvurek, ketere se cile prorustaji ke krasne umelemu 250wemu slunicku :)). Verte nebo ne, ale chladi mi to 2 PC ventilatorky o rozmerech asi 8 cm. No a teplota ve skrini je asi 26.4 C (mylslite ze je to prijatelna a prijemna teplota pro kyti?). Ale musim uznat ze rostou jako z vody :)) Rano jsem jim jiste pomahal (ale jen tak malinko) ze slupky od semene a ted o pulnoci se na me uz smeje pak mini mee listecku na asi 1 cm vysokem stonecku. Kazdopadne foto skrinky hodim co nejrychleji si pujcim fotacek. No a postupem se svama budu rad delit o prijemne chvile. Zatim
LuMatCh
Zdarec nechá se něco vypěstovat bez sodíkovky jen se zářivkama s dobrym spektrem? Stavim box a tahle otázka je tu hodně omlívaná ale spíš nezodpovězená. Jaký jsou rozdíly. A co je pravda na tom že sodíkovky jsou nejlepší na květ. Diky všem
Cicmon
2LuMatCh: na rust potrebujou kyti spis svetlo modreho spektra - zarivka je ok. No a na kveteni je potreba spis cervene spektrum a tudiz je lepsi sodik. Co se tyce toho, jestli by to slo, tak asi jo, ale IMHO asi budou problemy s dozravanim

Cicmon
GSI
Hmm to zni dobre, asi to udelam 250 uz mi sviti no a 400W vybojku mam taky (moc diky growerovi BlP.X.D, ktery mi dodal vybojky uplne for free ,,JESTE JEDNOU DIKY MOC!!!"), takze to asi udelam tak jak jsi napsal, na rust necham to 250 a pak prehodim na 400, zni to docela rozumne!!! Jeste me napadla jedna vec. Par lidicek se tady uz ptalo, kam a umistit treba teplomer atd. Odpovedi byli vetsinou na stenu do pul skrine atd. Neni nejlepsi kdyz je cidlo (teda pokud mas digitalni teplousmer) na nejvrchnejsim bodu kyti. Svetlo ti to brad nebude (cidlo je mini) a myslim, ze je asi rozumnejsi sledovat teplotu ktera je da se rict primo u kvetiny, to same plati pro vlhkomer. Jestli se milim, tak me please opravte, jen me to proste napadlo. Dal jsem to tak do skrine a myslim, ze cpat to nekam do prostred skrine neni az tak uplne presne jako v co nejvetsi blizkosti naseho zeleneho milacka :
GSI
LuMatCh
Já slyšel že to je kvůli tomu že ta sodíkovka má svítivost 50000 něčeho a zářivka má jen 500-5 000 ale číhal sem a našel sem zářivku co má 11 000 takže snad když dám 4 tak by to podle mě nohlo růst eště rychlejc horsí je to s tim spektrem to by se asi musela třeba jedna vyměnit za nějakou s červenym spektrem- to je jen taková úvaha kdyžtak se mi jí pokuste vyvrátit.
R0[kEt
nekde na zahranicnim netu sem nasel grovera , kterej jel jenom na zarifkach a fakt to spatně nevypadalo, ale assi mel nejaky lepsi...nez je flora,power atd GLO
dlouhán
2LuMatCh: Zářivka s 11.000 lm? Tak to ses buď splet, nebo se při koupi takové trubky nedoplatíš...
dlouhán
2GSI: 250W - naprosto v pohodě. Mám úplně stejný rozměry a nemůžu si stěžowat. Jen malá připomínka: Nikde není napsaný, že když ji máš 115cm širokou, že ten prostor musíš využít bezezbytku. Holandští a Kanadští pěstitelé tvrdí, že nejideálnější poměr světlo/prostor se u HPS pohybuje od 50 do 65W/stopu (stopa - 30.5cm). Takže sem tu lampu místo doprostřed zavěsil trochu vlevo a místo 115cm mám teď osvětlených 80cm, což dělá krásných 60W na stopu a v pohodě tam uživím 4 - 6 kytek. Kdybych chtěl osvítit celou skříň, měl bych jen 40,5W/stopa, což by se už výrazně projevilo na kvalitě = hustotě a tvrdosti palic. Toť jen můj názor.
Mimochodem, nechceš matku Hindu Kush? Mám tři (ze semen), zabíraj moc místa v matkárně a je mi líto vyhodit.
Čus a hodně zdaru!
Exchangealien
DLOUHAN
Caues dlouhane,
diky moc za ten prispevek. Moc se mi zlibilo, jak jsi psal, ze nemusim vyuzit celou plochu. Presne tak to tedka mam. Lampa soupnuta asi 15 cisel od prave steny, pod tim 4 kyti.Vlevo veldo vetrak a dalsi nesmislnosti (jako napr. perlit s vodou 1/2 na 1/2) no a kiti je uplne super. ROstou opravdu jako z vody za par dni budu mit nejake foto tak to sem asi fouknu.
GSI
Ahoj ahoj to jsem psal ja, az na to ze atdy predemnou u kompu sedel kamarad a byl tade predemnou a lojza se neodlogoval. Fuj Fuj :)
GSI
Foto 1: Odtah vzduchu

Foto 2: Ptaci perspektiva

Foto 3: Pritah cerstveho vzduchu
GSI
Ahoj,
pokus o pripojeni fotek, snad to pujde
GSI
Foto 4: Teplota pri sviceni (18h/den)

Foto 5: Teplota pres noc (6h/noc)

Foto 6: Skrin + lampa 250W
GSI
Foto 1: Kyti (Indica)

Foto 2: Kyti v kvetinacich

Foto 3: Totez :)
GSI
Foto: Kyti od kamarada (SATIVA)
GSI
Taaak no a je to tam. Snad by dnes mel prijit kamarad s fotackem udelat dalsi foto, tak doufam, ze to zase budu moct prihodit. Dam vedet. Kazdopadne ted uz kyticky vypadaji trsku jinak. Tyhle fotky jsou asi 7 dni stare. Ted uz vypadaji trsku jinak :). Listy jsou oprene o okraje kvetinacu. a straaaaaaaaaasne silne stonky a na visku uplne mini, a to na ne ani moc nesvitim, za svetlem se taky moc nesplaji, a lampu mam vysoko tak snad akorat. Proste jsou mnohem sirsi nez vyssi :).

Tak se zatim mejte

keep growing.


GSI
Kapka1
Jo dobry sou halogenky
Cicmon
2Kapka1: proc maj lidi tendenci psat blbosti :rolleyes: ?

Cicmon
starmaster
Czus.......myslim si a podle mejch zkusenosti je nejlepsi sodik 600W a pod to pekne sest kytek do bublaku a je to uplne to presny.......nejake zarivky nepripadaj v uvahu protoze netopej......a to by jsem musel jeste pritapet a proto jsou lepsi sodiky hlavne ma ten sodik 90 000 lumenu.

GSI: tech 27,4 stupnu pri sviceni je akorad tak dost......pri vetsich stupnich prestava fungovat fotosynteza a kytky nerostou......do tech 28 stupnu je nejlepsi udrzovat teplotu.
GSI
Ok dikes. Kdyz zapnu vetrak, tak se samozrejme teplota snizi, o nejake 2 stupne. Takze nejakych 25. Pres tu noc, jak kdy 19-20, to by melo byt ideal. Prikladam dasli upgrade foto. Jsou to kyti 10 dni stare. Maji se k svetu, jen doufam ze budou mit dostatek CO a vseho ostatniho.
GSI
A posledni foto. Dalsi bude hm snad za tyden dva. Uvidime jak porosteme :) ahooooj
GSI
Jeste jsem vas chtel poprosit. Ma kyti vypadat asi nejak takhle v tomhle stari? Skrin mam opravdu poprve a vuuubec nevim.
dlouhán
Je to v pohodě, neboooj;)
t.tank
Zdravím všechny growery,potřeboval bych stručnou radu.Chystám se na pěstování ve skřini a potřebuji
vědět jaké světlo mám koupit.Někde jsem se dočetl
že pro růst je dobré modré spektrum a pro květ zase červené
.Chci koupit 2ks jednu právě na růst a jednu na květ.
Mám kamaráda ve Philipsu ,takže právě od téhle firmy.
Myslím že půjdu do 400W.Potřeboval bych ale vědět jak poznám
která vybojka má modré a která červené spektrum.MOhl by mi někdo stručně napsat .Jakou na růst (typ,značení) a jakou
na květ?Díky.
Cicmon
2t.tank: na rust (modre svetlo) metalhalid a na kvet (cervene svetlo) sodik. Nech si udelat kombo (treba tech 400W) abys mohl akorat presroubovat svetlo ;)

Cicmon
t.tank
Díky za radu.Takže mám říct že chci jednu metalhalidovou výbojku
s modrým spektrem?A sodíkovou s červeným?Bude to stačit když to řeknu?Nevíš náhodou nějaký typ ,nějaké označení těch výbojek?Na květ myslím že se jmenuje Philips son-t plus 400W,ale nevím jak typ na ten růst.Vím že se ptám asi jako debil,ale nemám s tím žádné zkušenosti,a nechci koupit nějakou
špatnou která mi bude nanic.Díky
dr. sklenenka
přesně tak, mám to tak taky, tozn. u konečků rostlinek a je to v poho. možná at na to přímo nefouká ventilátor bych ještě vyřešil
Cicmon
t.tank: presne tak, jestli je nejaky rozdil v metalhalidech, to nevim (myslim ze ne :)) a sodik je nejlepsi son-t pia plus 400W AGRO (agro ma pridanou i cast modreho svetla, coz mozna nebudes s metalhalidem potrebovat, ale pokud v tom nebude nejaky velky cenovy rozdil, tak si kup AGRO). Hlavne si kup stejnou wataz a rekni, ze chces univerzalni zapojeni pro sodik i metalhalid, pokud ti tam primo nezkomletujou vse co potrebujes k vybojkam (starter, tlumivka, ...), tak napis pm uzivateli lacco - zivi se prodejem svetel a ma vcelku prijemny ceny ;)


edited: btw. vzhledem k tomu, ze zacinas by pro tebe bylo nejjednodussi koupit si sodik 400W AGRO (ten ma i cast modreho spektra). Usetris na tom dost penez a pojede ti to krasne ;)


Cicmon
GSI
Ahoj takze pripojuji fotky 4 tydenich kytek. Ta velka rozvetvena je starsi,ale bohuzel nevim o kolik. Tak kdyztak napiste co myslite.
Diky GSI
t.tank
Díky moc.Takže když koupím tu 400W Agro,tak mi to bude stačit?
Snad jsem to dobře pochopil.
Cicmon
t.tank: jj, presne tak :)

Cicmon
t.tank
Cicmon: díky za rady.Ted už jen k tomu sehnat správný startér,tlumivku a myslím kondenzátor a mělo by to být vše.Jdu listovat v katalogu.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma