Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Bananna Split - Bannana Runtz (SolFire) x Sunset Sherbet (SeedJunkie) - Klikni zde pro originální téma
LinChi
Na istagramu sleduju již nějakou dobu tohodle týpka : BoyScoutCookies
Věnuje se kanabis kultuře a já se jej rozhodl podpořit koupí jednoho balíčku Semínek... k semínkům si můžete přečíst nějaký informace přímo od jejich výrobce :)

Rád bych podotknul že se jedná o Limitovanou exluzivitku která nebude dlouhodobě dostupná


Celý proces započal už v dubnu 2020. Začínali jsme s třema různýma seedpackama. Bananna Runtz od Solfire (dále jen BR), Sunset Sherb od Seedjunky (dále jen SS) a Sour Apple od Jungle Boys (dále jen SA).

Nejprve jsme hledali nejlepší pheno BR. Hlavní faktory byly terpeny, vzhled palic a stabilita. To jsme pak crossli se SS doufaje, že přinese do genofondu BR lepší strukturu a větší výnosy [Sunset Sherbet je matka Gelata a stejně tak celé linie vycházející z Cookie rodiny, backcross s původním rodičem se ukázal jako dobrá volba]. To se také podařilo.
Ze SA semen nám vzešlo 7 holek, který následně prošly selekcí a my vybrali tu s nejlepší produkcí, terpeny a barvou (SAxBR má skoro až černě fialový květy, který se zabarvujou při flushi i bez změn teplot).

Proces hledání “opylovače” neboli budoucího otce genetik, byla ta nejnáročnější část. Vybírali jsme z šesti strainů a patnácti phenotypů, mezi kterými byly BR, SS i SA. Všech 15 phen šlo na stress test, za cílem vytvořit pro kytky co nejnehostinější prostředí, aby se ukázalo který budou hermit, který zvládají zátěž a jsou stabilní. Z 15 phen uspělo 5, z toho 2 se ukázali být ze všech hledisek nejlepší. (Z těch dvou jsme vybrali BR jako jednoho z otců, v doufání že vytvoříme S1 verzi společně s phenem matky, která nehermila. S1 verze dokonce vznikla, ale nebyla ready k vypuštění na trh, zatim). Taktéž jsme vybrali pyl od jednoho jedince SS, který zvládl sex reverse skvěle. V té době jsme měli zamatkovaných a vyselektovaných dalších 6-10 strainů a postavili jsme 2 separátní opylovací komory. Všech 6 strainů jsme dali zvlášť do každé komory, a nechali oplodnit pylem z BR i SS. Vzniklo tak 12 nových crossů (6 s BR, 6 s SS). Jakmile byly semínka hotový, putovaly na několik různých míst na test grow. Po nasbírání dat ze všech lokací, jsme vybrali cross BRxSS (Bannana Split) a BRxSA (Apple Loopies) jako hotové.


LinChi se rozhodl že si tyto semínka pro své osobní potěšení vypěstuje ve své oblíbené klasice !!!

Homebox Ambient 120x120x200
Pacháč + Ventilátor NTS TT 100R ( 250m3/h)
věžový noname ventilátor z obi na míchání vzduchu
4x Quantum board z AluCraft (0-400Watt ) Regulovat budu na 75%
1x Spider vero 29 ( Aktuálně posílám do LEDIDEAL k revitalizaci info o světle a jeho upgradu doplním až ho budu mít hotové )

Ještě přemejšlím jestli je dám do hlíny nebo Do NFT takže nejspíš založím anketu a můžete hlasovat kde a jak to uděláme
V případě Hydra nejspíš pojedu klasicky JIDB v hlíně bych zkusil advanced nutrients nebo klasicky ověřenou CANNU :) záleží jak se bude dařit a kdy rozklíčím semínka jestli až na podzim určitě bych je dal do vody ( v létě hydro neuchladím :D )
LinChi
Klíčení započalo :)
LinChi
Počasí bude studené nebo náš čeká babí léto ? co myslíte... vážně bych to chtěl odjet v NFT :)
AladinXXX
podle me babi leto bude ale potom hned bude kosa ....
LinChi
čus tak je to v prdeli semínka za dva tácy jsou v hajzlu ....něco sem domrdal a prostě jsou v tahu.. no mam nervy sam na sebe... takže Tady cesta modelu z český breed farmy končí ..

pěkně mě nasralo že tady už nejdou sehnat klony.. což je taky hodně mínus... klidně mi může matkař hodit PM :)

Toto téma tedy uzavírám pěkným nezdarem... čau

nejspíš sem se řídil tím že méně znamená více tak moc.. že jsem se věnoval tak málo až to bylo v prdeli :D no jo nic se nemá přehánět.. dokonce ani nepřehánět
nikolajmorozov
zdarec!

na tohle sem se tesil.. boyscouta sleduju uz asi 4roky a jeho praci cenim a podporuju! na pristi rok mam oba jejich strainy(tenhle banana split i apple loopies) v planu.. skoda no, cim presne si to doje*al jestli muzu vedet??
LinChi
citace:
Původní příspěvek od nikolajmorozov
zdarec!

na tohle sem se tesil.. boyscouta sleduju uz asi 4roky a jeho praci cenim a podporuju! na pristi rok mam oba jejich strainy(tenhle banana split i apple loopies) v planu.. skoda no, cim presne si to doje*al jestli muzu vedet??


chcipla mě tu elektřina... vyschlo hydro a zhasla lampa.... :D a ted sem dal poslední zbytky semínek a zase sem zapoměl zapnout lampu takže vylezlo semeno a zežloutly ty mateční lístky... a chcíplo zas... to nevadí .. už mam objednaný řezy... :D

začal sem s tím ve špatnou chvíli musel sem odjet od semínek a klíčili mě v sáčku skoro tyden myslím že už tam sem je vytahl mrtvý ... protože ten elektrovýpadek je jen nachviličku ... hele až to od scouta rozjedeš... udělej z jedný nějaký řezíky... ja bych si to chtěl takyodjet.. stačlo by 6 řízku z každy :) kdyžtak vykomunikujeme v PM :)
LinChi
Spoleh na Lidi na západní straně republiky.. děs běs... matkař mi dodává klony už přes měsíc.. buď nereaguje na emaily.. nebo nestíhá a dělá novou várku má toho hodně.. pak zas nekomunikuje... jsem tolerantní k tomu že je to starší pán.. ale tři dny neodepsat na mail.. jako jediný druh komunikace je bída... rozhodl jsem se proto pro vlastní matkaření .. . pořídil jsem aero řízkovnici na 12 klacků... no teď ještě vyřešit z čeho to nakrájím... :) nemám prostor pro selekci ze 100 semen regulátů... a matka z klonu to prej taky není to pravé ořechové .. poradí mi tady někdo nějaký řešení .. ? zatím pátrám po tom jak se k nějaké kvalitní mamině dostat.. :)
LinChi
Tak nakonec sme se setkali :) teď sem zvědavý kolik z 12ti holek udržím na živu 😂
LinChi
Mám založit na tohle HYDRO Nový THREAD a nebo zůstanu tady a budu pokračovat v tomto threadu.. protože konečný obsah boxu je naprosto jiny... Jedeme 12x Critical Mass :)

CHYTLO SE Všech 12 kousků dnes odpoledne se vzpamatoval poslední který vypadal na smrt :)

Hodnoty ve vodě i ve vzduchu už jsem skoro vyladil k dokonalýmu startu

VZDUCH
25-26 °C
55-65% vzduch
VODA
Ph 5,8-5,9
Ec mam v ppm ( novy metr ) 680-710 (měřím teď dvě nádrže )
23,5°C ( jo ten měřič umí i teplotky ( plus mam i ponorný teploměry rtuťáky)

:frog:

tak jak teď :D

2x Grotank 424 45Litrů
NFT=NutrientFilmTechnique ( technika živinného filmu ) maličký proud vody tekoucí po spádu zpět do nádrž zajišťující nonstop přísun živin ke kořenům a zárověn nonstop přístup vzduchu
Každá nádrž je opatřena jedním čerpadlem na honění vody ke kořenům a vzduchovacím kamenem který dodává do vody kyslík ( párkart sem to testoval a vždy ok )
Odebral jsem druhé míchací čerpadlo ... neshledávám to užitečným :)
LinChi
BTW už jste někdo řešil NOVOU CENU ELEKTRICK0 ENERGIE ?

já v paneláku s tarifem D002d od příštího měsíce platím místo 3,49kc za kWh 6,08Kč za kWh... myslím že jsem v pěkný prdeli když budou těd zálohy dvojnásobek .. to mám jako měsíčně solit 5000 kč ? mám doma ještě 2x 200litrů akvárium ;)
LinChi
Dnes se ulomilo poutko háčku ventilátoru a ten spadl na kytky … 2vypadaj že to daj a té třetí dávám tak 3-5 dní a podle toho rozhodnu jestli nebude jednodušší ji dát prýč
Metadres
Moc hezký boxík , zrovna jsem se chtěl zeptat na ten venťas , to je normální sloupový ventilátor ? Jak ho máš uchyceny aby mohl rotovat ?
LinChi
ahoj
ne vysí staticky v rohu místnosti... od doby co spadl.. navíc sem poučen že coby do praktičnosti budu umístovat tenhle ventilator na výšku do rohu boxu aby foukal podél stěny.. :)

dnes dorazil nový ph metr.. je to akvaristický kousek za 999 z invitalu s displayem se sondou .. garance funkce na rok ( prej mnohem dýl když neměří každý den ph 3,5 a pak 11,2 :D )

krása ukazuje nonstop a k tomu i teplotu roztoku sem mega spokojenej .. uvažuju o druhým kousku do druhýho nft... pro pohodlí že ano ;)
masta_ala_basta
No genetika zni zajimave, každopádně je škoda že to borci prodávají jen ve feminizovane formě ( feminizovane semínka jsou 100% samici hermafroditi a prostě nejsou dobre na trvale udržení zdravých generaci), osobne jsem měl zkušenost se sunset sherbert a je to opravdu velice pekna rostlinka, svěží ovocna sativka co vypadá jako kush, každopádně problém byl ze genetika zacla po pár letech hermafroditizovat, jen díky tomu ze se začal projevovat slabost feminizovane genetiky, tzv. Genetic drift... Gelato je dnes pojem nepojem, na trhu je tolik odlišných fenotypu ze by se v tom prase nevyznalo, vetsina z nich stoji za starou belu, než dohulis brko už přemýšlíš co dalšího ubalis, velice neuspokojivy model ( aspoň tedy pro mne starou skolu). Postuj dal, jsem zvědav co ti z toho vyleze. Pěstu zdar!
LinChi
ahoj možná si nečetl pořádně.. ale semínka chcíply.. mam klony criticalu :)
masta_ala_basta
To me mrzí kamo, ale to je život, pěstování ze semínek je vždycky challange. Jestli máš zájem vyzkoušet nějaký semínka napiš mi PM. Budu brzy něco posílat do Česka. Jinak Critical je dobrej, me nikdy nezklamal.
LinChi
tak jsem v třetím týdnu 12/12
LinChi
Poslední dvě výměny roztoku řeším tento problem ... Ph s tím jak klesá hladina vody v nádrží taky klesá.. čím to může být...
v nádržích je voda o teplotě 21-24 (horní hranice spíš až když je vody docela málo)

prvních pár dní ph drží stabilně.. pak rapidně klesá až k 4,8
ladím to vyměnou vody častěji :) když nestíhám aspon. dávám ph +
vodu vzduchuji vzduchovacím šutrem ( každá nádrž jeden ) a víc pohybu v nádrži není :)
netuším odkud pramení problem.. koberce kořenů vypadají zdravě jsou bílé .. :)
ec držím okolo 1,150ppm :)
Jamés
Máš to pěkné, teda před měsícem.
Věřím, že i teď.
Ohledně toho PH..nemáš ty kytky moc tmavé? Nemůže to PH ovlivňovat N??
psyweed
napr u Autopot neodporucaju vzduchovat vodu, lebo to meni PH, takze to moze platit aj u teba, dalsia verzia su menej stabilne hnojky.

ak chces investovat tak kup si nejaky ph meter + davkovacie cerpadlo napr Bluelab
LinChi
Ahoj... já bych to viděl spíš na ten problém s tím že se to ph rozhodí tím jak kořeny zpracují hnojiva a něco mi v ty vodě zbyde... takovej borec nejsem abych to vyhodnocoval laboratorně.. :) s hnojivami jsem spokojeny... ph metr mam akvaristickou sondu s přesností x,xx ( na setiny) :) důležitý je že ta voda drží stabilně než hladina klesne :)

aktuálně kolo končí :)
Jamés
citace:
Původní příspěvek od LinChi
Ahoj... takovej borec nejsem abych to vyhodnocoval laboratorně.

Tak to ani být nemusíš,stačí se mrknout na listy a popř. upravit poměry hnojiv..bohužel tam nic nevidím jak je to focené z dálky 😁..ale tak jestli to dopadlo dobře, jsem zvědavý.
LinChi
DOPADLO TO NEJLÍP ZE VŠECH KOL CO JSEM KDY ODJEL.. takový sušák jsem ještě navěšený neměl :)
toolband
Ahoj mas to super, zaujima ma ten Runtz. Teda Bannana Runtz. Skor ako prebehol pest a chutovo. Chystam sa tiez znova do Runtza, naposledy to neprebehlo podla mojich predstav.
Krteček1
citace:
Původní příspěvek od LinChi
Poslední dvě výměny roztoku řeším tento problem ... Ph s tím jak klesá hladina vody v nádrží taky klesá.. čím to může být...
v nádržích je voda o teplotě 21-24 (horní hranice spíš až když je vody docela málo)

prvních pár dní ph drží stabilně.. pak rapidně klesá až k 4,8
ladím to vyměnou vody častěji :) když nestíhám aspon. dávám ph +
vodu vzduchuji vzduchovacím šutrem ( každá nádrž jeden ) a víc pohybu v nádrži není :)
netuším odkud pramení problem.. koberce kořenů vypadají zdravě jsou bílé .. :)
ec držím okolo 1,150ppm :)


Ahoj, řešil jsem tohle na Cannafestu s chlápkem z Canny.

Napsal mi tuhle rovnici HCO3- + H+ = CO2 + H2O

Vysvětoval mi, že ve vodě je přirozeně bikarbonátový pufr (nárazník co táhne Ph nahoru) a tím jak do toho bubláš vzduch který prý obsahuje kysele součásti, které jsou donory H+ zreaguje to a bikarbonát se ti rozpadne na CO2 který vyšumí jako když otevřeš limonádu..... Radil mi AŤ do toho nebublám.... ne nevim....
LinChi
yes tohle dává smysl vypínám vzduchování :)
Krteček1
Nojo, ale aby zese kořeny neměly málo kyslíku.....
LinChi
tak hold budu korigovat ph :) mě to nevadí je to stejně proces vcelku zdlouhavý :)

než ph vyletí někam do nesmyslu :)

většínou upravuju když je ph 0,3-0,4 nad 5,8 :) tam se snažím vodu držet :)
Krteček1
To máš tak:

Koupíš cedník - teče. Zaletuješ ho - necedí...

:-)
LinChi
všechno je to plesnivý...
vyhazuju do kompostu zbavuju se všeho vybavení a věsím tuhle aktivitu na hřebík ...
Markyz
Tak to je dost rezignované sdělení, to jako že veškerý pěstování game over, kvůli plísní, po 13 prezentovaných kolech tady?
El Dudelíno
citace:
Původní příspěvek od LinChi
všechno je to plesnivý...
vyhazuju do kompostu zbavuju se všeho vybavení a věsím tuhle aktivitu na hřebík ...

Jak se to stalo 😩
Maxeaux
Zrejme pruserik vacsi ako len plisen...
LinChi
mám doma rodinu a chci klidně spát... myslím že to stačilo .. beru to jako znamení zavčasu přestat
El Dudelíno
Tomu rozumím 👍


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma